Bewoners Javastraat zijn sluipverkeer zat

Zwolle – De bewoners aan de Javastraat zijn het sluipverkeer in hun straat zat, en hebben de afgelopen week eigenhandig een barricade opgeworpen om daarmee met name auto’s uit hun straat te weren. Het autoverkeer in de Javastraat werd de afgelopen tijd veel te druk. Dat zegt de woordvoerder van de straat Heralth Mud. Een toename van het verkeer zorgde volgens de buurtbewoners voor levensgevaarlijke situaties in de straat.

15-06-2011_autoblokkade_javastraat_2.jpg

Twee weken geleden werd er bijna een kind aangereden. Omdat er aan de Javastraat maar liefst 39 kinderen wonen vond de buurt dat het  tijd werd voor actie. Het was, na al eens eerder actie te hebben gevoerd, de bekende druppel voor de straat. Een aantal bewoners hebben daarop een 10 cm hoge verkeersdrempel in de straat gelegd, omdat volgens de buurt de gemeente Zwolle geen medewerking verleende voor alternatieven. Volgens de actievoerders zijn verschillende opties, als bijvoorbeeld een S-vormige chicane om het verkeer af te remmen, afgeketst. Een medewerker van de gemeente keurde de drempel af. De bewoners moesten de verkeersdrempel weer verwijderen. Toen de ‘Javanen’ dat niet wilden is er voor een tijdelijke oplossing gekozen, het versperren van de weg door middel van rioolbuizen. Als de wijkbeheerder terug is van vakantie wordt de situatie weer opnieuw bekeken.

15-06-2011_autoblokkade_javastraat_1.jpg

15-06-2011_autoblokkade_javastraat_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 112
 1. Ik ben het eens met de uitvoering van dit gebeuren,,wij bewoners van de javastraat zitten met mooi weer buiten,net als ze vroeger deden,en zijn het zat dat we kinderen voor de auto,s of scooters weg moeten trekken,ze rijden als gekken hier door de straat,ook mede bewoners doen dat,dat geef ik toe. maar ik moet er niet aan denken om een kind onder de auto of scooter te zien komen,dat beeld raak je van je leven niet meer kwijt. En moet er eerst wat gebeuren,eer de gemeente Zwolle wat gaat doen,nee daar wachten wij als bewoners niet op,dan ma op eigen ideeen,hopend dat er nu wel wat aan gedaan wordt.:o:o – Gerda  Maak melding

 2. ALLE bewoners kunnen ook verhuizen… maar dan zit een andere wijk weer met hen opgescheept!!!

  Blijft lastig, die situaties waarbij sommigen denken zelf rechter te kunnen gaan spelen, omdat hun wereldje vaak niet groter is dan hun eigen straat, en omdat ze het groter geheel, het algemeen belang, niet snappen!


  Maak melding

 3. >:( je moet voor je straat opkomen klasse want het gaat wel om je kids en ja maakt niet uit welke wijk het gezellige buurtje of ergens anders zwolle moet meer aan de veiligheid van onze kids doen. bij ons is er ook wat aangedaan heb jaren geduurd maar het is wel gedaan.
  klasse javastraat en hhaha wat een prinsesjes op die foto ga zo door.
  beter voorkomen dan dat het telaat is ik zet me auto wel wat verder weg als de kids maar veilig zijn of terug naar de auto loze dagen hhaha8)


  Maak melding

 4. Ingrid het is sluipverkeer, komen zelfs vrachtwagens door, telang in de de file staan ben je gek gewoon sluipen door de javastraat.


  Maak melding

 5. oepzz weet niet waar jij woont vast op een onbewoond eiland. wat is er met de bewoners ben jij meer dan hun?of geef je niks om kinderen?
  elke straat en iedere aardbewoner hoort te zorgen dat de kids veilig zijn maakt niet uit waarmee.


  Maak melding

 6. ze rijden in de hele indischebuurt hard nergens kunnen de kinderen veilig lopen , het word zeker tijd dat de gemeente en wijkbeheer er verandering in gaat brengen , bewoners doen alles nu zelf maar word het daar erg beter op ? nee dat kon je wel zien in de sumatrastraat dat loopt uit op ruzie 😮


  Maak melding

 7. het is niet alleen de javastraat maar het is de heele buurt overal rijden ze te hart niet aleen de buurt bewooners maar ook de pasanten hoor>:(


  Maak melding

 8. Ik vind het een dappere en strakke actie. Wie niet horen wil… We zijn vaak veel te braaf. En als de wijkbeheerder terug is, en er volgt een beslissing, zorg dan dat je tegen jezelf kunt zeggen dat je tevreden bent. Dat is al winst!


  Maak melding

 9. Ok, aan de diverse reaktie’s van buurtbewoners begrijp ik dat het echt een probleem is, en dat er veel sluipverkeer door de buurt rijdt. Wie is jullie wijkwethouder?Lijkt mij dat hij/zij nu aan zet is, om te komen praten en samen naar oplossingen te gaan zoeken.


  Maak melding

 10. Aan de ene kant juich ik burgerinitiatief, het is inderdaad waar dat als het via de gemeente moet het veel en veel te lang duurt.

