Politiek Log 38

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 39 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 609
 1. Bericht door Dame, op 17 juni 2011 om 23:18
  En Dick, Assie en anderen, wat zijn voor jullie de belangrijkste waarden?

  De belangrijkste waarden van mij staan achter de tapkast.;)


  Maak melding

 2. Ik was afgelopen week op bezoek bij een beetje wereldvreemde (progressieve) zakenrelatie. Je kent dat wel, zo`n alternatief jaren zeventig (Spekman) type, te ruime ribbroek met bijhorende zolder, noorse sokken in sandalen en een door zijn vrouw gebreide slobber trui. Natuurlijk vegetariër plus nog een aantal meer van die fratsen, en zo ⤽links⤝ als links gedraaide yoghurt en volledig geëngageerd met de PvdA.

  Na wat gekeuvel en wat obligate vragen over gezondheid, hoe gaan de zaken en ander gebrabbel, moest ik zakelijk gezien natuurlijk het gesprek in zijn ideologische straatje zien te laveren, dus vroeg ik hem hoe hij over zijn ⤽idool⤝ Job dacht. Had ik mijn tong maar afgebeten, de geluidsterke overtrof het geluid van een laag overvliegende straaljager. Toen de beste man weer een beetje tot bedaren kwam, begreep ik dat hij het helemaal met Job had gehad, en dat deze wat hem betrof bij het grof vuil gezet kon worden. Zo als jullie mij kennen,?? 😉 vroeg ik hem of hij niet een beetje over de top reageerde, maar dat leverde weer een tirade op, waar ik uit opmaakte dat hij het maar niets vond, hoe Job zich in het algemeen en vooral in de 2e kamer presenteerde. ⤽geen bezieling, hij komt slecht uit zijn woorden, en niemand zelfs een doorwrocht sociaaldemocraat als ik, begrijpt wat voor koers hij vaart⤝. Het is een warrige vertoning bij de PvdA van ad hoc politiek, die de ene keer een linkse signatuur heeft, en de andere keer een rechtse, er zit geen idee achter. En denk maar niet dat ik de enige ben die er zo over denkt, er zijn met mij ontelbare anderen die er net zo over denken. En zo ging de tirade nog een tijdje door,??.en ik moet bekennen, ik zat te genieten! 🙂

  Maar als zo vaak zit de uitsmijter aan het eind. Omdat wij elkaar al een tijdje kennen, is hij uiteraard op de hoogte van mijn politieke sympathieën, maar of het kwam dat hij in een tijdelijke ideologische dip zat of een permanente, hij begon mij indringend te bevragen over mijn rechtse sympathieën. Als een ⤽meelevend⤝ gesprekspartner, 😉 begon ik hem op een bevlogen manier de voordelen van een rechts beleid voor te spiegelen, en na verloop van tijd kreeg mijn argumentatie steeds meer zijn goedkeuring. Dat uitmondde in de voor mij verbijsterende woorden;
  ⤽ ik heb het gehad met die linkse kliek, veel geblaat weinig wol⤝ ik ga mij maar eens driftig heroriënteren op mijn politieke richting, mijn stem gaat de volgende keer naar de VVD!⤝

  Zijn stemming werd met de minuut beter, (de mijne uiteraard ook) en je kon aan de beste man zien dat er een (linkse) last van zijn schouders was gevallen. Na nog een uurtje geanimeerd keuvelen, namen we afscheid, ik met een beste order, en hij met het gevoel dat hij eindelijk de juiste ⤽politieke⤝ keuze had gemaakt. Zo zie je maar weer eens, hoe de juiste politiek (en zaken) de mensen bij elkaar kunnen brengen. 😀


  Maak melding

 3. Ik begrijp altijd dat zakenmensen geen politieke kleur bekennen uit angst een klant te verliezen, maar daar heb jij kennelijk geen last van. Scheelt wellicht dat je opvattingen in het hedendaagse Nederland tot de mainstream behoren, zodat je je geen buil valt.


  Maak melding

 4. De contouren van de bezuinigingen worden steeds zichtbaarder. Alles wat riekt naar cultuur of sociaal moet en zal grondig afgebroken worden. Dat zal onze economie op den duur geen goed doen, om van de leefbaarheid nog maar niet te spreken. Dat maakt dit kabinet niet uit, omdat het doel niet is om aan een vitale economie bij te dragen, maar alleen om onze kinderen “niet met een enorme schuldenlast” op te zadelen. Dat die kinderen naast schulden ook werk, voorzieningen etc “erven” wordt even over het hoofd gezien.


  Maak melding

 5. Dame, het is zakelijk natuurlijk altijd handig, om bepaalde achtergronden (ook politieke) van een potentiële klant te kennen. In een gesprek kan je dan zijn gemoedstoestand afwegen, en op een subtiele wijze hier op in spelen. Zijn gemoedstoestand,⤝zoals zoveel (links) dolende⤝ 🙂 was natuurlijk een schot voor open doel, dat niet te missen kans was. V.w.b. de ⤽mainstream⤝, typerend dat dit je dit toegeeft. 😉


  Maak melding

 6. Waarom zou ik het niet toegeven? Ik ben niet van de soort die denkt dat de meerderheid het altijd bij het rechte eind heeft én ik ben geen meeloper. Het is voor mij dus ook niet zo moeilijk om te zien dat stevige rechtse standpunten (aanpakken, harder straffen, aanpassen of eruit) het tegenwoordig goed doen. Helaas alleen in de meningen en niet als oplossing voor de opgaven waar we voor staan. Ik zie niet zozeer ‘dolende’ linkse mensen als wel ‘gedeprimeerde’ linkse mensen die vol ongeloof zien wat dit kabinet-van-de-afbraak allemaal teweeg brengt.


  Maak melding

 7. Dame, van het ⤽linkse⤝ riedeltje ⤽ de contouren van de bezuinigingen worden steeds zichtbaarder⤝ en het platgetrapte mantra ⤽ alles wat riekt naar cultuur of sociaal moet en zal grondig afgebroken worden⤝ gaan me de haren overeind staan. Waarom?.. laat ik het voorlopig even laten bij cultuur; zoals je weet heb ik niets tegen cultuur, ik lees (goede) boeken, luister naar muziek, ga soms naar het theater en zelfs af en toe naar een museum. Allemaal zaken die een ieder voor zich zelf moet uitmaken, ook hoeveel petunia hij hieraan kwijt wil zijn.

  Ik zal je nogmaals een paar dingen toevertrouwen waar ik mij steeds meer aan ga storen.

  1.Als eerste het vanzelfsprekende waarmee culturele protest roeptoeters de overheid (dus de belastingbetaler) willen laten meebetalen aan de productie van cultuur. Jij weet ook dat er voorstellingen zijn waar de subsidie 80% van de begroting uitmaakt, en de kaartverkoop 20%. En niet te vergeten de festivals die binnen een half uur uitverkocht zijn, maar toch rijkelijk subsidie krijgen. Dan vraag ik mij af, waar ligt de bewijslast van de noodzaak van die subsidies? Wat ik mij ook steeds meer ga afvragen: waarom moeten niet-bezoekers zo veel meebetalen aan het ⤽genot⤝ van wel-bezoekers? En wat zijn de positieve externe effecten van de zoveelste uitvoering van een symfonie van Mahler en/of een opera van Mozart?

  2.Als tweede het verbale geweld van de z.g. culturele protest roeptoeters. Het kabinet wordt weggezet als het ⤽kabinet Tokki 1⤝ de bezuinigingen heten; ⤽culturele kaalslag, moordaanslag op de cultuur⤝ en vul zelf verdere hoogdravende intellectuele kreten maar in. Ik vraag me af of ze zelf wel weten, waar dit gebrabbel op slaat.

  Maar waar ik mij het meest aan stoor is het onderliggende superieure toontje. Op de toonhoogte van; wij zijn beschaafd, jullie niet. wij zijn cultuurdragers, jullie barbaren. Wij zijn wereldburgers, jullie provincialen. Dat toontje is precies wat de cultuurschreeuwers de das om doet. Wat dat betreft had het kabinet zich geen betere ambassadeurs kunnen wensen. Nergens krijg je de ⤽gewone???? Nederlander meer op de kast, dan met zulke denigrerende uitspraken. De ⤽gewone⤝ man en/of vrouw weet nu zeker dat de bezuinigingen op cultuur een heel goed idee is.  Maak melding

 8. Als ik het goed begrijp wordt de culturele sector afgerekend op wat jij en volgens jou andere “gewone” Nederlanders afleiden uit een toontje en toonhoogte. Ik vrees dat het precies dit onderbuikgevoel is, het gesundenes volksempfinden, dat de drijfveer van dit kabinet is. Zoals ik Raoul Heertje gisteren hoorde zeggen dat wat hem het meest verdriette “de haat” is die in alle maatregelen en uitleg doorklinkt. Een inhoudelijke uitwisseling van argumenten is niet mogelijk, want “je toon staat me niet aan”.
  Weet dat vele Nederlanders genieten van cultuuruitingen, van Mahler tot André Rieu. En ja, heus niet alles hoeft met subsidie en ja, we mogen best kritischer zijn op wat gesubsidieerd wordt en wat niet, maar nee, wat er nu gebeurt, gaat verder dan het bereiken van een nieuw gezond evenwicht tussen subsidie en eigen broek ophouden.


  Maak melding

 9. Even een paradinges:

  “Wat ik mij ook steeds meer ga afvragen: waarom moeten niet-zieken zo veel meebetalen aan de ⤽gezondheid⤝ van wel-zieken? En wat zijn de positieve externe effecten van de zoveelste blindendarmoperatie en/of behandeling van rugklachten?

  of

  Wat ik mij ook steeds meer ga afvragen: waarom moeten niet-automobilisten zoveel meebetalen aan het ⤽asfalt⤝ voor wel-autorijders? En wat zijn de positieve externe effecten van het zoveelste ritje naar Amsterdam voor familiebezoek en/of een toerrit met mooi weer?

  enzovoort


  Maak melding

 10. Kijk en dit soort maatregelen maken ook duidelijk dat bepaalde elites wel degelijk op de warme belangstelling van dit kabinet kan rekenen. Weliswaar ten koste van het algemeen belang (milieu, fijnstof) maar daar malen alleen linkse huilers om.

  Van – in sommige kringen onverdachte – Autoblog:

  Gisteren onthulde staatssecretaris Frans Weekers zijn nieuwe plannen met betrekking tot autobelastingen, heffingen en accijnzen. We hebben gisteren al de gevolgen voor hippieauto??s besproken, maar er zit ook goed nieuws voor petrolheads verstopt in de plannen van Fransie! Laat ik alvast verklappen dat de stichting Natuur & Milieu zwaar over de zeik is en niet blij is met de plannen van staatssecretaris Weekers.
  Als we de volledige PDF met plannen doorspitten komen we er bijvoorbeeld achter dat de BPM op een Porsche Cayenne Turbo zal dalen van 40.478 (2011) dalen tot 20.468 (2015) en dat maakt fors Co2-uitstotende, benzineslurpende auto??s weer een stuk bereikbaarder voor ons allemaal.  Maak melding

 11. Zo Dame, ik heb tenminste jou weer aan de praat gekregen, want wat mij opvalt, in tegenstelling tot het chatlog, is het politieke log de laatste tijd vrij rustig. Zijn er in Zwolle zoveel mensen a-politiek? Het is toch maar een “persoonlijke” mening wat ze hoeven te geven.

  Nu ga ik mijn gemak je reacties lezen, om daarna te proberen een acceptabel antwoord te formuleren. 😉


  Maak melding

 12. Het pollog heeft zijn ups en downs, VVD`er. Zodra er iets gebeurt wat iedereen interesseert (verkiezingen ofzo) wordt het hier weer drukker. Ikzelf vind het waardendebat dat we gisteren begonnen, interessant, maar ik zie nog weinig anderen die er (serieus) op ingaan.


  Maak melding

 13. Bericht door VVD`er, op 19 juni 2011 om 20:09
  Zo Dame, ik heb tenminste jou weer aan de praat gekregen

  Daar is niet zo heel veel voor nodig VVD’er.;)


  Maak melding

 14. ⤽als ik je goed begrijp wordt de culturele sector afgerekend op wat jij en volgens jou andere ⤽gewone⤝ Nederlanders afleiden uit een toontje en toonhoogte⤝

  Nee Dame, dat wordt niet bedoeld in mijn schrijfseltje, hier lees je wat je i.v.m. de z.g. afkeer van cultuur wilt lezen, je trekt de zaak uit zijn context. Op dit moment is er een hele horde BN`ers bezig om zeer verongelijkt als een huilend kind zijn gelijk te halen, we krijgen niet onze zin dus gaan we schreeuwen, en zetten we de cultuurbarbaren (de gewone man) in de onbeschaafde hoek.
  Ze doen mij denken aan een kind, die als je zijn speeltje afneemt, gaat krijsen.
  Is het dan vreemd, dat deze mensen die zich bezig houden met een ander soort ⤽cultuur⤝ als misschien de jouwe en de mijne, zich hier niet in kunnen vinden? En mag ik de door jou aangehaalde uitlating van Raoul Heertjes ⤽de Haat⤝ als L*L koek beschouwen.
  Zijn we al zo ver heen dat we cultuur als een recht zien, die ons moet worden aangeboden door de overheid, liefst met zoveel als mogelijk petunia? Ik las een tijd geleden een mooie anekdote; ⤽gratis cultuur en dan foldertjes scoren voor in je plastic zakje en hup, weer terug naar je Vinex-wijk om je gesubsidieerde culturele seizoen in te plannen⤝. Maar laat ik nu juist als belastingbetaler een levensgroot probleem hebben om mee te betalen aan allerlei lieden die op MIJN kosten een beetje de cultureel geëngageerde persoon uithangen.

  Dan de ⤽treffende⤝ sound-bite ⤽stop de ⤽culturele kaalslag!⤝ Dus de overheid is de voornaamste cultuurbron, laat ik nu denken dat cultuur zoiets is dat je zelf schept, maar voor de culturele roeptoeters is het blijkbaar iets wat je door de overheid ⤽gesubsidieerd⤝ krijgt voorgeschoteld en daarna consumeert.

  Nu is het natuurlijk vrij gemakkelijk om overal een ⤽paradinges⤝ op los te laten, maar dan gaat het op een drogreden lijken. Je kan geen appels met peren vergelijken. Dan kan men zich ook afvragen waarom Pietje linksbenig is en Jantje rechtsbenig.  Maak melding

 15. Daar heb je gelijk in Assie, Dame is is een spraakwaterval 🙂 in de goede zin van het woord.
  Het zal wel nooit gebeuren, maar het zou leuk zijn elkaar face to face te spreken.


  Maak melding

 16. Ik vind je betoog met het zware accent op “de gewone man” versus de “elite” nogal populistisch en daarmee goedkoop. Het is vrij algemeen erkend dat cultuur onderdeel is van de economische vestigingsfactoren, we gaan ons in het vlees snijden wanneer de sector zo hard wordt aangepakt als dat nu het geval is. Experimentele kunst, boeit jou en mij misschien niet zo, maar is vaak wel de broedplaats voor nieuwe kunstvormen. Ik heb niet gezegd dat we niet wat kritischer kunnen zijn op culuursubsidies, of andere subsidies en ook niet dat er niet op bezuinigd mag worden, maar wat er nu gebeurt gaat daar ver boven.
  Trouwens, in de Middeleeuwen was de Zwarte Tulp veel waard, maar ik verzeker je dat je voor petunia’s tegenwoordig niet veel kunt kopen.;)


  Maak melding

 17. Bingo!!!, dat komt natuurlijk omdat de petunia familie van de nachtschade (kreeg bij het neer typen al een beetje een zwarte waas voor mijn ogen) :'( Inderdaad is pecunia hier beter op zijn plaats.


  Maak melding

 18. Ach, ik vond het wel een grappige verschrijving. Beter dan de type- en taalfouten die ik in mijn eigen bijdragen achteraf nog weleens zie.:)


  Maak melding

 19. Wat nou, ⤽populistisch⤝ en gewone man versus elite⤝ dat zijn nu typisch ⤽goedkope⤝ linkse krampverschijnselen, als men het niet met ze eens is. Want dan wordt de ⤽gewone man” aangemerkt als zijnde een te zwaar accent naar hen toe, “en populisme⤝ is ineens een vies woord.

  Moet het niet juist zo zijn dat de z.g. ⤽progressieve⤝ partijen het woord populisme aan de borst moeten drukken? Het is juist door populisme dat de ⤽gewone man⤝ zijn rol kan blijven spelen in het politieke spel t.o.v. van de ⤽elite⤝.  Maak melding

 20. Nogsteeds een zakie, brandde Balky er zijn vingers al aan:

  Vlaanderen boos om niet ontpolderen Hedwigepolder
  Vlaanderen wacht een financiële strop van 250 miljoen euro wachten als Rutte zijn zin krijgt
  Het besluit van het kabinet-Rutte om de Hedwigepolder toch niet onder water te zetten, is niet goed gevallen in Vlaanderen, zo schrijft Trouw vandaag. Wivina Demeester, een prominente politica van Christen-Democratisch en Vlaams (CD&V), noemt het nieuwe plan “onaanvaardbaar”. Vlaanderen wacht een financiële strop van 250 miljoen euro als de ontpoldering niet doorgaat.

  Zeeuws Statenlid Robesin gepiepeld door Rutte
  Provinciaal politicus die coalitie aan extra senaatszetel hielp, voelt zich bekocht
  Het omstreden Torentjesoverleg dat het Zeeuwse Statenlid voerde met premier Rutte heeft Robesin in de praktijk niets opgeleverd. Robesin beweert dat er een deal was gesloten om het ontpolderen tegen te gaan. Rutte stelde vrijdag glashard dat er geen enkele afspraak is gemaakt.
  —————-
  Donderdag nog herinnerde een tot wanhoop gedreven Robesin de premier in een brief nog aan de afspraak:

  Je hebt mijvoldoende duidelijk kunnen maken dat niet mocht worden getwijfeld aan de maximale inzet van het kabinet om het ontpolderspook uit Zeeland eens en voorgoed te verjagen. Mijn voldoening over het feit dat ik inderdaad een steentje heb kunnen bijdrage aan een sterkere positie van jouw kabinetsploeg, wordt op dit moment evenwel overschaduwd door een mogelijk kabinetsbesluit over de Hedwigepolder. (??) Op 23 mei heb ik de coalitie een dienst bewezen, in de hoop en verwachting dat ontpoldering Zeeland eindelijk (l) bespaard zou blijven. De hoop op een positieve uitkomst lijkt – uitgaande van de inmiddels bekend geworden gegevens – niet langer gerechtvaardigd. lk meen mij te mogen permitteren een klemmend beroep op je te doen om Zeeland geen gloeiende kastanjes uit het vuur te laten vissen, die ongeneeslijke brandwonden veroorzaken.  Maak melding

 21. Opvallend dat iemand met een enorme tunnelvisie (richting zijn eigen geld) op het vorige log de noodzaak van “niet bezuinigen op psychiatrie” te dun vond. Toen twam er een insider met een helder en duidelijk betoog….hij besteedde er geen letter meer aan maar kwam gewoon met een ander onderwerp. Tja.


  Maak melding

 22. ******Bericht door dick, op 20 juni 2011 om 08:34
  Opvallend dat iemand met een enorme tunnelvisie (richting zijn eigen geld) op het vorige log de noodzaak van “niet bezuinigen op psychiatrie” te dun vond. Toen kwam er een insider met een helder en duidelijk betoog….hij besteedde er geen letter meer aan maar kwam gewoon met een ander onderwerp. Tja.*****

  Goh Dick,??.

  – Editted –

  Nadat de door jou aangeduide ⤝iemand⤝ via een reactie had geantwoord op het ⤽helder⤝ betoog van insider, kwam van die zijde geen antwoord meer. Tja??????maar dan is er altijd nog????gaap????Dick.

  ****insider op 16 juni ?? 23:26****
  ****VVD`er op 17 juni ?? 00:30****  Maak melding

 23. VVD-er.
  Jammer dat je enkel maar beledigend kunt reageren,daarmee maak jij je eigen alleen maar belachelijk en ongeloofwaardig.

  Zelfreflectie is iets wat niet in je vocabulair voorkomt.  Maak melding

 24. Daar gaat hij weer, het bekende linkse vingertje gaat belerend op en neer. 🙂

  De reactie van je rood gekleurde vriend niet gelezen, Truusje?
  Natuurlijk wel,???? maar jullie zingen het zelfde achterbakse liedje.  Maak melding

 25. VVD-er

  Naar echte liberale gewoonte zou ik je vriendelijk willen vragen mij geen ,,Truusje,, te noemen.
  Ik sta als zwolse ingelogt,als je deze naam je niet aanspreekt ,kun je mij ook aanspreken met Mevrouw.

  Voor jou niet zo n probleem lijkt mij,maar voor mij klinkt het een stuk prettiger en aangenamer.

  Bij voorbaat dank.


  Maak melding

 26. Mevrouw, reken er maar op dat ik aan zelfreflectie doe, vooral naar mijn twee rood getinte ⤽vrienden⤝ overdenkt ik zeker mijn handelen, en laat dat nu niet al te positief zijn. 🙂 Dan mijn vocabulaire; geloof me maar, naar jullie toe zit naar jullie toe zit ik nog lang niet aan mijn plafond.


  Maak melding

 27. VVD-er.

  Ben enorm benieuwd hoe jij deze vrinden gaat benaderen,zonder beledigend te worden,het zou een verademing zijn dat ook jij als een echte liberale zakenman in spe,een anders denkende ook zou kunnen respecteren.


  Maak melding

 28. Zwolse, ik wil hier deze keer wel serieus op in gaan. Ik neem aan dat je de laatste reactie naar mij toe van Dick hebt gelezen. Nu kan het zijn dat alles wat Dick opschrijft je volledige instemming heeft, maar als je eerlijk bent, zal je hier de beledigende toonzetting uit kunnen halen. Dat ik hier op reageer, met een sneer naar hem toe, is de aard van het beestje. Als ik reacties van jou terug lees, stromen deze ook niet altijd over van respect naar anderen. Natuurlijk gaan sommige reacties over de schreef, maar dat is inherent aan de soms verhitte politieke tegenstellingen.
  Wat mij betreft, mogen de komende reacties respectvoller zijn, maar wel zonder dat deze de politieke tegenstellingen aantasten. Dus knalhard je mening blijven verkondigen, op een respectvolle manier. Ik wacht af.

  Wat mijn persoonlijke en zakelijke omstandigheden betreft, kan ik je verzekeren dat dit op en amicale en respect volle wijze gebeurt.  Maak melding

 29. VVD’er,

  Wilt u zo beelefd om zijn geen persoonlijke aanvallen naar de andere bezoekers af te vuren of persoonlijke kenmerken te benoemen. Het kleinerend noemen van ‘Truusje’ is een ander voorbeeld van minachtend gedrag.

  Laten we het sociaal en gezellig houden.


  Maak melding

 30. Geachte Admin, een ⤽misschien⤝ wel terechte terechtwijzing, maar enigermate selectief. Als u de moeite zou nemen, meerdere reacties terug te lezen, zou u tot de conclusie moeten komen dat er op het log meermalen persoonlijke kenmerken genoemd worden. Ook naar mij toe. Zoals ik aangaf, niet juist, maar als zo vaak; actie / reactie.

  Er zal misschien ⤽ i.v.m. met u snelle selectieve reactie⤝ door één of meerdere personen geklaagd zijn, daar trek ik de conclusie uit dat ik niet meer gewenst ben op het log. Bij deze wil ik u bedanken, voor de mogelijkheid om hier te reageren, maar om een niet terechte ban te voorkomen, trek ik mij terug.  Maak melding

 31. VVD’er,
  U ook bedankt voor uw meer dan gewone bijdrage op dit onderdeel van Weblog Zwolle!!
  Indien u opmerkingen van anderen kunt tonen die betrekking hebben op uw persoonlijke leef- of werkomgeving lezen we dat graag. Dat geldt uiteraard ook voor kleinerende opmerkingen van andere bezoekers. Gelijke monniken wat dat betreft.


  Maak melding

 32. Admin. dat is wat men noemt, het kiezen voor de weg van de minste weerstand. Op een selectieve manier reacties modereren, maar als daar een tegen reactie op komt, de bewijslast bij de reagerende persoon leggen. Als u mijn reacties ⤽hoogstwaarschijnlijk selectief er uitgeplukt⤝ als niet acceptabel aanmerkt, moet het voor u toch niet al te moeilijk zijn na het lezen van andere reacties tot een bepaalde conclusie te komen. Dan zou uw opmerking ⤽gelijke monniken⤝ hout snijden.


  Maak melding

 33. Admin
  Met verbazing lees ik bovenstaande berichten. Persoonlijk hou ik me altijd verre van het verbasteren van namen of persoonlijke aanvallen. Op dit politieke log gebeurt dit echter regelmatig. Het zou idd goed zijn wanneer mensen hun emoties wat meer beheersen. Ik vind het wel onterecht om nu VVD`er als enige daarop aan te spreken, daar waar hijzelf heel regelmatig persoonlijke aanvallen heeft moeten verduren. Temeer daar hij gewaardeerde bijdragen levert en dat hij meer evenwicht brengt in de politieke standpunten die op dit log worden beleden. Over die politieke eenzijdigheid is al veel geklaagd en er zijn ook velen die daarom zijn afgehaakt. Ik vind het heel jammer – en ook niet rechtvaardig – dat VVD`er nu in het openbaar op de vingers wordt getikt en daarom afhaakt. Ik vind het een uitdaging om met hem in discussie te gaan en zo mijn standpunt aan te scherpen. Met – min of meer – gelijkgestemden is het misschien wel prettig om je in je eigen gelijk te wentelen, maar mij boeit dat niet zo. Voor de inhoud van dit log en omwille van de eerlijkheid, hoop ik dat dit wordt rechtgezet.


