Marathon EK inline-skaten dwars door Zwolle

Zwolle – Ronald en Michel Mulder, Ingmar Berga, Crispijn Ariëns, Elma de Vries – de vijf individuele medaillewinnaars van het EK inline-skaten van vorig jaar in Italië – en bondscoach Desly Hill hebben donderdagmorgen in Zwolle het parcours verkend, waarop begin augustus tijdens het EK inline-skaten de wegwedstrijden worden verreden.

ronaldmulder.jpg

Dat wegtraject wordt uitgezet op de grote parkeerplaats van het FC Zwolle Stadion. De gemeente Zwolle zal, op aanwijzing van de rijders, het wegparcours de komende weken waar nodig nog aanpassen. Behalve de wegwedstrijden op 3, 4 en 5 augustus wordt in Zwolle tijdens het EK inline-skaten op 6 augustus ook de marathon verreden. Het 42 kilometer lange parcours voert dwars door het centrum van de Overijsselse hoofdstad met start en finish nabij het Kerkbrugje. Het derde onderdeel van het EK inline-skaten, de baanwedstrijden, vinden plaats op het Skeeler- en Skatecentrum Hoornscheveen in Heerde, van 29 juli t/m 1 augustus.

Ronald Mulder vindt het gaaf dat hij zijn EK inline-skatetitel op de 500 meter in zijn eigen woonplaats kan verdedigen. "Op een van de twee sprintafstanden (300-500 meter) opnieuw een Europese titel veroveren zou fantastisch zijn, maar er zijn natuurlijk meer kanshebbers, waaronder mijn broer Michel. Maar reken er maar op dat ik er straks alles aan zal doen om mijn titel te prolongeren."

Bron: Schaatsen.nl

Artikel delen:

Reageer