  Maar aan de andere kant, een straat op eigen houtje afsluiten? Dat gaat veel te ver. Straks denken den mensen in de borneostraat hezelfde. Als de gemeente dit toestaat is het hek van de dam.

  En wat als de hulpdiensten er


  Maak melding

 11. ik vind gewoon de gemeente moet wakker geschud worden en ja als dan alle bewoners van alle straten het met elkaar eens zijn en tot zo standpunt komen van palen plaatsen of noem maar op dan hebben ze groot gelijk , wegens hulpdiensten oke dat is ook waar rekening mee gehouden moet worden , maar gemeente moet wakker worden en kijken na veilige opties voor kleine kinderen , kinderen van alle leeftijden wonen in deze wijk en geen een kind loopt of fietst nog veilig dat is gewoon te erg voor woorden , bij deze gemeente woningbouw en nog meer instanties die er mee temaken hebben open jullie ogen en doe er wat aan en wel snel mogelijk.


  Maak melding

 12. ik vind dat ze eens beter naar de bewooners moeten luisteren want de wijkbeheerde en al die anderen wonen hier niet en dus snappen ze de situatie oook niet >:(>:(>:(>:( BHA mijn broertje lach bijna onder een auto k*t mensen die in die auto zaten >:(>:(>:(


  Maak melding

 13. @Oepzz

  Nee, het blijft lastig dat sommige mensen te lui zijn om te fietsen, soms de zelfden en anders anderen die door de eerste luie mensen méér auto’s op hun weg vinden en bijbehorende opstoppingen. Maar om dan vervolgens korte woonstraten te gaan gebruiken als ‘hoofdroute’ lijkt mij niet de juiste instelling.

  De mensen van de Javastraat denken niet verder dan hun eigen straatje? Wellicht dat die sluipverkeerautomobilisten niet eens verder denken dan hun eigen autootje.


  Maak melding

 14. Strakke actie. De bewoners komen zelf met een door iedereen gedragen oplossing voor de verkeersoverlast. Zo’n bewonersinitiatief moet kunnen rekenen op brede steun van de politiek. Als bewoners zelf met een oplossing komen, wat moeten politici dan nog anders doen dan het ondersteunen. Kom op gemeenteraad, schudt B&W en ambtenaren wakker en los dit probleem gewoon snel op.


  Maak melding

 15. als moeder van drie zeg ik ja, als weldenkend mens zeg ik nee “dit kan en mag niet!” we mogen niet voor eigen rechter spelen in dit land. wat ik ook erg storend vind is dat er gelijk weer met een biertje op de versperring moet worden gezeten.


  Maak melding

 16. hai,ik ben een van de bewoners van de javastraat,en weet als geen ander wat het is om een kind te zien verongelukken,en wil het niet nog een keer mee maken,en voor die gene die het er niet mee eens zijn jammer dan! voor de gene die het er niet mee eens zijn.wij moeten hier veilig wonen en jullie niet en wie nog nooit een kind heeft zien verongelukken kan er ook niet over mee praten!dus nogmaals,schijt aan de rest we doen toch wel wat we zelf willen mvg manuela speek


  Maak melding

 17. en we denken ook niet alleen aan onze straat maar aan de hele buurt want ook onze kids spelen niet alleen in de javastraat maar in de hele buurt wees maar niet bang dat we onze straat voor trekken!het gaat ons om de hele buurt!!!!!


  Maak melding

 18. De Amer in de Aa-landen is een 30km straat waar ook veel te hard gereden wordt. Deze straat gebruiken ze ook om de stoplichten Rijnlaan-Waallaan te omzeilen, ook maar even een zeecontainer dwars op de weg zetten lijkt me.
  Daarnaast schijten de honden het hele trapveldje onder, de kinderen kunnen helemaal niet meer fatsoenlijk spelen, ook hier gebeurt niets aan. Als de buren de BBQ aansteken stinkt mijn hele slaapkamer de gehele nacht, maar even een emmer water overheen gooien de volgende keer.:)


  Maak melding

 19. Ik begrijp het helemaal meneer Mud klasse wat u doet voor u kinderen en mede bewoners.
  Auto’s jagen overal hard door kleine straatjes, hoop voor julie dat er door dit initiatief actrie ondernomen wordt.
  Wat Oepzz ofzo schrijft slaat werkelijk helemaal nergens op beetje olie op het vuur gooien heb ik het idee. Laat mensen gewoon hun ding doen en reageer niet zo.
  Maar om de reactie verder te lezen en met sancties dreigen nee daar ben ik het ook niet mee eens.


  Maak melding

 20. Wel een goed idee vind ik, maar is er ook gedacht aan hulp diensten? Ik zie geen brandweer met spoed langs zon slalom rijden, past het wel??


  Maak melding

 21. Alle hulpdiensten zijn ingelicht die weten er van dat de straat is afgesloten dus dat is allemaal goed door de vervangende wijk wethouder geregeld.8)


  Maak melding

 22. @Ricardo, goed dat de hulpdiensten het weten, maar wanneeer er een noodgeval is en ze kunnen er niet langs. Wat dan?

  En gaan drijgen omdat iemand een andere mening heeft, slaat helemaal nergens op.


