Stad en Esch winnaar Skelterrace Zwolle 2011

Zwolle – Vmbo-leerlingen van Stad en Esch uit Meppel hebben vandaag op skelterbaan Karba in Zwolle de TechNetcup gewonnen. Namens het Platform Techniek Werkt organiseerde het Deltion College deze race vandaag voor circa 70 vmbo-leerlingen. Het Platform wil op deze manier spelenderwijs jongeren enthousiast maken voor techniek. Naast leerlingen van Stad en Esch deden ook leerlingen van het Carmel College Salland, de van der Capellen Scholengemeenschap en het Ichthus College IJsselmuiden mee.

stadenesch.jpg

Alle teams hebben afgelopen periode tijdens de techniekles hun skelter gepimpt en voorzien van allerlei technische snufjes. De wedstrijd bestond uit zeven onderdelen: een beoordeling van de gepimpte skelter, een verkooppraatje, een teampresentatie, een sprint, pitstop, behendigheidsparcours en natuurlijk een skelterrace. Het team van Stad en Esch gaf de beste teampresentatie en won de race. Door de uitmuntende prestaties op deze onderdelen beoordeelden de jury het team van Stad en Esch als overall winnaar.

 

De skelterrace is een initiatief van het Platform Techniek Werkt in Zwolle. In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen.

De TechNetcup wordt beschikbaar gesteld door het landelijke project TechNet. Dit project richt zich op het bevorderen van de samenwerking tussen vmbo scholen en technische bedrijven uit de regio van de scholen en is ondergebracht bij het Platform Techniek Werkt.

Artikel delen:

Reageer