  Maak melding

 34. De laatste uren viel het één en ander op. Daar maken we dan melding van. Om de diverse Politieke Logs terug te bladeren gaat veel tijd kosten. Er zal ongetwijfeld iets gezegd zijn ergens wat ‘bedenkelijk’ is.

  We geven toe dat we niet alle reacties kunnen lezen. Daar is Weblog Zwolle veel te groot voor geworden. We vertrouwen op het respect van iedereen, maar kennelijk werkt dat niet afdoende…

  Deze admin. las van VVD’er in deze draad een aantijging naar iemands werk, en vervolgens een kleinerende term naar iemand. Dat was reden voor een attentie en een verzoek, maar zeker niet voor uitsluiting. Dame heeft gelijk als ze stelt dat de gedragsregels voor iedereen gelden.

  Als iedereen zich normaal gedraagt moet er geen probleem zijn.


  Maak melding

 35. @Admin Ik begrijp heel goed dat jullie niet alles lezen en volgen. Daarvoor is WLZ idd te groot geworden. Het is ook in eerste instantie aan de bezoekers om het sociaal en gezellig te houden en op het politieke log – waar dat niet altijd kan – beschaafd. Juist omdat jullie niet alles kunnen bijhouden, kun je ook niet op een betrekkelijk willekeurig moment iemand op de vingers tikken. Het is een kwestie van actie-reactie enz. Misschien beter om de vermaning meer in het algemeen te formuleren, zodat eenieder die het aangaat zich aangesproken weet en niet alleen “Jantje die net terugschopt als de juf toevallig kijkt”.


  Maak melding

 36. Met dank voor uw aanvulling Dame!

  Eén van de ‘huisregels’:
  – u gaat fatsoenlijk met anderen om en respecteert de mening van een ander

  Nogmaals: Als iedereen zich normaal gedraagt moet er geen probleem zijn.

  Verder hopen we dat VVD’er aan boord blijft!!


  Maak melding

 37. @Admin ; mocht ik ooit in jullie ogen een lijn overschreiden, dan zou ik het op prijs stellen om daar een persoonlijk bericht (mail) van te krijgen. Daar kan ik dan mee doen wat ik wil, en word ik niet “gedwongen” op een publieke, persoonlijke, vermaning op dit log te reageren.


  Maak melding

 38. Omdat je geen lid bent VVD`er, hebben ze je mailadres niet. Ik hoop ook dat je binnenboord blijft, want ik wilde nog wel reageren op onze ‘gewone man’ vs ‘elite’ discussie.;)


  Maak melding

 39. Zoals gewoonlijk is er weer iets wat ik niet begrijp: ik ben ook geen lid, maar om toch mee te doen moet ik wel een emailadres inkloppen. Waarom?


  Maak melding

 40. Ja, dat is waar, Drama. Dan weet ik het ook niet. Wel is het zo dat ik – als ik weer eens een ban heb vanwege te snel achter elkaar posten – altijd mijn IP-adres moet meesturen, terwijl ik ook dacht dat dit bekend zou zijn.  Maak melding

 41. Even VVD`er prikkelen tot een reactie. 😉 Deze kreeg ik net via de mail toegestuurd.
  Dat is toch geen onredelijk verzoek, wel?[/url]


  Maak melding

 42. Dame, Assie, Drama, Derk en anderen, ik ga hier niet dramatisch doen, maar bedankt voor jullie leuke (soms echt wel scherpe) 🙂 reacties. Ik wens jullie verder veel ⤽plezier⤝ op dit gekleurde vooringenomen log. In ieder geval heb ik door op te stappen aan mijn sociale (humane? :)) verplichtingen voldaan, om hier minimaal twee mensen gelukkig mee te maken.


  Maak melding

 43. VVD`er, ik baal hier ontzettend van. Voor mij is het politieke log niet interessant wanneer er geen tegengestelde geluiden zijn. Op deze manier sterft de dialoog.>:(


  Maak melding

 44. Beetje tegengas in de politiek is normaal,kun je niet debatteren dan moet je ook geen stelling nemen vind ik.Elke mening is gekleurd maar dat maakt het ook mooi om te zien hoe hij/zij dat onderbouwd.In principe hoef je elkaars mening niet te waarderen maar een open en eerlijke discussie moet kunnen toch op dit log.Dus VVD ‘er zet je schrap en ga de discussie weer aan,sterkte in deze barre tijden8)


  Maak melding

 45. @VVD’er ; jouw vraag aan admin van 19:36 is nog niet beantwoord ; althans, ik heb het nog niet gelezen. Ik ga er dan maar van uit dat admin. daar een reden voor heeft, maar ben wel zeer benieuwd welke dat dan is. Ik kan me niet voorstellen dat jij je terugtrekt vanwege de reacties van minimaal twee mensen, want daar sta jij verbaal veel te sterk voor in je schoenen. Ook ik hoop dat je terugkomt op je beslissing!


  Maak melding

 46. In navolging van mijn vergelijking met Jantje en de juf, zou ik eigenlijk de andere ‘betrokkenen’ willen oproepen zich te melden en zich solidair met VVD`er te verklaren.


  Maak melding

 47. Bericht door VVD`er, op 20 juni 2011 om 20:37 .

  In ieder geval heb ik door op te stappen aan mijn sociale (humane? ) verplichtingen voldaan, om hier minimaal twee mensen gelukkig mee te maken.

  VVD-er.

  Ik wordt per definitie niet of wel gelukkig als iemand vrijwillig opstapt.
  Met humaan zijn ,kan ook betekenen(voor mij dan) of ik ergens wel of niet op wil reageren.

  Die keuze heeft volgens mij iedereen .


  Maak melding

 48. Dame en Drama, ik wil jullie nog wel even in kennis stellen van de ⤽vreselijke⤝ inbreuk op de werkomstandigheden die ik gepleegd heb naar ons aller Dick.

  – Editted –


  Maak melding

 49. VVD’er niet weggaan hier, hoewel ik het in vrijwel alles met je oneens ben hier is het natuurlijk onzin om hier niet meer te verschijnen. Gewoon blijven posten, in een vorige discussie met jou ben ikzelf afgehaakt, alleen blijf ik hier (als ik zin heb) wel gewoon reageren. Ik ben het ook niet eens met de terechtwijzing door admin die je je hier moest laten welgevallen. Kortom; gewoon blijven reageren, al is het dan tegen de stroom in!


  Maak melding

 50. Snap al die comotie niet zo heel erg.
  Als iemand weg wil blijven is dat zijn/haar zaak toch?
  Er wordt hier onterecht gesuggereerd dat de des betreffende persoon een vermanig/verzoek heeft gekregen.
  De intentie wordt hieraan voorbij gegaan dat er een posting heeft gestaan die ver over de scheef ging,waar prive/persoons gegegevens ernstig geschaad werden,en door de admin verwijderd zijn.
  Neem aan dat een ieder die op zijn/haar privacy gesteld is,dit ook zou moeten respecteren en niet gaan zwarte pieten.


  Maak melding

 51. Goedemorgen allen,

  @Zwolse ; natuurlijk: “Als iemand weg wil blijven is dat zijn/haar zaak toch?”
  ———————
  Toch net zoals het ieder haar/zijn zaak is om hier te reageren op iemands aankondiging om hier te stoppen?  Maak melding

 52. Drama.

  Dat is ook zo,dat recht heeft iedereen om zijn/haar redenen te beargumenteren.
  Maar de werkelijke reden wordt hier niet aangesneden waar het in principe om ging.

  Om dan te gaan zwarte pieten richting admin met selectief modereren is in mijn optiek zeer zwak.


  Maak melding

 53. @ 8:02 (on)Gelukkig maken via een weblog? Tja. Vrees voor de schrijver dat mijn geluk niet van de teksten van een onzichtbaar persoon afhankelijk is. Dan moet je wel een aardige eigendunk hebben, om zo te denken. Ook een meer dan ontwikkeld hullie-zullie-denken.

  Jammer dat hij dit mooie log ook zo wegzet als ie (met reden en al) enkel een berisping krijgt. VVD-er belooft vervolgens schijnbaar beterschap om vlak daarna weg te lopen. Dan vindt Dame 21:59 dat we allemaal weg moeten lopen? Tja…..

  Mijn tekst is ook regelmatig verwijderd, enorme problemen gehad met uberhaupt inloggen. Je weet dat dat erbij hoort als je te gast bent op een log waar de huisregels nog eens uitgebreid beschreven staan.

  Wel jammer dat de VVD-er weg is. Heb vaak erg gelachen (in alle soorten). Goedgoan in elk geval.


  Maak melding

 54. @Zwolse ; over dat selectief zwarte pieten is wat mij betreft gisteravond op dit log afdoende van mening gewisseld.

  De uitgangspunten zijn helder, maar in de praktijk kan het soms wat diffuus uitpakken: op en over de rand.

  En in het kader van “normen en waarden” val ik dan toch weer terug op: “wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”.

  Maar ja, de ??n is niet de ander….. (gelukkig!)

  Blijft in dit kader de vraag open, waarom VVD’er geen contact wil met Admin.


  Maak melding

 55. Dat laatste vind ik ook vreemd drama.
  ——-
  @ Stadshagenees (01:02), je hebt bij Willem al eens vaker gepleit voor verwijdering van reacties en bannen. Zou je willen dat daar een reden bij werd genoemd?
  Gister zijn er hier twee redenen genoemd.
  Wat mankeert er volgens jou aan de genoemde regels (links achter de button ⤽spelregels/Disclaimer⤝) van WeblogZwolle.
  WeblogZwolle is daar ook wel eens door jou of een ander ter voorbeeld is gesteld. Hoe zou jij het graag willen zien?  Maak melding

 56. Dacht dat je het met redenen niet eens was. Volgens mij kon de Admin VVD-er niet bereiken. Wist vast niet hoe hij em anders moest bereiken. Maar het zal allemaal wel.


  Maak melding

 57. Drama.

  Er is gisteren inderdaad van mening gewisseld,alleen ging het er helaas alleen maar over waarom de desbetreffende niet weg zou moeten gaan.en werden termen geroepen over een gekleurd log,over dat er in principe 2 personen hier wel gelukkig om zullen zijn.

  Maar geen van de deelnemers vroeg zich af wat er door de VVD-er gepost is,en dat die post verwijderd is.

  Dan zie ik een oproep om solidair naar VVD-er te zijn,sorry maar toen schoot ik spontaan even in de lach.

  Naar mijn mening had de admin een zeer gegronde reden om de desbetreffende posting te verwijderen en daar een verzoek bij te plaatsen.

  Maar mijn vraag aan jou Drama hebben jij en degenen die er nogal op dit voorvalletje reageerden de posting gelezen?

  Dat VVD-er geen contact met de admin wil,weet ik niet,en eerlijk gezegd boeit mij dat ook niet.

  Maar voor mij is het wel duidelijk dat VVD-er zijn eigen koers wil varen, dat mag en kan allemaal,maar accepteer dan ook dat je weleens op je vingers kan worden getikt als je over de scheef gaat.


  Maak melding

 58. Stadshagenees.

  VVD-er is helemaal niet terecht gewezen door de admin,er werd een verzoek gedaan door de admin om anderen niet te minachten en prive aangelegenheden zoals werk/persoon niet te plaatsen.

  Een volstrekt legitiem bericht lijkt mij ,als betreffende niet is/wil geregistreerd,dan is contact via de mail niet mogelijk.


  Maak melding

 59. @Zwolse ; laat ik maar voor mij zelf antwoorden….: nee, ik heb die posting niet gelezen.

  So?

  VVD’er 19:36 “Admin. kunt u duidelijk maken waarom dat bij “onze VVD`er?” niet mogelijk was?
  En met “dat” wordt bedoeld: emailcontact tussen admin. en loggebruiker.

  Ik ben nog steeds benieuwd waarom VVD’er deze vraag hier heeft gesteld.
  Admin heeft gereageerd, maar VVD’er houdt de kaken op elkaar.  Maak melding

 60. Drama.

  Als je niet bent geregistreerd kan een admin of log gebruiker niet geen mail contact leggen.dat is het simpel het probleem.

  Als iemand om wat voor redenen hier voor kiest,houd dat ook in dat contact dan altijd zal moeten verlopen via het log.

  Maar zoals ik al eerder zei ,dat is ieders keuze.


  Maak melding

 61. Drama.

  Met inderdaad bedoelde ik ,dat ook IK niet helemaal snap waarom VVD-er niet reageerd op de admin.

  En ja ik heb die posting gelezen,zal het voorzichtig zeggen,het was een beschamend respectloze aanval op de persoon,waar prive zaken niet ongemoeid in bleven.


  Maak melding

 62. Niet iedereen heeft solidariteit kennelijk hoog in het vaandel staan… Mijn oproep was overigens niet om weg te blijven maar om medeverantwoordelijkheid voor toon en persoonlijke aanvallen te nemen. Daarin stond VVD`er in mijn ogen niet alleen; dat is in gezamenlikheid door een aantal opgebouwd. Een snelle blik door de posting op het vorige politieke log laat dat zien. Vandaar mijn vergelijking met “Jantje en juf”.


  Maak melding

 63. Beste bezoekers,

  Deze admin. heeft inmiddels een goed ‘debat’ gehad met VVDér. Over en weer is er respect. Over de inhoud viel / valt te twisten, maar dat in de politiek gemeengoed, nietwaar?

  Ik hecht er waarde aan dat een ieder elkaar met respect behandelt, erop let niet de ander onheus te bejegenen en begrip voor elkaar te tonen.

  Zo te zien is VVD’er er weer. Fijn!
  Dat is wat we allemaal willen!!

  Laten we een nieuwe start maken.
  Wie start het debat?

  Ik wens u allen een goede en gezellige discussie toe!


  Maak melding

 64. Dame ik wil, voordat ik er weer (tijdelijk?) tussen uit knijp, nog even wat verduidelijken.
  Ik was niet in mogelijkheid om gisteren enige dingen recht te zetten i.v.m. naar wat nu blijkt een tijdelijke IP-ban.
  Na frequent e-mail verkeer tussen mij en de Admin. is deze zaak opgehelderd. Ik ga niet op details in, om hiermee de Admin. niet in de wielen te rijden. Maar aan jou en de medereageerders wil ik graag melden dat de aantijgingen naar mij toe ⤽van persoonlijke aanval en privacy⤝ van 12:37 door iemand op dit log als lachwekkend 🙂 aangemerkt kunnen worden. En dan verwoord ik het nog zeer genuanceerd.

  Groetjes (de) VVD`er  Maak melding

 65. Bleeker zit mooi met die Hedwigepolder, verschillende toezeggingen, diverse contracten en geloofwaardiheid in de maag.

  Welingelichtekringen.nl

  Henk Bleker, de stofzuigerverkoper in café Het Verdronken Land

  De Vlaamse krant De Morgen vindt de column van Volkskrant-columnist Bert Wagendorp over Henk Bleker en diens verkoopspraatjes over de Hedwigepolder zo goed dat ze hem integraal op haar website zette.
  Staatssecretaris Henk Bleker (CDA) was gisteren in café Het Verdronken Land in Nieuw-Namen, om uit te leggen hoe het zit, met de Hertogin Hedwigepolder. Die naam van het café kwam natuurlijk mooi uit. Want we gaan dus geen land verdrinken, althans niet in de Hedwigepolder.
  Lees verder onder de

  de column


  Maak melding

 66. Goedemorgen allen.

  De Belgen willen graag een verdiepte Schelde, ivm grote schepen naar den Anvers. Dat kan geregeld worden , maar wij maken toch zelf wel uit welke polders we daarvoor onder water zetten?


  Maak melding

 67. @ drama; Dat hier al jaren over gesteggeld wordt, dat Jan-Peter er eens zijn hoofd aanstootte is een feit……. Zie 20/6 8:30

  Voortdurend wordt ook gesproken over het schenden van de afspraak met Vlaanderen om de Hedwigepolder onder water te zetten.

  Ben er niet bij geweest, maar de situatie zoals gister op het 20:00 geschets was nogal…onvriendelijk en kostbaar lijkend.


  Maak melding

 68. @Dick ; ik ben er ook niet bij geweest, en welke belangen hier spelen zijn en worden ons nooit allemaal bekend gemaakt.
  Idd was Balkenende nooit blij met het onderwaterzetten (Zeeuw). Inmiddels mag Bleeker het als staatssecretaris mbv voortschrijdend inzicht gaan opknappen (iets wat natuurlijk allang uitgevoerd had moeten zijn). Het barst in dit land van de belangengroeperingen, en die mogen zichzelf aan tafel schuiven, en houden zich zelf mooi aan de praat, en komen met claims als het niet gaat zoals zij het wensen. Een aantal van die clubjes heeft nu een ingang gevonden bij Bleeker, en z’n inzicht helpen ontwikkelen. Welke beslissing er ook gaat vallen: het kost altijd meer geld.


  Maak melding

 69. Dick en Drama.

  Ook ik ben er niet bij geweest,maar bij de bovenstaande link is de hele gang naar verdragen /ondertekeningen/plaatsing in staatsblad na te lezen.


  Maak melding

 70. @ drama…zakie dus waar wij nooit van de hoed en de rand zullen weten, maar wel voor moeten betalen. Als het maar niet nog meer op Kabeljauwen & Hoeken en hun twisten gaat lijken.


  Maak melding

 71. @Zwolse ; zo zie ja maar weer. Bilaterale afspraken gemaakt en vastgelegd ; en toch een beetje nog niet helemaal nagekomen.
  De Vlaamse Leeuw laat nu wat tanden zien, en brult wat, maar wie zal wie nu uiteindelijk een knoop laten doorhakken.

  (ondertussen wordt er bij Rotjeknor weer een verschrikkelijk grote maasvlakte bijgemaakt…..)


  Maak melding

 72. Even wat anders Dick en Zwolse; Wat een onvoorstelbare, domme blunder van de PVDA fractie in Den Haag door voor een wetsvoorstel van de SGP te stemmen waar het gaat om het blokkeren van websites. De reactie van Martijn van Dam is nog belachelijker; Dan komen we toch later gewoon met een wetswijziging…..Zal allemaal wel, maar die onzin kost tijd en dus (gemeenschaps) geld. Prutsers zijn het!


  Maak melding

 73. @ Stadshagenees, ja en lachen dat een D’66-er er op het journaal commentaar op gaf (een D’66 koos bij de afegelopen senaatsverkiezingen op het verkeerde knopje). Martijn had overigens in datzelfde journaal een zeer realistische reactie over “het blijft mensenwerk….erg balen….via een andere weg lastig/lastig”.

  Over prutsen gesproken: hoes’t met het modereer werk bij de buren?


  Maak melding

 74. Stadshagenees.

  Heb het gisteren rechtstreeks gezien,en wat ik begreep zal de nieuwe stemming ik meende vanmiddag door een handreiking van D66 zal plaatsvinden.

  Het zal dan geen schoonheidsprijs verdienen
  maar er zijn diverse mogelijkheden om deze fout te herstellen.
  Een ieder in de kamer wist/weet de stelling van de PVDA over dit
  wetsvoorstel.

  En ja dat was een fout en ja ook dit zijn mensen die fouten kunnen maken.


  Maak melding

 75. Stadshagenees.

  Als je ECHT prutswerk wilt zien raad ik je aan het kamerdebat dat nu op dit moment plaats vindt over de as Europese Top over Griekenland te volgen.(nos.nl)

  Tenenkrommend de bijdrages van het duo gedeelde spreektijd van de Hr.Bonte en van Dijk.


  Maak melding

 76. Inderdaad, wat een teringzooi. Het verbaast me ook niet nee. Het is er vaak een bende. Maar zo erg heb ik het geloof ik nog nooit gezien. Succes er mee!

  @ Zwolse, wie zijn Hr.Bonte en van Dijk?


  Maak melding

 77. Dick.
  Hr.Bonte envan Dijk zijn fractieleden van de PVV.

  Stadshagenees.

  Het foutje is op een hele subtiele manier(met instemming van de hele kamer)gerepareerd door de Martijn van Dam.:P


  Maak melding

 78. In de NRC ook nog een interessant en vooral duidelijk (man & paard) stukje over de Hedwigepolder

  Vlaamse premier: ??Nederland zet veel op spel voor polder??

  Kris Peeters, de minister-president van Vlaanderen, wil geen nieuwe mosseloorlog met Nederland, zegt hij in een vraaggesprek met NRC. Maar Nederland wil niet zomaar iets: de Zeeuwse Hedwigepolder drooghouden, anders dan is afgesproken in een verdrag met Vlaanderen. HIj is geschoffeerd door de ponyboer uit Groningen en wil niet het slachtoffer worden van de positie van Koppejan.
  ⤸De Nederlandse regering zou zich moeten afvragen wat ze op het spel zet. De relatie met Vlaanderen. En ook die met Europa. Niet alleen in dit dossier.⤝
  Vorige week vrijdag hoorde Peeters Henk Bleker opeens zeggen, tegenover de media, dat de polder niet onder water zou komen te staan. Peeters belde met premier Mark Rutte. Tegen journalisten zei hij dat Nederland zich aan het verdrag moest houden, ⤸pacta sunt servanda⤝.

  Volgens staatssecretaris Bleker was er steeds overleg met Vlaanderen. Klopt dat?
  ⤸Als Bleker en ik elkaar tegenkwamen op EU-vergaderingen over landbouw, zei hij: ??We werken aan alternatieven??. Maar officieel heb ik er nooit contact over gehad met de staatssecretaris. Ik heb er ook nooit officieel bericht over gekregen.⤝
  ⤸Ik weet dat de Nederlandse regering twee keer gedoogd wordt: door de PVV en de SGP. Ik begrijp zeer goed in welke delicate positie de Nederlandse regering zit. Ik wil het nu ook niet op de spits drijven. Ik begrijp dat men met Zeeuwse boeren rekening moet houden. Maar verdragen moeten worden uitgevoerd.⤝  Maak melding

 79. VVD-Kamerlid smeert met pek, zit nu zelf onder

  Tamara Venrooy legt even uit dat het PGB helemaal niet verdwijnt en anders is het de schuld van Job Cohen. Of zoiets.

  Tamara Venrooy is VVD-Kamerlid en woordvoerder Langdurige zorg. Een backbencher. Maar vooral is ze links-basher. Zo’n type dat links graag overal de schuld van geeft. Op haar weblog geeft ze daar een staaltje van ten beste. Dat is normaal niets om je druk te maken, ieder z’n hobby, maar ze doet het om recht te praten dat de VVD het PGB afschaft. En dan wordt het pijnlijk. Venrooy wordt dan ook de oren gewassen (geen thuiszorghandeling) in de reacties.

  Venrooy noemt haar weblogbijdrage ‘PGB: fabels en feiten’. Wat blijkt? De fabels verzint ze zelf en de feiten ook.

  De linkse oppositie schreeuwt onder aanvoering van de PvdA moord en brand. Dat is raar. Want diezelfde PvdA stelt in haar verkiezingsprogramma voor om alle AWBZ- zorg die mensen thuis krijgen (de zogenaamde extramurale zorg) over te hevelen naar de gemeente. Met Job Cohen als premier waren de mensen hun recht op zorg dus volledig kwijt geraakt! Als het aan de VVD had gelegen, zouden voortaan zorgverzekeraars verantwoordelijk worden voor de AWBZ-zorg. Ook een grote verandering, maar beter een verzekerd recht dan de lege huls van links. Daarom is het stuitend om te zien hoeveel energie de PvdA nu steekt in het exploiteren van de angsten van mensen.

  Als het aan de VVD had gelegen?? Nou laat dat als maar weg want het ligt aan de VVD. De partij die het PGB eerder nog een ‘kwestie van beschaving noemde’ schaft het Persoonsgebonden Budget helemaal af, dat wil zeggen: voor negentig procent. Daar schreeuwen mensen ‘moord en brand’ over omdat het daar ook op lijkt.

  Venrooy schrijft verder. Fabel 2: 90 procent verliest zijn of haar pgb. Ook al een fabel? Lees de reactie van Rob Althof: Als dit niet zo is, waarom staat het dan wel zo in de brief die de staatssecretaris aan de 2e kamer stuurt.
  En inderdaad, check die brief van Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner:

  Beperking van de toegang tot het pgb tot cliënten met een verblijfsindicatie per 1 januari 2012 betekent dat de keuzemogelijkheid voor een pgb voor nieuwe cliënten met een extramurale indicatie per die datum komt te vervallen. Momenteel heeft 90% van het totaal aantal budgethouders een extramurale indicatie (circa 117 000 personen). Zij behouden tot 1 januari 2014 hun recht op een pgb, ook bij een eventuele herindicatie. Een deel van deze groep zal in de aanloop naar 2014 uitstromen. Budgethouders met een indicatie voor begeleiding behouden (ook na herindicatie) hun pgb tot de decentralisatie naar gemeenten.

  En zo gaat het maar door.

