Deel Zwolle last van stroomstoring

Zwolle – Door een stroomstoring in een kabel aan de Rozemarijnstraat, een zijstraat van de Nieuwstraat, zat het centrum van Zwolle donderdagmiddag vanaf 13.10 uur zonder stroom. In het centrum van Zwolle had de storing met name betrekking op het gebied rond de Melkmarkt / Jufferenwal. Energiebedrijf Enexis had een goed uur nodig om de klus te klaren. De oorzaak van het incident is nu nog niet bekend, wel dat een electriciteitskabel uitgevallen was en dit een ongemak voor 500 klanten betekende.

stroomstoring.jpg
Foto via Twitter

Rond het centrum van Zwolle viel de stroom uit waardoor het op sommige plaatsen plotseling erg donker werd en van bijvoorbeeld computers geen gebruik kon worden gemaakt. Met name ondernemers in de binnenstad hadden last van het ongemak. Ook kwam het treinverkeer tijdelijk stil te liggen. Via Twitter klaagden restaurants dat ze bijvoorbeeld niet kunnen koken. Een IJssalon maakte zich momenteel zorgen over hun voorraad ijs dat klaar lag voor consumptie. Een onderneming met electronica in het Maagjesbolwerk zette haar personeel bij de in- en uitgangen van de winkel. Een hotel aan de Melkmarkt kon in allerijl een aggregaat regelen. De stroomstoring werd rond 14.15 uur opgelost.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. De stroom is hier twee tellen uitgevallen. Alle branddeuren zijn dichtgevallen, maar verder weinig paniek:D


  Maak melding

 2. Blijft bijzonder hoezeer we tegenwoordig afhankelijk zijn van stroom! 🙂

  Over negen maanden een “buitenechtelijke” babyboom? 😀


  Maak melding

 3. Hier nog steeds geen stroom.
  “He wat zeg je..?
  Brief van Enexis over onbetaalde rekeningen? Nee kan gewoon weg hoor. ”
  Benieuwd wanneer de stroom het weer doet 🙂


  Maak melding

 4. Rick, de moderne techniek staat haar mannetje! Tegenwoordig heb je telefoons (zo’n beetje halve computers) waarmee je waar ook ter wereld kunt bellen, internetten en noem het maar op!


  Maak melding

 5. Raar, dacht echt dat de wipstrik geen binnenstad was, hier viel iets na 1 uur voor 2 sec de binnen verlichting en de automatische voordeur uit hehe.


  Maak melding

Reageer