Nieuwe fietsbrug brengt Zwolle en Hattem dichterbij

Zwolle – Fietsers tussen Zwolle en Hattem / Wezep hebben een unieke nieuwe fietssnelweg van de ene zijde van de IJssel naar de andere gekregen. Deze fietssnelweg wordt geleidelijk aangelegd. De eerste mijlpaal is bijna bereikt en bestaat uit het nieuwe fietspad naast de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug over de IJssel. De fietsbrug weerd vrijdagmiddag feestelijke geopend.

img_5154.jpg

De fietsbrug is mogelijk gemaakt door de gemeenten Zwolle en Hattem, ProRail en de provincies Overijssel en Gelderland. De wethouders René de Heer van Zwolle en Luuc Teuben van Hattem, gedeputeerden Gerrit-Jan Kok van de provincie Overijssel en Conny Bieze van de provincie Gelderland en Jan Mulder, directeur ProRail regio Noord-Oost namen de fietsbrug in gebruik door linten door te knippen van een nieuwe plaat met de beeltenis van (blauwe-) fietsers  op de brug. De notabelen kwamen met een fietstaxi naar de nieuwe fietsbrug. De non-stop fietsverbinding tussen Zwolle en Hattem / Wezep wordt een comfortabel alternatief voor de auto: wie gebruikmaakt van de fietssnelweg heeft altijd voorrang, rijdt op een veilige weg en bespaart tijd.

img_5166.jpg

img_5209.jpg

img_5195.jpg

Zwolle en Hattem dichterbij

De opening van de fietsbrug verkort de afstand tussen Zwolle en Hattem. En dat is goed nieuws. Allereerst voor scholieren die tussen Hattem en Zwolle op en neer pendelen. Daarnaast voor de recreanten. En voor Hattemers ligt Zwolle met het hoge voorzieningenniveau dichterbij.

img_5174.jpg

De nieuwe fietsroute is vanuit Zwolle te bereiken via de Schellerdijk en vanuit Hattem via de Gelderse Dijk–Gapersweg of via de woonwijk Gaperslanden. De komende tijd wordt op verschillende plaatsen de bestaande bewegwijzering vervangen.

Om de route voor de fietser naar de toekomst toe te verbeteren wordt in Hattem nog een tweetal fietspaden aangelegd. De eerste gaat door de in aanleg zijnde woonwijk Assenrade richting centrum. Het andere fietspad loopt eerst parallel aan het spoor richting Hilsdijk. Het pad buigt vervolgens naar het zuiden en sluit aan bij het bestaande fietspad Rozenboomspoor. Het is daardoor een aantrekkelijke fietsverbinding naar Wezep, Wapenveld en Heerde.

De snelfietsroute eindigt in Zwolle bij de Koggelaan. Vanuit daar kunnen fietsers doorrijden via de Koggetunnel naar de binnenstad of rechtdoor/rechtsaf naar de zuidzijde van het station. Waar deze fietsroute precies komt te liggen wordt bekeken binnen het project de Spoorzone.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. “De notabelen kwamen met een fietstaxi naar de nieuwe fietsbrug.”

  Ze konden zelf niet fietsen… Beetje jammer…

  Ben benieuwd hoeveel sneller je nu in Hattem kunt zijn. Binnenkort maar even uitproberen….


  Maak melding

 2. Als ik naar die bovenste foto kijk, lijkt het fietspad me relatief smal. Een rijstrook is 2 voetgangers breed. Ik vraag me af of dat goed gaat wanneer je een groep scholieren tegenkomt…


  Maak melding

 3. Gewoon vanuit Westenholte naar katerveer; dan langs Krisman de dijk volgen. Kind kan de was doen. Wat een goed idee dat fietpad. Wel onbegrijpelijk dat die brug niet 4 of dan tenminste 3 sporen kreeg. Nu moeten treinen Amersfoort-Zwolle vv en Lelystad-Zwolle vv altijd rekening houden met elkaar. Gewoon 4 sporen die elk naar een perron doorlopen was een meer toekomstbestendige oplossing.


  Maak melding

Reageer