  Zoals Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Nu.nl. in de reacties opmerkt:

  Met alle respect, maar ik vind uw blog wat vreemd. Ik proef vooral heel veel rancune ten aanzien van links. Zinsneden als ‘linkse fabels’, ‘het exploiteren van angsten van mensen’, ‘links schreeuwt moord en brand’ maken uw verhaal niet sterk.
  Sterker nog, dit bewijst voor mij dat het u niet gaat om de terechte zorg van betrokkenen, maar om een achterhaald en kinderachtig links/rechts-schreeuwdebatje. Beste mevrouw Venrooy, het gaat hier niet om links of rechts. Het gaat om mensen die nu een waardig bestaan hebben dankzij hun PGB.  Maak melding

 80. PVV is vóór behoud strippenkaart maar stemt tegen behoud
  Populisten maken Moeder aller Draaien

  Dankzij de PVV verdwijnt de strippenkaart definitief als vervoersbewijs. Dat is opvallend omdat de partij steeds stelde vóór behoud van de strippenkaart te zijn. Toen woensdagmiddag puntje bij paaltje kwam stemde de trouwe gedoogpartner van de VVD-CDA-coalitie echter tegen een motie die de strippenkaart in stand hield.  Maak melding

 81. De commotie rondom de Hedwigepolder is op dit ogenblik een hot item zowel in de den Haag als hier op het log. Maar wat blijkt uit ⤽onverdachte⤝ bron, volgens deskundigen van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen zou het schorrenplan wel degelijk de door Europese vereiste natuurwaarden kunnen halen. Bovendien zou het goedkoper zijn dan onderzoekers van Grontmij hebben verondersteld: niet 230 miljoen maar 48 Miljoen.

  Bovenstaand moet voor de ⤽deskundige⤝ op dit log, toch wel aanleiding zijn om zijn ⤽politieke⤝ visie op het plan ietwat bij te stellen. Daar anders zijn broodheer door hem in een verkeerd daglicht gesteld wordt. Waarvan akte.  Maak melding

 82. Goedenavond VVD-er! Voel me zeker geen deskundige in deze. Het zal dus wel in het midden blijven wie je in de maling wilt nemen. Sterker nog, voor wie je ook nog wilt beslissen. Zie mezelf enkel als observator en registrator. Kan me het gevoel van de Vlaamse premier ook uitstekend voorstellen. Iinleven gaat me meestal nog wel goed af. Tja, en verdragen worden niet voor niets getekend. Vond de bijdrage van Bert W. ook erg aansprekend


  Maak melding

 83. ***⤽En ja dat was een fout en ja ook dit zijn mensen die fouten kunnen maken.⤝***

  Zomaar een quote die ik oppik op het log. Het geeft tranentrekkend duidelijk aan hoe wij als mensen moeten denken. Chapeau!! Maar het geeft ook tranentrekkend duidelijk dat dit alleen geldt voor gelijkgestemden. Hel en verdoemenis, als er door een niet gelijkgestemde een fout gemaakt wordt, nietwaar.  Maak melding

 84. @ Klovendenker….wij moeten denken? Sorry, maar ik kan nixxx met een quote van een quote zonder context.

  G-e-l-i-j-k-g-e-s-t-e-m-d-e-n ook hahaha. Heerlijk woord.


  Maak melding

 85. VVD-er.

  Of jij het nu wel of niet tranentrekkend vindt boeid mij verder niet,wat ik veel boeiender vindt is dat de wetswijziging met ALGEHELE is aangenomen,en hiermee is het foutje netjes gerepareerd.


  Maak melding

 86. Da’s veel geld:

  Babyboomers massaal AOW in

  Bevrijdingsgeneratie wordt 65, recordgroei AOW-uitkeringen per maand, bijna 3x zoveel als voorheen
  Het CBS meldt dat het aantal AOW-gerechtigden sinds maart zeer fors toeneemt. De eerste leden van de zogeheten ‘babyboomgeneratie’, geboren in het jaar na de bevrijding, worden nu 65. Het is de meest talrijke generatie die Nederland ooit gekend heeft.  Maak melding

 87. Bericht door admin., op 20 juni 2011 om 16:31
  VVD’er,

  Wilt u zo beleefd zijn om zijn geen persoonlijke aanvallen naar de andere bezoekers af te vuren of persoonlijke kenmerken te benoemen. Het kleinerend noemen van ‘Truusje’ is een ander voorbeeld van minachtend gedrag.

  Laten we het sociaal en gezellig houden.

  Admin, dat sociaal en gezellig houden wordt wel erg moeilijk met twee bruggenslopers is ons midden. Ik lees nu dat VVD’er om 21:12 uur aangesproken wordt met Klovendenker.


  Maak melding

 88. Voor we ’t weten waait het over naar NL

  Roken in de auto moet verboden worden als er een kind op de achterbank zit, vinden 35 parlementsleden in Groot-Brittannië.

  “Zo’n verbod levert geweldige gezondheidsvoordelen op”, stelde Labour-parlementslid Alex Cunningham, initiatiefnemer van de motie, woensdag tegen de BBC. “Kinderen zijn extra kwetsbaar voor meeroken en kunnen niet uitstappen als er rook in de auto zweeft.”Maar Philip Davies van de regerende Conservatieven noemde het plan “over the top” en “belachelijk.”

  Cunningham erkent dat mensen zich in hun privéleven aangetast kunnen voelen, maar stelde dat er jaarlijks 2000 nieuwe gevallen van astma bij kinderen zijn. “Ouderen kunnen zelf beslissen of ze roken. Maar kinderen moeten we beschermen.”

  Een dergelijk autorookverbod is volgens Cunningham al ingevoerd in enkele Amerikaanse staten en delen van Canada en Australië.  Maak melding

 89. Dit vind ik nu een zieke redenering.:(
  Van Nu.nl

  ‘Stoppen met roken kost geld’
  Vergoeding van hulp bij stoppen met roken kost op de lange duur geld omdat ex-rokers langer blijven leven en de zorgkosten vooral voor de oudste mensen oplopen. Daarom is vergoeding van deze therapieën geen goede manier om de kosten van de zorg in de hand te houden.

  Dat stelde VVD-Kamerlid Anne Mulder woensdag tijdens een debat met minister Edith Schippers (Volksgezondheid) over het basispakket van de zorgverzekering.

  ”Als je niet sterft aan longkanker, dan sterf je aan iets anders.” Dat voormalige rokers meer jaren in gezondheid door kunnen brengen, hoeft andere mensen geen geld te kosten, vindt de VVD.  Maak melding

 90. Ik heb net een tekst over het debat over de vergoeding voor stoppen met roken gepost, maar die moet langs Admin vanwege de ziekte die daarin geneomd staat. Beetje ziek bericht trouwens.


  Maak melding

 91. VVD`er Er zijn drie onderzoeken gedaan naar alternatieven voor het ontpolderen van de Hedwigepolder en geen komt met een aanvaardbare oplossing. Wel heel bijzonder dat een deskundige van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen zich nu pas meldt met een geweldig alternatief dat én goedkoper is én voldoende compensatie biedt voor de verloren gegane natuurwaarden. Daar komt nog bij dat Nederland met Vlaanderen juridische bindende afspraken heeft hierover. Vlaanderen heeft al aangekondigd een schadeclaim in te dienen. Ben benieuwd of onze waterschapspersoon die schade als risico heeft meegenomen in zijn/haar berekeningen.


  Maak melding

 92. Assendorper.

  Als ik het goed begrijp en lees word ik als bruggensloper gezien door jou.
  Jammer dat jij op deze manier wilt laten horen,terwijl jij de grote afwezige was tijdens het onderwerp waar het in principe om ging/gaat.

  Ook aan jou het verzoek ,mij niet in jou weergave te betrekken.
  Heb een hele tijd geleden al besloten geen discussie meer met je aan te gaan en ook niet doe,en wil dit wat mij betreft ook zo houden.


  Maak melding

 93. Klopt Zwolse, ik vind jou niet bruggenbouwend bezig. Ik heb niet elke dag de tijd om te reageren maar heb wel gehoord dat de reactie van VVD’er afgelopen maandag nogal meeviel en las later dat jij probeerde anderen wijs te maken dat hij behoorlijk over de schreef was gegaan. Je hebt al meerdere keren gezegd dat je niet met mij in discussie wilt maar je kwam daar telkens van terug.


  Maak melding

 94. Nou, mijn posting van 21:44 staat er nu ook. Als ik de redenering van de VVD goed volg dan draai ik de samenleving een loer wanneer ik stop met roken.:o


  Maak melding

 95. Wat gebeurt er met de verkeersknip in Stadshagen? De wethouder moet dit jaar met een plan komen, maar voorlopig is dé VVD belofte in nevelen gehuld.

  Verkeerswethouder René de Heer zit met de verkeersknip in zijn maag. Als VVD-fractievoorzitter trok hij in verkiezingstijd ten strijde tegen de kunstmatige scheidslijn tussen het oosten en het westen van Stadshagen. Tegenwoordig is hij wethouder en dus verantwoordelijk voor het uitvoeren van een oplossing. Maar dat is lastiger dan verwacht.

  Ten eerste is het nog maar zeer de vraag of een verkeerskundige aanpassing effect zal hebben. Iedere variant die onderzocht is levert nieuwe problemen op. Daardoor zijn de wijkbewoners zelf tot op het bot verdeeld. De helft zegt: laten zo. De andere helft wil dat de schop morgen nog de grond in gaat.

  Dan is er nog het financiële aspect. Ingrijpen gaat tonnen, misschien wel miljoenen kosten. Geld waarvan nu nog onduidelijk is waar het vandaan moet komen. Wethouder De Heer heeft in ieder geval niets over het megaproject opgenomen in de Berap, zeg maar de tussenbalans van de begroting. Iets dat wenkbrauwen doet fronsen bij de gemeenteraad. Immers, dit jaar moet er geld beschikbaar komen om die knip aan te pakken.

  Volgende week gaat de raad beslissen op welke zaken het de komende jaren gaat bezuinigen en waar het gaat investeren. De politici hadden het dan wel fijn gevonden om te weten of er dit jaar nog een grote pot met geld gevonden moet worden. Door niets te melden over de verkeersingreep schept De Heer verwarring. De vraag is of dat doelbewust gebeurt. Zou het niet fijn zijn als hij de knop straks kan afserveren met financiële motieven? Dat kost de stad geen geld, er ontstaan geen negatieve effecten en aan de liberale achterban is die beslissing enigszins uit te leggen. De VVD-stemmer is over het algemeen wel gevoelig voor financiële argumenten.
  Toch komt De Heer daar niet mee weg. Hij heeft er te hard op ingezet tijdens de verkiezingen en de gemeenteraad zal hem aan die beloften houden. Na de zomer moet er een konijn uit de hoge hoed komen. Een poldermodel is de verwachting. Niet te duur, niet te ingrijpend, maar wel degelijk een ingreep. Want belofte maakt schuld.  Maak melding

 96. Juist op gemerkt Dame, de formulering van de woorden van Anne Schippers (VVD)verdiend niet de schoonheidsprijs.
  Maar dat mensen zelf van hun rookverslaving af moeten kunnen komen, zonder dan daar anderen financieel aan moeten meewerken, is natuurlijk een gegeven die mee gewogen moet worden. Zoals aangeven, bespaart de ⤽afkicker⤝ per week ± 35 euro per week. die dan maar gebruikt moet worden om de afkick kosten te betalen. Er zijn ontelbare opwekbare (genot) prikkels ;), als de gemeenschap al deze uitspattingen moet helpen onderdrukken raken we toch een beetje van het weggetje.  Maak melding

 97. Wat ik mij afvraag over het gehakketak op het log over een alternatief voor de ontpoldering van de Hedwigepolder, is het volgende;

  Zijn de boe!! roepers over een eventueel alternatief vanuit negatieve gronden tegen omdat ⤽het een voorstel van de regering is, dus we roepen BOE!?⤝ (dat verrekte rechtse kabinet)

  Of: ⤽wij hebben een zodanig rechtsgevoel, dat voor mij geldt, een één maal gegeven woord mag je niet breken⤝ (rechte rug, wij draaien niet) 😉

  Of: ⤽we zijn ⤽bang⤝ voor een schadeclaim van 25 Miljoen⤝ (we moeten al zoveel bezuinigen)

  Of: Nederland is toch een waterland, de polder moet terug worden gegeven aan de natuur⤝ (faunaatje, vogeltjes, bloemetjes,(zoutwater kikkertjes) 🙂

  Of: ⤽wat kunnen ons die Zeeuwen schelen met hun polder, dat is de ver van mijn bed show, zijn dat dan Nederlanders? Ik dacht dat het Belgen waren.⤝ (de omgekeerde Europese gedachte)

  Of: ⤽de Schelde moet over een tijd zeker voor de vierde keer uitgediept kunnen worden, want Antwerpen moet toch kunnen concurreren met Rotterdam. (die arme Vlamingen)

  Of: ⤽wat nou landbouwgrond, wordt daar groente verbouwd?⤝ (dat doen ze toch in de supermarkt?)

  Of: ⤽wat interesseren mij die landbouwers die daar werken en wonen, dan zoeken ze maar een andere nering. (het sociale medegevoel)

  Of: ⤽staat er in één of ander Zeeuws schildje ⤽Luctor et Emergo?⤝, wat zeg je?, betekent dat ⤽ik worstel en kom boven?⤝, nou dat was vroeger,?? deze keer laten keer laten we ze echt ⤽verzuipen⤝  Maak melding

 98. @VVD’er ; ik stel voor dat we de Belgen 25 meloen geven, op voorwaarde dat ze zelf een kanaal graven van Antwerpen naar het Kanaal8)


  Maak melding

 99. En wij Hollanders zijn uiteraard best bereid om met onze waterexpertiese op die Europese inschrijving voor dat kanaal mee te doen8)


  Maak melding

 100. Zo denken de Vlamingen erover, VVD`er:

  Metrotme.be
  “Ontpoldering Hedwigepolder is geen gevolg van Scheldeverdieping”

  De tweede Staten-Generaal van de Antwerpse haven werd woensdag overschaduwd door de commotie rond de beslissing van de Nederlandse regering om de Hedwigepolder niet te ontpolderen. Daarmee zou Nederland de in 2005 met Vlaanderen gesloten Scheldeverdragen schenden. “Bovendien stelt men het in Nederland voor alsof die ontpoldering er moest komen omwille van de Antwerpse haven, en dat is een flagrante leugen”, was Antwerps havenschepen Marc Van Peel woensdag bijzonder kritisch.

  Op de Staten-Generaal werd de Scheldeverdieping die vorig jaar is afgerond als de voornaamste realisatie bestempeld van het totaalplan dat het Gemeentelijk Havenbedrijf vorig jaar samen met Alfaport Antwerpen had opgesteld. Door de verdieping kunnen schepen met een grotere capaciteit de Antwerpse haven bereiken. Woensdag voer zo voor het eerst een schip van het Deense Maersk met een capaciteit van maar liefst 13.000 TEU (containers van 20 voet lang) Antwerpen binnen. Dat net die Scheldeverdieping nu in Nederland met de vinger wordt gewezen in het dossier van de Hedwigepolder, kon men op de Staten-Generaal maar matig appreciëren. “De kwestie van de Hedwigepolder werd door Nederland in de Scheldeverdragen opgenomen samen met de verdieping, maar staat er voorts volledig los van. Het natuurherstel moet er komen omdat Nederland daar al eerder door Europa toe verplicht was, niet ter compensatie van de Scheldeverdieping voor Antwerpen”, reageerde Van Peel. Ook Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits eiste woensdag nogmaals dat Nederland de verdragen zou respecteren.  Maak melding

 101. Inderdaad KvDijk, op 23 juni 2011 om 00:46 !!!
  Wat gebeurt er met de verkeersknip in Stadshagen? De wethouder moet dit jaar met een plan komen, maar voorlopig is dé VVD belofte in nevelen gehuld.

  VVD heeft er veel stemmen mee proberen te regelen. Oa door een zeer klungelige actie van Opstelten. Maar vervolgens nixxx….hier in het archief is ook e.e.a. te vinden. Volgens mij is dit de laatste. reacties in ontvangst genomen; nixxx meer laten horen[/url]  Maak melding

 102. Ik kan in jouw rijtje eigenlijk niets vinden waar ik hartgrondig ‘ja’ tegen zeg. Wat mijzelf betreft, VVD`er, gaat het erom dat de overheid een zorgvuldige afweging heeft te maken, rekening houdend met álle belangen in het gebied maar ook met afspraken in Europees verband en met de Vlamingen. Als daar tot driemaal toe een conclusie uitkomt, dan is het ook zaak om na zes (!) jaar van discussie door te pakken. Het gaat in dit soort gevallen altijd om afweging van belangen, waarbij niet alleen het boerenbelang moet tellen, maar ook ruimte voor de natuur een van de belangen is. Ik vind dat de overheid een pleefiguur slaat als omwille van politieke motieven (stem voor EK) teruggekomen wordt op eerdere afspraken.


  Maak melding

 103. Eens Dame (8:19). Invloed (beïnvloeding), belangen, macht daar draait het om. Als er dan ook afspraken gemaakt zijn, tja! Tuurlijk begrijp ik het wel….CDA zegt voor de boeren op te komen.
  Lachen om eerder gestelde complottheoriën en hullie/zullie denken (zoals de waard is zal ie zijn gasten wel vertrouwen).


  Maak melding

 104. @ drama, ik denk dat het daarop uitdraait omdat het OM ook zo stellig is. Maar volgens mij heb ik alleen Mosko bezig gezien, die er (zijn goed recht) een showproces van maakte. Is de andere partij nou zo weinig aan het woord geweest/ in beeld geweest of beiden 😮


  Maak melding

 105. Wilders is vrijgesproken, juridisch volstrekt juist en vrijheid van meningsuiting moet ten alle tijde gelden, ook voor hem. Maar kennelijk mag je als politicus mensen beledigen, schofferen en al wat dies meer zij, het moet alleen wel onderdeel zijn van het maatschappelijk debat. Zo lust ik er nog wel een paar, als Wilders beledigt wordt door een smakeloze cartoon is het land te klein, maar ald diezelfde Wilders de Koran met Mein Kampf vergelijkt mag het wel? Heel bijzonder, lekker voorbeeld ook voor de rest van Nederland. Ik kan me dus voortoon ook op deze uitspraak beroepen als ik mensen uit ga schelden en belediging. Ik hoef die scheldkannonades alleen maar te beginnen met; “Ik vind jou een…..”, want dan is het een mening.


  Maak melding

 106. Dame, dat er in mijn rijtje veronderstellingen iemand iets zou vinden waar hij/zij hartgrondig ⤽ja!⤝ tegen zou zeggen, had ik ook niet verwacht.

  Drama, kwam met een meer ludieke oplossing, waar we zelfs nog aan konden verdienen. (foei drama, wat een liberaal kapitalistische oplossing) 🙂

  Maar de twee afwegingen van jou, komen toch aardig overeen met deze twee uit mijn rijtje:
  ⤽wij hebben een dusdanig rechtsgevoel, dat voor mij geldt, een één maal gegeven woord mag je niet breken⤝ (rechte rug, wij draaien niet) 🙂
  ⤽Nederland is toch een waterland, de polder moet terug worden gegeven aan de natuur⤝
  (faunaatje, vogeltjes, bloemetjes (zoutwaterkikkertjes)

  Er kwam ook nog ⤽complottheorieën ⤝ voorbij, tja????..  Maak melding

 107. @Stadshagenees ; laten we maar geen mensen uitschelden en beledigen;)

  Ik had gehoopt dat de rechtbank al de uitspraken van Geert W. te V. op een hoop had gegooid, en als zodanig (samenhang) beoordeeld.


  Maak melding

 108. @ VVD-er

  ⤽wij hebben een dusdanig rechtsgevoel, dat voor mij geldt, een één maal gegeven woord mag je niet breken⤝ (rechte rug, wij draaien niet)

  Toch niet voor jou 😮

  Belooft hier eerst beterschap
  Gelijk daarna zegt ie te stoppen
  Nu doet ie weer volop mee.

  Nogmaals, ik vind het prima en welkom….maar het strookt toch niet met het eerste.  Maak melding

 109. Dick.

  Gooi ook maar een complot theorietje erin.Zou ,,dissidentje,,Koppejan,,
  zijn stemmetje toegezegd hebben in ruil voor behoud van de de Hedwigepolder?.

  Is maar ideetje hoor.

  🙂


  Maak melding

 110. Even off-topic. Ik ben nogal een natuurliefhebber, wat mij altijd opvalt, dat bavianen een RODE kont hebben. Trekken ze doormiddel van deze kleur elkaar aan?
  Kan iemand mij uitkomst bieden? :-*


  Maak melding

 111. De baviaan is een groepsdier
  De baviaan leeft in de boomrijke savannen van Afrika. Hij zoekt naar alles wat eetbaar is. Vruchten vormen zijn voornaamste voedsel.

  Bavianen zijn Slimme dieren, die in hecht georganiseerde groepen leven. De groep biedt veiligheid en maakt het voedselzoeken gemakkelijker. De mannetjes zijn behoorlijk gespierd en hebben vervaarlijke hoektanden. Maar in hun eentje spelen ze weinig klaar tegen grote roofdieren. Een aantal mannetjes bij elkaar maakt meer indruk.

  De groep blijft altijd in de buurt van bomen of rotswanden. Daar slapen ze en daar vluchten ze bij gevaar naar toe.

  Een SOCIAAL dier ,vandaar hun asioatie met ROOD.


  Maak melding

 112. Jonge Rotterdamse ambtenaren zijn boos over de bezuinigingsplannen van de gemeente. Daarom gaan ze niet staken, maar 24 uur lang doorwerken.

  Het stadsbestuur wil tijdelijke aanstellingen beëindigen om zo geld te besparen. Volgens de ambtenaren zelf verdwijnen er daarom tussen de 700 en 750 werknemers onder de 36 jaar.
  “Wij vonden een staking niet passen bij deze generatie en hebben ervoor gekozen 24 uur door te werken”, aldus actievoerder Ferdi Jansen. “Wij begrijpen dat er moet worden bezuinigd, maar dit is de gemakkelijke weg.” De ambtenaren gaan na hun reguliere werkdag met z’n allen naar de kantine om alternatieve bezuinigingsplannen te verzinnen.

  Zo, dat zal ze leren, een werkende ambtenaar


  Maak melding

 113. Hahaha tja, sommigen denken nogal angstig in complottheoriën. Deze getuigd ook van een linkse hetze, misschien wel een complot 😮

  Zijn de boe!! roepers over een eventueel alternatief vanuit negatieve gronden tegen omdat ⤽het een voorstel van de regering is, dus we roepen BOE!?⤝ (dat verrekte rechtse kabinet)

  Gelukkig mag iedereen denken wat ie wil. Je mening uiten zoals Geert deed is volgens mij alleen voor parlementariës weggelegd.


  Maak melding

 114. @Zwolse ; ik heb dat van die bavianen (groep biedt veiligheid) een keer in het eggie mogen aanschouwen:
  een grote groep bavianen (40 tot 50) verplaatste zich over een vlakte. Plotseling stond er een hyena midden in die groep. Binnen no-time (paar seconden) stond het hele zootje in slagorde: volwassen mannetjes tegenover de hyena, alle kleintjes en jongeren bij hun moeders. De hyena werd op luidruchtige wijze uitgeleide gedaan….


  Maak melding

 115. Beruffsverbot terug in Nederland? Jazeker, en wel bij de vakbond voor ⤽iedereen⤝ het FNV, van tante Jongerius. Nu wisten al dat deze vakbond volledig gerund werd door socialisten en sociaaldemocraten, maar dat ze nu ook totalitair trekjes krijgen, daar zullen veel vrijdenkende leden niet blij mee zijn. Wat is namelijk het geval, de voorzitter van FNV jong, de 25 jarige Dennis Wiersma stond de afgelopen Provinciale Verkiezingen op de lijst van de VVD. En dat is natuurlijk vloeken in de linkse kerk, en zeker bij de vakbond voor ⤽iedereen⤝.

  En dus laat de FNV haar tanden zien: selectie op politieke kleur is kennelijk van groot belang voor de bonden als FNV Bondgenoten, Abvakabo en FNV Bouw, zelfs al gaat het niet om een vakbondsleider, maar om een jongeren voorzitter van het jongerennetwerk binnen de FNV.
  Dus hebben verschillende bonden actief gestemd over zijn aftreden. De 25 jarige student heeft dit voorlopig overleeft, dus zijn ideologische tegenstanders zijn nu driftig bezig hem op een andere manier onderuit te halen vanwege zijn VVD lidmaatschap.

  Diegenen bij de vakbond die nu een beruffsverbot voor VVD`ers binnen de vakbond in willen stellen zijn hoogstwaarschijnlijk dezelfden die er voor zorgen dat de vakbond niet meer serieus te nemen is als belangenvereniging, omdat vakbondbelangen niet meer overeenkomen met de belangen van haar leden, maar tot politieke belangen zijn verworden. Zij vrezen wellicht dat met VVD`ers in de bond de vakbond te gronde gericht zal worden, maar als de vakbond verloren gaat zal dat juist te wijten zijn aan hun gebrek aan flexibiliteit en hun inhoudsloze aanval op politieke oriëntatie: modernisatie op termijn is voor deze gekleurde politieke ⤽vakbond⤝ onvermijdelijk, maar dat kan alleen als het politieke imago wordt losgelaten.

  Zielig?… Kokervisie?….Vastgeroest?…..Tja????????ach, laat maar.  Maak melding

 116. Waar trekken we het geld vandaan, och och

  Beverwijk wil ‘Polentax’ invoeren

  Voorstel komt voort uit noodzaak om te bezuinigen. Het gaat om ongeveer 600 seizoensarbeiders
  De gemeente Beverwijk wil een speciale belasting invoeren voor de vele buitenlandse seizoenskrachten. Dat meldt het blad Binnenlands Bestuur. De veelal Poolse werknemers zouden een ‘forensenbelasting’ moeten gaan betalen of anders voor toeristenbelasting moeten worden aangeslagen.

  Het voorstel komt van een ambtelijke werkgroep die zich bezighoudt met bezuinigingsvoorstellen. Het gemeentebestuur heeft het overgenomen en voorgelegd aan de gemeenteraad, zo meldt Binnenlands Bestuur.

  Volgens een woordvoerder gaat het om ongeveer zeshonderd buitenlandse ??veelal Poolse- seizoenskrachten. Het idee achter de speciale belasting voor hen is dat zij wel gebruik maken van de gemeentelijke voorzieningen, maar daar niet aan meebetalen. Ook tellen zij niet mee bij toekenning van subsidie uit het gemeentefonds, omdat ze niet in de gemeente staan ingeschreven.

  Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zou Beverwijk beter toeristenbelasting kunnen heffen. De VNG denkt dat het lastig zou kunnen zijn om een forensenbelasting te heffen, omdat het dan om verblijf in ‘gemeubileerde woningen’ moet gaan, al vallen ook gemeubileerde woningen zomerhuisjes, chalets en caravans onder die noemer. Verder wordt de toeristenbelasting opgelegd aan de eigenaren (verhuurder) en niet aan de gebruiker (de huurder).  Maak melding

 117. Het is me toch wat met die neppers van de VVD, het zijn net PvdA`ers (sorry, ik bedoel net mensen)
  Die (ex) burgermeester Wilma Verver (VVD) van Schiedam en Joan Leemhuis (de waarnemer, ook VVD) smijten met baantjes of het aanbiedingen bij de Lidl zijn. Wat blijkt; naar goed VVD gebruik heeft die Leemhuis haar tijdelijke baantje weer te danken aan huisvriend Jan Fransen (VVD), die ze al jaren kent uit het lobby circuit.

  Maar we zijn er nog niet, mevrouwtje Leemhuis heeft ook een zoon, met een echte VVD naam ⤽Jan Willem⤝ Leemhuis. Hij is ambtenaar op het gemeentehuis in Schiedam. Want Jan Willem zou werkloos worden, maar wat gebeurd er, Wilma Verver (die ex) zorgt dat Jan Willem buiten de sollicitatieprocedure om een baantje (ambtenaar) op het gemeentehuis krijgt. Een soort vrienden dienst. (kun je het nog volgen?) Goed dan gaan we nog even verder.

  Maar voor wat hoort wat, niet waar? Er moest toch door onze Jan Willem wat wisselgeld gegeven worden, voor die mooie functie. Dus tekende onze Jan Willem vrolijk de (fictieve?) opdrachten van het taxibedrijf van??.je raad het, de zoon van Wilma Verver (die ex).

  Wat is het toch heerlijk als je vrije dag hebt, en de hele dag mag ⤽thuiswerken⤝, dan lees je nog eens wat. 🙂


  Maak melding

 118. @Dick ; ik denk dat binnenkort geen Pool nog in Nederland werkt. Duitsland heeft per 1 mei zijn grenzen heeft opengesteld voor Oost-Europese arbeiders. Polen kunnen daar zonder werkvergunning aan de slag.
  En de leefomstandigheden van Polen in Nederland zijn inmiddels in Polen bekend.
  Binnenkort in dit theater: arbeidskrachten uit landen als Hongarije, Slowakije en Letland.

  Dat schrijft het AD vandaag.  Maak melding

 119. @ drama, Tjonge dan kunnen we nog wat verwachten. Leefomstandigheden zijn natuurlijk geen onbelangrijke factor voor een verblijf in den vreemde. Zal de digitale AD er vanavond eens bijpakken. Bedankt voor de tip.


  Maak melding

 120. Dan rommel je wat over het log, en wat kom je tegen, in een reactie van 22 juni om 21:17.

  Deze aanhef; >>>Da`s veel geld,


  Maak melding

 121. Nog maar eens proberen,

  Ach en wee, dat gaat de ⤽hardwerkende jeugd⤝ weer veel geld kosten, de bevrijdingsgeneratie gaat met staatspensioen, dat gaat ons zeker 3 x zoveel geld kosten al voorheen. Onze ⤽hardwerkende jeugd⤝ zou haast wensen dat euthanasie vrijgeven zou worden, dat scheelt in de uitgaven.

  Maar wat veel van onze ⤽hardwerkende jeugd⤝ is vergeten, dat het die verrekte ⤽babyboomers⤝ waren, die decennia lang hebben gezorgd voor basisbeurzen voor die zelfde ⤽hardwerkende jeugd⤝ om goede studies en nutteloze studies (vrije tijdskunde, niet westerse vrouwenstudie enz. enz.) te financieren.
  En waren het ook niet de ⤽babyboomers die 25/30 jaar lang trouw hun VUT premie betaalden om solidair te zijn met de jeugdige werklozen van de jaren tachtig, maar zagen ze mooi de VUT aan hun eigen neus voorbij gaan?
  En wie betaalden ook alweer op een gegeven moment 13 % WAO premie van hun salaris? De babyboomers.
  En wie betaalde dertig, veertig jaar lang maandelijks trouw solidair de AOW premie voor de oudere generaties, (die tot de invoering in 1957 geen dubbeltje premie betaalden) ook weer die verrekte babyboomers.

  Dat geneuzel over de ⤽babyboomers⤝ komt m`n neus uit, deze mensen hebben een substantiële bijdrage geleverd aan onze maatschappij. Ik ben een jonge vent, maar respect voor deze oudere generatie, zit in mijn vezels.  Maak melding

 122. Eens over respect heeft dan ook nixxx met de post te maken. “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren…” zit er gewoon nog in hier. Deze feiten stonden in de post:

  Babyboomers massaal AOW in

  Bevrijdingsgeneratie wordt 65, recordgroei AOW-uitkeringen per maand, bijna 3x zoveel als voorheen
  Het CBS meldt dat het aantal AOW-gerechtigden sinds maart zeer fors toeneemt. De eerste leden van de zogeheten ‘babyboomgeneratie’, geboren in het jaar na de bevrijding, worden nu 65. Het is de meest talrijke generatie die Nederland ooit gekend heeft.

  ….en ja, hoe terecht ook: Het moet wel betaald worden.


  Maak melding

 123. VVD-er, wat bedoel je overigens met deze ongeadresseerde post

  Bericht door de VVD`er, op 23 juni 2011 om 15:23
  Associeer je mij met ⤽Geert?⤝, dan staat je nog wat te wachten.

  En aan wie is ie gericht, of hoort ie nog bij 15:08?

  Oh vandaar Drama’s

  Heb een hekel aan wachten…..

  😀


  Maak melding

 124. Bleker laat EU-miljoenen voor voedselbanken lopen

  De voedselbanken in Nederland zien gouden bergen, schrijft het Nederlands Dagblad. Het kabinet hoeft alleen maar ??ja?? te zeggen, en Nederland krijgt uit een Europees fonds 15 miljoen euro dat besteedt kan worden aan voedselpakketten.
  Het geld voor voedselhulp komt uit een Europese pot, waar dit jaar 550 miljoen euro in zit. Het fonds werd opgericht in 1987, in de tijd van graanbergen en melkplassen. Deze overschotten werden door Europa gefinancierd en gedoneerd aan arme burgers in de lidstaten. Dat gaat voor een deel nog steeds zo. Maar omdat de bergen en plassen zijn geslonken, wordt met het grootste gedeelte van het geld (zo??n 400 miljoen) rechtstreeks producten op de Europese markten ingekocht.

  En daar kan elke lidstaat aanspraak op maken. Van de 27 EU-landen profiteren er twintig van, waaronder het rijke Luxemburg, België (8 miljoen euro), Frankrijk (48 miljoen), Italië (66 miljoen) en Spanje (50 miljoen).
  Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw hoeft alleen maar te zeggen: Nederland wil daar voortaan ook gebruik van maken en het wordt gratis naar Nederland gebracht.
  Maar Bleker zegt dat niet. Hij blijkt in dit geval het braaftse jongetje van de klas. Want het geld moet volgens het ministerie besteed worden waarvoor het bedoeld is, en landbouwgelden zijn niet bedoeld voor sociaal beleid.

  (Bron: Nederlands Dagblad)  Maak melding

 125. Nog meer gedonder in Griekenland:

  De Griekse voetbalcompetitie wordt momenteel gegijzeld door een gokschandaal dat zijn weerga niet kent. Vandaag werden opnieuw vijftien mensen gearresteerd. Onder hen zijn twee voorzitters van clubs uit de Super League, de hoogste competitie voor Grieks betaald voetbal.

  De voorzitters worden ervan verdacht banden te onderhouden met een criminele organisatie die sinds 2008 wedstrijden in de hoogste voetbalklasse en eerste divisie ‘verkoopt’. De bende koopt hiertoe spelers om.

  In totaal worden 65 mensen verdacht van betrokkenheid bij de organisatie. Het Griekse parlement heeft haar aandacht even van haar eigen financiële problemen gehaald en wil de onderste steen boven krijgen in het schandaal.  Maak melding

 126. Dick, laat ik nu denken, dat jij wel weet wat je schrijft. Maar voor de duidelijkheid, over dat ⤽associeer⤝, i.v.m. je voetnoot van 11:49.

  Het zal een kwestie zijn van smaak, maar de aanhef, ⤽Da`s veel geld⤝ klinkt niet zo respectvol naar die generatie.

  De uitspraak, ⤽⤝heb een hekel aan wachten⤝??..van Drama zal misschien een antwoord zijn op een reactie van jou, ik kan het niet plaatsen naar mij toe.  Maak melding

 127. @ VVD-er, je had de kreet niet geadresseerd en in de context voelde ik me ook helemaal niet aangesproken.

  VVD-er met Geert vergeleken?

  Bericht door dick, op 23 juni 2011 om 11:49
  Hahaha tja, sommigen denken nogal angstig in complottheoriën. Deze getuigd ook van een linkse hetze, misschien wel een complot
  Zijn de boe!! roepers over een eventueel alternatief vanuit negatieve gronden tegen omdat ⤽het een voorstel van de regering is, dus we roepen BOE!?⤝ (dat verrekte rechtse kabinet)
  Gelukkig mag iedereen denken wat ie wil. Je mening uiten zoals Geert deed is volgens mij alleen voor parlementariës weggelegd.

  Ff verduidelijking:
  Eerst iets over complottheoriën (met citaat VVD-er).
  Dan: Gelukkig mag iedereen DENKEN wat ie wil. Je mening uiten ZOALS GEERT DEED (zo extreem wordt dan bedoeld) is volgens mij alleen voor parlementariës weggelegd.
  **** min of meer bedoeld ter discussie ****

  Heb inmiddels via radio 1 begrepen dat wij idd geen dingen ongestraft mogen zeggen die parlementariërs wel mogen zeggen.


  Maak melding

 128. @ VVD-er: “Da’s veel geld” kwam voort uit de schrik: 3x zoveel, dat had ik niet verwacht.

  Denk dat Drama’s uitspraak een reactie was op

  Associeer je mij met ⤽Geert?⤝, dan staat je nog wat te WACHTEN.  Maak melding

 129. Dick 18:03

  Vooropgesteld dat ik geen fan ben van de voedselbanken, tenminste niet over de steeds verdere uitdijing, daar het volgens mij gebruikt wordt door een grote groep die er niet thuis hoort.
  Begrijp me niet verkeert, veel respect voor de mensen die dit bestieren, en die klaar staan voor de echte behoeftige.

  Maar in dit geval vindt Bleeker inderdaad het ⤽braafste jongentje van de klas⤝. Je mag principes hebben v.w.b. de besteding van de landbouwgelden, (niets mis mee) maar als andere lidstaten vrolijk snoepen uit de ruif, ben je eikel als je hier geen gebruik van maakt. Hier loopt Nederland, na Griekenland, weer veel geld mis.  Maak melding

 130. @ VVD-er, helemaal eens met

  veel respect voor de mensen die dit bestieren, en die klaar staan voor de echte behoeftige.

  . Jammer dat, zoals zo vaak, de goeden (hulpbehoeftigen) onder de kwaden (misbruikers) moeten lijden. De kunst is om de onterechte gebruikers eruit te filteren.

  Verder ook eens. Ben weg, prettige avond verder!


  Maak melding

 131. @Zwolse 09:06 ; Wat mij betreft gaat er eens een goeie shake-out onder de makelaars plaatsvinden. Zolang hun verdiensten uitgedrukt wordt in promillages van de goederen, hebben ze dat mechanisme van prijsbepaling in eigen hand. Je ziet gelukkig steeds meer uurtarieven genoemd ipv 0/00. En dat geldt voor zowel taxaties als bemiddeling. En ze zijn nergens achteraf voor verantwoordelijk!


  Maak melding

 132. Drama.

  Helemaal mee eens.Er zal een hele grote bezem door de huizenmarkt moeten gaan,wil je de huizen prijs op de werkelijke hoogte van de waarde krijgen.
  Deze idioterie heeft al veels te lang geduurd.


  Maak melding

 133. @Zwolse 09:35 ; Nederland is in het verleden decennia (eind vorige eeuw) tolerant geweest…..
  Volgens mij is dat nooit het geval geweest. Diegenen die in die periode wel is iets akelijks durfde te zeggen over allochtonen, werd de mond gesnoerd (je mocht het wel denken, maar niet hardop zeggen…). Diezelfde mondsnoerders vertegenwoordigden ons land ook naar het buitenland, en speelden ziende blind mooi weer voor de buitenwacht.
  Maar met de komst van o.a. Fortuyn, Bolkestein, en het lawaai rondom Geert W. te V. is de realiteit niet meer te verhullen, en kun je idd constateren dat “wij” niet toleranter zijn dan in andere landen in Europa.


  Maak melding

 134. Drama.

  Dit ben ik niet met je eens,Nederland is decennia lang wereldwijd geroemd om hun uitgesproken tolerantie.

  Heb zelf in de jaren 80 diverse discussies gevoerd,waar ik geluiden ontving zoals,,we gaan ten onder aan onze eigen tolerantie,,

  En ja helaas ,onze tolerantie veranderd in een gestaag tempo van algehele verhuftering,iets wat ik bijzonder zorgelijk en angstig vindt.


  Maak melding

 135. @Zwolse ; “wereldwijd geroemd om onze uitgesproken tolerantie”.

  Volgens mij is dat een kwestie geweest van een goede PR voeren. Welke daden / feiten liggen volgens jou ten grondslag aan die geroemdheid?  Maak melding

 136. Chapeau PvdA!

  Lein Labruy?re één van de voormalige bestuurders van de beruchte Hogeschool Inholland en PvdA`er komt niet meer in aanmerking voor een functie bij de sociaaldemocraten. Een royement als PvdA lid zit er niet. Peter van Heemst PvdA gemeenteraadslid in Rotterdam, vond dat de partij voorzitter Ploumen de ⤽graaier⤝ Labruy?re als partijlid zou moeten royeren.

  De woordvoerster van Ploumen laat weten: ⤽Er was al besloten dat Labruy?re voorlopig geen andere functies zou krijgen binnen de partij.⤝ Nu het inspectierapport er is, zijn nieuwe functies volgens de zegsvrouw niet aan de orde. Dit besluit zou passen binnen de integriteitcode van de PvdA. De code voorziet niet in royement van de leden, maar zo staat Labruy?re toch buitenspel.

  VVD`er heeft zijn ⤽naasten⤝ lief. 😉


  Maak melding

 137. Ik snap het niet dat als maar sterker wordend gemopper vanuit de PvdA gelederen op Job Cohen. Jullie wilden toch een ⤽staatsman⤝ als leider? Niet dat onze Koningin hem als zodanig beëdigd heeft, maar toch????.

  En zoals een groot staatsman betaamt, acht hij het landsbelang hoger dan het partijbelang. En met die ⤽wijsheid⤝ komt onze geniale Job uiteraard met een geniaal tweesporenbeleid.
  Spoor 1: Oppositie voeren met slappe knieën, waardoor hij de regering niet tijdverspillend voor de voeten loopt. Spoor 2: De PvdA zelfs in een lucratieve oppositierol langzaam laten uitdoven, terwijl ⤽vijand⤝ Rutte met de ene na de andere ⤽overwinning⤝ aan de haal gaat????.een ongekende prestatie.

  Maar waarom doet hij dat op die manier? Ik zal het je maar vertellen: Job is een mol! Infiltrant in naam van ons ganse volk, niet rustend voordat hij DE partij ten grave heeft gedragen. Want als geroepen ⤽staatsman⤝ weet hij als geen ander: het land is beter af zonder PvdA.
  En nu niet boos zijn op de leider, (en op mij) geachte socialisten. Eens komt de dag dat jullie zijn gelijk zien.

  VVD`er heeft zijn ⤽naasten⤝ lief 😉


  Maak melding

 138. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP.

  Jip en Janneke taal,de Okkie bied betere leerstof dan deze kinderlijke zelf verzonnen hersenspinsels.

  Heb betere lectuur tot mijn beschikking om mijn tijd aan te besteden, dan aan deze provocerende wartaal.


  Maak melding

 139. Schrijf ik chapeau PvdA! Schrijf ik ⤽VVD“er heeft zijn naasten lief!⤝, krijg ik weer een negatieve reactie. Ik wordt hier zo gedeprimeerd van, dat ik maar eens aan drank ga. :'(


  Maak melding

 140. Assie, ik probeer het record ⤽bruggenbouwen⤝ te verbeteren. Ik ga net zolang door dat hij langer is dan de “Bang Na Expressway” in Thailand. En die is lang! 😀


  Maak melding

 141. Zoals iemand op het log aangaf ⤽betere lectuur⤝, dat zal ik ook eens doen??.even kijken??.hier heb ik hem????das Kapital van Karl Marx lijkt me wel wat. 🙂


  Maak melding

 142. ⤽Er waart een spook door Europa??.⤝ En dan ⤽Waart oe!⤝ :o??. Dicht dat boek??… Eens even kijken of ik iets kan vinden van John Stuart Mill. 🙂


  Maak melding

 143. ⤽Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen en zich daar aan te houden⤝

  Tja,?? maar dit geldt natuurlijk niet voor de politietop in Brabant met daarin voorop korpsbeheerder (PvdA burgermeester in Eindhoven) Rob van Gijzel. Deze ⤽bovengeplaatste⤝ elite vindt zich baas in hun eigen dictatoriaal koningrijkje, en een (vonnis) uitspraak van de rechter daar hoeven zij zich als ⤽bovengeplaatste⤝ toch niet aan te houden, niet waar?

  Wat blijkt: de rechter bepaalde dat twee politie agenten na een arbeidsconflict teruggeplaatst moesten worden binnen het korps. Maar dat was niet naar de zin van de ⤽bovengeplaatste⤝ heren, en wat doe je dan, dan leg je het vonnis gewoon naast je neer. Dat zij er in hun koningrijkje andere normen op nahouden ten aanzien van de burger, daar moet die burger maar begrip voor opbrengen.
  Nu is het in de ogen van u en ik natuurlijk al vreemd dat vertegenwoordigers van de overheid en het openbaar gezag een gerechtelijke uitspraak aan hun laars lappen, maar de rechter heeft in dit geval ook nog eens een dwangsom opgelegd bij niet nakoming van het vonnis. Dat die dwangsom inmiddels opgelopen is tot 13.000 euro, daar liggen deze ⤽bovengeplaatste⤝ niet wakker van, want die 13.000 euro is natuurlijk niet van hen, maar van u en van mij. (belastinggeld) En zo als we weten is geld niet belangrijk; zolang het maar niet van hen zelf is, wordt er door onze geachte ⤽bovengeplaatste⤝ met gulle hand mee gestrooid.

  Er zullen zeker argumenten van de ⤽bovengeplaatste⤝ zijn om tegen de uitspraak van de rechter in te gaan, maar het blijft een feit dat het ⤽gezag⤝ een verkeerd voorbeeld geeft,??. wat zegt u?……rechtsstaat?  Maak melding

 144. Maar de twee afwegingen van jou, komen toch aardig overeen met deze twee uit mijn rijtje:
  ⤽wij hebben een dusdanig rechtsgevoel, dat voor mij geldt, een één maal gegeven woord mag je niet breken⤝ (rechte rug, wij draaien niet)
  ⤽Nederland is toch een waterland, de polder moet terug worden gegeven aan de natuur⤝
  (faunaatje, vogeltjes, bloemetjes (zoutwaterkikkertjes)

  Terugkomend op deze uitspraak van jou, VVD`er, vind ik niet dat een van beide uitspraken de essentie van mijn betoog raakt. Het gaat me niet zozeer om ‘een man, een man, een woord, een woord’, hoewel ik dat tegenover de Vlamingen meer dan genant vind. Het gaat me er ook niet om dat de polder per se teruggegeven moet worden aan de natuur. Het gaat erom dat er een zorgvuldige afweging is gemaakt van diverse belangen, waaronder natuur, en dat drie onderzoeken de ontpoldering van de Hedwigepolder, met alle nadelen, als beste oplossing hebben genoemd. Ik vind dat de geloofwaardigheid van de overheid in het geding is, want reken maar dat dit niet het laatste besluit is over de Hedwigepolder. Om hoeveel boeren gaat het eigenlijk? Het zou ook nog kunnen dat de rechter het op grond van Europese regelgeving en de met de Vlamingen ondertekende akkoord, afdwingt. Ik begrijp uit je reactie van vanmiddag, dat het dan gewoon door moet gaan wat jou betreft.;)


  Maak melding

 145. VVD`er Ik had mijn opzeggingsbrief voor de vakbond al klaar, maar wilde me toch eerst zelf vergewissen van dat verhaal van Dennis Wiersma. Dit zegt ie er zelf van:

  De voorzitter van FNV Jong, Dennis Wiersma, herkent het beeld dat van hem wordt geschetst in het Financieële Dagblad niet. Daarin staat dat Wiersma, die naast zijn vakbondfunctie ook VVD’er is, onder vuur ligt bij de vakbeweging vanwege zijn politieke voorkeur. “De mensen achter de anonieme reacties hebben zich nog niet bij mij gemeld.”

  Wat heeft u gemerkt van de onrust?
  Wiersma: “Niet veel eigenlijk. Ik heb wel wat tweets zien verschijnen en via via heb ik wat gehoord, maar ik heb naar aanleiding van het bericht in het Financieële Dagblad (FD) eigenlijk vooral veel positieve reacties gehad, binnen de politiek en binnen de vakbond. Er is me in ieder geval geen beroepsverbod binnen de vakbond opgelegd. Maar ik moet ook zeggen: ik ben er pas sinds 1 mei, laat me eerst tonen wat ik wil gaan doen. Van de bronnen die aangehaald worden in het FD heb ik nog niets gehoord.”

  Heeft u contact gehad met de vakbonden?
  “Ja ik heb met de vakbonden gebeld, onder andere met Henk van der Kolk (FNV Bondgenoten, red.) en John Kerstens (FNV Bouw, red.), en ik heb gevraagd naar de geruchten. Maar ze zeggen allemaal dat de geruchten niet waar zijn, dat het totale onzin is. Dat ze niet weten waar het vandaan komt en dat ze bezig zijn dat uit te zoeken. Politieke voorkeur doet er naar hun en mijn mening ook niet toe. Onder jongeren is ook een grote politieke diversiteit.”

  Conclusie: enkele ‘beperkt-denkenden’ of vijanden binnen de bond, maar niks ‘actief stemmen’. Al met al, een opgeblazen verhaal, eerder bedoeld om de FNV te stigmatiseren dan de ‘jonge VVD`er. .


  Maak melding

 146. De overheid doet bijna geen aangifte tegen de eigen ambtenaren in zaken rond zware integriteitschendingen als fraude.

  Een grof schandaal. Nederland kent een integer ambtenarenkorps. Dat blazoen moet schoon blijven, dus mensen die buiten hun boekje gaan, dienen daarvoor gestraft te worden. Simpel.


  Maak melding

 147. @Dame ; eens, maar…. er ligt altijd een bewijslast, en bij twijfel heeft de overheid de naam en “faam” van de langste juridische adem. Ik kan me met die wetenschap in ’t achterhoofd voorstellen dat er niet altijd werk van wordt gemaakt.


  Maak melding

 148. Dame, hier nog even de verdere tekst van Wiersma. Dat een integere krant als het FD dit allemaal uit de duim zuigt in de hoop en rel te veroorzaken, lijkt mij niet het geval. Dat hier onderhuids wat speelt dat niet helemaal koosjer is, geeft zijn terughoudende reactie wel aan. Uiteraard ontkent de top van de vakbond dergelijke aantijgingen, om zich niet in een onmogelijke positie te manoeuvreren.

  Heeft u iets gemerkt van een tegenwerking?
  “Er zijn wel mensen die mij liever niet op deze positie zien. Maar waarom weet ik niet, want de mensen achter de anonieme reacties hebben zich nog niet bij mij gemeld. Met de mensen die kritiek hebben wil ik praten, graag zelfs.”

  Het FD spreekt over ‘harde e-mails’ die zijn rondgegaan.
  “Er zijn her en der e-mails gestuurd. Maar om nou te spreken van ‘harde e-mails’… Er zijn mensen die wel eens met me willen praten over mijn functie en mijn lidmaatschap bij de VVD. Sommige mensen vinden het niet kunnen. Met hen ga ik gewoon in gesprek.”

  Heeft dit gedoe u gedemotiveerd?
  “Nee, dit heeft me juist gesterkt. Het heeft een averechts effect gehad eigenlijk, het heeft me iets positiefs gebracht. Ook van andere jongerenorganisaties heb ik goede reacties ontvangen.”

  Heeft u ambities om verder te gaan binnen de FNV?
  “Dat vind ik moeilijk om te zeggen, want ik zit pas net op deze positie. Op dit moment vind ik dat jongeren prioriteit nummer één moeten worden in het beleid in Nederland.”  Maak melding

 149. De overheid doet bijna geen aangifte tegen de eigen ambtenaren in zaken rond zware integriteitschendingen als fraude.

  Dame, kan/wil je deze zin misschien toelichten. Uit wat voor artikel cq context is deze gehaald.  Maak melding

 150. Dame 19:43

  Dame, ik kan mij de emotionele tegenreacties van de Zeeuwen wel voorstellen, al zal dat niet meespelen bij de niet Zeeuwen, en z.g. Milieu hotemetoten. Inmiddels is bekend geworden, dat men in België wat genuanceerder staat t.o. van het alternatief. De MP van Vlaanderen (Peeters) heeft laten weten, dat hij ⤽welwillend⤝ naar het plan wil kijken. Ook wil hij wachten op een eventuele uitspraak van Brussel (EU), waarin Nederland met het alternatieve plan een redelijke kans van slagen lijkt te maken.

  Er zal best in de afgelopen jaren een zorgvuldige afweging gemaakt zijn, maar dat hoeft toch niet per se in te houden (met de kennis van nu) dat deze juist was. Je verwijzing naar ⤽om hoeveel boeren gaat het eigenlijk⤝ is wat dun, een Nederlander (en dan vooral een Zeeuw) geeft geen gewonnen land terug aan de zee.

  Het ⤽ludieke⤝ lijstje dat ik gemaakt heb, was een uitnodiging aan logbezoekers, om hun voor of tegen argumentatie kenbaar te maken. Maar het blijkt dat de boe roepers alleen maar mee kunnen jodelen met een hen voorgekauwd liedje. Jij hebt mij ook niet kunnen overtuigen,maar je geeft in ieder geval iets wat op een mening lijkt.  Maak melding

 151. VVD`er Zeker zijn er mensen die hun vraagtekens hebben bij deze voorzitter. Hij komt op mij wel over als een opportunist, eerst Fortuynist, toen op Lijst Ratelband, nu VVD. Hij is iig duidelijk geboeid door het politieke bedrijf. 😉 Van mij mag ie, maar ik snap ook wel dat sommigen hem met argwaan bekijken. Hij zal zich nog moeten bewijzen in de fNV, maar dat gaat denk ik gezien zijn staat van dienst bij de Studentenvakbond wel lukken. Een interessant citaat van hemzelf en een citaat van de bond.

  FNV-site:

  Hoe sta jij eigenlijk tegenover dit rechtse kabinet?

  Ik kijk er zakelijk maar met argusogen naar. Dat wil zeggen, ik ga dit kabinet en de onderwerpen die jongeren treffen aan de kaak stellen. Het is mijn job om van nu af aan jongerenkwesties rondom werk en inkomen hoog op de politieke agenda te krijgen. Dit kabinet schiet door. De aankomende bezuinigingen ten koste van jongeren gaan wat mij betreft te ver. Zij verdienen een rode kaart.

  Volkskrant:

  Volgens de FNV heeft Wiersma bij de LSVb aangetoond dat hij goed voor de belangen van jongeren kan opkomen. ‘Daarom was hij de meest geschikte kandidaat’, aldus de woordvoerder. ‘Maar we hebben hem wel gevraagd om zich tijdens zijn voorzitterschap niet actief voor zijn partij in te zetten. Dat is een eis die we aan meer mensen stellen die gezichtsbepalende functies bekleden binnen de bond.’  Maak melding

 152. VVD`er 21:20 Excuses, meestal zet ik de bron erbij. Komt van Nu.nl. Uit het onderzoek blijkt dat het ambtenarenkorps in grote lijnen integer is, maar dat er tegen ‘rotte appels’ slap wordt opgetreden.
  @Drama Ik ben het niet met je eens. Ik denk dat je beter – als echt duidelijk is dat iemand over de morele schreef is gegaan – direct kunt ontslaan. Dat is een signaal naar de omgeving. Als iemand dan naar de rechter gaat, dan is het afwachten hoe die oordeelt. Maar dat neemt dan niet weg dat je als overheid duidelijk hebt gemaakt welk gedrag niet getolereerd wordt.


  Maak melding

 153. Dame 21:53

  Dame, ik kan zijn reactie op de FNV site alleen maar onderschrijven, op het moment dat hij als (voorzitter FNV jong) als spreekbuis optreed, wordt dit van hem verwacht. Het zou onacceptabel en soft zijn om zijn VVD lidmaatschap mee te laten spelen wanneer hij scherp moet ageren tegen het regeringsbeleid.

  De reactie in de Volkskrant van het FNV vindt hypocriet, iedere Nederlander met een beetje ⤽politiek⤝ verstand, weet dat er binnen het FNV alleen maar ⤽linkse⤝ politiek gevoerd wordt.  Maak melding

 154. “iets dat op een mening lijkt” 😀
  Inhoudelijk heb ik me niet echt in de kwestie verdiept, VVD`er, dwz ik heb de rapporten allemaal niet gelezen. Ik begrijp de Zeeuwen ook best, ik wil het ook niet als nimby afdoen, want dat is wat goedkoop. Niettemin dient de overheid het algemeen belang en dat is breder dan het Zeeuws belang. Die vraag over boeren was oprecht bedoeld; ik an nergens vinden hoeveel mensen uitgekocht moeten worden. Dat plaatst het eea meer in perspectief.


  Maak melding

 155. @Dame 21:58 Dat onderstreept mijn verhaal over de korpsleiding in Brabant. Ook hier moet worden opgetreden door de Haagse overheid, het kan niet zo zijn dat ambtenaren een vonnis van de rechter klakkeloos naast zich neer leggen.


  Maak melding

 156. Natuurlijk, net zoals binnen de werkgeverorganisatie het aantal CDA-ers en VVD-ers waarschijnlijk zal overheersen. Toch denk ik dat het wel goed is dat vakbondsikonen (dus de gezichtsbepalende bestuurders) niet ook politieke verantwoordelijkheid dragen. Dat geldt wat mij betreft ook voor ambtenaren in bepaalde functies.


  Maak melding

 157. “klakkeloos”. Ik weet niet of er bij die agenten niet een verhaal aan vast zit wat wij niet lezen in de Telegraaf. Daar staat alleen een vaag bericht over een privémotor die gebruikt zou zijn omdat de dienstmotor stuk was. Zoals ik het lees zijn beide agenten niet ontslagen maar zijn ze uit het interregionale arrestatieteam gezet. Ik vind dit een lastige kwestie om zo even over te oordelen. Zo’n team zal waarschijnlijk blindelings op elkaar moeten kunnen vertrouwen en als de rest van het team het vertrouwen niet meer heeft, dan kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Althans dat kan ik me zo voorstellen, maar – zoals gezegd – ik weet er het fijne niet van. Wel denk ik dat je erop mag vertrouwen dat de wethandhavers niet over een nacht ijs gaan om een gerechterlijke uitspraak naast zich neer te leggen. Ook zij weten dat vroeg of laat de pers er op duikt. Daar vermoed ik dat er meer achter zit. Maar als jij meer info hebt, hoor ik het graag.


  Maak melding

 158. Ik las laatst dat de FNV grotendeels bestaat uit SP’ers en PVV’ers en dat die Jongerius zo’n beetje de enige PvdA’er in dat gezelschap is.


  Maak melding

 159. ⤽ik kan nergens vinden hoeveel boeren uitgekocht moeten worden⤝

  Kom op Dame, waar blijft je nu met je ⤽sociaal gevoel?⤝ Jij komt altijd zo op tegen sociale ongerechtigheid, is het belangrijk om hoeveel het gaat? Hier worden mensen emotioneel geraakt, maar nu gaat het ineens om het brede nationaal belang. Een draai van 180 graden?

  Wat hier gebeurt, is dat men goede landbouwgrond wil verkwanselen om tegemoet te komen aan zeurende gesubsidieerde milieu hobbyclubs, die geen enkele waarde hechten het economisch belang van deze landbouwers en Zeeuws-Vlaanderen. Nu er een alternatief gevonden is, wat niet zo ingrijpend is voor de landbouw, staan deze hobbyclubs op hun achterste benen. En wordt uiteraard het nobele ethische moraal uit de kast gehaald, dat de afspraken met België niet mogen worden geschonden. Het starre vasthouden aan het eerdere plan, is een vorm van emotionele chantage, die in geen verhouding staat tot de belangen. Er is een acceptabel alternatief, die hetzelfde effect beoogt, maar stomweg gefrustreerd uit eigen belang, dat van de milieu maffia.  Maak melding

 160. Ik kan nu wel merken, VVD`er dat je mij niet goed kent. Les 1 voor iederr ambtenaar is dat de overheid niet alleen tegemoet kan komen aan particuliere belangen. De overheid dient het algemeen belang, en staat voor die taken die de particuliere markt niet op zich kan nemen. Het belang van boeren moet uiteraard ook gehoord worden, maar geloof me, dat gebeurt in Nederland meer dan voldoende. Het zogenaamde ‘agrarisch natuurbeheer’ waar jij meen ik voorstander van bent is niets meer dan inkomenspolitiek (toch bijzonder dat de VVD daarin meegaat). Ook dat is keer op keer aangetoond, hetgeen niet leidt tot ander beleid.


  Maak melding

 161. Ja Assie, onze nationale moraalridder Youp probeert het bij iedereen met ⤽geweld⤝ in te stampen.

  Maar wat hij niet uitlegt, is waarom linkse politici hun kinderen niet naar gemengde scholen sturen. Of waarom onze Youp, Marcel van Dam en de schreeuwer Jan Mulder hun kapitale grachtengordel panden en villa`s niet openstellen voor vluchtelingen en asiezoekers. Of waarom onze nationaal geweten Wim de Bie zijn forse achtertuin niet beschikbaar stelt aan Roma`s.

  Het verschil tussen woord en daad, een verschil dat ⤽hypocrisie⤝ heet, is gelijk aan het verschil tussen droom en werkelijkheid. Het is leuk willen, zolang je zelf er maar geen last van hebt. Het is leuk opkomen voor allochtonen, zolang je zelf maar niet hoeft uit te leggen waarom jij liever niet in een k(p)rachtwijk woont. Jammeren over de toenemende verhuftering van Nederland is wel zo lekker al je zelf ver buiten dat revier woont. Prachtig hoor Youp, antidiscriminatie is altijd eigenlijk goed, tenzij je eigen onderbuik gaat rommelen. Dan graag even niet. De eigen achtertuin houden deze moraalridders dan toch maar even liever vrij van dor blad, en molshopen. Er zijn toch achtertuinen genoeg in Nederland?  Maak melding

 162. Dat doet mij denken aan een cartoon van Vader & Zoon van Peter van Straaten. De vader houdt een vergelijkbaar betoog als jij VVD`er. De zoon antwoordt: Het is veel erger om in een kapitale villa te wonen met een grote tuin waarin je geen vluchtelingen, asielzoekers of Roma opvangt en dan ook nog eens rechts te zijn.😀


  Maak melding

 163. Dame, ik ken het cartoon niet, maar misschien heeft het overeenkomsten. Waar ik mij wel aan stoor, is de hypocrisie en de gekunstelde krokodillentranen van deze BN`ers (oftewel Buitengewone Neandertalers.)


  Maak melding

 164. De vraag die ik gisteren stelde over het aantal boeren in de Hedwigepolder, wilde ik toch graag beantwoord zien. Het kost wat moeite om het rapport van de commissie Nijpels tussen alle sites van tegenstanders te vinden, maar dit begrijp ik daaruit:

  Er is één eigenaar van de Hertogin Hedwigepolder met wie moet worden onderhandeld voor een oplossing. Daarnaast zijn er enkele pachters waarvoor een oplossing moet worden gevonden en waarmee moet worden onderhandeld.

  Het rapport onderzoekt ook alternatief en geeft aan dat die er zeker zijn, maar afgezet tegen criteria als natuurlijkheid, draagvak, realisatietijd en kosten komt de Hedwigepolder als beste alternatief uit de bus. Het feit dat er maar een eigenaar is speelt daarin ook een rol.

  Dit is ook een interessante quote die ik de laatste tijd alleen van Vlaamse kant heb gelezen.

  De commissie concludeert dat de maatregelen voor natuurherstel van het Schelde-estuarium niet zozeer zijn verbonden aan de tweede verruiming.
  Deze conclusie wordt bevestigd in het contact met de Europese Commissie.
  De natuurherstelmaatregelen staan vooral in verband met de achteruitgang van het gebied als gevolg van autonome ontwikkelingen en menselijk ingrijpen in het verleden. De natuurherstelmaatregelen hebben tot doel om een gezond estuarien systeem te realiseren.  Maak melding

 165. De Hond (vgl TK):

  VVD 32 (+1) PVV 26 (+2) CDA 13 (-8 ) SGP 2 — SP 22 (+7) PvdA 19 (-11) D66 16 (+6) GL 10 CU 6 (+1) Dier 3 (+1) 50p 1 (+1).


  Maak melding

 166. Maar ook het rapport van de commissie Nijpels is omstreden.

  In het NRC van 20 januari j.l. staat een misleidende reactie van Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland. Nederland heeft de Westerschelde aangemeld als Natura-2000 gebied (zie o.a. het FD dd.30.09.2009) met de B-status. Dat betekent dat de Westerschelde in een goede mate van instandhouding verkeert. Die status is steeds bevestigd. Er is van geen deplorabele toestand sprake.
  Het bezigen van de term indijkingen in dit verband getuigt van een gebrek aan kennis van de ontwikkelingsgeschiedenis van de Westerschelde. De zee is in dit gebied ingebroken en de mens heeft steeds meer grond verspeeld aan die zeearm dan het heeft terug gekregen. Tot een eeuw geleden bedijkte de mens zijn grond hoog op het land met de hand, de schop, de emmer en de kruiwagen tegen hoge waterstanden om niet te vaak natte voeten te krijgen. Dat is wezenlijk iets anders dan indijken.
  Door enge belangenbehartiging verspeelden we veel meer grond aan deze zeearm dan nodig, zoals door buitensporige en ondoordachte veenwinning, het om militaire redenen onder water zetten van uitgestrekte poldergebieden om ons de Spanjaarden en later de Fransen van het lijf te houden. Het verdronken Land van Saaftinge is daar nog een overblijfsel van. Als gevolg van die inundaties gingen bv. ook de Nieuwhofpolder, de Vlakenissepolder en de polder van Namen in het oostelijk deel van de Westerschelde verloren en vormen nu dat mooie platen en schorrengebied. De Westerschelde heeft daar eigenlijk geen recht op. Wil de mens nu nog meer van zoet land zout water maken? Dit is echt onnatuurlijk gedrag.
  Het is juist dat de Westerschelde steeds meer uit balans raakt door o.a. verdiepingen. De Westerschelde steekt fysisch gezien in een te ruim jasje. Door ontpolderingen zal het getijvolume toenemen en daarmee de stroming. Het zal bijdragen aan de erosie van de natuurlijke slikken en schorren. De remedie is juist het beperken van de ruimte van de Westerschelde en het herstellen van de natuurlijke zandbewegingen.
  Het rapport van de commissie Nijpels is zeer omstreden. Deze commissie heeft niet aan het verzoek van de Eerste Kamer en de minister voldaan om te zoeken naar een alternatief in de Westerschelde. Het ging immers om een verschuiving van ondiepe estuariene natuur naar diepere estuariene natuur in de Westerschelde zelf als gevolg van verdieping. Er was geen verlies aan estuariene natuur. Compensatie mogelijkheden zijn er meer dan voldoende in de Westerschelde. Alleen heeft de commissie al deze alternatieven terzijde geschoven omdat ze niet zorgden voor uitbreiding van estuariene natuur. Maar dat was de opdracht niet en ook niet noodzakelijk.
  Verdiepen en ontpolderen schept extra ruimte voor de zee en zijn vormen van zelf ondermijnend gedrag.

  Ir W.B.P.M. Lases  Maak melding

 167. Dat artikel in het FD is niet te vinden. Om te voorkomen dat het een WA-achtige verwijzing blijkt te zijn 😉 ben ik wat verder gaan zoeken (ja, WLZ vergroot je kennis echt wel :)) naar de bron.
  De toenmalige minister Verburg heeft e.e.a. destijds helder toegelicht. Kern is dat de eerste aanmelding louter een juridische aanmelding was, waarbij Nederland ervan uitging dat het natuurgebied goed beschermd was door de ligging in de ecologische hoofdstructuur. Bij de latere beoordeling van de ecologische staat van instandhouding kwam op grond van wetenschappelijk onderzoek de kwalificatie ‘zeer ongunstig’.

  Onder de link de gehele brief van de minister, waaruit ik een selectie heb gehaald.
  In het concept-aanwijzingsbesluit van januari 2007 voor Westerschelde en het Verdronken Land Saeftinghe is vervolgens voor habitattype 1130 Estuaria opgenomen dat de staat van instandhouding van het habitattype estuaria zeer ongunstig is. Als gevolg van menselijke ingrepen in het verleden is in de Westerschelde een toename opgetreden van hoog-dynamische en diepe delen, waarbij de overgangen naar laagdynamischer en ondiepere delen zeer steil zijn geworden. Oppervlaktevergroting is noodzakelijk ten behoeve van laag-dynamische natuur ten behoeve van herstel van biodiversiteit, daarnaast is behoud van de zoet-zout gradiënt binnen een min of meer stabiel traject van belang voor verbetering van de waterkwaliteit.


  Maak melding

 168. Dame 25-06-22:34

  Dame, om nog even terug te komen op je reactie, dat bericht heb ik niet overgenomen uit de door jou genoemde ⤽vage⤝ berichtgeving van de Telegraaf, maar uit de regionale krant ⤽het Eindhovens Dagblad⤝. Ik hoop dat het nu overkomt, als ⤝betrouwbaar nieuws⤝. 🙂

  Volgens de rechtbank zijn de twee politiemensen ten onrechte overgeplaatst naar een andere functie. De mening van de korpsleiding was dat er door de politiemensen niet integer gehandeld was door een privémotor (de politiemotor was defect) te gebruiken tijdens een politietraining, en daarom werd besloten de politiemensen over te plaatsen naar een ander politieonderdeel. Motivatie: de ene agent gebruikte zijn privémotor,de ander greep niet in.

  Kort samengevat de toelichting van rechter: de rechter is/was van mening dat het gebruik van een privémotor voor een training volstrekt begrijpelijk is/was. De rechter vindt het voorstelbaar ⤽zeker bij gemotiveerde politiemensen⤝ dat gekozen is voor deze ongebruikelijke oplossing omdat dat politiemotor stuk was. Als kanttekening werd door de rechter aangevoerd: Weliswaar zou er een verkeersongeval kunnen zijn gebeurd met de privémotor, maar omdat er geen duidelijke instructies golden voor gebruik van privémotoren, kan het de agenten niet verweten worden dat zij niet onmiddellijk helder van geest waren.

  Voor wat betreft het aftanken met de dienstpas merkt de rechter op dat de brandstof werd gebruikt tijdens politiedienst, zodat het voor de hand ligt de rekening te laten betalen door het politieonderdeel.

  Maar zoals ik eerder geschreven heb op 25-06-16:35, de ⤽bovengeplaatste⤝ hebben hier geen boodschap aan en blijven eigenzinnig bij hun eerder ingenomen standpunt, ook nadat er een dwangsom ⤽belastinggeld⤝ is opgelegd.  Maak melding

 169. VVD`er De Telegraaf was de eerste krant die bij Google oppopte. Vaak zijn het allemaal artikeltjes met de dezelfde inhoud, hoewel het ED er wel info aan toevoegt. Zoals gezegd, ik kan me niet voorstellen dat arrogantie leidend is geweest, omdat ook de politieleiding zal beseffen dat dit tegen hen kan keren. Het kan natuurlijk dat ze superarrogant zijn en menen boven elke wet te staan. Dat gebeurt wel meer (Strauss Kahn bv).
  Wat vind je van mijn suggestie dat er wellicht meer speelt waardoor de rest van het arrestatieteam geen vertrouwen meer heeft in deze beide heren? Dat vind ik nl. het meest lastig: het is geen eenvoudig werk waarin ze teruggeplaatst willen worden. Als er meer aan de hand is, kan deze reactie verklaarbaar zijn. In dat geval vind ik het besluit van de korpsleiding moedig. Als dat niet het geval is, ben ik het 100% met je eens.


  Maak melding

 170. Dame, jouw suggestie dat er meer aan de hand is, is niet op temaken uit het vonnis van de rechter. Als dat eventueel wel het geval zou zijn, had volgens mij de korpsleiding dat wel aangevoerd tijdens het proces. Ik kan uit de gerechtelijke uitspraak niet opmaken, dat er andere motieven een rol gespeeld hebben. Misschien zijn (hypothetisch) deze politiemensen te mondig, en was deze kwestie een reden om deze sanctie te nemen. Wat niet wegneemt, dat ik vindt dat voor overheidsfunctionarissen een gerechtelijke uitspraak bindend is. Daarna kan men in beroep, maar het is te gek voor woorden, dat de dwangsom (belastinggeld) genegeerd wordt.


  Maak melding

 171. Juist omdat dat zo gek is en het alleen maar negatieve publiciteit oplevert, vermoed ik dat er meer aan de hand is. En je weet, dat de dossiervorming bij veel publieke instellingen te wensen overlaat. Als je akkefietjes niet goed hebt geregistreerd, begin je niks in een procedure. Stom, maar wel een feit. Maar zoals gezegd, dat zijn vermoedens mijnerzijds, die ik uiteraard niet hard kan maken. Rechters gaan ook niet over een nacht eis, maar baseren zich wel vaak louter op een juridische werkelijkheid. De korpsleiding kan ook niet en plein public het achterste van de tong laten zien. wat dat betreft zijn de agenten in het voordeel. Ik zou er graag meer over weten, maar vrees dat we er wel nooit iets over zullen horen. Zoals gezegd, als dit alle feiten zijn, dan ben ik het met je eens en moeten de mannen gewoon terug in hun oude functie. Misschien dat een beroepszaak (en die komt er ongetwijfeld) meer helderheid zal scheppen.


  Maak melding

 172. Moet toch even een typefout herstellen. Shame on me: eis! Wel toepasselijk in dit verband, maar moet natuurlijk zijn: ijs.>:(


  Maak melding

 173. Ik hoor net op het journaal dat er in de Tweede Kamer stemmen opgaan om o.a. het Gelders Orkest en Opera zuid te sparen. Als dat maar niet betekent dat ‘onze’ Nationale reisopera en het Orkest van het Oosten het loodje moeten leggen. :o>:(


  Maak melding

 174. Coalitie verzacht cultuurbezuiniging in regio

  Regeringspartijen VVD en CDA willen samen met gedoogpartner PVV de bezuinigingen op de cultuursector in de regio verzachten. Vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer komen de drie met voorstellen, zo bevestigden ingewijden gisteravond berichtgeving van de NOS.

  De drie willen onder meer het Friese theatergezelschap Tryater en orkesten in Gelderland, Brabant en Limburg financieel blijven steunen. Voor de orkesten geldt dat ze zelfstandig kunnen blijven, maar wel meer moeten samenwerken. Met de plannen is tussen de 10 en 20 miljoen euro gemoeid. Maandag wordt duidelijk waar de partijen het geld vandaan halen


  Maak melding

 175. Aha, op RTV Oost staat het bericht dat het kabinet een miljoen minder bezuinigt op HGO en OvhO, die dan wel moeten samenwerken. De Nationale Reisopera wordt – voorlopig – niet ontzien.


  Maak melding

 176. @Zwolse ; er MOET bezuinigd worden. Hoe? Dat maakt de regering uit.
  Toevallig is dat nu eentje van rechtse signatuur. En dan moeten er dus keuzes worden gemaakt.
  Jij mag dit allemaal noemen zoals je wilt (gelukkig), maar ik vind “culturele baarbaarse kaalslag” een woordgebruik waarvoor Geert W. te V. zich niet zou hoeven schamen….


  Maak melding

 177. Wie zo vreselijk geïnteresseerd is in cultuur, zou eens moeten vlooien in de diverse begrotingen van het Min. Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  De echte korting gaat van start in 2013, maar in dat jaar wordt er 100 mln terug gesluisd in de sector en het jaar daarop 50 mln. In 2015 wordt het bedrag van 200 mln inderdaad gekort.
  Of deze bezuiniging inderdaad een ⤽culturele barbaarse kaalslag⤝ is, mag u opmaken uit de onderstaande tabel. Ik kan mij niet herinneren dat in 2005 de kunstsector aan de bedelstaf was geraakt.

  2005—–700.261.00
  2006—–726.300.00
  2007—–821.463.00
  2008—–817.463.00
  2009—–860.749.00
  2010—–903.249.00
  2011—–889.599.00 _ 30 mln
  2012—–854.762.00 _ 50 mln
  2013—–818.014.00 _ 100 mln
  2014—–765.665.00 _ 150 mln
  2015—–714.071.00 _ 200 mln

  Bovenstaande tabel geeft aan, dat de subsidie in 2015 is terug gebracht is naar het niveau van 2005.
  714.071.00 mln, er zijn hele volksstammen die het met minder moeten doen.  Maak melding

 178. Je vergeet nog een nulletje, VVD`er én je vergeet de inflatiecorrectie. In 2005 bedroeg de inflatie zo’n kleine 2%, dat is dan toch zo’n slordige 14.000.000
  Op zich relativeert dat wel: de gedachte dat we teruggaan naar het niveau van 2005, maar het is wel een reële achteruitgnag wanneer je dus de inflatie doorrekent én het komt bij enkelen hard aan. Sommige gezelschappen worden met 60% gekort. Da’s veel. Er kan best gekort worden op cultuur, maar het het gaat om omvang, snelheid en vooral keuzes.