  Maak melding

 23. Het sluipverkeer is toegenomen door allerlei afzettingen en omleidingen. Ik kan me een artikel herinneren dat de gemeente ging controleren op toename van sluipverkeer in de woonwijken en eventuele maatregelen. De file’s op de wipstrikkerallee, vechtstraat zijn alleen maar langer geworden. De enige “maatregelen” die volgen zijn nog meer wegwerkzaamheden.

  Dan zijn er altijd mensen die haast hebben in de spits en denken een stukje af te snijden en tijd te winnen als ze door de indische buurt racen. Dus is dit een toename van sluip(race)verkeer en moet de gemeente maatregelen treffen. (zoals beloofd). Als dit dan niet gebeurd, kan ik me goed voorstellen dat er enige druk achter gezet wordt door de buurtbewoners.


  Maak melding

 24. Gezeur over sluipverkeer , voor in de buurt lopen ze toch ook niet te zeuren, terwijl daar het meeste verkeer door komt ,Begin borneostr , begin sumatrastr soendastr en madurastraat daar gaat al het verkeer langs javastraat komt haast niets langs ,want het verkeer gaat via de madurastraat er weer uit …dus hou alstublieft op met zeuren ,,,overigens wie het meest zeurt,, zijn de mensen die er het laatst zijn komen wonen ,,,,Je kunt natuurlijk ook gewoon op je kinderen letten….


  Maak melding

 25. @ingrid de gemeente kwam met de oplossing om die riool buizen in de straat te leggen we hadden alleen om een oplossing gevraagd voor het harde rijden een extra steile drempel of meerdere drempels,@joris ik denk dat je voor jezelf spreekt dat je hier als laatst woont want de mensen die dit hebben geregeld wonen bijna hun hele leven al hier zo als ik zelf.8)


  Maak melding

 26. Wat ik niet helemaal begrijp is hoe je daar terecht komt als je wil “sluipen”. Welke drukte mis je door de Java straat te nemen?

  Met betrekking tot de mensen die in de wijk wonen en te hard rijden: die moet je er gewoon (op fatsoenlijke wijze) op aanspreken!

  En hoe snel wordt er eigenlijk gereden? Lijkt me dat je er max 30 km/uur mag. Als ik die straatjes zo zie ga je al vrij snel als je je aan de maximum snelheid houd!


  Maak melding

 27. @Ricardo, dat de gemeente met deze oplossing kwam had ik niet begrepen. Maar waarom moet er nu gewacht worden tot de wijkbeheerder terug is van vakantie, hij was voor zijn vakantie toch ook al op de hoogte van deze situatie. Wat heeft hij toen onder nomen?


  Maak melding

 28. joris! jij hebt zeker zelf geen kinderen en blijkbaar ook geen gevoel!je kan net zo goed op je kinderen letten,maar een ongeluk zit in een klein hoekje! onthou dat goed! en ingrid! we dreigen niet! het is een belofte! ik gun niemand om een kind te verliezen! want dat is je kostbaarste bezit! dus jullie kunnen allemaal wel zeuren en commentaar geven,we doen toch wel wat we zelf willen en wij geven om alle kinderen wij hebben wel gevoel mvg manuela speek


  Maak melding

 29. plantje! dertig is al te hard! ook dan kan je een kind dood rijden! en het gaat niet alleen om de javastraat maar om de hele buurt! de mensen moeten er gewoon rekening mee houden dat er kinderen lopen en stapvoets rijden! maar mensen die zelf kinderen hebben en gevoel snappen het wel!


  Maak melding

 30. @Ja hij weet er ook wel van af ma hij doet net of zijn neus bloedt ik denk dat er een finacieel kosten plaatje aan zit en dat willen ze niet maar het blijft liggen toch 29juli dus weet niet hoelang hij vakantie heeft maar het duurt wel lang zo


  Maak melding

 31. ik vind het schandalig hoe hard er soms gereden wordt in de 30 km zones. en met name de taxibusjes kunnen er wat van, maar ik vind de manier waarop niet oke!


  Maak melding

 32. @annet, Wat dacht van de stadsbus dan? Rijden veelste hard en gaan geen stukkie aan de kant als het nodig is…. erg jammer. Praat ik natuurlijk over een paar chauffeurs wil niet zeggen dat ze het allemaal doen. Maar woon naast een bus route, en moest wel eens bijna mijn spiegel missen omdat een chauffeur niet aan de kant wilt, en ik geen mogelijkhad om aan de kant te gaan.


  Maak melding

 33. Sluipverkeer is een vlag die de lading niet dekt.
  Elke dag straatspeeldag; dat willen ze.
  Dat bijna aangereden kind speelde vast niet op de stoep, of wel..
  En als ik daar fiets (ja, fiets) en plots in de remmen moet voor een skelter moet ik uit mijn doppen kijken en meer van dat.
  Ja, daaaag.
  Leer de kinderen op de stoep te spelen of stuur ze een speelveld in.


  Maak melding

 34. nou dieze probeer het maar dan! dan zul je zien wat er gebeurt als je een kind aan rijd in deze buurt! maar dan zijn wij asociaal of niet? kinderen zijn de toekomst wees er zuinig op! en we letten wel op onze kinderen maar moeten ze dan tot 16jaar in de tuin spelen dacht het niet


  Maak melding

 35. Is 30 te hard of is het straatje te klein?

  Als we de auto’s niet in de straat/voor de deur parkeren maar ergens anders (nieuw parkeerplaatsje?) wordt het een stuk overzichtelijker en heb je minder kans op een ongeluk.


