Skelterrace voor leerlingen voortgezet onderwijs

Zwolle – Het Deltion College organiseert vrijdag 17 juni een skelterrace voor circa 100 leerlingen van het voortgezet onderwijs. Met dit evenement wil Deltion jongeren op spelende wijze enthousiast maken voor techniek. Leerlingen van Stad en Esch, het Greijdanus College, Carmel College Salland, de van der Capellen Scholengemeenschap en het Ichthus College IJsselmuiden gaan bij de Skelterbaan Karba in Zwolle strijden om de TechNetcup.

16-09-2009_deltion_skelter_project_4.jpg
In 2009 werd aan scholen een bouwpakket voor skelters afgeleverd…

De vijf scholen nemen met tien wedstrijdteams deel aan de wedstrijd. De teams hebben afgelopen periode tijdens de techniekles hun skelter gepimpt en voorzien van allerlei technische snufjes. De wedstrijd bestaat uit zeven onderdelen: een beoordeling van de gepimpte skelter, een verkooppraatje, een teampresentatie, een sprint, pitstop, behendigheidsparcours en natuurlijk een skelterrace. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met de TechNetcup.

De skelterrace is een initiatief van het project Promotie Techniek en maakt onderdeel uit van het Platform Techniek Werkt. In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen. De TechNetcup wordt beschikbaar gesteld door het project TechNet. Dit project richt zich op het bevorderen van de samenwerking tussen vmbo scholen en technische bedrijven uit de regio van de scholen. Technet is een initiatief van Techniektalent.nu en het Platform Beta Techniek en maakt net als de Skelterrace onderdeel uit van het Platform Techniek Werkt.

De skelterrace vindt plaats op vrijdag 17 juni van 10.00 tot 12.30 uur bij Skelterbaan Karba, Heinoseweg 10 in Zwolle. Een impressie van de Skelterrace 2010 staat op: http://www.youtube.com/watch?v=qQGtglX_qs4

Artikel delen:

Reageer