  Maak melding

 179. Nog een praktijkvoorbeeld. Na Insider (vorig log) 16/6 23:26

  Psychiatrische patiënten kunnen hun problemen niet ‘zelf uitvogelen’, zoals minister Schippers denkt. Joanneke Dalebout mist alle logica in de introductie van een eigen bijdrage voor psychiatrische behandelingen terwijl die maatregel voor somatische patiënten uitblijft.

  De psychiatrische patiënt gaat het voelen: de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) per 2012 gaan uit van een eigen bijdrage voor de behandeling van psychiatrische problematiek, terwijl er geen eigen bijdrage voor somatische behandelingen komt. Minister Schippers stelt dat mensen psychiatrische problemen ‘ook in hun eigen kring kunnen uitvogelen’.

  Ook meent ze dat er bij patiënten een financiële prikkel is om te kiezen voor (duurdere) tweedelijns zorg, gezien het feit dat er in de tweede lijn geen eigen bijdrage is en in de eerste lijn wel. Vergoeding voor interventies van de psychiatrische crisisdienst blijft wel volledig bestaan. Voor een behandeling echter die eventueel volgt op de interventie van de crisisdienst (en alle andere behandelingen in de tweede lijn) moet in 2012 een eigen bijdrage van 295 euro worden betaald, of 590 euro wanneer er sprake is van meer dan één probleem per patiënt.

  Broodmager en gedwongen opgenomen
  17.00 uur: De nachtdienst als psychiater van de crisisdienst begint. Ik word gebeld door onze arts en verpleegkundige voor overleg. Zij zijn thuis bij een man die ervan overtuigd is dat hij behekst wordt. Om ‘te ontsnappen’ aan deze machten verwaarloost hij al meer dan een jaar zichzelf, slaapt hij op een houten plank, in een huis zonder stromend water en bewaart hij zijn ontlasting in plastic zakjes. Als de familie hem die middag een fles shampoo aanbiedt, wil hij uit het raam springen uit angst voor beheksing. Na onze komst wordt hij, broodmager, gedwongen opgenomen.

  17.30 uur: Een arts van een verzorgingshuis vraagt beoordeling van een dame die vanuit haar dementie ervan overtuigd is dat iedereen haar besteelt. Zij valt daarom medebewoners lastig, heeft de verzorgenden fysiek letsel toegebracht, en dwaalt nu zonder jas op straat. Zij wordt opgenomen op de ouderenafdeling van het psychiatrisch ziekenhuis voor behandeling van haar waan en van de gedragsproblematiek.

  19.00 uur: De politie heeft een vrouw op de eerste hulp gebracht die in verwarde toestand met haar rolstoel de zee in is gereden. Zij weet haar naam en adres niet meer, maar blijkt na onze komst een bekende patiënte, die met de taxi weer terug wordt gebracht naar de instelling waar zij is opgenomen.

  Water uit de wc-pot drinken
  21.00 uur: Een andere eerste hulp roept ons in consult voor een vrouw die plotseling gestoord gedrag vertoont en water uit de wc-pot drinkt. Zij blijkt borstkanker te hebben gehad, maar weigert onderzoek om te bezien of er hersenmetastasen zijn. 23.00 uur: De huisartsenpost belt. Een man blijft aanhoudend met zijn hoofd tegen de muur bonzen, een bloedende zwelling is inmiddels zichtbaar. Hij is die middag ontslagen op zijn werk, omdat hij vanuit zijn dwangstoornis alsmaar zijn handen wast uit angst voor ziektekiemen.

  1.30 uur: Er komt een aantal aanmeldingen tegelijk: een alcoholist die epileptische insulten heeft gehad na vermindering van zijn alcoholgebruik. Een borderline patiënte met een paniekstoornis die zichzelf heeft verwond. Een zwakbegaafde man die batterijtjes heeft ingeslikt. Een man die na een familieruzie heeft geprobeerd zich te verhangen.

  Ik ga een schizofrene patiënt beoordelen die opgenomen is op de kliniek, maar nu naar huis wil. Hij had zich vanuit een psychose in zijn buik gesneden, zodanig dat zijn darmen naar buiten puilden.

  Brand in een portiek
  4.00 uur: De politie belt: een autistische man heeft in opdracht van ‘stemmen’, die hij in zijn psychose hoort, brand gesticht in een portiek. 5.30 uur: Opnieuw een verzoek tot beoordeling van de politie: een manische man, pas vader geworden en net een nieuwe baan, heeft vanuit zijn grootheidsideeën met 180 kilometer per uur met zijn auto door de stad gereden.

  8.00 uur: Mijn polikliniek begint. De eerste patiënt is een verpleegkundige en moeder van drie kinderen. Zij werkte jarenlang door ondanks zware rugklachten; kreeg een verkeerde medicatiecombinatie voorgeschreven en werd toen ernstig depressief en suïcidaal.

  Is er iemand in Nederland die betwijfelt of deze mensen ziek zijn? Is er behalve minister Schippers iemand in Nederland die werkelijk denkt dat dit problematiek is die ‘mensen in hun eigen kring kunnen uitvogelen’ of dat ze verholpen kan worden binnen de eerste lijn?

  Is de minister vergeten dat behandeling in de tweede lijn niet een kwestie van ‘kiezen’ is, maar dat een medische indicatie als voorwaarde is gesteld?

  Is er iemand in Nederland die kan uitleggen waarom voor de behandeling van deze ziekten een eigen bijdrage oplopend tot 590 euro zou moeten worden betaald, terwijl voor de behandeling van lichamelijke ziekten geen eigen bijdrage wordt gevraagd?

  Joanneke Dalebout is crisisdienstpsychiater en vrijgevestigd psychiater.
  ———–
  Bovendien denk ik dat patiënten écht niet willen/kunnen betalen. Ze nemen dan geen zorg meer af….hun toestand verslechterd en de maatschappij mag het opvangen.


  Maak melding

 180. If You Can??t Beat ??em, Join ??em:

  Vicepremier Maxime Verhagen vindt de vrees van Nederlanders voor buitenlandse invloeden ⤽begrijpelijk⤝ en ⤽terecht⤝. Kabinetspartij CDA zou meer moeten luisteren naar de zorgen dat buitenlanders Nederland blijvend veranderen, dat ⤽buitenlandse producten⤝ ook een ⤽buitenlandse ziekte⤝ met zich kunnen meebrengen, dat kerken vervangen worden door islamitische gebedshuizen, dat immigranten Nederlandse werknemers te snel af zijn of dat nieuwkomers zich niet aanpassen………

  bron: nrc.nl


  Maak melding

 181. RVZ: kwaliteit zorg moet omhoog, (reactie 09:02)

  In het rapport worden meerdere aanbevelingen gedaan om de kwaliteit te verbeteren. De belangrijkste is het stellen van gezondheidsdoelen. ⤸Als de zorgverlener en patiënt gezamenlijk een expliciet gezondheidsdoel stellen – bijvoorbeeld: over vier weken ben ik weer aan het werk – is de kans groot dat dit gehaald wordt omdat het een duidelijk doel is⤝, aldus een woordvoerder van de RVZ.

  Boven staande suggestie uit de reactie van 09:02, kan ik van harte onderschrijven, daar dat het kostenplaatje gigantisch naar beneden haalt. Hiermee kan een rem gezet worden op dat type mensen die jaarlijks de tijd van hun ⤽ziek, zwak en misselijk⤝ zodanig oprekken, dat de kosten (voor de zorg en bedrijfsleven) op een oneigenlijke manier wordt opgedreven.

  Of was dat niet de intentie van de reactie van 09:02? 😉


  Maak melding

 182. De aanhef uit een reactie van 12:32.

  Wat de zin en intentie om aan een verwijzing naar een artikel in de Volkskrant een ⤽en daar mogen de laagstbetaalden de rechtse vingertjes bij aflikken⤝ aan te hangen, zal iedereen met een beetje gezond verstand waarschijnlijk ontgaan.

  Laten we even teruggaan in de tijd, hoe zat ook alweer:

  Vanaf midden jaren ??90 heeft de wetgeving van Europa, de EG, verplicht de markten in Nederland te liberaliseren. Minister Brinkhorst van Economische zaken heeft de liberalisering van de stroommarkt meerdere keren uitgesteld. Zo zou deze vrijgeving eerst begin 2003 in gaan, later begin 2004 en toen werd het nog eens tot 1 juli 2004 uitgesteld. De markten voor grootverbruikers, midden- en kleinbedrijf en voor groene stroom waren al wel eerder vrijgemaakt; namelijk al op 1 april 2001. Het volledig vrijmaken van de energiemarkt kon volgens de minister alleen als er aan een aantal voorwaarden was voldaan. Een van die voorwaarden was dat de consument goed geïnformeerd moest zijn en een goede rechtspositie moest hebben. Ook als het energiebedrijf dat hij heeft gekozen failliet gaat, moet hij verzekerd kunnen zijn van de afname van energie. Verder wilde Brinkhorst dat de energiebedrijven organisatorisch en administratief goed waren voorbereid op de vrijmaking van de markt, voordat het werkelijk zover was, zodat de consumenten zonder problemen van leverancier kunnen wisselen en de juiste facturen ontvangen.

  Dat de drie aangehaalde ⤽zelfstandige⤝ bedrijven uit het artikel, Eneco, Essent en Nuon, door de marktwerking (hogere olie prijzen ect) hun prijzen gaan verhogen, zint mij natuurlijk ook niet. Maar er zijn op dit moment voldoende mogelijkheden, om energie goedkoper in te kopen. Maar als daar iemand ⤽rechtse vingertjes aflikken⤝ aan gaat verbinden, ga ik mij afvragen, is zij/hij ⤽in de olie?⤝ 😀


  Maak melding

 183. Dame 06:26 (jij bent er vroeg bij)

  Tik??tik??nulletje. Dame dat vergeten nulletje, zet ik maar onder de noemer snellezen of… (mag ik niet noemen, kwetsend) 🙂 en er zitten in het tabelletje tot achter de punt / komma ongetwijfeld meerdere variabelen. Natuurlijk is een korting van 200 mln. plus de inflatie correctie een forse ingreep, en dat zal betekenen dat voor sommigen het doek valt. Maar ik ben er van overtuigd dat met een jaarlijks subsidiebedrag van ± 700 mln. de (uitgedijde) kunstsector nog heel goed uit de voeten kan.

  Natuurlijk is de omvang van de korting discutabel, zoals elke korting in wat voor sector dan ook, en of de juiste keuzes zijn gemaakt zal moeten blijken. Het is een ⤽normale⤝ reactie dat iedereen die getroffen wordt in zijn portemonnee hier tegen ageert. Maar de grote woorden die hier voor worden gebruikt, beginnen inmiddels lachwekkend te worden. Wat minder ⤽kunstzinnige⤝ uitingen, wil nog niet zeggen dat we terug gaan naar de oertijd? V.w.b. de snelheid van invoering ben ik het wel eens met het beleid, als ze inperking van de subsidie over een langere termijn hadden uitgesmeerd, hadden we een oeverloos gehakketak gekregen over wie wel of niet gekort moet worden.

  Nog even terug naar jou ⤽vooral keuzes⤝. De keuzes zullen altijd discutabel blijven, doordat iedereen zijn/haar kunstvorm de meest aansprekende vindt, en dan aan het eind van de discussie toch maar uit eigen ⤽geldelijk?⤝ belang zal voorstellen de kunstvorm van die ⤽ander⤝ te korten. Het bovenstaande komt vrij duidelijk naar voren in jouw reactie van 27-06-08:06??. ⤽Ik hoor net op het journaal dat er in de Tweede Kamer stemmen op gaan om o.a. het Gelders Orkest en Opera Zuid te sparen. Als dat maar niet betekent dat ⤽onze⤝ Nationale reisopera en het Orkest van het Oosten het loodje moeten leggen⤝??.Gaat hier ook het gezegde niet op ⤽Het hemd is nader, dan de rok?⤝ 🙂


  Maak melding

 184. Bericht door drama, op 28 juni 2011 om 14:27
  If You Can??t Beat ??em, Join ??em:

  Ik had dat artikel ook gelezen en geconcludeerd dat ze nu wel met het CDA kunnen stoppen. De partij is zo echt een kopie van de PVV.

  Even later vond ik de volledige toespraak[/url] en moet ik concluderen dat de tekst behoorlijk uit zijn context getrokken was. Ik ben nog steeds geen fan van het CDA en helemaal niet van Verhagen, maar het is toch een heel ander verhaal.


  Maak melding

 185. Bernard, inderdaad kom ik ook tot de conclusie, dat de ⤽toespraak⤝ een heel andere insteek heeft dan de krantentekst. In de ⤽toespraak⤝ geeft Verhagen op een realistische manier aan hoe hij aankijkt tegen de terugval van het CDA, en geeft hij ook duidelijk aan dat dit niets te maken heeft met eventuele ⤽standpunten⤝ overnemen van de PVV. Vaak komen krantenkoppen nogal suggestief over.


  Maak melding

 186. Ja, VVD`er In het regeerakkoord is afgesproken de regio wat te sparen zodsat ook daar de culturele voorzieningen in stand kunnen blijven. Het voorstel van Zijlstra spoorde daar niet mee, omdat vooral de Randstedelijke voorzieningen gespaard werden. Er kan bzuinigd worden op cultuur, natuurlijk en ook logisch als alle sectoren moeten inleveren. een kwart van het budget is echter onevenredig veel en dan moet je ook nog meetellen dat provincies en gemeenten ook gaan korten op cultuur. Deze bezuiniging snijdt in de basisinfrastructuur. er lag een plan van de sector zelf voor ook een forse bezuiniging maar daar walst Zijlstra zo overheen. Niet wijs.


  Maak melding

 187. Interessant stuk op Sargasso

  Iedereen dit ook gezien, mooi in zijn eenvoud….. Heertje en het Wildersvonnis! Kost maar 4 minuut 30[/url] maar hoe verhelderend.

  Overigens, behoorlijk benieuwd wat de nieuwe voorzitter van het CDA vindt van uitspraken als van Verhagen. (iets met Liefde en Haat…naastenliefde etc)?

  Enkele citaten:
  – vrees voor buitenlandse invloeden begrijpelijk en terecht
  – CDA zou meer moeten luisteren naar de zorgen dat buitenlanders Nederland blijvend veranderen, dat ⤽buitenlandse producten⤝ ook een ⤽buitenlandse ziekte⤝ met zich kunnen meebrengen, dat kerken vervangen worden door islamitische gebedshuizen, dat immigranten Nederlandse werknemers te snel af zijn of dat nieuwkomers zich niet aanpassen.
  – ⤽Blijft mijn buurt wel mijn buurt als er weer een kerk gesloten wordt en er een moskee wordt gebouwd? Waarom passen de nieuwkomers zich niet aan ons aan? Ze pikken toch niet de baan van mijn zoon in?⤝
  – Toch: Verhagen zegt in de toespraak dat de vragen zoals hij ze opsomt niet populistisch zijn????

  Angst blijft in elk geval een barslechte raadgever.  Maak melding

 188. Zomaar 2 (her)overwegingsberichtjes vanmorgen:

  Politiebond: ‘Heroverweeg Kunduz-missie’
  Taliban zet Nederlandse agenten op dodenlijst

  ————

  PVV’er dreigt met ‘herbezinnen’ op gedoogsteun om Griekenland  Maak melding

 189. Aha al antwoord op 10:07 “Overigens, behoorlijk benieuwd wat de nieuwe voorzitter van het CDA vindt van uitspraken als van Verhagen. (iets met Liefde en Haat…naastenliefde etc)?”

  Binnen het CDA is discussie ontstaan over de toespraak van Verhagen over de multiculturele samenleving.
  De Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier storen zich aan het ⤸wij-zij-denken⤝ in de toespraak en partijvoorzitter Ruth Peetoom bestrijdt dat de multiculturele samenleving ⤸mislukt⤝ is, zoals Verhagen stelt. ⤸Die is juist een gegeven.⤝ Ook jongerenafdeling CDJA is kritisch.

  Verhagen is om een of andere reden iedereen in de weg gaan lopen. Twee maanden geleden werd wel een nieuwe voorzitter, Ruth Peetoom, gekozen die de discussie over integratie voor het najaar voorzien had. Ook heeft zij twee commissies ingesteld die aanbevelingen over de koers moeten doen.
  Peetoom zegt nu dat ⤸elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en wij hanteren een andere toon, Maxime en ik⤝. Verhagen vroeg onder meer of ⤸buitenlandse producten⤝ geen ⤸buitenlandse ziekte⤝ in ⤸onze groente⤝ gaan brengen.

  Bron: NRC  Maak melding

 190. Koppejan en ferrier kunnen misschien beter overstappen naar de partij van de afbraak , want daar is het altijd pappen en nathouden en nooit eens de waarheid zeggen zoals Verhagen nu wel doet en Geert Wilders al tijden.


  Maak melding

 191. “De Waarheid” janus? Oeps, daar zijn verschillende versies van. In elk geval 3 bovengenoemde CDA-ers hebben een andere versie. Sterker

  Verhagen is om een of andere reden iedereen in de weg gaan lopen.

  😮

  Dan hebben we nog o.a.
  – Religieuze waarheid
  – De Waarheid als partijblad

  etc etc. Het wordt er niet duidelijker op.  Maak melding

 192. Vreemd: Hillen trekt eigen plan Libië
  Terwijl collega Rosenthal (Buitenlandse Zaken), de Tweede Kamer en de NAVO bommen gooien als middel tegen Khadaffi hebben omarmd, pleit de minister van Defensie voor diplomatie  Maak melding

 193. Toen aan Churchill werd voorgelegd om te bezuinigen op cultuur in verband met de kosten van de oorlogsinspanningen, weigerde hij dat.

  ‘Waarom voeren we anders oorlog?’

  Was zijn wedervraag.


  Maak melding

 194. Ja écht politiek:

  Tweet van de dag
  do 30 juni 2011
  Pvv, cda vvd en sp stemmen de #top2000 weg. Nooit meer gezellig plaatjes luisteren rond kerst  Maak melding

 195. Dick
  Göring heeft ooit gezegd: “zeg het woord ‘cultuur’ en ik trek een pistool”. Typeert het verschil met Churchill.


  Maak melding

 196. Ik vind het helemaal niet erg dat die top2000 wordt opgedoekt. Het interesseert mij helemaal niks wie er op één, twee of drie staat. Je kunt toch zelf ook een plaatje draaien als je het gezellig wilt maken? Wel weer opmerkelijk dat de SP het weer eens is met de PVV.


  Maak melding

 197. Ik kan er geen 666 verzinnen maar weet wel dat dat getal het getal van het Beest is en wie het verstand heeft berekent het getal. 😛


  Maak melding

 198. Het was een PVV-voorstel, Assie, dat eenderde van de liedjes nederlandstalig moet zijn. Dus tel een en een maar op.
  Valt me wel van je tegen dat je niet zoveel Nederlandstalige liedjes kunt verzinnen.


  Maak melding

 199. Nee Dame, (nu we toch cultureel bezig zijn.) 😉 Het ⤽woord⤝ cultuur werd niet gebruikt. maar de zin ⤽ Wenn Ich Kultur höre, entschichere ich meinen Browning. Er staat dus niet ⤽het woord cultuur⤝.
  En de uitdrukking is niet door Hermann Göring verzonnen, maar door Hanns Johst, in het nazitoneelstuk Schlageter.  Maak melding

 200. Zo zie je maar VVD`er, een ander napapegaaien levert nooit iets goeds op. De uitspraak stond van de week in de krant in een artikel over ide Mars der Beschaving.
  Toen ikzelf afgelopen week uitzocht hoe het nu zat met de Hedwigepolder, bleek het ook weer anders te liggen dan hier werd beweerd.
  Dank voor je correctie.


  Maak melding

 201. AMSTERDAM – Raadsheer Tom Schalken van het Amsterdamse gerechtshof heeft ontslag genomen. Hij vindt dat de Amsterdamse rechtbank hem ⤸schandalig⤝ heeft behandeld tijdens de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Hij zegt dat zaterdag in NRC Handelsblad.

  Schalken was een van de raadsheren die namens het hof de strafvervolging van de PVV-voorman bevolen, onder meer voor haat zaaien. Volgens Wilders zou Schalken tijdens een etentje hebben geprobeerd getuige-deskundige Hans Jansen, een islamkenner, te beïnvloeden.

  Prachtig dat deze meneer opstapt wie volgt , wat laat al dat volk zich weer kennen .Het recht heeft gezegevierd.:D


  Maak melding

 202. EU-voorzitter hekelt Nederland

  Euroscepsis van o.a. Geert Wilders is ‘neerbuigend en verkeerd’
  De Poolse premier Donald Tusk, momenteel EU-voorzitter, heeft hard uitgehaald naar Nederlandse politici die de eurscepsis aanwakkeren.

  Dat schrijft de Volkskrant. Tusk:

  Eenieder die de EU probeert te verzwakken maakt een grote fout. Ik weet uit eigen ervaring, mijn land werd tot 1989 onderdrukt door de Russen, hoe belangrijk de vrijheid is die de EU biedt.

  Doinald Tusk stelt dat de moeilijke tijd die de EU doormaakt juist vraag om politiek leiderschap:

  De weg om daaruit te komen, heet politiek leiderschap. Maar recent wordt leiderschap te vaak afgestopt door het rode licht dat nationaal belang heet. We zijn getuige van de geboorte van een nieuw soort euroscepsis, waarbij regeringsleiders bewust activiteiten en besluiten steunen die de EU verzwakken.

  Tusk is daarmee de eerste Europese leider die de aanval opent op de groeiende euroscepsis. Veel van zijn collega’s durven dat niet, uit angst de verkiezingen te verliezen. Hij veroordeelt de weigering van het kabinet-Rutte om de paspoortcontroles voor Roemenië en Bulgarije op te heffen. Ook noemt hij de roep om Griekenland uit de eurozone te gooien ‘onder andere van PVV-leider Wilders’ neerbuigend en verkeerd.

  —–

  Polen is toch ook een Katholiek land, Geert verdedigt toch de stemmers in het Katholieke Limburg :o:o


  Maak melding

 203. @ Dame, natuurlijk staat deze

  Toen aan Churchill werd voorgelegd om te bezuinigen op cultuur in verband met de kosten van de oorlogsinspanningen, weigerde hij dat. ‘Waarom voeren we anders oorlog?’

  nog fiet overeind…….als een paal boven het grijze, lauwe, egoïstische water.


  Maak melding

 204. Iedereen zal/mag zijn eigen mening hebben, over het strafproces tegen Geert Wilders waarvoor de publieke interesse alweer was weggeëbd, maar nu weer volop in de belangstelling staat. Wat een ⤽persoonlijke⤝ nederlaag voor raadsheer Tom Schalken, ⤽zo als we weten de persoon die opdracht gaf om Wilders te vervolgen, tegen het advies van het OM⤝ die nu met de staart tussen de benen afdruipt. Raadsheer Tom Schalken zal geen ⤽huili-huili⤝ doen, zo geeft hij aan in het artikel in het NRC. Maar hoe moet ik zijn uitspraken anders opvatten, dan als een puber die zijn zin niet heeft gekregen, en daarna alsnog verongelijkt met modder gaat gooien.

  Ik citeer: ⤽ik heb tijdens het proces Wilders zoveel haat en hoon over mij heen gekregen dat ik mij beschaamd voel om nog met overtuiging het rechtersvak te kunnen uitvoeren⤝ en deze: ⤽er is de indruk gewekt dat ik een serieverkrachter ben of een aanslag op de koningin beraamde. Zo hard werd ik aangevallen.⤝ Grote brallerige woorden, maar van een nietszeggendheid die aangeven dat deze man over weinig zelfreflectie beschikt, maar van een grote mate van narcisme door zich zelf op een onaantastbaar voetstuk te plaatsen

  Deze Tom Schalken die dertig jaar aan ⤽juiste⤝ kant van de tafel zat, maar deze keer door zijn hopeloos geklungel aan de ⤽verkeerde⤝ kant terecht kwam, had toch moeten weten hoe het daar toe gaat. Het is toch legitiem dat een advocaat (Moszkowicz) alles uit de kast haalt om er voor zijn aangeklaagde cliënt vrijspraak uit te halen. Of had deze prutsende rechter verwacht, dat hij na zijn geklungel met fluwelen handschoenen zou worden aangepakt? Uiteraard zal het pijn doen ⤽alsof ik getuige was bij de begrafenis van mijn geloofwaardigheid⤝ aldus Schalken. Maar om nu na zijn ontslag ⤽oud⤝ collega`s met pek en veren te besmeuren, is tekenend voor het niveau van deze ⤽getuige-deskundige⤝. De president van het gerechtshof in Amsterdam Verheij, heeft zich dan ook direct gedistantieerd van deze uitspraken, ⤽ik vindt het onaanvaardbaar dat rechters en raadsheren publiekelijk kritiek uiten op hun collega`s⤝ omdat Schalken hiermee het aanzien van de rechtspraak in het geding brengt, en daarvoor is elke rechter en raadsheer verantwoordelijk.

