Fietstunnel Leo Majorlaan – Dr. Spanjaardweg geopend

Zwolle – Deze week is de nieuwe fietstunnel van de Leo Majorlaan naar de Dr. Spanjaardweg, onder de Ceintuurbaan door, in gebruik genomen. De nieuwe fietstunnel is onderdeel van het project ‘Reconstructie Ceintuurbaan’.

14-06-2011_fietstunnel_leo_major-dr_spanjaardweg_open_4.jpg

De gemeente Zwolle werkt al een aantal jaren hard aan het verbeteren van de Ceintuurbaan. Inmiddels zijn er al een aantal werkzaamheden voltooid, zoals het kruispunt Tesselschadestraat – Dr van Heesweg. Meer informatie over de reconstructie van de Ceintuurbaan kunt u lezen op www.zwolle.nl/ceintuurbaan . Meer informatie over bereikbaarheid in Zwolle vindt u op www.bereikbaarheidzwolle.nl .

14-06-2011_fietstunnel_leo_major-dr_spanjaardweg_open_1.jpg

14-06-2011_fietstunnel_leo_major-dr_spanjaardweg_open_2.jpg

14-06-2011_fietstunnel_leo_major-dr_spanjaardweg_open_3.jpg
Ook de fietskoeriers doen er hun voordeel mee… 

14-06-2011_fietstunnel_leo_major-dr_spanjaardweg_open_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik verwacht dat deze tunnels niet zo’n probleem gaan geven.

  Ze zijn een stuk korter dan de andere tunnels.
  Bovendien komen hier vaak mensen na hun werk, die richting de stad of ’s ochtends vanuit de stad richting het werk gaan. De “probleem tunnels” zijn vaak juist omgekeerd….waar mensen ’s avonds laat en ’s nachts ook doorheen moeten.

  Je kunt sowieso blij zijn, dat je niet onder een tunnel door hoeft 😉  Maak melding

 2. kom ik vanochtend van de herenweg en wil linksaf de tunnel in, kom er zo’n doos van rechts die rechtsaf wil , overstekend naar de herenweg. Snijd me zo de pas af!!
  Waarom opletten in het verkeer heh? Bij de wikstrikkerallee was ik een paar minuten ervoor al bijna van de sokken gereden door een auto die voorrang nam terwijl ik dat had…
  Mensen worden steeds asocialer in het verkeer!!


  Maak melding

 3. Die tunnels is een mooie oplossing voor de steeds drukker wordende kruispunten.
  Maar hier op dit punt waar veel mensen voor een bezoek naar het ziekenhuis moeten is het vooral voor wat ouderen een probleem.
  Die tunnels hebben nogal een lange klim om boven te komen en als je dan problemen hebt met je longen en de luchtaanvoer moet je van de fiets om boven te komen.Voor mij hadden ze beter de auto door de tunnel kunnen laten gaan.


  Maak melding

 4. Tjonge jonge ,het is ook nooit goed . tunnel gevaarlijk stoplichten duurt te lang . ik noem dit muggenziften. of klagen om maar wat te kunnen melden>:(>:(>:(


  Maak melding

 5. Zal nu voor de brom-/fietsers een stuk makkelijker en veiliger zijn om bv naar het ziekenhuis te gaan. En een stukkie sneller want moest zelf ook eens die kant op maar o o wat duurde het voor de fietsers erg lang voordat de lichten op groen sprongen (en voor de autos ook trouwens).


  Maak melding

 6. het is een verademing om nu de tunnel te gebruiken na een jaar lang geslingerd te hebben over ceintuurbaan. Daar was het vaak een verrassing hoe je weer kon en mocht oversteken. Nu nog de laatste puntjes op de i en dan vanaf ongeveer half juli moet het allemaal klaar zijn.
  ik kan niet wachten 🙂


  Maak melding

Reageer