Antoine Bodar spreekt over Thomas a Kempis

Zwolle – Eind juni en begin juli houdt de Thomas a Kempis Stichting bij de gedenksteen van Thomas op de Agnietenberg drie zomeravondontmoetingen. Het thema dit jaar is : Thomas in beeld. Aan de inleiders is gevraagd “ Hoe wil jij Thomas verbeelden “ ? Komende zaterdag 18 juni zal Antoine Bodar een feestrede uitspreken over Thomas a Kempis om 16.00 uur in de Basiliek-Peperbus.

 

thomas.jpg

 

In deze tijd van beeldcultuur een spannende opdracht. Wat is nu nog te vertellen over deze wereldbekende Zwollenaar ?De bijeenkomsten duren ongeveer dertig minuten en beginnen om 20.30 uur. De inleiders komen dit jaar uit de drie verschillende musea van Zwolle. Ze zullen alle drie een eigen Thomasbeeld  verbeelden en toelichten. Juist dit jaar is voor deze inleiders gekozen uit de drie musea met het oog op de grote tentoonstelling in het najaar over de Moderne Devotie in de Zwolse musea. Thomas a Kempis speelt een belangrijke rol in die tentoonstelling. De zomeravondontmoetingen maken je alvast wat warm voor deze tentoonstelling, al heeft elke zomeravondbijeenkomst ook zijn eigen karakter.

Zaterdag 18 juni spreekt Marjan Brouwer van het Stedelijk Museum Zwolle, muzikale begeleiding is er met zang door Bep Pierik.

Zaterdag 25 juni spreekt Karin van Lieverloo van de Fundatie, muzikale begeleiding is er van Maaike Gerritsen en haar dochter Rivka Ruiter met zang en viool.

Zaterdag 2 juli spreekt Bert de Vries van het Historisch Centrum Overijssel, muzikale begeleiding is er met zang dan van Domini Cantus onder leiding van Rene van Breukelen.

De avonden zijn gratis toegankelijk en na afloop wordt u koffie of thee aangeboden.

Aanvang van de avonden om 20.30 uur, de gedenksteen van Thomas is te vinden aan de Bergkloosterweg bij de begraafplaats.

Een ieder is van harte welkom !

Artikel delen:

Reageer