Zomerfeest voor jonge mantelzorgers

Zwolle – Speciaal voor Zwolse jonge mantelzorgers tussen de twaalf en achttien jaar is er vrijdag 17 juni het Zomerfeest. Met een sportieve klimpartij, muziek en een barbecue.

De activiteit is bedoeld om deze jongeren de kans te geven zich even lekker te ontspannen, niet met het zorgen thuis bezig te zijn en om andere jongeren met een vergelijkbare thuissituatie te ontmoeten. Wethouder Nelleke Vedelaar zal de jongeen deze middag vergezellen in klimhal Yosemite om hen te waarderen en hen eens extra in het zonnetje te zetten. Het Zomerfeest wordt georganiseerd door jonge mantelzorgers, het Jongerenwerk van Travers Welzijn, de afdeling Preventie van Dimence, Steunpunt Informele Zorg en de gemeente Zwolle.

Campagne Mantelzorg doen we samen!

Het Zomerfeest is een van de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van de campagne Mantelzorg doen we samen! Zo zijn er op de landelijke en de regionale dag van de leerplicht bijeenkomsten geweest voor zorgcoördinatoren, leerkrachten en leerplichtambtenaren over de combinatie van school- en zorgtaken van jonge mantelzorgers. Meer informatie op www.zwolle.nl/mantelzorg .

Artikel delen:

Reageer