Basisinstellingen overige software

Er zijn honderden verschillende programma’s en apparaten om mee te kunnen e-mailen. Het is voor mij onmogelijk om ze allemaal stap voor stap uit te leggen, daarom geef ik je hier alle "rauwe" instellingen waarmee je met elk mailprogramma of mobiel apparaat de mail moet kunnen openen en moet kunnen versturen.

Je eigen naam:

Overeengekomen is, dat we wanneer we e-mailen vanaf "info@weblogzwolle.nl" we als afzendernaam instellen "Internetkrant Weblog Zwolle". Neem dit alsjeblieft zo over wanneer je het account toevoegt, inclusief de hoofdletters.

 

Inkomend: 

Server: mail.weblogzwolle.nl

Servertype (protocol): IMAP (eigenlijk IMAP + SSL = IMAPS)

Servertype (poort): 993 

Servertype (beveiliging): SSL

Gebruikersnaam: info@weblogzwolle.nl (je volledige e-mailadres dus)

Wachtwoord: (dit heb je gekregen van Rob, Harry of van mij of heb je zelf veranderd)

 

Uitgaand:

Server: mail.weblogzwolle.nl

Servertype (protocol): SMTP (eigenlijk SMTP + SSL/TLS = SMTPS)

Servertype (poort): 587

Servertype (beveiliging): TLS (SSL in sommige mailprogramma’s, gewoon proberen)

De uitgaande server vereist gebruikersnaam en wachtwoord om te kunnen versturen. Deze gebruikersnaam en wachtwoord zijn hetzelfde als hierboven, voor je inkomende mail dus.

 

Certificaten: 

We maken gebruik van een beveiligde verbinding. Dit, omdat anderen (bijvoorbeeld internetproviders, medegebruikers van dezelfde internetverbinding, spyware) dan niet je gebruikersnaam en wachtwoord kunnen "sniffen". Certificaten moet je accepteren om te kunnen ontvangen en versturen. Wanneer mogelijk, geef dan aan de certificaten permanent te vertrouwen of te installeren. Hoe dit werkt is afhankelijk van je gebruikte mailsoftware maar dit wordt vaak helder en duidelijk stapsgewijs aangegeven.

 

Niet per ongeluk POP3 kiezen:

Wanneer je per ongeluk POP3 kiest (sommige oude programma’s staan daar nog standaard op) wordt alle mail van de server door je programma gedownload en vervolgens standaard verwijderd van de server. Je begrijpt vast, dat wanneer dit op het info-account gebeurt, je iets uit te leggen hebt aan het team dus. Vandaar dat ik er steeds voor waarschuw, en eigenlijk POP3 zo snel mogelijk helemaal wil uitfaseren.

Artikel delen:

Reageer