Fakkelbrigade naar Van Eigen Bodem

Zwolle – Van Eigen Bodem was een van de eerste festivals die serieus aandacht aan de Nederlandstalige hiphop schonk. Al in de eerste editie was er ruimte voor deze muziekstroming op het hoofdpodium, in de loop der jaren werd dit alleen maar meer. Speciaal voor de laatste editie van het festival, op 9 juli 2011 op het Rodetorenplein in Zwolle, brengen de rappers van de Fakkelbrigade een show van 75 minuten waarin zij, op hun geheel eigen manier, een ode brengen aan Van Eigen Bodem.

Door de jaren heen hebben diverse rappers het podium van Van Eigen Bodem aangedaan. Def P (samen met Ben Cramer), Ali B, Opgezwolle, Blaxtar, Typhoon (met de New Cool Collective) en de Jeugd van Tegenwoordig (met Willeke Alberti)  vertolkten hun muziek op de Van Eigen Bodem podia. In 2007 was er zelfs het podium “Rico en Blaxtar in alle (provinciale) staten” een dagvullend podium met rappers uit alle provinciën. Uiteraard kunnen de rappers van de Fakkelbrigade dus niet ontbreken op deze laatste editie van het al jaren populaire festival Van Eigen Bodem. De Zwolse DJ Hans Stroeve presenteert het geheel.

De line up van het evenement is nu compleet. Vanaf ’s middag 14.00 uur tot begin van de avond zal het festival wederom in het teken staan van nieuw talent. De Nederpopprijs en de Nieuwe Herman Brood finalisten zullen voor een professionele jury strijden om de naam en de eer.

Het spits wordt ’s avond afgebeten om 18.45 door de Wild Romance. Speciaal voor de laatste editie van Van Eigen Bodem dit keer, gedeeltelijk, samen met “de Nieuwe Herman Brood”. Daarna nemen de mannen van de Fakkelbrigade vanaf 21.00 uur het podium over. Speciaal voor de laatste editie brengen zij hún “ode aan Van Eigen Bodem”. Na dit geweld sluit vanaf 22.30 het immens populaire duo Wipneus en Pim de laatste editie van Van Eigen Bodem af met de speciaal voor deze editie geschreven, deels interactieve, show “wij houden van Van Eigen Bodem”.

Van Eigen Bodem sluit hiermee acht populaire jaren af op de manier waarmee zij het ook begon, met aankomend talent, gevestigde namen en, zeker deze editie, veel eigen producties.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer