Het weer: kans op een bui

Zwolle – Vrijdag is het in de ochtend vrijwel droog en is er veel ruimte voor zon. Alleen het noorden maakt kans op een enkele bui. In de middag blijft het noordoosten gevoelig voor een lokale bui. Elders is het droog, maar vanuit het zuidwesten volgt wel steeds meer bewolking. De maxima komen uit rond een graad of 20. Daarbij staat een matige, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig zuidwestenwind. ’s Avonds passeert de storing en gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De wind draait via het zuiden naar het zuidoosten en zwakt boven land wat af.

16-06-2011_weerfoto__hyacinthstraat.jpg
Hyacinthstraat

Zaterdag lijkt het bij vlagen wel herfst. Een depressie trekt ten noordwesten van ons land langs. Het is bewolkt, regenachtig en de wind trekt flink aan: boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. De wind is bovendien vlagerig van karakter en kan vooral aan zee flink uitschieten. Het wordt gemiddeld 18 graden. Ook zondag is er veel bewolking en komen er stevige buien voor. Pas later op de dag komt vanuit het noordwesten de zon tevoorschijn. Een frisse noordwestenwind voert koele lucht over zee aan. Met 15-17 graden is het fris is voor de tijd van het jaar.

In de nieuwe week blijft het voorlopig wisselvallig met van tijd tot tijd een bui, maar soms ook zon. De temperatuur krabbelt weer wat op en ligt halverwege de week rond een graad of 20 overdag en rond 12 graden in de nacht.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer