De Zonnesteen krijgt cheque van beklimmers Alpe d’Huez

Zwolle – Woensdagavond, 15 juni, was een sportieve avond bij De Zonnesteen. Acht stoere mannen en vrouwen waren aanwezig om te vertellen over hun geweldige prestatie: het beklimmen van de Alpe d’Huez. Maar dat was niet de enige reden dat ze allemaal vrolijk kletsend aanwezig waren: de belangrijkste reden was het overhandigen van een cheque aan De Zonnesteen. Ze hebben niet alleen een geweldige sportieve prestatie geleverd, maar ook nog eens een fantastische financiële inspanning!

zonnesteen.jpg

Na maanden van voorbereiding was 20 mei dé datum: de Nederlanse berg in Frankrijk, de Alpe d’Huez werd beklommen door acht fanatieke fietsers. Het ene enthousiaste verhaal na het andere volgt elkaar op, er wordt gesproken over emoties en over hoe zwaar het was, maar vooral ook hoe leuk het was. Eshter: "We zijn dinsdag met z’n allen in een busje richting Frankrijk gereden en we begonnen met lachen en met veel gezelligheid en dat is de hele tijd zo gebleven, wat was het leuk en wat voelt het fantastisch dat we dit hebben kunnen bereiken!".Die maanden van voorbereiding waren niet alleen gericht op de sportieve prestatie. De vrienden besloten gezamenlijk om niet alleen te fietsen voor zichzelf, maar vooral ook voor een goed doel. De keuze was als snel gemaakt: De Zonnesteen in Zwolle! Dus naast het trainen en het wielrennen werd er ook hard geld ingezameld, sponsors werden benaderd, er werd rondgegaan met collectebussen, er stond een collectebus bij het Achmea Health Center, er heeft een heuse RPM-marathon plaatsgevonden en de kinderen van de fietsers zijn hard in de weer geweest met het verzamelen en inleveren van lege flessen. "Je krijgt er op een gegeven moment echt handigheid in om mensen om geld te vragen." vertelt Maura: "In het begin ben je nog wat voorzichtig, maar na een tijdje vraag je het gewoon ronduit."

En al die inspanningen zijn de moeite waard geweest. Els was sprakeloos toen de cheque van maarliefst € 5.000 overhandigd werd aan De Zonnesteen. Een traantje van ontroering werd even weggepinkt en we zijn allemaal blij en dankbaar dat we dat geld kunnen besteden aan het helpen van mensen die daar een grote behoefte aan hebben. Het moge duidelijk zijn dat wij deze acht toppers uit de grond van ons hart bedanken voor de fantastische inspanning die ze hebben geleverd voor De Zonnesteen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat super!!! Sportiviteit, passie, emotie, het gaat hand in hand en het levert ook nog eens een super bedrag op voor het goede doel, namelijk De Zonnesteen, het inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben in Zwolle.
    dankdank


    Maak melding

Reageer