  De zoveelste deuk in het ⤽harnas⤝ van de gerechtelijke macht, maar nu met dank aan een ⤽insider⤝.  Maak melding

 205. Het zijn allemaal prutsers die dat proces hebben aangespannen tegen Geert Wilders , de ene wil naar het Europese hof de ander geeft zijn baan op,gelukkig maar wat een amateur en de ander kan niet uit zijn woorden komen als hij wordt aan gesproken door een verslaggever van geen stijl. Feit blijft Wilders heeft gewonnen volgens de rechtelijke uitspraak en daar is geen speld tussen te krijgen of nemen deze clowns de rechtelijke macht niet serieus dan moeten ze helemaal de mond dichthouden.


  Maak melding

 206. Daar ging het juist om janus “vrijheid van meningsuiting” dan kun je dit toch niet menen

  dan moeten ze helemaal de mond dichthouden.

  😮

  Vond dat Raoel Heertje (van Joodse afkomst waar hij het nog over heeft) het vorige week nog beter verwoordde

  waar gaat het eigenlijk over?

  ——Tuurlijk heb ik alle vertrouwen in onze rechterlijke macht
  ——Extra-special: voor summiere Geert-info nu ook tijdelijk op ’t chatlog  Maak melding

 207. Zeer wazig wat je hier neerzet Dick er is geen touw aan vast te knopen, maar ja je moet reageren als het pro Wilders is of niet,Zwolse komt straks met haar reactie?8)


  Maak melding

 208. 😉 Compliment uit jouw mond “wazig”. Maar zoals je weet ben ik altijd bereid e.e.a. toe te lichten. Wat begrijp je niet?

  Heb speciaal voor jou de Geert info ff van ’t chatlog gehaald:

  Bericht door Dame, op 2 juli 2011 om 14:57
  Die tegemoetkoming geldt dus niet voor een universitaire studie. Het is geen anderhalf jaar, maar anderhalve maand. Scheelt alweer.
  Eens met Dick, dat gezeur over die zesjes. Wat Zijlstra dus eigenlijk doet is van de zes een onvoldoende maken. Ik vind het anti-intellectueel klimaat in Nederland een veel groter probleem. Je mag wel trots vertellen dat je zoon is gescout door FC Zwolle, maar owee wanneer je kind goed kan leren. Die jongelui worden vaak ‘nerd’ genoemd. Ik heb mensen horen zeggen dat “je ook moet leven” als het ging om 1 á 2 uur huiswerk per dag. Net alsof je niet leeft wanneer je leert. Leven is kennelijk uitgaan. Met gedoogpartner Wilders die een enorme hekel heeft aan ‘elite’ zal dit wel niet veranderen. Daar gaat ‘Nederland kennisland’. What’s next: ‘Nederland Transportland’ is ook al van de baan.

  Bericht door dick, op 2 juli 2011 om 17:38
  Eens met 14:57

  Bovendien is Geert natuurlijk zelf, waar ie op afgeeft: elite
  ———citaat uit wiki————-
  Elite (Frans: élite uit Latijn eligere = uitkiezen) is een kleine groep in een maatschappij met buitengewone kwalificaties of privileges waardoor zij op een bepaald vlak de hoogste positie innemen. Zo kan er sprake zijn van onder meer politieke, militaire, economische en culturele elites.

  Volledig egalitaire samenlevingen komen niet voor, doordat er altijd wel sprake is van enige sociale ongelijkheid. Deze kan gebaseerd zijn op zaken als aanzien, macht, geboorte, bezit, verkiezing, kennis en ervaring. In het geval dat geboorte een rol speelt, kan een bovenklasse ontstaan.

  Doordat elites zich aan de bovenkant van de maatschappij bevinden, kunnen deze selectiecriteria zich onttrekken aan controle vanuit de rest van de maatschappij. Dit geldt vooral voor totalitaire systemen, maar ook in een bureaucratie, expertocratie of meritocratie kunnen de criteria onduidelijk zijn.

  ————————

  Kleine groep die de hoogste posities inneemt, zo heb je ‘politieke elite’
  1 van de 150 2e Kamerleden is al “hoogste posities”
  1997-1998 Lid gemeenteraad Utrecht
  1998-heden Lid Tweede Kamer
  2004-heden Politiek leider
  2006-heden Partijvoorzitter
  2006-heden Fractievoorzitter TK
  2010 (mrt-jun) Lid gemeenteraad Den Haag

  Vanaf 2010 dé belangrijkste regeringsman.

  Wat deed ie eigenlijk voor ’97? Hij is van ’63: Zal toch niet tot zijn 34e gestudeerd hebben….omdat het nog kon  Maak melding

 209. D66 waarschuwt het kabinet

  Houding coalitie niet bevorderlijk voor steun aan kabinetsplannen
  D66 vice-fractievoorzitter Gerad Schouw zei vandaag in Tros Kamerbreed dat de houding van de coalitie niet bevorderlijk is voor de steun door oppositiepartijen die het Kabinet af en toe nodig heeft.

  Het steekt Schouw dat de oppositie niets voor zijn steun terugkrijgt, behalve ‘een negatieve beloning in de vorm van een grijns en cynisme dat er achteraan komt’. Hij wilde niet zeggen wanneer voor D66 de grens bereikt is, maar hoopt dat het kabinet de vakantie benut om te concluderen dat het anders moet. Ook ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten noemde de houding van het kabinet ‘redelijk arrogant’.  Maak melding

 210. Dick, zoals ik het hier lees kan Janus prima in zijn gedachtegang verwoorden hoe hij over deze soap denkt. Het zal bij jou misschien wat ongenuanceerd overkomen, maar hij geeft hierin wel duidelijk aan hoe rancuneus in bepaalde kringen gereageerd wordt op deze uitspraak. Het is een beetje kinderachtig, om dat af te doen met ⤽verslaggever⤝.:o 😀 Je zult het natuurlijk in alle toonaarden ontkennen, maar ik weet voor 100% zeker, dat je een fervent bezoeker bent van deze site.

  Om verdere discussie over dat ⤽bezoeken⤝ te voorkomen, ja ook ik surf regelmatig naar deze site, waar ik de ene keer geamuseerd en de andere keer minder geamuseerd artikelen lees. En ik moet concluderen dat ze vaak, ⤽misschien wat ongenuanceerd⤝ gelijk hebben. En wat hun ⤽verslaggever⤝ betreft, hij praat in ieder geval niet met meel in de mond, wat bij het andere j(h)ournaille vaak wel het geval is.


  Maak melding

 211. Daar twijfel ik ook niet aan VVD-er. Jannus is volgens mij regelmatig te gast geweest bij Willem Lucht, wiens draadje door gekl**tzak is opgeheven. Vreemd dat jij vermoed dat ik dat niet denk….wil hem zelfs wat toelichten. Wil je graag de zegsman van Janus zijn/worden?

  Bezoeker ja, heb ook een aantal (6 geloof ik) dagen intensief gepost: toen kreeg ik heel kinderachtig (maar scheelt weer tijd) en tegen de vrijheid van meningsuiting…..een ban…..tja, lange teentjes denk ik.


  Maak melding

 212. VVD-er ik zit zowel op sargasso.nl; joop.nl als stijllozen.nl moet soms lachen idd (vooral om de ietwat sexistische humor) maar oh wat kun je goed merken dat de founders van De Telegraaf komen.

  Sargasso is ook aanbevelenswaardig.


  Maak melding

 213. Hmmm VVD-er, mijn bijzonder onschuldige reactie zit helaas vast bij de admin. Ging allleen maar over stijllozen, sargasso en joop….. oeps, ik had .nl er niet achter MOGEN zetten hahahahahahahaha


  Maak melding

 214. Dick ik weet niet waar jij het over hebt Willem Lucht wie is dat?
  ik geef gewoon mijn mening hier jammer dat ik overal van wordt beticht maar dat zal wel jou manier van reageren zijn.
  Vvd-er mee eens ik ben het ook altijd niet met geen stijl eens
  maar toch hebben ze vaak gelijk.


  Maak melding

 215. Dick, ik weet niet wie er achter het pseudoniem janus schuil gaat, dat maakt mij ook niet zoveel uit, omdat hier vrijwel iedereen anoniem schrijft. Maar wat mij opvalt, dat je wel reageert wel op mijn reactie, maar niet op de zijne. Als je het niet eens bent met zijn reactie, dien hem dan van repliek, maar het alleen ⤽verslaggever⤝ komt wel heel dun over.

  Of ik graag janus zegsman zou willen worden, vindt ik een wat hypothetische vraag, daar janus aangeeft in zijn reactie`s dit best zelf te kunnen verwoorden. Wat betreft ⤽Willem Lucht⤝, dat is voor mij volkomen chinees, hier kan ik echt niets uit opmaken.
  V.w.b. de ban bij geenstijl, dat komt in de beste familie`s voor, zoals mij hier onlangs is gebleken.  Maak melding

 216. Wat ik wel grappig vind in de hele discussie over de vrijspraak van Wilders, is dat Wilders zelf van tevoren herhaalde malen heeft aangegeven dat de rechtspraak van Nederland niet onafhankelijk zou zijn en de rechters vooringenomen en lid van de verkeerde politieke partij etc. Met zijn uitsrpaken ondermijnt hij het vertrouwen in de rechtspraak. Die kan niet aleen zijn gebaseerd op een gewenste uitkomst van een proces. Overigens heb ik slechts weinigen negatief gehoord over deze uitspraak. Logisch dat degenen die de rechtzaak hebben aangespannen teleurgesteld zijn, maar ik heb eigenlijk niet gehoord dat er opmerkingen zijn gemaakt die vergelijkbaar zijn met de net genoemde uitspraken van Wilders. Als dat wel zo is, dan zie ik graag een citaat.


  Maak melding

 217. Zou wat zijn VVD-er, als we achter elk pseunoniem een naam moesten vermoeden…..Helaas is geloof 90% van de posters (momenteel) op die mooie en onvolprezen weblogzwolle wel een onder-pseunoniem-poster. Denk dan: men zal er wel een reden voor hebben. Doe zelf zeker heel veel niet goed, maar men kan mij nooit betichten van “geheimzinnig doenerij” probeer zelf zo open en eerlijk mogelijk te zijn. Zo post ik ook op alle www-fora en sociale dingessen. Ja, destijds ook op http://www.geenstijl.nl oh op http://www.godvoordommen.nl heb ik ook nog een paar keer gereageerd. Larry, waar ik hier destijds graag mee babbelde, verwees me naar die laatste site.

  Het vermoeden mbt Janus is dus een 1 en 1 = 2’tje zie 19:36. Ook gezien de herkenbare stijl trouwens. Ook daar heb ik erg lang gepost. Maar als het niet zo is, is’t niet zo. Het was maar een vermoeden en ik ben dus niet iemand die zaken stiekum/angstig voor zich houdt.


  Maak melding

 218. VVD-er.

  Wacht nog altijd over jou uitleg over Ton Hooijmaijers (vvd) je weet wel die 78 miljoen euro verkwanselde aan de Ijslandse Landsbanki,en nu ook nog frauduleuze praktijken er op na houd,en hier binnenkort weer terecht voor mag staan.Gaat niet over een paar grijpstuivertjes toch?

  Heb dit al vaker aan gegegeven,maar dan ben je niet thuis VVD_er.


  Maak melding

 219. @ VVD-er: zegsman was natuurlijk een grapje. Sorry dat het niet zo overkwam. Maak je niet ongerust over in de clinch gaan met…. Janus post ook op de nieuwsberichten. Heb hier nog geen aanleiding gezien ergens verder en serieus op in te gaan. Wat niet is…..kan ongetwijfeld nog komen.


  Maak melding

 220. Had toch, bloedserieus!, verwacht dat meerdere Zwollenaren Willem Lucht (van LWL) zouden kennen. Zeker de politiek geïnteresseerden onder ons. VVD-er en Janus dus niet.

  Zal mijn ‘vertekende beeld/reageren op dat draadje/bijna dagelijks kijken op dat draadje’ wel zijn dan.


  Maak melding

 221. Dame, wat me wel opviel aan de uitspraak…een parlementariër mag ongeveer alles zeggen….wat als jij of ik dit op een zeepkist in de Diezerstraat gaan lopen verkondigen. Vind hier iets van rechtsongelijkheid inzitten.

  Geert heeft zijn volgelingen in elk geval al wel aangestoken met zijn wantrouwen mbt de rechterlijke macht.

  Heb je de link van Raoel Heertje gezien? Moslim/Islam…spijker op z’n kop.


  Maak melding

 222. Dick.

  Een kijkje dagelijks bij Willem Lucht staat gelijk aan een blaadje afscheuren van de bescheur kalender.(nog goedkoper ook);D;D;D


  Maak melding

 223. Dick.

  Geen idee,nog nooit van mijn leven zo n ongecontroleerde bende gezien.
  En Willem ,daar zou je haast medelijden mee krijgen,iemand die zoveel onzin verkondigd,heeft zijn eigen draadjes los zitten,laat staan zijn politieke draadje ,dat is teveel van het goede.:o


  Maak melding

 224. Is deze Willem Lucht ook lid van de Pvda ?Want daar wordt ook alleen maar onzin uitgekraamt door hun kopstukken en klapvee wat er achteraan loopt.:D


  Maak melding

 225. Dame, 19:29

  Dame, deze discussie gaat in wezen niet over de vrijspraak van Wilders, maar over het achteraf moddergooien van Schalken. Wat deze raadsman nu doet, is het zelfde wat Wilders heeft gedaan, doormiddel van ongenuanceerde uitspraken de gerechtelijke macht in een kwaad daglicht plaatsen.

  Wanneer een iemand als Schalken zich ver boven de uitspraken (terecht/onterecht) van Wilders verheft, mag je toch aannemen dat een (integer?) persoon als Schalken zich daarvan kan weerhouden. Er is geen kritiek van hem vernomen na de gerechtelijke uitspraak, maar nu na zijn aangeboden ontslag, begint het moddergooien naar zijn (oud) collega`s. Hieruit blijkt het dunne laagje vernis, die er blijkbaar ook bij deze persoon aanwezig is. Ook bij deze prutsende rechter gaat het gezegde op: ⤽wanneer je met een vinger wijst naar een schuldige, wijzen er altijd drie vingers naar jezelf⤝.  Maak melding

 226. Zwolse 19:44

  Dan kan je lang wachten. Na je achterbakse aantijgingen tijdens mijn onterechte tijdelijke ban, ben je voor mij ⤽out of order⤝.  Maak melding

 227. :D:D:D Janus,

  Is deze Willem Lucht ook lid van de Pvda

  om vervolgens te reppen over onzin elders.

  Maar is het gewoon desinteresse in de Zwolse politiek, dat je hem niet eens kent 😮


  Maak melding

 228. @ Zwolse, denk dat je wat geschreven hebt tijdens zijn ban

  achterbakse aantijgingen tijdens mijn onterechte tijdelijke ban

  . Moet volgens VVD-er wel heel erg zijn geweest dan. Kan me zo nixxx bedenken in elk geval.


  Maak melding

 229. Ik zit er even over na te denken. Gevoelsmatig ervaar ik de uitspraken van Wilders als ondermijnend voor onze rechtstaat; bij het ontslag en de verklaring van Schalken heb ik dat niet. Het ligt voor de hand om te zeggen dat dat bevooroordeeldheid is, vandaar dat ik er voor mezelf probeer uit te komen waarin het verschil zit. Belangrijk verschil is sowieso dat Schalken alleen spreekt over de wijze waarop hij behandeld is in deze zaak. Wilders sprak in het algemeen over de rechtspraak in Nederland en beschuldigde de rechters als beroepsgroep van allerlei zaken. Daarnaast spreek Schalken na de uitspraak, terwijl Wilders tijdens de rechtzaak vrijspraak eiste omdat de rechtbank anders niet objectief zou zijn. Dat zijn toch wezenlijke verschillen, lijkt me.


  Maak melding

 230. Idd Dame: Tijdens de rechtspraak!

  Wilders sprak in het algemeen over de rechtspraak in Nederland en beschuldigde de rechters als beroepsgroep van allerlei zaken.

  Waardoor hij bij al zijn aanhangers al weer een nog grotere antipathie tegen de rechtstaat had gekweekt. Moeilijk te vergelijken.
  —–
  @ 21:17 als het met zoveel overtuigingskracht, omkleed met feiten en argumenten en zo deskundig wordt gebracht? Nee, dan zou ik het absoluut niet geloven maar lachwekkend vind ik het ook niet. Denk toch dat het wel grappig was bedoeld. Nou ja, gelukkig heeft niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor. 🙂


  Maak melding

 231. Bericht door de VVD`er, op 2 juli 2011 om 20:49
  Zwolse 19:44

  Dan kan je lang wachten. Na je achterbakse aantijgingen tijdens mijn onterechte tijdelijke ban, ben je voor mij ⤽out of order⤝.

  Helemaal met je eens VVD’er. Dat was erg achterbaks en misselijkmakend.


  Maak melding

 232. Bericht door Zwolse, op 2 juli 2011 om 19:44
  VVD-er.

  Wacht nog altijd over jou uitleg over Ton Hooijmaijers (vvd)

  Drama wacht nog op een antwoord van jou over tolerantie in Nederland. Je moest even weg en zou er later op terugkomen maar liet niks meer van je horen.


  Maak melding

 233. Assendorper.

  Hou je commentaar naar mij toe ,maar voor je,je weet dat ik jou niet te woord sta toch?

  Maar over schandalig en achterbaks gesproken,dan moet je bij iemand wezen waar je zo n hoge pet van op had,en die iedereen incl jou giga in de maling heeft genomen.Lust je nog peultjes?


  Maak melding

 234. Ach Assie, ik voel me ook regelmatig “Meneer Van Dalen …”. Ga ik me nav een posting ergens in verdiepen (bv. laatst over Hedwigepolder), en dan wordt er nooit meer op gereageerd.


  Maak melding

 235. Zwolse heel fijn dat je nog op mij wilt reageren. Ik had ook niet anders verwacht want we hebben toch samen een fijne band met elkaar opgebouwd. Vertel mij even van wie ik een hoge pet op had en dat ik in de maling ben genomen. Ik ben gek op peultjes en laat me door niemand in de maling nemen.


  Maak melding

 236. Wat bedoel je VVD`er, ik maakte je deelgenoot van de gedachten die hierover in mij opkwamen zonder daaraan meteen een harde mening over te verkondigen. Vind je dat afstandelijk? En waar zou ik mee zitten?


  Maak melding

 237. Dame, dan zal het een gevoel zijn geweest, maar jij en ik reageerden altijd op elkaar met onze nick name. De afgelopen antwoorden van jou komen v.w.b. een dialoog op mij ietwat onpersoonlijk over. Maar nogmaals, het zal wel een gevoel zijn.


  Maak melding

 238. Ok, VVD`er, ik begrijp het. Zat hem even terug te lezen, maar dat onpersoonlijke komt – denk ik – omdat ik al denkende schreef (meestal heb ik mijn mening al klaar ;)): was wel aan jou gericht, maar dat begreep je vast wel.


  Maak melding

 239. Dick, heb Raoul Heertje net even bekeken en beluisterd. Wat is die man toch altijd scherp en to the point. Hij legt de vinger op de zere plek.


  Maak melding

 240. :D:D:D Beetje met tegenzin zat ik vorige week zaterdag mee te kijken. Het is wel een aardig programma maar ppfffff die commerciëlen (ook al niet veel beter dan de TROS trouwens)….eerst Thomas Acda “ja dat proces ging toch puur over de vrijheid van meningsuiting: dan ben ik wel blij met de uitslag”….toen viel mijn mond open van heer Heertje (die dat skerpe absoluut niet van een vreemde heeft: nam de politiek deze econoom ook maar eens wat serieuzer)…..:D:D:D voor pa en zoon Heertje.


  Maak melding

 241. Maar over schandalig en achterbaks gesproken,dan moet je bij iemand wezen waar je zo n hoge pet van op had,en die iedereen incl jou giga in de maling heeft genomen.Lust je nog peultjes?

  Wat wordt hier vaag gedaan en gesuggereerd?


  Maak melding

 242. Joppuh.

  Enkele citaten waar ik mij in kan vinden en mij aanspreken.

  Niet om over de missie te preken, maar om mensen te inspireren die de missie moeten belichamen. Maar om dat te kunnen doen, moet je eerst begrijpen waarom mensen het gevoel hebben dat de samenleving tekortschiet. Wat is de waarde van de oude beloften? Welke nieuwe maatschappelijke kwesties dienen zich aan? Wat is er veranderd in de wereld? Waarom voldoen oude praktijken niet meer?

  Neem de leerlingen van het islamitisch college Amsterdam (ICA). Voor populisten is het woord islamitisch al genoeg om de handen er van af te trekken. Een deel van links is even passief. Thuisonderwijs is nu eenmaal een recht. En dat is wat 100 ouders voor hun kinderen eisten toen ze hoorden dat het ICA na de zomer dichtgaat. Maar we mogen nooit een stap achteruit doen als we zien dat tientallen kinderen worden veroordeeld tot een geestelijk isolement en een mager toekomstperspectief. Dus blijf ik trekken, duwen en vechten tot ik het voor elkaar krijg dat die kinderen wel naar andere scholen gaan. Ik wil af van de bombastische beledigingen van rechts, maar ook van de naïeve linkse idee dat alles vanzelf goed komt. Ik wil me hard maken voor wat werkt. Ik wil me hard maken voor een actief integratiebeleid, met een zomerschool voor kinderen die een achterstand hebben. Taal en burgerschap verplichten

  Progressief zelfonderzoek is voorwaarde om helder voor ogen te hebben wat we willen.

  Juist sociaal-democraten moeten daarom de bestaande orde niet verdedigen maar kritisch volgen. Misbruik snoeihard aanpakken, bij de bankiers, bij uitkeringstrekkers, bij bestuurders.

  Niemand hoeft lid te worden van de PvdA, om sociaal-democraat te zijn. Wees het in de werkelijkheid. Leve het optimisme, weg met defaitistisch rechts. Laten we ons verhaal vertellen, om het ook te laten zien


  Maak melding

 243. Hé Joppuh, hoest inhoudelijk met de inhoud van een glaasje skuimer? Volgens mij zat er net bij “Het Plein” toch echt wat meer in: de nieuwe Heineken glazen? Weet niet eens of ze er Heineken schenken….wel dat ik nog geen 2 euri per glas betaalde. Sorry voor de ???


  Maak melding

 244. Een top-CDA-er (we zijn de kinderachtigste niet) die het wél treffend kan zeggen:

  ‘Democratie is meer dan de helft plus één’

  Ernst Hirsch Baliin waarschuwt tegen een te beperkte visie op onze democratische rechtsstaat
  Het televisieprogramma ‘Het filosofisch kwintet’ ging vandaag over de verhouding tussen grondrechten, zoals bijvoorbeeld vastgelegd in het Europese verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de nationale wetgeving.

  In ‘Het filosofisch kwintet’ wees Ernst Hirsch Baliin er op dat de democratische rechtsstaat meer en anders is dan de helft plus één. In een democratie dient altijd rekening gehouden te worden met de rechten en belangen van de minderheid, zoals bijvoorbeeld door respect te tonen voor ieders godsdienst of levensovertuiging:

  En daarom is het zo wezenlijk dat dat Europese verdrag tot bescherming van de rechten van de mens de menselijke waardigheid wil beschermen. Ook bij meerderheid van stemmen mag je niet een deel van de bevolking haar rechten ontnemen. Ook bij meerderheid van stemmenmoet je er rekening mee houden dat democratie iedereen wil beschermen, zonder onderscheid. En dat is een universeel principe.

  Niet gezien maar ongetwijfeld weer UBERGROTE KLASSE Clairy voor het ontlokken van deze filosofische waarheid :D:D:D


  Maak melding

 245. Ik heb n vermoeden Dick, maar de suggestie die gemaakt werd staat me niet aan. En net als Assie hoef ik me niet in de maling genomen te voelen omdat er gepost wordt op WLZ.

  Terug naar de politiek nu:
  Zwolse, een beetje knippen en plakken kan ik ook nog wel. Maar probeer eens in je eigen bewoordingen aan te geven waarom je dit aanspreekt. Als je bedoelt dat iedereen recht op onderwijs heeft bv dan heb je een punt al gemaakt.


  Maak melding

 246. Dat is niet alleen nu Assendorper, ook de verkiezingsnederlaag van Ad Melkert staat me nog goed voor het netvlies.Tijdens het beroemde ronde tafelgesprek met Pim Fortuyn liet deze meneer zich ook van een zeer goede kant zien met zijn partij van de afbraak.:P


  Maak melding

 247. Joppuh.

  Ik geef aan dat ik mij kan vinden in de rede van Lodewijk Asscher en ik dit niet beter zou kunnen verwoorden.

  En ja iedereen kan knippen en plakken net zoals iedereen mee mag/kan doen in de race om virtuele medailles te vergaren.Zo heeft iedereen zijn voorkeur en de vrijheid om te doen wat hem/haar het meeste aanspreekt.


  Maak melding

 248. Tjonge Zwolse, je hebt het wel eens over ‘ n VVD-er die jou denigrerend benadert, maar ik heb jouw stukjes proza ook eens gevolgd, en ook uit je laatste reactie proef ik enige ironie. Ik weet het niet hoor, maar het is mij wat te gemakkelijk naar anderen wijzen wat je doet. Als je een stukje plaatst (van Lodewijk Asscher in dit geval) en je vindt dat het je aanspreekt mag ik toch wel vragen waarom dat is, en de medailles waar jij aan refereert, dat onderwerp hoort in een ander log thuis als je daar commentaar op wilt hebben.


