Ballonfestival Zwolle gestart

Zwolle – Woensdagavond is het Ballonspektakel in Zwolle van start gegaan. Aan het begin van de avond was het regenachtig, waardoor een vroege start uitgesteld werd. De landing van een parachutist was het officiële startsein van het luchtballonnenfeest. Onder redelijke belangstelling kozen de luchtballonnen in de loop van de avond het luchtruim.

ballon-139.jpg

D eerste luchtballon op groen gas ging woensdagavond de lucht in. Een primeur, want het was wereldwijd de eerste keer dat groen gas, gemaakt uit groente-, fruit- en tuinmateriaal (GFT), op deze manier als duurzame brandstof gedemonstreerd werd. De luchtballon op groen gas past perfect in het thema van het ballonspektakel: Duurzaamheid. De organisatie van het spektakel pakte dit onderwerp samen met ROVA op om op deze wijze aandacht te vragen voor de mogelijkheden die groen gas biedt. Een andere primeur was de eerste ballonvaart van Garfield in het Nederlandse luchtruim! De Belgische ballonvaarder Koen Audenaert vaart  jaarlijks met zijn collega Niels Vereecken met bijzondere ballonnen in Zwolle. In de afgelopen jaren bezochten zij Zwolle onder andere met de ballonnen Calimero, de Monki en de Smurf.

15-06-2011_ballonfiesta_3.jpg
De BIOgas ballon

ballon-89.jpg
De primeur van Garfield

ballon-123.jpg 

Het Ballonspektakel, dat van 15 tot 18 juni in Zwolle gehouden wordt, beleeft zaterdag 18 juni een speciale dag met een aantal bijzondere vluchten!

ballon-74.jpg
Wethouder René de Heer en Bestuurslid Jacco Vonhof

 Zaterdagmorgen 18 juni, heel vroeg, vertrekken er 20 luchtballonen met aan boord bijzondere gasten. Gasten van het Ronald McDonaldhuis en van Stichting Intermezzo. Deze mensen krijgen een ballonvlucht aangeboden. Stichting Intermezzo en het Ronald MacDonaldhuis zoeken zelf de gasten uit. Het Ronald MacDonaldhuis in Zwolle is inmiddels een begrip. Intermezzo is een organisatie die gaat over de nazorg van de gevolgen van Kanker. Daarnaast heeft ook Kika en Stichting Doe een wens voordeel bij deze bijzondere morgen, want de opbrengst wordt aan deze twee overgemaakt. ! Door de persvlucht hoopte het Ballonspektakel dat er veel mensen mee willen denken/helpen met het goede doel.

15-06-2011_ballonfiesta_1.jpg

15-06-2011_ballonfiesta_2.jpg

15-06-2011_ballonfiesta_4.jpg

15-06-2011_ballonfiesta_6.jpg

15-06-2011_ballonfiesta_7.jpg

ballon-6.jpg

ballon-13.jpg

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Volgens mij vertrok er verleden jaar geen enkele ballon, dus dat is al winst. Ik zag gisteravond een paar richting Dalfsen varen.


  Maak melding

 2. prachtig die ballonnen. Diep respect ook voor degenen die die apparaten in elkaar naaien. Enorme lappen stof, je kan met goed fatsoen volgens mij niet zien wat je aan het doen bent behalve dat je 2 enorme lappen aan elkaar zit te naaien.


  Maak melding

 3. fantastisch en met name de diversiteit in vormen en thema’s zijn prachtig. ik zou zelf graag een keer meegaan, maar ik heb hoogtevrees dus dat gaat m niet worden.


  Maak melding

 4. Welkom aan boord Annet, in een luchtballon heb je geen last van hoogtevrees! Dit komt doordat je geen contact hebt met de grond. Het zal misschien even wennen zijn zodra je de lucht in gaat, maar we durven je te garanderen dat je zeker zult genieten van een prachtige ballonvaart – ook al heb je hoogtevrees.


  Maak melding

 5. Hartelijk dank, maar ik blijf liever op de grond naar de balonnen kijken. vaak is het mooi weer (waarom weet ik niet) en kan er echt van genieten.


  Maak melding

 6. Gisteren een fantastische vlucht gemaakt. Langs de nieuwe Isala klinieken, Wijthmenerplas, huis ten berg Dalfsen, kasteel Rechteren tot in Lemelerveld.
  Mijn collega met hoogtevrees gaat volgend jaar wéér mee.
  We hadden een hele zachte landing en een top avond.


  Maak melding

 7. Begrijp ik het nu goed dat er vanavond waarschijnlijk wel gevaren wordt. Maar dat het dan al heel vroeg is, waarschijnlijk rond 19.00 uur?


  Maak melding

 8. ik kijk af en toe live mee maar ziet er naar uit dat er niks de lucht in gaat. dan blazen ze er 1 op en dan net zo hard weer leeg. nou staat het klaar voor de lichtshow denk ik zoals ik zie. maar ik denk dat dat ook letterlijk en figuurlijk in het water gaat vallen helaas.


  Maak melding

 9. @Dinges, als je het nigtglowing bedoelt dan is dat vanavond nog. Wanneer je op de site kijkt dan zie de auto’s al terug komen.


  Maak melding

 10. @Ingrid; bedankt ik bedoelde inderdaad nightglowing..
  Helaas ging het vanavond niet meer lukken 🙁 jammer maar volgend jaar (hopelijk) beter..


  Maak melding

Reageer