Twijn leerlingen nemen deel aan Wavinloop

Zwolle – 17 leerlingen van Onderwijscentrum de Twijn dagen zichzelf uit en nemen deel aan de Wavinloop op zaterdag 18 juni. De leerlingen tussen de 14 en 20 jaar van het voortgezet speciaal onderwijs lopen de 4 Engelse mijlen voor de eerste keer. Dit doen ze samen met hun persoonlijke begeleiders van de Twijn en revalidatiecentrum De Vogellanden.

De Wavinloop wordt gelopen voorafgaand aan de Zwolse Halve Marathon. Traditie is dat veel scholieren van Zwolse scholen voor voortgezet onderwijs deelnemen aan dit loopevenement. Dit jaar staat voor het eerst ook de school voor voortgezet speciaal onderwijs de Twijn op de deelnemerslijst! Door het meedoen aan de Wavinloop zullen de Twijn-leerlingen ervaren dat het grote voldoening geeft wanneer je jezelf lichamelijk uitdaagt en je een grote sportieve prestatie levert. Daarmee stimuleren therapeuten en docenten de leerlingen niet alleen tot het leveren van een prestatie in de Wavinloop, maar ook tot een zo gezond en zo actief mogelijke levensstijl.

Intensieve training en begeleiding De medewerkers van de Twijn en De Vogellanden maken deelname aan de Wavinloop door de Twijn-leerlingen mogelijk door een intensieve voorbereiding en persoonlijke begeleiding tijdens de loop: Sinds de voorjaarsvakantie trainen de leerlingen twee keer in de week onder schooltijd en één keer in de week zelfstandig. Daarbij heeft iedere leerling een eigen begeleider die hem of haar ondersteunt en aanmoedigt tijdens de loop.

Artikel delen:

Reageer