Afsluiting kruispunt op Ceintuurbaan

Zwolle – Het kruispunt van de Ceintuurbaan met de Leo Majorlaan en de Dr. Spanjaardweg is van vrijdagavond 17 juni 18.00 uur tot maandagochtend 20 juni 6.00 uur afgesloten. De afsluiting geldt op de Ceintuurbaan vanaf de Kuyerhuislaan tot aan de Dr. Van Heesweg. De afsluiting is nodig om de laatste deklaag asfalt op het kruispunt aan te kunnen brengen.

14-06-2011_fietstunnel_leo_major-dr_spanjaardweg_open_2.jpg

Ook delen van enkele zijwegen en naburige kruispunten zijn door de werkzaamheden afgesloten. Zo is de Dr. Spanjaardweg afgesloten vanaf de Dr. Van Deenweg tot aan de Ceintuurbaan. En is de Leo Majorlaan afgesloten vanaf de Weteringbrug tot aan de Ceintuurbaan. Ook de tussenliggende kruispunten van de Leo Majorlaan met de Wipstrikkerallee en de Herenweg zijn afgesloten.

Verkeer uit de richting van Heino wordt vanaf de Oldeneelallee omgeleid met borden. Verkeer uit de richting van Amersfoort wordt met borden omgeleid vanaf de Zwartewaterallee. De Isala Klinieken blijven bereikbaar vanaf de kant van de Zwartewaterallee.

Gedurende het weekend wordt een laatste asfaltlaag op het kruispunt aangebracht. Ook worden de markering aangebracht en de definitieve verkeersborden geplaatst. Na het weekend van 18 en 19 juni wordt het kruispunt weer volledig open gesteld. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen weer alle richtingen uit. Wel zullen er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats vinden, zoals het afwerken van bermen en het inzaaien van gras.

Zaterdagavond 18 juni van ongeveer 18.30 tot 24.00 uur is de binnenstad van Zwolle grotendeels afgesloten voor het verkeer in verband met de Halve Marathon Zwolle. De route van de marathon loopt via het kruispunt dat afgesloten is. Om de marathonlopers geen overlast van de werkzaamheden te bezorgen, wordt eerst aan de hoek (Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan) gewerkt waar de lopers langs komen. Hierdoor is dit deel van het kruispunt op tijd klaar voor de marathon.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer