Nederlandse teams naar halve finale EK Badminton

Zwolle – De Nederlandse teams op het EK Badminton voor clubteams, dat deze week in de ZBC-hal in Zwolle gehouden wordt, doen het uitermate goed! Het mag best een kleine stunt genoemd worden: VELO heeft vrijdagavond EgoSpor uit Turkije naar huis gestuurd. Het Turkse team verrastte op dag één en twee van het toernooi vriend en vijand: ze waren veel sterker dan iedereen dacht. Turkije won allebei de duels in de groepsfase, net als VELO. Onderling moesten de Nederlandse en de Turkse ploeg in de laatste wedstrijd van de poulefase uitmaken wie er door zou gaan. Toch wist Velo vrijdagavond zonder al te grote problemen van EgoSpor te winnen.

badminton_30-1.jpg

BC Duinwijck heeft de halve finale van de Europa Cup voor Clubteams met een ongeslagen status bereikt. Duinwijck won vrijdagavond ook de laatste poulewedstrijd van Adliswil-Zürich met 5-2. Voor de wedstrijd stond er voor beide teams weinig meer op het spel. Zwisterland kon al niet meer doorgaan, Duinwijck was al zeker van een plekje in de halve finales. Zaterdagmiddag wacht het Franse Bordeaux Union St Bruno in de halve finale. De Franse opponent van de zaterdag is de poulefase ook ongeslagen doorgekomen. Duinwijck wacht een zware klus, want de Fransen zijn voor dit toernooi als tweede geplaatst. Maar… Donderdagdagavond durfde de teamleiding na wat berekeningen stiekem te vertellen, dat ze wel wat kansen zien.

Velo:

Na vijf partijen was de uitkomst van de poulewedstrijden bekend: VELO wint de poule en gaat door naar de halve finale. Waar het na partijen 4-1 stond, werd de eindstand 4-3. In de halve finale wacht VELO een zware klus: De nummer 1 geplaatst, het Spaanse CB Soderinsa Rinconada. De Spanjaarden zijn met een ijzer-, ijzersterk team naar Zwolle afgereisd en zijn hier maar met één doel: Winnen. Toch mag VELO niet direct kansloos geacht worden: Van Daalen de Jel is dit toernooi in het herenenkel nog ongeslagen. Ook in het herendubbel is Velo dit toernooi nog niet geklopt. Van Daalen de Jel en Suijkerland stonden nog geen enkele game in het dubbelspel af. Dat Spanje sterk is, dat weten we allemaal. Maar Velo is natuurlijk niet naar Zwolle gekomen om met een halve finale genoegen te nemen.

 

Artikel delen:

Reageer