  Maak melding

 36. Bericht door manuela, op 17 juni 2011 om 12:35
  plantje! dertig is al te hard! ook dan kan je een kind dood rijden!

  Dat is ook mijn punt: als ik de straatjes zo zie lijkt me 30 km/uur te hard. Maaaar… wordt er wel sneller gereden dan 30 km/uur? Ik denk dat als je daar staat en er komt iemand met 30 km/uur voorbij, dat het eruit ziet als sneller dan dat.

  Overigens kun je met stapvoets rijden ook een kind doodrijden.

  Mijn eerste kind is “in de maak”, dus ik kan er nog niet echt over meepraten. Maar ik vind wel dat er OOK wat te zeggen valt voor een speelruimte voor de kinderen anders dan op de straat.


  Maak melding

 37. kinderen kunnen ook niet altijd op de stoep spelen , want dan hebben bewoners weer wat tezeuren dat er kinderen op stoep fietsen bijv. en ja dan heb ik het wel over kleine kinderen van bijv 4 jaar. als je de sumatrastraat bekijkt heeft iedereen bijna voortuintjes moeten die mensen zeker hun kinderen laten fietsen in de tuin :o:o:o gemeente moet gewoon de ogen los doen en snel voor dat er ongelukken gebeuren , 30km lijkt weinig maar om een kind aan terijden is het hard genoeg en daar moet je niet aan denken als ouders zijnde


  Maak melding

 38. blub! de naam zegt het al,verstand en geheugen van een vis dus! je zult zelf wel niet naar normaal onderwijs zijn gegaan anders had je ons wel begrepen! en daarbij het gaat om de veiligheid van de kinderen! niet om het ondrwijs en zijn kinderen van speciaal onderwijs minder dan de rest?niet dusss!!! en ik heb zelf twee kinderen,en die zitten toch echt niet op speciaal onderwijs! en daar gaat het onderwerp niet over,je moet zelf maar is bij de les blijven!!!!!


  Maak melding

 39. klopt plantje! ze spelen ook in de speeltuin en op het voetbalveld maarrrrrr ze moeten toch ook oversteken om naar huis toe te lopen of niet PLANTJE?


  Maak melding

 40. Klopt Manuela en daarom moeten mensen ook hun snelheid aanpassen. Bovendien moet je met bejaarden en kinderen in het verkeer altijd extra rekening houden. Ik vind ook zeker, dat mensen daar langzamer zullen moeten rijden. En ik vind ook dat ze rekening moeten houden met het feit dat er kinderen de straat over kunnen steken.
  Maar verder zal het vooral belangrijk zijn de kinderen een andere plek dan de straat te bieden om ongestoord te kunnen spelen!

  Dank Annet! We zijn er vrij zeker van wat het wordt, maar de kleine lag telkens op een manier, dat het niet helemaal zeker te zeggen was.


  Maak melding

 41. Als de mensen die te hard door de straat rijden nou ook eens nadenken hoe hun het zouden vinden als het bij hun zou gebeuren dan deden ze wel rustig aan 8)


  Maak melding

 42. Wat ik niet lees hier is: welk sluip verkeer? Wat omzeilen ze? Ik kan me niet voorstellen je de Javastraat dan pakt.
  Mijn vraag: welk sluipverkeer? Waar komen ze vandaan? Waar gaan ze naar toe?


  Maak melding

 43. Wat ik niet lees hier is: welk sluip verkeer? Ik kan me niet voorstellen je de Javastraat dan pakt.

  van de vechtstraat via de borneostraat, riouwstraat en de javastraat de bankastraat op en dan verder via meppelerstraatweg of hogekampsweg verder.

  Wat omzeilen ze?

  het verkeerslicht op de vechtstraat.


  Maak melding

 44. Lol Manuela, blub met het verstand van een vis 😀
  Het is qua verkeer al jaren een grote puinhoop rond onze buurt, het is er met de herinriching van de Ceintuurbaan niet beter op geworden. Ik word trouwens doodziek van de domme reacties van mensen die doen alsof iedereen in de IB achterlijk is. Mijn kinderen zitten ook niet op het bijzonder onderwijs en ik ben zelf HBO-geschoold. Mag ik even een kotsbakje?


  Maak melding

 45. nou ik vind het in ieder geval eens stuk rustiger nu in de straat,
  kinderen die gewoon kunnen spelen, geen scooters,vrachtwagens, trikes bestelbusjes je ken het zo gek niet bedenken waar je voor uit moet kijken,
  en waar maakt de rest zich zo druk om,
  dit is toch maar tijdelijk totdat ze met een nieuw idee komen.
  of zijn de mensen nu te beroerd om om te rijden?  Maak melding

 46. Ik snap inderdaad ook niet wat mensen willen omzeilen, ik heb deze route 1x genomen, omdat er iets op het kruispunt was gebeurd, en je deeze kant op werd geleid. Maar het was voor mij geen reden om dat vaker te gaan doen. Vertrek gewoon wat eerder wanneer je ergens naar toe moet. Als je een beetje bekent bent in de omgeving (en dat ben je anders weet je de sluip route ook niet) dan weet je ook dat dit een druk kruispunt is.


