Startsignaal voor ‘Historisch Kippenvel’

Zwolle – Na vele verhalen vol historisch kippenvel in 2009, organiseert het Historisch Centrum Overijssel (HCO) samen met vier historische organisaties in Overijssel de verhalenwedstrijd ‘Historisch Kippenvel’ wederom. Op deze manier kan schrijverstalent in Overijssel zijn of haar talent op het Overijssels podium etaleren.

Onder het motto ‘In de geschiedenis leeft ook jouw verhaal’ willen de organisatoren geschiedenis dichter bij huis brengen. De jury bestaat dit jaar uit: Alex Engbers, hoofdredacteur van de Stentor, Kees van der Meiden, directeur van de Twentse Welle, Henk Moes directeur van het KCO (Kunst en Cultuur in Overijssel), Jos Mooijweer, directeur van de IJsselacademie en André Vis, hoofdredacteur van Tubantia.

Oproep verhalenwedstrijd ‘Historisch Kippenvel’

Maak een boeiend, spannend of grappig verhaal over de geschiedenis van je eigen huis, plaats, familie of streek en win een prijs. Dat kan op elke manier; een verhaal, gedicht, toneelstuk, film of video, muziekstuk, lied, schilderij. De bekendmaking van de prijswinnaars vindt plaats op 29 oktober 2011 tijdens ‘de dag van de regionale geschiedenis en streekcultuur’ in de Bovenkerk in Kampen.

Insturen kan tot en met 1 oktober 2011 (stuur het verhaal in met vermelding van je naam, adresgegevens en telefoonnummer) m.noordman@historischcentrumoverijssel.nl of Historisch Centrum Overijssel, t.a.v. M.W.M. Noordman, Eikenstraat 20, 8021 WX Zwolle.

Voorwaarden

• Het werk moet origineel zijn, niet eerder gepubliceerd.

• Het werk moet betrekking hebben op Overijsselse geschiedenis.

• Het verhaal moet ‘verteld’ kunnen worden.

• Iedereen kan meedoen.

• Het werk mag uit verschillende disciplines komen: literatuur, beeldende kunst, video/film, muziek, toneel.

• Teksten niet langer dan 1750 woorden.

Uit alle inzendingen worden in totaal zes verhalen genomineerd door de vakjury en deze worden gepubliceerd in de Stentor en de Tubantia. Vervolgens kiest de jury drie prijswinnaars en wordt er één publiekswinnaar gekozen door de lezers van de Stentor en de Tubantia.

Publicaties en prijzen:

De drie beste inzendingen ontvangen een prijs van resp. € 750, 500 en 250. De publieksprijs is een verwenweekend op een historische plek in Overijssel en wordt ter beschikking gesteld door de Stentor en Tubantia. Voor de prijswinnaars is er de gelegenheid een presentatie te houden tijdens de uitreiking.

Daarnaast worden de winnende verhalen gepubliceerd op de websites van het organisatoren.

De verhalenwedstrijd Historisch Kippenvel is een initiatief van het HCO (Historisch Centrum Overijssel), de VORG (Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis), de historische vereniging voor de IJsseldelta “Jan van Arkel”en de gemeentearchieven van Kampen en Steenwijkerland.

Artikel delen:

Reageer