Het weer: bewolkt

Zwolle – Zaterdagochtend komen vooral in de kustprovincies een paar buien voor. Gedurende de ochtend breiden de buien zich uit naar het binnenland. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind boven land en aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. ’s Middags nemen de buien verder in aantal en activiteit toe. Hierbij is ook kans op onweer en windstoten tot 65 km/uur. Tussen de buien door weet het kwik op te lopen tot ongeveer 18 graden.

17-06-2011_weerfoto__zeeheldenbuurt.jpg
Zeeheldenbuurt

Zaterdagavond blijft het nog lang bewolkt en buiig. Aan het einde van de avond wordt het in de oostelijke helft van het land droger. Vooral in de westelijke kustgebieden blijft de kans op buien de hele nacht aanwezig. De kans op onweer verdwijnt dan wel tijdelijk. Het koelt af naar 12 graden aan zee en 9 in het binnenland. Zondag zijn er opnieuw veel buien en wordt het nog iets frisser, met maxima van hooguit 17 graden. In de loop van de ochtend kunnen de buien gepaard gaan met onweer en windstoten. De wind waait uit het westen en is met windkracht 6 tot 7 aan de kust even sterk aanwezig als vandaag. Het lijkt wel herfst!

Maandag zijn er minder buien en komt de zon vooral in het noorden af en toe tevoorschijn. In de middag volgt vanuit het zuiden een nieuw neerslagfront. Met een matige zuidenwind wordt warmere lucht aangevoerd, waardoor vooral in het midden en zuiden van het land weer weet op te lopen tot rond of boven 20 graden.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Hardloopkrant:

  “Wat regen is voornamelijk vervelend voor het publiek, maar brengt de doorgang van de halve marathon niet in gevaar.” Pas bij hevige onweersbuien lijkt de veiligheid van lopers en publiek wellicht in het geding te komen. Mogelijk dat een afgelasting dan wel in beeld komt.

  Bij de organisatie van de halve marathon wordt er dus in elk geval nog geen rekening mee gehouden. Ook de politie houdt zich (nog) niet bezig met het veiligheidsvraagstuk.” Dat lijkt ons in eerste instantie de verantwoordelijkheid van organisatie en gemeente.”


  Maak melding

 2. @Runnerup ; zodra je gestart bent, is alles jouw eigen verantwoordelijkheid (stap je wel of niet uit ivm onweer, hoosbuien etc.)


  Maak melding

 3. Mee eens!!
  Dit is de verwachting voor later in de middag: kans op onweer en windstoten tot 65 km/uur. Blijft dat zo, dan zal het afgelast worden :'(


  Maak melding

Reageer