  Maak melding

 47. Op de kastanjestraat hebben sommige mensen een jaar terug ook het heft in eigen hand genomen alleen de rotzooi bleef liggen. Is daar iets verandert en ja wat dan?


  Maak melding

 48. Ik zou zeggen spreek die scheurende automobilisten aan die door die straten heen rijden, weet je gelijk of ze in de wijk moeten zijn. En als ze vaker “sluipen” hou je ze langer op.


  Maak melding

 49. Noem mij maar een azijnpisser, maar ik vind het behoorlijk schandalig wat deze mensen doen. De Javastraat is gewoon een openbare straat; daar mag je met elk voertuig komen, dus ook met een auto.

  Vaak wordt “sluipverkeer” neergezet alsof die mensen iets strafbaars doen. Het is een onzin-woord. Mensen zoeken de kortste of snelste weg van A naar B. De hele termen “sluipen” (alsof je stiekem iets doet) is onzin.

  Ik vind het uitgesproken asociaal gedrag wat deze mensen tentoonspreiden.


  Maak melding

 50. @RR, het probleem alleen is dat deen straat/wijk als deze niet is ingericht c.q berekent is op veelvuldig autoverkeer. Maar op bewoners verkeer.
  En het is erg makkelijk praten wanneer het niet over je eigen buurt gaat. Zeg niet dat ik het compleet eens ben met wat de buurt doet, maar weet ook niet wat ik zou doen, en vergeefs bij de wegbeheerder aanklop, en geen zin heb dat één van mijn, of één van de buurtkinderen zou verongelukken.
  En wanneer je jezelf een stempel wil geven mijn zege heb je.


  Maak melding

 51. Die commentaar hebben zijn vast die mensen die ja knikken en lullen achter iemands rug. DIscrimineren is wel strafbaar en ja zie er hier genoeg die dat doen. Indische buurt is het gezellige buurtje waar de mensen nog om elkaar geven ken je van veel wijken niet zeggen.
  Ja daar hebben ze luxe huizen en geen nagel om de kont te krabben.
  Of wat denk je een kind minder morgen maken we een nieuwe. Wat een mentaliteit bij sommige.
  Maar woon er niet en ben het mooi met die bewoners eens.
  Als iedereen nu is zo was dan was het al een stuk gezelliger in dit leven.
  Ga maar lekker door want zwolle is een puinhoop als je niks doet gebeurt er niks, doe je wat ja we leven in een land waar je wat van je moet laten horen voor ze wat doen. anders doen ze pas wat als er wat gebeurt is. En de binnenstad is al zowat autovrij daar ken je geen last van hebben staan meer kroegen dan dat er auto’s rijden.
  😛 ps is er nog een woning vrij llol want ja je moet zoveel punten hebben voor dat gezellige buurtje. en dat wil al wat zeggen.
  de rest leeft in de oertijd.:D


  Maak melding

 52. Bericht door draadje:
  Indische buurt is het gezellige buurtje waar de mensen nog om elkaar geven ken je van veel wijken niet zeggen.

  Dat is ook maar betrekkelijk. Als je een beetje anders bent flikkeren ze gewoon net zo vaak de ramen in of andere ongein met bv je auto totdat je gaat verhuizen. En zeg niet dat het anders is want een vriendin van mij heeft dat aan den lijve ondervonden omdat ze lesbisch is. Kennissen die in het toenmalige kraakpand Golden Wonder woonden werden 2x ’s nachts uit hun slaap gerukt omdat het pand in de fik was gestoken….


  Maak melding

 53. Als een aantal bewoners uit de javastraat minder scheuren bv..(heralth,,,stampertje,),, met scooters en brommers word het al een stuk rustige,,,ps ricardo net wat je zegt bijna je hele leven klopt ,,ik mijn hele leven ,,Je kunt natuurlijk ook opruimen voor het huis en nette bloembakken neerzetten word het overzichtlijke,,,PS ik ben wel eens dat er hard word gereden ,,maar om daar een straat voor af te zetten ….wat als ze dat in de andere straat ook doen …buurt auto luw ,,????????


  Maak melding

 54. ten eerste de afzetting is voor de veiligheid voor alle kinderen en ten tweede dat stampertje hard rijd dat weten we alemaal die hebben we ook al verscheinde keeren gewaarchuwt en te derde ik rij helemaal niet zo hard door de buuurt heen want ik heb zelf ook kinderen dus waar bemoei je je mee


  Maak melding

 55. Indische buurt is eerste klas gezelligheid em samenhorigheid.
  Wat ze doen is super en ter bescherming van de spelende kinderen in de buurt en zo hoort het.
  Hey joris goedbloed die je bent leer eerst eens nederlands voordat je commentaar leverd over deze buurt.
  Groetjes dicky bakker


  Maak melding

 56. hey joris ik wil effe wat zeggen,ricardo is hier ook geboren,maar als jij hier ook geboren bent moeten we jou toch kennen en we kennen hier geen joris dussss wie ben jij joris?


