ZMHC en Tempo’41 fuseren naar Hockeyclub Zwolle

Zwolle – De afgelopen week werd onder toeziend oog van notaris Dick Timmerman Hockeyclub Zwolle opgericht. Dit is gebeurd met het oog op de fusie van de twee huidige hockeyverenigingen in Zwolle: Tempo’41 en ZMHC.

HC Zwolle wil in het seizoen 2012-2013 competitie gaan spelen op het nieuw aan te leggen hockeycomplex op het Hoge Laar. Tot die tijd zullen Tempo’41 en ZMHC als zelfstandige verenigingen op de sportvelden van Marslanden en de Pelikaan blijven deelnemen aan de competitie. Het bestuur van de vereniging wordt voorlopig gevormd door Gerwout Hovenberg (tevens voorzitter Tempo’41) als voorzitter, Dries Knapen als vice-voorzitter, Cees Timmer (tevens secretaris van ZMHC) als secretaris en Jos Pierik voor de accommodatie. Op korte termijn wordt het bestuur aangevuld met een penningmeester en een bestuurslid technische zaken.

Voorzitter Hovenberg noemt in een persbericht de oprichting van HC Zwolle een belangrijk moment voor het hockey in de regio. ‘Door middel van de fusie kunnen we het hockey in Zwolle verder professionaliseren en kunnen we meer mensen aan het hockeyen krijgen. Daarvan profiteren zowel de topsport als de breedtesport. Er is nog veel werk te verzetten voordat we op het Hoge Laar daadwerkelijk kunnen hockeyen. Gelukkig doen we dat niet alleen. De gemeente werkt zeer goed mee en er staan veel vrijwilligers klaar, die een succes van de fusie willen maken.’

Artikel delen:
Reacties 4
  1. @ Kire, dat klopt ze gaan daar weg. Hoorde inderdaad van leden van Tempo, dat het voor de toekomst van de hockey in Zwolle de juiste keuze is.
    Ben beniewd wat er met de velden van Tempo gebeurd. Wat komt er voor in de plaats?


    Maak melding

  2. wat betreft de velden bij Tempo: volgens mij ligt dat nog open. En het kan zijn dat er een veld blijft om te trainen voor met name leden uit Zwolle zuid etc. Ik zou zeggen hou de vorderingen over de fusie in de gaten…    Maak melding

Reageer