Gezondheidshuis De Verbinding krijgt CJG

Zwolle – Woensdagmiddag 22 juni opent Gezondheidshuis Stadshagen De Verbinding en het derde inlooppunt van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) van Zwolle, officieel en feestelijk haar deuren aan de Oude Wetering 84. Er is een informatiemarkt over opvoeden, opgroeien en gezondheid, muziek en een spelletjesinstuif voor kinderen. Wethouder Filip van As verricht de openingshandeling.

Vanaf medio april kunnen patiënten niet alleen bij het bekende Gezondheidshuis Werkeren terecht, maar zijn de huisartsen, apotheek en de fysiotherapeut ook te vinden in Gezondheidshuis De Verbinding. Het consultatiebureau houdt sinds april alleen spreekuur in De Verbinding. Tegelijkertijd heeft het CJG Inlooppunt West haar intrek genomen in De Verbinding. Bij het Inlooppunt kunnen ouders, jongeren en kinderen terecht voor allerlei opvoed- en opgroeivragen.

Hilly van den Hof, directeur Gezondheidshuis Stadshagen: “Het Gezondheidshuis Werkeren is berekend op 10.000 patiënten maar de teller gaat inmiddels richting de 14.000. Natuurlijk hadden we graag meteen een definitieve locatie gerealiseerd, maar dan zijn we vijf jaar verder en die tijd hebben we niet. We zijn blij met deze tijdelijke oplossing en met de intrek van het Inlooppunt CJG West in het Gezondheidshuis De Verbinding.”

De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Filip van As. Hij verwacht veel van de samenwerking tussen het inlooppunt CJG en het Gezondheidshuis: “Het is makkelijker voor de ‘klant’. Je komt op het spreekuur bij de huisarts en dan blijkt dat de opvoedvraag het beste voorgelegd kan worden aan een medewerker van het CJG. Je loopt dan makkelijk even binnen bij het Inlooppunt CJG. Of uit het gesprek met een CJG-medewerker komt naar voren dat er ook gezondheidsproblemen aan de orde zijn. De stap naar de huisarts is dan eenvoudig genomen. Dat is handig.”

Openingsprogramma van 12.30 tot 16.00 uur

Er is van alles te zien en te beleven op de feestelijke openingsmiddag, met veel verrassingen voor oud en jong met onder meer een informatiemarkt over opvoeden, opgroeien en gezondheid, muziek en voor kinderen schminken, de beren- en poppendokter en een spelletjesinstuif.

Om 13.15 uur verrichten wethouder Filip van As, schoolkinderen en de medewerkers van het CJG en het Gezondheidshuis de openingshandeling. Om 15.00 uur is de prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaat.

Meer informatie

Zwolle heeft nu drie Inlooppunten CJG, in de stadsdelen zuid, oost en west. In noord start in de loop van 2011 het vierde inlooppunt. De adressen en de inloopspreekuren zijn te vinden op www.cjgzwolle.nl. Op de website staan ook opvoedtips, een agenda, een cursusoverzicht en folders om te downloaden.

Artikel delen:

Reageer