  Maak melding

 57. luister goed alemaal ik ben hier ook geboren en ik ga hier ook dood KOM NIET AAN MIJN INDIEZ BUURTJE ik ben hier grood geworden en ik zorg er ook voor dat de kinderen in ons indiez buurtje ook grood worden al moed ik zelf voor de auto “s springen om hun te reden


  Maak melding

 58. goed zo jonge!nu wachten tot ze 16 zijn en ze zelf vol gas door de straat scheuren!mijn spijkermatje ligt ook klaar….


  Maak melding

 59. Het zijn toch staatseigendommen die je ergens vandaan hebt gehaald. is dit wel legaal, ik bedoel is dit met toestemming van de gemeente gebeurd? als je ze zomaar ergens hebt gejat kan ik dit nou ook niet direct een goed voorbeeld voor je kinderen noemen heralth!!!


  Maak melding

 60. Annet, goed blijven lezen. Het is in OVERLEG met de gemeente gegaan. Met goedkeuring dus! Iemand hier zegt, dat de gemeente het zo besloten heeft!!


  Maak melding

 61. ja dit is zeker op een legale manier gebeurt,
  hier heeft de gemeente namelijk zelf voor gezorgt
  totdat er een andere oplossing is gevonden!


  Maak melding

 62. De oplossing: trek die kinderen van de straat.
  Javastraat is geen woonerf of speeltuin maar een openbare weg.
  Maak van spelende kinderen midden op straat (pfffff) niet andermans probleem.


  Maak melding

 63. @ Joris, Dieze en alle andere haatdragers:

  Je kan het er mee eens zijn of er tegen zijn, maar het is een probleem en ook in andere wijken in Zwolle alleen hier hebben de bewoners het lef om er wat aan te doen de rest niet! En als jullie er niet mee zitten hou je er dan buiten!

  Ik vind het super de kinderen zijn veilig en de mensen die niet goed lezen : Het is door de gemeente regeld! dus het is niet asociaal + dat het tijdelijk is!

  Indische buurt heeft misschien een naam als achterstands wijk of asso buurt maar dat is Bullshit het is 1 en al gezelligheid maar zoals over al in elke buurt geld je moet respect voor anderen hebben dan krijg je het terug! wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet! 😉

  En hou je bij het onderwerp sommigen dwalen zo ver af..

  MAKE LOVE NOT WAR!>:(

  Groetjes!


  Maak melding

 64. Bericht door Dieze, op 17 juni 2011 om 23:13
  De oplossing: trek die kinderen van de straat.
  Javastraat is geen woonerf of speeltuin maar een openbare weg.
  Maak van spelende kinderen midden op straat (pfffff) niet andermans probleem.

  Je hebt gewoon gelijk met je ‘het is geen woonerf of speeltuin maar een openbare weg’. Maarrrrrrr

  Maak de volgende zin ben ik het toch wat minder mee eens. Goed, kinderen horen niet op straat te spelen maar je hebt straten en je hebt straten. Er zit een enorm verschil in het gebruik van een woonstraat en een doorgaande weg. Ik denk niet dat je al te snugger hoeft te zijn om te weten dat (bijvoorbeeld) de Javastraat niet bedoeld is als doorgaande weg maar als een woonstraat. En een woonstraat heeft als doel om toegang te krijgen tot de aanliggende percelen maar absoluut níet als doel om het te gebruiken als doorgaande weg.

  Automobilisten die in de rij staan voor de verkeerslichten maar die dat als probleem ervaren, maken juist van hun eigen probleem het probleem van de javastraatbewoners en niet omgekeerd zoals jij zegt!

  Maar laten we het over een andere boeg gooien. Heb je een oprit bij je huis? Ik hoop het. Vind je vast niet erg als willekeurige mensen erop gaan parkeren want ook dat is openbare weg.

  Gebruik wegen waarvoor ze bedoeld zijn.


  Maak melding

 65. Draadje.

  Inderdaad is discrimminatie strafbaar net als steunfraude/wietplantage op je zolder hebben. Dat is ook een kwestie van mentaliteit nietwaar draadje?


  Maak melding

 66. Euh…WFvN… een oprit is toch geen openbare weg?!? Ik zou het inderdaad niet prettig vinden als mensen op onze oprit parkeren, want het is ONZE oprit!

  Maar je hebt wel gelijk hoor… je kunt op je klompen aanvoelen, dat deze weg niet bedoeld is voor doorgaand autoverkeer!

  Ik noem bewust AUTOverkeer, omdat ik zelf op de fiets vaak de neiging heb JUIST door die straatjes te rijden. Op die manier verken ik de stad een beetje. Ik woon er nog niet mijn hele leven en wil graag meer zien van de stad. En zelfs op de fiets moet je er dan rekening mee houden, dat er soms een paar kids op hun skeltertje voor je neus oversteken; dat hoort erbij! Dan rem ik gewoon af of ik fiets er omheen; zo simpel is dat!


  Maak melding

 67. @plantje: Toch wel. Je kan dus op je eigen opritje op de koopgrond waar je eigen koopwoning op staat worden bekeurd voor vanalles en nogwat.
  JOUW oprit maar zolang het niet met een hek is afgesloten, is het openbare weg (te zot voor woorden ja)
  Parkeerplaats Hanos? Openbare weg. En ja, zelfs parkeerplaats Maagjesbolwerk, waar je door de slagbomen moet, is openbare weg. Zolang het voor iedereen toegankelijk is, is het openbare weg.
  Een bedrijventerrein met een ‘poort’ aan het begin waar alleen een selectief vrachtje auto’s naarbinnen kan met behulp van een zender die afgegeven is door de baas en die alleen werknemers hebben, dan heb je het niet meer over openbare weg.

  Ter illustratie

  Wat betreft fietsers door straatjes als de Javastraat, ik denk dat (maar dat mogen de javastraatbewoners zelf zeggen) ze zich daar heel wat minder aan ergeren dan aan auto’s. Ik gok wel dat ze minder blij zullen zijn als ik met 30 met m’n fiets door de straat kom denderen (maar daar leent de straat zich niet voor; krijg ik niet voor elkaar dus gebeurt niet).  Maak melding

 68. Jij en ik verbazen ons nogal eens over de term ‘ga boeven vangen’ maarrrrr ik denk dat ook jij in volgende situatie ook wel gaat zeggen ‘ga boeven vangen’.

  Je hebt een koopwoning, je hebt een garage aan de woning. Voor de garage ligt een oprit die gewoon aansluit op de weg. Je zet je auto op je eigen oprit en krijgt vervolgens een bekeuring. Waarom? Omdat je, jawel, voor een inrit parkeert, namelijk je eigen garage.

  En ja, ik vind ook dat zo’n overijverige agent beter boeven kan gaan vangen maar gok dat ook jij daar niet veel anders over denkt.


  Maak melding

 69. Die kan altijd nog via de andere kant erin.
  Het is géén doorgaande weg dus ook niet een route die de Ambulance snel zal nemen als hij ergens anders moet zijn. Maar toch vind ik het wel een sterk punt.


  Maak melding

 70. Inderdaad. Dat gaat wel ERG ver! Daarbij zeg ik ook: ga boeven vangen!

  Overigens vind ik wel, dat er nogal een verschil is tussen door de Javastraat rijden en bij iemand op de oprit parkeren. Ik begrijp nu, dat er wettelijk gezien geen verschil is (het is immers beide openbare weg), maar gevoelsmatig is het toch wat anders.
  Mits mensen fatsoenlijk rijden moeten ze gewoon door de Javastraat kunnen rijden.

  Dat “fatsoenlijk rijden” is daarin ook een belangrijk punt! Zelfs als je onder de 30 km/uur rijdt kun je daar namelijk bekeurd worden…sterker nog: onder de noemer van “Artikel 5: gevaarzetting” kan zelfs je rijbewijs ingenomen worden! Je dient namelijk te allen tijden rekening te houden met de situatie. Als je in dat straatje 30 km/uur rijdt en je ziet overal kinderen op en naast de straat spelen, dan is dat te snel! Dan kun je nauwelijks tijdig reageren op een kind dat ineens de weg op stapt.


  Maak melding

 71. ach met een stukje krom recht komj e er wel , groot geel kruis voor je oprit en niemand gaat daar nog parkeren. Schijnt dan ook echt een erkende plek zijn waar iemand een boete voor kan krijgen omdat niet duidelijk is of een burger of de overheid die daar geplaatst heeft.:o


  Maak melding

 72. Lijkt leuk zo.n actie maar het zijn vaak de bewoners van omliggende straten die juist te hard rijden zo werkt dat eenmaal niet te hard in eigenstraat en dan flink doorijden.

  Mud, moet dan juist zelf ook goede voorbeeld geven dmv altijd zijn voertuig juist te parkeren op school als hij zijn kinderen wegbrengt.Hij is ook geen toonbeeld van de ideale weggebruiker maar verlangt dat wel in de javastraat.


  Maak melding

 73. wat drijven we toch weer ver af,
  het belangrijkste is dat de kinderen nu veilig kunnen spelen
  zonder dat we bang moeten zijn dat er iets gebeurt!
  en zoals al zo vaak is gezegt, dit is een tijdelijke oplossing.
  en inderdaad past hier geen ambulace brandweer of wat dan ook doorheen maar alle hulpdiensten zijn ingelicht voordat de gemeente deze aanpassing had gedaan.
  alles is netjes doorgegeven!  Maak melding

 74. Bericht door john, op 18 juni 2011 om 10:57
  ach met een stukje krom recht komj e er wel , groot geel kruis voor je oprit en niemand gaat daar nog parkeren. Schijnt dan ook echt een erkende plek zijn waar iemand een boete voor kan krijgen omdat niet duidelijk is of een burger of de overheid die daar geplaatst heeft.

  Dat kruis is niet nodig.
  Voor een oprit mag niemand parkeren; ook niet de “eigenaar” van de oprit.


  Maak melding

 75. @ dicky bakker; leuk dat je het zo met onze buurt eens bent maar rij dan niet met reclame op je bus alsnog door een versperring heen… ook die in de sumatrastraat staat er voor de veiligheid van de kinderen!


  Maak melding

 76. maar om even “to the point” te blijven; ik ben het helemaal met de bewoners van de javastraat eens, tuurlijk wordt nu een probleem verlegd en gaat het verkeer via andere straten nog wel “sluipen”, maar er moet toch iemand het voortouw nemen. er is al zo vreselijk vaak aangegeven dat het zo niet kan met al dat verkeer maar er wordt niets aan gedaan, dan maar zo een statement maken. ik hoop alleen wel dat er snel een oplossing gevonden wordt, en dan wel voor de hele buurt zodat de kids ook veilig naar het trapveltje, de club eb de speeltuintjes kunnen.


  Maak melding

 77. Ik heb jaren in de leliestraat gwoond en daar was het niet anders. had je destijds ook nog een stadsbu die erdoorheen denderde


  Maak melding

 78. vroeger was de abel tasman straat ook een racebaan. Tot ze alle drempels van nederland in de wipstrik geplaatst hebben. Toen was het wel klaar met de hoige snelheden. Maar goed, die hebben ze ook al in de indische buurt…


  Maak melding

 79. Meneer Bakker jij hebt helemaal geen recht van spreken , beetje de grote jonge uithangen,maar je rijdt zelf door de versperring heen .Je woond er niet eens,een beetje degrote jonge uithangen omdat je er een aantal mensen kent… met volkswagenbusje


  Maak melding

 80. Dat kruis is niet nodig.
  Voor een oprit mag niemand parkeren; ook niet de “eigenaar” van de oprit.

  Sterker nog: het kruis heeft he-le-maal géén wetten of regels aan zich hangen. Het kan alleen dienen als een ding die je aan het denken moet zetten maar bekeuren voor parkeren op een kruis kan niet. Je kan wel een bekeuring krijgen maar dan omdat je bijvoorbeeld op een kruisING staat of voor een inrit ofzo. De kruizen kan je dus gewoon lekker negeren. Maar denk wel even na als je zo’n kruis ziet, die is vaak niet voor niets getekend.


  Maak melding

 81. @Zwolse als je mij moet hebben, en je bent wie ik denk je bent dan ben je minder dan de grond waar ik oploop. dus zou zeggen heb lef en kom netjes aan mijn deur.
  vrouw tot vrouw of ben je zo achterbaks dat je annoniem alles durft?


  Maak melding

 82. Bericht door john, op 18 juni 2011 om 12:30
  vroeger was de abel tasman straat ook een racebaan. Tot ze alle drempels van nederland in de wipstrik geplaatst hebben. Toen was het wel klaar met de hoige snelheden. Maar goed, die hebben ze ook al in de indische buurt…

  De racebaan is hier nog steeds hoor, taxi’s, rova, bezorgers etc hebben namelijk maling aan die drempels…


  Maak melding

 83. Eens met de mening van “Dieze”. Het gaat hier niet om een woonerf, maar om een openbare straat. Kinderen moeten gewoon vroegtijdig leren om goed uit te kijken als ze op straat spelen. Of ze moeten ergens anders gaan spelen; kan ook.

  De openbare weg is niet alleen het domein van spelende kinderen. Als ze groter worden, zullen ze zich ook moeten aanpassen aan het verkeer om hen heen.


  Maak melding

 84. hey zwolse volgens mij gaat het onderwerp daar niet over je spoort niet als je zo grote bek hebt moet je ook zeggen wie je bent en niet onder zwolse dat kan iedereen zijn natuurlijk he maar je zal jezelf wel bedoelen en als je nog meer praatjes hebt moet je na de javastraat 27 komen dat hoeft draadje niet te doen doe ik wel voor haar en dat is geen dreigement maar een belofte vieze kletsert en nou bij de les blijven het gaat hier niet over steunfraude of wiet plantages toch zwolse gek?????


  Maak melding

 85. annet!!!! jij kan blijkbaar ook niet lezen,heralth heeft ze niet gestolen de wijk wethouder heeft dat allemaal geregeld je zou wel jaloers zijn dat wij het als bewoners van de javastraat wel voor mekaar hebben gekregen en jij niks voor mekaar krijgt omdat je dus zo negatief over de mensen praat!!!!


  Maak melding

 86. dieze!! ook jij mag het proberen om onze kinderen van de straat te trekken!!! maar ook jij durft alleen maar wat te zeggen onder een andere naam hahahahah schijterts, groetjes manuela speek


  Maak melding

 87. De vooroordelen vliegen weer eens over en weer 😮
  De Indische buurt wordt als criminele volkswijk betiteld, en de bewoners van deze buurt bevestigen dat nog een keer door bezoekers in hun wijk of woning ‘uit te nodigen’ en te schelden.
  Zo hou je je als buurt wel een stempel waar snel gescholden en gedreigd wordt.

  Wat de Javastraat betreft, ik ben voor een scherpe chicane. Dan laten de snelle rakkers deze straat wel links liggen. Maar gaan dan waarschijnlijk naar rechts toe 😉


  Maak melding

 88. Ja die wonen daar, maar wie er niet wonen en anoniem commentaar geven over andere dingen dan dit onderwerp die zijn vna het laagste niveau. hou je bij de les en geef je oordeel over de VEILIGHEID VAN KINDEREN.


  Maak melding

 89. Nee, mijnheer/mevrouw Van Dijk. Deze discussie is (overigens volledig terecht!) vergrendeld geweest.

  Laten we ons gedragen! Ik ben namelijk ook zeer benieuwd naar wat er gaat gebeuren nu de wijkbeheerder terug is!


  Maak melding

Reageer