Zwolle podiumplaats bij MKB-verkiezing

Zwolle – Zwolle heeft in Nederland van de grootste gemeenten de laagste lasten voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het Zwolse MKB is sowieso tevreden met de gemeente: de lokale overheid scoort wat dat betreft een 7,1. De Overijssels hoofdstad heeft onder meer door deze scores een derde plaats behaald bij de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2011.

Wethouder René de Heer, in Zwolle onder meer verantwoordelijk voor Economie en Bereikbaarheid, ziet de podiumplaats als een aanmoediging. “We hebben service verlenen in Zwolle hoog in het vaandel staan”, reageert de wethouder. “Dat doen we omdat we alleen met gezamenlijke inzet Zwolle kunnen blijven ontwikkelen. Dat doen we goed: met name waar het gaat om de economische ontwikkeling draaien we al jaren in de top mee. Dat is een gezamenlijke prestatie. Dat onze MKB-ondernemers tevreden zijn over hoe we als gemeente de samenwerking zoeken is een mooi compliment.”

De wethouder ziet in de podiumplaats tijdens de breed opgezette landelijke verkiezing een kans om Zwolle economisch verder te blijven ontwikkelen. “We zetten ook de komende tijd volop in op het bieden van kansen voor onze bestaande en nieuwe ondernemers. We denken als gemeente graag mee. Maar geven ondernemers en organisaties vooral de ruimte – door minder regeldruk en een flexibele opstelling – om zich verder te ontwikkelen. Daar profiteert de stad en de regio van. Deze derde plek laat zien dat we het goed doen, maar dat het zeker nog beter kan. Een mooie uitdaging, lijkt me.”

Artikel delen:

Reageer