Muziekwijkfestival

Zolle – Het borstbeeld van Herman Brood duikt weer op in Zwolle. Het beeld is op zaterdag 25 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur te zien tijdens het gratis Muziekwijkfestival dat Woningstichting SWZ organiseert aan de Klooienberglaan (tegenover de wijkboerderij). Vorig jaar werd het borstbeeld dat voor Hedon stond nog verwijderd door eigenaar Ivo de Lange van IQ Kunstuitleen uit angst voor diefstal.

Tijdens het gratis Muziekwijkfestival zijn er optredens van de Meander BigBand en BrooT, de beste Herman Brood Tribute Band. De Meander Bigband en BrooT brengen speciaal voor het Muziekwijkfestival ook een paar gezamenlijke nummers ten gehore. Voor kinderen is er een springkussen en wordt een schilderworkshop ‘Maak je eigen Herman Brood’ gegeven. De mooiste creaties worden uitvergroot en komen als een kunstwerk langs het bouwterrein te hangen. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er ook informatie over de nieuwbouw in de Muziekwijk. Wethouder Erik Dannenberg en Eddy Veenstra, directeurbestuurder van Woningstichting SWZ, leveren een bijdrage tijdens het officiële gedeelte.

Iedereen die van muziek en/of de Muziekwijk houdt is welkom op dit festival. SWZ bouwt al geruime tijd aan de Muziekwijk. Primaire doel van dit festival is de wijk nog meer naamsbekendheid te geven. Tevens wil SWZ de vorderingen in de bouw vieren met de bewoners van de wijk. Nadrukkelijk zijn ook inwoners uit andere wijken van harte welkom om naar het festival te komen om te genieten van de muziek en kennis te maken met deze nieuwbouwwijk.

300 nieuwe woningen in de Muziekwijk

Tot 2014 realiseert Woningstichting SWZ in de Muziekwijk ruim 300 nieuwe woningen. De verkoop van de tweede fase is in mei gestart en was zeer succesvol. Van de 55 koopwoningen zijn inmiddels 17 woningen definitief verkocht en staan er nog 30 onder optie. De start van de bouw is in het najaar van 2011 en de eerste woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2012 opgeleverd. De voorbereidingen voor de derde fase zijn inmiddels in volle gang. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk krijgt een plek aan de Klooienberglaan.

Artikel delen:

Reageer