Duinwijck nu al zeker van plaats in halve finale

Zwolle – In het kader van de Europa Cup Badminton in Zwolle kan al gemeld worden dat BC Duinwijck al voor aanvang van de laatste poulewedstrijd  zeker is van een plek in de halve finale van het Europees Kampioenschap Badminton voor Clubteams.

Duinwijck won woensdag en donderdag allebei de poulewedstrijden, waardoor het nu aan kop staat van de poule. De Engelsen en Hongaren, die klop kregen van de regerend landskampioen, gaan vanavond onderling bepalen wie er als tweede eindigt in de poule. De laatste poulewedstrijd van Duinwijck is voor spek en bonen: vrijdagavond treedt het team aan tegen het Zwitserse Zürich. Ook als Duinwijck die wedstrijd verliest, blijft de landskampioen zeker van een plaats in de halve finale. Vrijdagavond speelt Duinwijck om 18.00 uur tegen Zürich.

Voor de laatste poulewedstrijd tegen de Zwitsers zal Erik Meijs zich weer bij de ploeg voegen en neemt coach Rob Ridder het stokje over van Van Tubergen Lotgering. In de halve finale kan Duinwijck ook weer beschikken over kopvrouw Akvile Stapusaityte die afgelopen week internationale kwalificatieverplichtingen had voor de Olympische Spelen. In de halve finale zal de Franse kampioen Bordeaux Union zeer waarschijnlijk de tegenstander zijn. De halve finale zal zaterdag om 14.00 uur worden gespeeld in de ZBC hal aan de Ossenkamp in Zwolle. De finale zal zondag 19 juni om 11.00 uur worden gespeeld.

Artikel delen:

Reageer