Gebruik van mobieltje leidt tot ongeluk

Zwolle – Een 16-jarig meisje uit Zwolle is woensdagavond 15 juni gewond geraakt nadat ze op de Klokkengieterlaan tegen een portier van een geparkeerde auto was gefietst.

 

politie_logo_4.jpg

 

Vermoedelijk had het meisje niet gezien dat het portier openstond, omdat ze aan het bellen was. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Aan de andere kant kunnen sommige automobilisten hun portier ook behoorlijk lomp opengooien (zonder even te kijken of er verkeer aan komt.)


  Maak melding

 2. @plantje
  Ok, dus de fietster kan er dus eigenlijk niets aan doen omdat ze met haar mobieltje bezig was in plaats van op de weg cq het verkeer te letten?
  Dit ongelukje zat dan wel in een heel groot klein hoekje.


  Maak melding

 3. Bericht door Jacco, op 16 juni 2011 om 11:51
  @plantje
  Ok, dus de fietster kan er dus eigenlijk niets aan doen omdat ze met haar mobieltje bezig was in plaats van op de weg cq het verkeer te letten?
  Dit ongelukje zat dan wel in een heel groot klein hoekje.

  Vermoedelijk had het meisje niet gezien dat het portier openstond, omdat ze aan het bellen was

  Het is helemaal niet zeker dat het portier al open stond. Dat is ook mijn punt: zag ze het niet doordat ze aan het bellen was en niet aan het opletten? Of zag ze het wel, maar kon ze niet tijdig reageren, doordat de deur net voor haar neus open zwiepte?
  Het is toch raar, dat je ineens niet meer voor je zou kunnen kijken als je belt?


  Maak melding

 4. Zoals ik het intepreteer had ze blijkbaar alleen maar aandacht voor haar mobieltje, zoals je helaas heel veel ziet tegenwoordig. Was ze aan het bellen, SMS-en, Whatsapp-en, het kan allemaal. Maar je hebt gelijk, het staat er niet eenduidig, maar als het portier plotseling zou zijn opengezwaaid zou het er ongetwijfeld ook zo gestaan hebben, denk ik…


  Maak melding

 5. Plantje, ik bedoel dat ik zie dat bellende voetgangers geen aandacht voor hun omgeving hebben en daardoor mede- voetgangers schampen of raken. Bellende fietsers zie ik regelmatig de stoeprand raken, mede- fietsers of voetgangers. Ik merk dat bijna dagelijks op. Ik vind het dan ook geen wonder dat daar ongelukken van komen.


  Maak melding

 6. ik doe ook wel geregeld over die weg fietsen en heb al paar keer gehad dat er deuren open gegooid worden zonder dat ze even in hun spiegel kijken of die deur wel open kan. Dus kan me makkelijk voorstellen dat dit ongeluk niet haar schuld kan zijn


  Maak melding

 7. Maar je hebt gelijk, het staat er niet eenduidig, maar als het portier plotseling zou zijn opengezwaaid zou het er ongetwijfeld ook zo gestaan hebben, denk ik…

  Als het aan Weblog Zwolle ligt wel… Helaas moeten we het vaak hebben van de woordvoerder van de politie. Als je ziet wat daar soms voor gebrabbel in staat, dan word je helemaal kierewiet!
  Maar wellicht kan hier wel aangenomen worden dat ze de aandacht vol bij haar mobieltje had. Is dat eigenlijk al verboden op de fiets en voor voetgangers?

  Bericht door Marcello, op 16 juni 2011 om 12:07
  Plantje, ik bedoel dat ik zie dat bellende voetgangers geen aandacht voor hun omgeving hebben en daardoor mede- voetgangers schampen of raken. Bellende fietsers zie ik regelmatig de stoeprand raken, mede- fietsers of voetgangers. Ik merk dat bijna dagelijks op. Ik vind het dan ook geen wonder dat daar ongelukken van komen.

  Daar heb je wel gelijk in! Overigens word ik ook vaak genoeg door niet-bellende voetgangers geschampt. Niet alleen het gebruik van mobieltjes is daar debet aan…ook gewoon het fatsoen van mensen om rekening te houden met anderen is ver te zoeken! En dan loopt mijn vriendin op het moment nog wel op krukken! In de PC Hooftstraat werd ze bij het naar buiten lopen van een winkel zelfs zo’n beetje omver geduwd! (Daar heb ik toen dan ook wat van gezegd.)
  Maar goed…dit is te veel off topic


  Maak melding

 8. nja, in plaats van vol tegen een portier aan te knallen kan je dan met je kop tegen de punt van dat omhoog klappende portier aandenderen…. kon wel eens pijnlijker zijn dan frontaal tegen een compleet portier.

  Feit blijft: beide partijen moeten uitkijken. Automobilisten niet ineens het portier openknallen, fietsers net zo goed uitkijken; check spiegels e.d. Persoonlijk rijd ik graag minimaal op portierlengte afstand van geparkeerde auto’s.


  Maak melding

 9. humor, maar de automobilist is hier schuldig want je portier
  rt. 28. OPENEN VAN PORTIEREN.
  Het is verboden het portier van een voertuig te openen of open te laten, in- of uit een voertuig te stappen, zonder zich ervan vergewist te hebben dat dit de andere weggebruikers niet in gevaar kan brengen of hinderen (in het bijzonder voetgangers en bestuurders van tweewielers.)


  Maak melding

Reageer