Zonne-energie actie: sluit je aan!

Zwolle – Een aantal inwoners van Zwolle wil graag zelf energie opwekken via zonnepanelen. Zij ontdekten dat de Provincie Overijssel collectieve aanvragen kan subsidiëren.

Er zijn steeds meer mensen in Zwolle die zelf duurzame energie willen opwekken.  Door collectief gebruik te maken van een subsidieregeling van de Provincie Overijssel en een  contract met een leverancier en installateur af te sluiten, kan de terugverdientijd worden teruggebracht tot minder dan 10 jaar. De initiatiefnemers van de Zonne-energie actie selecteren de meest concurrerende offerte voor collectieve aanschaf en installatie;  bundelen alle aanmeldingen; dienen voor 1 september 2011 een aanvraag in bij de Provincie voor subsidie en organiseren de levering en installatie van het zonne-energie systeem.

Voordelen

Het gebruik maken van aanwezige kennis en ervaring spaart een individuele zoektocht en laat mensen meeprofiteren van inkoopkortingen en subsidie. Het zorgt voor stabiele energiekosten, doordat een PV-systeem een aanzienlijk deel van de eigen elektriciteit kan opwekken.

Meedoen?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar : info@duurzaamzwolle.nl, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Zij krijgen dan een aanbod met keuze uit verschillende pakketten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Mee eens Joppuh. Zelf zit ik eens in de zoveel tijd te lezen over deze technologie en over het zelf toepassen thuis. Al een paar jaar ligt de terugverdientijd op ca. 10 jaar, veel te veel voor een technisch project en dan zit er nota bene nog subsidie op ook anders kom je blijkbaar heel dik over die 10 jaar. Ik vermoed dat we over een jaar of 5 een verbeterde generatie panelen hebben voor interessantere prijzen. Dat wordt een beter moment om in te stappen.


    Maak melding

  2. Goed bezig! Om zonne-energie nog goedkoper te maken is Natuur & Milieu een petitie gestart. Zonne-energie moet voor iedereen betaalbaar en eenvoudig te regelen zijn. De Nederlandse overheid doet echter nog veel te weinig om gebruik van zonne-energie te stimuleren en daar wil Natuur & Milieu samen met jou verandering in brengen. Doe je mee? Teken dan nu de petitie op http://www.zonzoektdak.nl!    Maak melding

Reageer