  Maak melding

 249. Joppuh.

  Er is helemaal geen ironie bij mij.ik gaf aan dat het betoog van Lodewijk Asscher mij aansprak en ik mij daar wel in kon vinden.Niks meer of minder,daar hoef ik toch geen heel betoog van mijn kant aan toe te voegen? Daarbij heb ik het besluit voor mijzelf genomen dat ik zowiezo al niet meer uitgebreid mijn mening hier probeer uiteen te zetten.omdat ik teveel ongenuanceerde bagger over mij heen heb gehad zowel hier als buiten het log om.En daar pas ik voor.

  Wat die medailles betreft probeerde ik kenbaar te maken dat een ieder zijn /haar keuzes maakt hoe en waar ze op willen reageren.


  Maak melding

 250. Ok Zwolse, dan heb ik het verkeerd uitgelegd, misschien dat het zo over kwam bij mij omdat het er toch wel zwart op wit staat.

  Ik vind het stuk van Lodewijk interessant omdat ik me daar, met name het belang van goed onderwijs voor iedereen betreft, goed in kan vinden. Mijn politieke voorkeur heeft daarmee niet zo veel te maken maar als je weet dat D66 met name het onderwijs hoog in haar vaandel heeft staan begrijp je zo ongeveer wel waar ik heen wil.


  Maak melding

 251. Joppuh.

  Dat ben ik met je eens dat ook D66 het onderwijs heel hoog in het vaandel heeft staan.

  Maar naar mijn mening zou elke politieke partij dit moeten hebben,kinderen zijn de toekomst en daar hoort goed onderwijs in ieder geval bij.

  Daarom vind ik het project dat Lodewijk Asscher gestart is met de zgn vakantie Taal school, om kinderen met een taal achterstand de kans te geven om dit bij te spijkeren en in te lopen.

  Goed en degelijk onderwijs voor alle kinderen ongeacht kleur/ras /religie is de basis voor hun verdere leven,en daar maar volgens mij niet aan getornt worden en helemaal niet op worden bezuinigd.


  Maak melding

 252. Eens met jou Zwolse, behalve dat het dan getornD moet zijn (tornen, tornde, getornd) Sorry, kon het niet laten, is niet denigrerend bedoeld! 🙂


  Maak melding

 253. @ Bericht door Joppuh, op 4 juli 2011 om 05:47
  Ik heb n vermoeden Dick, maar de suggestie die gemaakt werd staat me niet aan. En net als Assie hoef ik me niet in de maling genomen te voelen omdat er gepost wordt op WLZ.
  ———–
  Kan me bijzonder goed inleven in de tekst van Zwolse. Zo’n gevoel heb ik ook een beetje. Terwijl ik hem toch regelmatig ontmoet heb. Kan natuurlijk alleen voor me zelf spreken maar ik houd absoluut niet van mensen die hier zus lullen en daar zo. Het is nog niet bevestigd dat dat 100% waar is……Natuurlijk (daar ken je me wel voor) hoop ik nog eens de gelegenheid te krijgen dit te checken bij hem. Bedankt voor de geboden gelegenheid dit even kwijt te kunnen. Vanzelfsprekend hoop ik wel dat het goed met hem gaat!  Maak melding

 254. Volg het niet echt Joppuh….maar uh die lap (of link daar wil ik vanaf zijn) het IK eerst geplaatst. Bijzonder aansprekend; super-aansprekende kerel ook…..LODEWIJK ASSCHER 😉


  Maak melding

 255. Dame, ik zat nog wat na te vlooien in de reacties van de afgelopen periode, en wat kwam ik tegen, een zacht verwijt van jou in je reactie van 2-6- 21:37 over de Hedwigepolder. Aangezien ik een goede antenne voor zoiets heb, begreep ik er uit dat het aan mij gericht was. Maar door de ineens grote toevloed van reacties, over allerlei onderwerpen, is jou reactie over dat onderwerp ondergesneeuwd. C.q. mij niet opgevallen. Daarvoor mijn excuus.

  Om nog even in het kort op de actuele situatie terug te komen, ( zonder ethische aspecten) het volgende:

  Er is geen EU instemming voor Hedwigepolder nodig. Brussel kan wel periodiek beoordelen of Nederland voldoet aan de internationale verplichtingen voor natuurcompensatie na het uitdiepen van de Westerschelde. Dus dat betekent dat Nederland geen stempel hoeft te halen in Brussel.
  Inmiddels heeft de regering de steun van VVD, CDA, PVV, SGP en SP, om te zoeken naar alternatieven. Een garantie dat de polder wordt gespaard is er nog niet, maar de regering zal de komende tijd alles op alles zetten om vertrouwen in Brussel en Vlaanderen te creëren.

  Verder wordt er door de oppositie na ⤽goed⤝ polderoverleg, ⤽werkelijk alle beren op de weg ten tonele gevoerd⤝ om elk alternatief te torpederen. 😉  Maak melding

 256. VVD`er (da’s toch niet makkelijk typen, met die drie hoofdletters en dat accent). De polder wordt gespaard ten behoeve van 1 eigenaar, 6 boeren en een hoop emoties. Dit ten koste van o.a. vogels. Die hebben helaas geen stem (alhoewel als je ze soms hoort schreeuwen). De zaak wordt in de politieke sfeer getrokken door de verwevenheid met heel andere belangen dan die van de betrokken en het natuurverhaal. Dat vind ik niet sterk. Gaat ons ook geld kosten als de Vlamingen niet overtuigd raken van het alternatief. Maar goed, even afwachten wat het wordt.
  Overigens moet je niet alles op jezelf betrekken. Ik heb ook je opmerking van gisteren op me in laten werken en mijn postings even teruggelezen. Toen begreep ik wat je bedoelde, maar daar zat ook iets anders achter dan wat jij dacht. 😉
  N.B. ik keis even een andere naam, want heb problemen met reageren.


  Maak melding

 257. Hallo Dame, ik heb beslist geen lange tenen, en we hebben als politieke ⤽fighters⤝ toch een dikke huid? 🙂 Maar ik was degene die met jou in discussie was over de Hedwigepolder, en daarna viel de discussie stil. Zodoende kan ik mij voorstellen dat je hier subtiel op reageerde. Verder voel ik mij niet aangesproken.


  Maak melding

 258. Gelukkig maar VVD`er, want dan discussiëren we gewoon verder waar we gebleven waren.;)
  Verbaast het jou trouwens niet dat de steun voor VVD en PVV almaar toeneemt terwijl de contouren van de harde bezuiniginge steeds zichtbaarder worden? Of zouden veel mensen het nog niet in hun portemonnee voelen? Ik voorzie dat in 2012 de economische crisis zich nog weleens kan verdiepen wanneer de consumentenbestedingen achter gaan blijven doordat de kosten voor levensonderhoud (gas, zorgverzekering etc) toenemen en er meer mensen hun baan verliezen.


  Maak melding

 259. Nee Dame, dat verbaast mij niet. Er zijn natuurlijk enige dingen waar je misschien vraagtekens bij kunt zetten, maar in mijn opinie komt de coalitie tot nog toe met een duidelijk en eerlijk verhaal, om het hoe en waarom. In tegenstelling tot de oppositie, die niet verder is gekomen dan ketelmuziek, maar niet met duidelijke alternatieven die een meerwaarde hebben. Natuurlijk voelen de meeste mensen op dit moment de bezuinigingen nog niet volledig in hun portemonnee, en zal er nadat dit gebeurt zo als altijd gemor komen. Aan de coalitie de taak, nadat dit mee gaat spelen, duidelijk het hoe en waarom uit te leggen. Dat in 1212 de economische crisis zich misschien weer gaat verdiepen, zal eerder en externe situatie zijn dan een interne, daar we in Nederland weer langzaam aan het opkrabbelen zijn. Zie de relatief lage jeugdwerkloosheid, en redelijke export cijfers. Nu nog de huizenverkoop een boots, en we kunnen binnenlands redelijk zonnig vooruit kijken.


  Maak melding

 260. Het verschil van inzicht met de oppositie zit juist in de effecten van dit beleid. Er lagen afspraken voor bezuinigingen met PvdA, GL en D66 tot 16 ipv 18 miljard en meer gefaseerd. Juist om de economie niet verder in het slop te helpen. Als de oppositie dit verhaal overtuigend weet neer te zetten kan het kiezersoordeel volgend jaar nog weleens anders uitpakken. Maar misschien is de wens de vader van de gedachte.;)


  Maak melding

 261. Laten we voor de duidelijkheid maar weer het platgetrapte ⤽links / ⤽rechts⤝ van stal halen.

  Het ⤽linkse⤝ beleid gaat uit van de z.g. ⤽kaasschaaf methode⤝ zoals altijd kleine stukjes over een lange tijd.
  Niet teveel aan hen gelinieerde organisaties en/of instituten in de wielen rijden, en enthousiast belastingverhoging doorvoeren.
  Met natuurlijk het credo; ⤽sterkste schouders zwaarste lasten⤝, want we moeten de economie niet in het slop helpen.
  Mooie kreten, maar nergens op gebaseerd.

  Wat is namelijk het geval: Rutte bezuinigt, maar de economie blijft vrolijk door groeien. Het bruto binnenlands product is namelijk het eerste kwartaal van dit jaar met een keurige 0,9 % gegroeid. Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie met maar liefst 3,2 %. De meeste private sectoren, met name de industrie, bouw en diensten, accelereerde de groei in het eerste kwartaal.

  De marktsector neemt het stokje dus precies op tijd over van de overheid. De gevreesde dip die de doemdenkers (oppositie) zagen aankomen toen de coalitie ging bezuinigen, lijkt uit te blijven. In het doemscenario van de oppositie zou de bezuinigingen en lastenverzwaring de lust om te besteden en ondernemen plat slaan. Ik heb het nog niet gezien.  Maak melding

 262. Ik vind het verschil tussen 16 miljard en 18 miljard weliswaar aanmerkelijk maar nu niet dusdanig om ‘links’ slappe knieën te verwijten. Ook die bezuinigingen hadden pijn gedaan, zij het op andere plekken, daar heb je een punt. 😉 En de bezuinigingen zijn niet in het eerste kwartaal doorgevoerd: toen was er immers nog een verkiezing te winnen… En dat is niet míjn achterdochtige aard maar info uit de boezem van je eigen partij.


  Maak melding

 263. Je maakt mij niet wijs dat de marktsector binnen 3 maanden de overheidsbezuinigingen opvangt. Dat is ook het slechte van de bezuinigingen in de culturele sector (die ook vele banen zal kosten). De sector zelf had een plan waarin rekening was gehouden met de benodigde tijd om financiering uit andere bronnen aan te boren, maar het kabinet kiest voor kille sanering. En helaas, wat je afbreekt heb je niet zomaar weer opgebouwd.


  Maak melding

 264. Ik maak je niets wijs, het zijn de kille cijfers. Dat de overheidsbezuinigingen na het eerste kwartaal hier niet in meegerekend zijn begrijp jij ook wel. En laten we stoppen met het (emotionele) gehuil over de culturele sector,(die zie ik met 700 mln. subsidie niet failliet gaan) want in andere (belangrijkere) sectoren wordt er ook flink gesaneerd, en daar hoor ik relatief weinig over. Er is een keus gemaakt over de vorm van de bezuinigingen, hier kan tot in de eeuwigheid over gehuild worden, maar ik adviseer jou eventuele politieke club met aantrekkelijke alternatieven te komen. Dan kan het na vier jaar weer terug gedraaid worden. Maar laat ik eerlijk zijn: wat ik niet hoop.


  Maak melding

 265. I cry if I want to. Op de culturele sector wordt meer en sneller bezuinigt dan op welke sector dan ook. Sommige zaken kunnen niet worden teruggedraaid, omdat ze kapot zijn gemaakt. Er stond laatst een aardig artikel in de krant van de teruggetreden voorzitter van de Raad voor Cultuur waarin zij betoogde dat het kabinet kiest voor het elitaire deel van de cultuur door niet te korten op het Concertgebouworkest dat altijd volle zalen trekt met grotendeel well-to-do-bezoekers, en wel op de regionale orkesten die het veel lastiger hebben om volle zalen te trekken, sowieso omdat er minder mensen in die gebieden wonen. Ook wordt gekozen voor gearriveerde kunst en diep gesneden in experimentele kunst, zodat de ontwikkeling van kunst wordt bevroren, zacht uitgedrukt. Zeker is 700 miljoen nog een heel bedrag, maar 15.000 verloren banen doen zeker pijn.


  Maak melding

 266. Het heeft niet zoveel met politiek te maken, maar het is natuurlijk wel van groot belang voor onze economie.
  Het geeft me altijd weer een goed gevoel, dat ondanks de horde doemdenkers die ons land rijk is, de mensen zich hierdoor niet van de wijs laten brengen. Wat blijkt:

  Het afgelopen jaar hebben Nederlanders 15 miljard euro uitgegeven aan ruim 36 miljoen vakanties. Van dat bedrag ging 12 miljard euro op aan vakanties over de grens. Dat melde het onvolprezen CBS afgelopen maandag.
  Volgens het CBS heeft de ⤽economische⤝ crisis nauwelijks invloed op de vakantiebestedingen. ⤽In de laatste twee jaar zijn de uitgaven aan binnenlandse vakanties vrijwel gelijk gebleven.⤝ Hetzelfde geldt voor buitenlandse vakanties. Afgelopen jaar gingen ruim acht op de tien mensen en of meer keer op vakantie.

  Misschien is het wel zo dat de doemdenkers, die ons in de put proberen te praten, hiervan stiekem het grootste deel van deze uitgaven voor hun rekening genomen hebben. 😉  Maak melding

 267. Bijna 4 miljoen mensen namen in 2010 geen deel aan lange vakantie en ruim 9 miljoen mensen niet aan korte vakanties. De voorspelde tweedeling is dus een feit VVD`er. Deze doemdenker, die al tijden hopeloos tevergeefs haar best doet je de put in te praten, is vorig jaar eenmaal een kleine twee weken met vakantie geweest.;)
  Overigens blijf ik erop wijzen dat de bezuinigingen van dit kabinet nog niet of niet erg zijn doorgesijpeld in de portemonnee. De effecten van de maatregelen komen nog. Zoals ik gisteren trouwens aangaf blijven de consumenten bestedingen – overklaarbaar 😉 – achter.
  P.S. Excuses voor de storende taalfouten in mijn posting van vanochtend. Ik schaam me diep.:(


  Maak melding

 268. @Dame ; een tweedeling op basis van het aantal wel of niet gevierde vakantieweken?
  @VVD’er ; twee op de tien Nederlanders gaan dus al twee jaar niet meer op vakantie. De vraag is nu: waarom gaat 20% van de Nederlanders niet op vakantie.  Maak melding

 269. ***@VVD’er ; twee op de tien Nederlanders gaan dus al twee jaar niet meer op vakantie. De vraag is nu: waarom gaat 20% van de Nederlanders niet op vakantie.***

  Drama, je stelt hier een hypothetische vraag, die door mij natuurlijk onmogelijk te beantwoorden is. Ik ben natuurlijk niet de persoon die hier onderzoek naar kan doen. Er is volgens mij natuurlijk wel een diversiteit aan redenen. O.a. geranium genieters (voelen zich senang in hun eigen omgeving) financieel behoeftige, dagtrip mensen, notoire vakantie haters, en zo kan ik door creatief te shoppen, misschien nog wel veel meer redenen opdiepen.

  Zoals je hebt kunnen lezen, heb hier geen afdoende antwoord op. Maar als tegenvraag: hoe zie jij zelf deze situatie?  Maak melding

 270. @VVD’er; die vraag is idd hypothetisch. Maar stel nu, dat die 20% niet zou gaan vanwege het gebrek aan financiele mogelijkheden, dan zou ik dat voor een welvarend land als het onze, zeer teleurstellend vinden.
  Dat percentage ligt ongetwijfeld lager; ‘k heb geen idee wat het werkelijk is.
  Ik had overigens niet verwacht dat we tijdens deze crisis nog zoveel op vakantie gingen, en dat voor dezelfde besteding.
  Straks gaan we 14 dagen vakantie vieren in ons boshuis, maar daar hebben we eigenlijk elk weekend vakantie;)


  Maak melding

 271. CBS, 2009

  In Nederland is het percentage huishoudens dat onder de armoedegrens leeft 10 procent.

  In Nederland gaf een op de negen huishoudens aan moeilijk tot zeer moeilijk rond te komen met zijn besteedbare inkomen.

  In Nederland kon 2 procent van de huishoudens zich niet om de dag een warme maaltijd veroorloven. Een jaarlijkse vakantie zat er voor een op de zes huishoudens niet in.  Maak melding

 272. Drama, ik ben toch nog maar eens op zoek gegaan. En het Nibud zegt hier het volgende over.

  Thuisblijvers
  Een toenemend aantal Nederlanders het besteedt het vakantiegeld niet aan een reis en blijft thuis, blijkt uit de jaarlijkse Vakantiegeldenquête van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Was in 2009 nog 12 procent van de ondervraagden van zins om thuis te blijven, dit jaar 2010 is dat 20 procent.
  ‘Tweederde blijft thuis om financiële redenen’, licht Annemarie Koop van het Nibud toe. Noodzakelijke uitgaven zoals een lening of schuld afbetalen of de wasmachine vervangen, komen eerst aan bod. ‘Andere redenen om niet op vakantie te gaan zijn gezondheidsproblemen, de zorg voor een huisdier of omdat ze niet van vakantie houden en liever uitstapjes maken.’

  Van de thuisblijvers ging dit jaar 80 procent vorig jaar ook niet op vakantie, tegen 67 procent in 2009. Het aantal mensen dat al twee jaar niet op vakantie is geweest, is dus toegenomen. Maar volgens Koop komt dat niet door de crisis.  Maak melding

 273. Dat laatste is interessant. De mensen blijven thuis om een financiële reden, maar die wordt kennelijk niet door de crisis veroorzaakt. Waardoor dan wel? Toename aantal echtscheidingen? Toename kooplustigen die in de schulden zijn geraakt?
  Als straks het gas jaarlijks sterk stijgt (prognose is 8%) en de zorgverzekering, allerlei uitjes worden duurder, inkomens dalen doordat loonsverhogingen uitblijven en premies stijgen, dan stijgt het aantal thuisblijvers waarschijnlijk nog meer. Hoewel dat niet het ergste effect is. Je kunt ook veel plezier hebben met een fietstocht, een dagje natuurplas en dat soort dingen.


  Maak melding

 274. Dame, de twee suggesties die je aandraagt, zijn zo gek nog niet. 🙂 echtscheiding: bestedingspatroon wordt minder.
  Kooplust: komen we dan toch weer terecht bij het vrouwelijke deel, die het mannelijke deel om die reden hun welverdiende vakantie ontzegt? :'(


  Maak melding

 275. Enige “feitjes”, VVD`er

  Tevens is uit het onderzoek gebleken dat er minder vrouwelijke schuldenaars dan mannelijke zijn. Van alle mensen die in 2008 een schuld hadden was ??maar?? 37% vrouw. (…)
  Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat vrouwen kleinere schulden hebben. Met een schuld tot ?? 500 is de vrouw in de meerderheid, maar met een schuld boven ?? 500 is zij daarentegen in de minderheid. Wel vertonen de dames een beter betalingsgedrag.

  De kooplust waar sommige vrouwen last van hebben is door onderzoekers in Australie wetenschappelijk verklaard. Het is de geur van mannen die bij vrouwen koopzucht kan opwekken.
  Met name vrouwen tussen de 18 en 30, die de pil slikken,laten zich verleiden door het feromoon (lokstof) van mannen. Als dat parfum eenmaal (on)bewust is waargenomen,dan ligt een aanval van koopwoede op de loer.

  Dus, VVD`er, hoe je het ook wendt of keert: ’t is de schuld (in twee opzichten:)) van de man.;)


  Maak melding

 276. Dame, is er ook onderzoek gedaan naar degene die dat onderzoek heeft gedaan? Dit onderzoek stinkt in alle opzichten.;)


  Maak melding

 277. Het is de schuld van de mannen (onderzoek). Is in dat onderzoek ook verteld WAAROM die geur van mannen koopzucht bij vrouwen opwekt?
  Idd Assendörper: volgens mij bestond dat onderzoeksteam uit louter vrouwen, tussen de 18 en 30 etc….) q.e.d.;)


  Maak melding

 278. Dame, het is mij duidelijk. Mannen en koopjes, een explosieve combinatie. Ik sta steeds weer verbaasd, als ik op een zaterdagmiddag heerlijk op een terrasje zit. Dan zie ik ze gaan die groepen mannen, met hun gefocuste blik strak op de etalages gericht, de plastic tas voor de borst. Ik zie ze al duwend en kijvend de winkels binnen vliegen, om daarna zegevierend met uitpuilende tassen vol onzinnige dingen weer te vertrekken. Het is een onbehandelbare koopwoedevirus.

  Maar maak onze aandoening niet belachelijk, maar neem het serieus. Kom niet met oplossingen, gewoon rustig luisteren en begrip tonen, en laat het uitwoeden. Dat is wat wij mannen willen. Wij zijn de kurk van de economie, het houvast van de winkelstand.

  Wij zijn de shop-aholic. 🙂


  Maak melding

 279. VVD`er Wat denk je wel niet van mij. Natuurlijk maak ik jullie niet belachelijk, zeker nu fase 1 van het herstel zich aandient, namelijk de volmondige openlijke erkenning van de aandoening.:)


  Maak melding

 280. Misschien toch een goed plan om te bezuinigen op kunst. 😉
  Van RTV Oost:

  Rechters in Zwolle krijgen hoofdpijn van een schilderij dat in de rechtszaal hangt.

  Maandag wordt het kunstwerk daarom opnieuw beschilderd. Het gaat om een schilderij dat met pixels een kano uitbeeldt. Het kunstwerk hangt nu nog voor proef. De rechtbank is bezig met nieuwbouw en het is de bedoeling het schilderij daar uiteindelijk een plek krijgt.  Maak melding

 281. Dat zal die dan wel van de pvda afgekeken hebben, want die zijn heer en meester in mekaar de hand boven het hoofd houden.8)


  Maak melding

 282. Er was eens een politiek zeer links geëngageerd vrouwtje van middelbare leeftijd, ze woonde vrijwel geïsoleerd in haar huisje, daar omwonenden liever geen contact met haar wilden hebben. Haar grootste hobby ⤽om nog enigszins contact te houden met de boze buitenwereld⤝ was haar computer, waarop ze de hele dag bezig was allerlei politieke ⤽schandaaltjes⤝ te verzamelen. Ze woonde daar met haar partner die ze soms uit nostalgische overweging ook wel ⤽kameraad⤝ noemde; maar ze wilde daarmee uiteraard niet denigrerend doen over de door haar inmiddels aangehangen progressieve levensovertuiging. Op een mooie dag vroeg haar partner om een mand met organisch geteelde groenten en een fles mineraalwater naar een nationaal zeer bekende fractievoorzitter van haar politiek sekte te brengen.

  ⤽Maar kameraad, steel ik zo niet het werk van de vakbondsmensen die jarenlang hebben gevochten voor het recht om de pakjesdienst in onze stad te mogen verzorgen?⤝ Haar partner verzekerde haar echter dat hij van de vakbond uitzonderlijk een gunstmaatregel (kassa) had kunnen afkopen.

  ⤽ Maar kameraad, beledig ik onze voorzitter niet door te impliceren dat hij ziek en hulpbehoevend zou zijn en dat anderen hem in zijn onderhoud moeten helpen?⤝ Haar partner vertelde haar echter dat de voorzitter niet echt ziek of hulpbehoevend of gehandicapt was, waarna hij hakkelend aangaf dat in hun sekte anders aangekeken wordt tegen een situatie die door sommigen als ⤽gezond⤝ wordt aangemerkt.

  Gerustgesteld vertrok ons vrouwtje dus met haar mandje. Veel mensen dachten dat de stad een gevaarlijke plek was om er alleen rond te dwalen, maar ons progressieve vrouwtje wist dat dit slechts een subjectief gevoel van onveiligheid was. Dat was alleen maar gebaseerd op irrationele culturele paradigma`s die ons worden opgedrongen door een patriarchale samenleving. (Ja, ons vrouwtje houdt nu eenmaal van hoogdravende progressieve kreten.) Anderen vermijden dan weer de stad omdat er rovers en dieven zouden schuilen, maar ons links geëngageerde vrouwtje wist als geen ander dat in een klasseloze maatschappij deze mensen geaccepteerd worden als toonbeelden van alternatieve levenswijzen.

  Plots stond ons vrouwtje tegenover een, wat zij noemt: ⤽een rechtse bal⤝ die haar vroeg wat ze in haar mandje had. Hoewel haar doctrine haar voorschreef niet met zulke figuren te praten, vond ze dit op dat moment een onverdraagzaam standpunt en antwoordde: ⤝Ik breng mijn voorzitter een paar gezonde snacks als teken van solidariteit⤝.

  De ⤽rechtse bal⤝ zei: ⤽ Weet je, het is niet veilig voor een oud vrouwtje als jij om hier alleen rond te dwalen.⤝ Maar ons progressieve vrouwtje antwoordde kordaat: ⤽ Ik vind jou opmerkingen sexistisch en denigrerend, maar ik zal het negeren want ik besef dat jij als ⤽rechtse bal⤝ moet worden uitgestoten door de maatschappij, en dat mijn stress die hiermee samengaat ervoor heeft gezorgd dat ik een alternatieve kijk op de wereld hebt die jij volledig dient te respecteren.⤝

  Plots schrok ik wakker, met meewaardig gevoel van medelijden, het kan toch niet waar zijn dat er mensen bestaan met een bekrompen tunnelvisie? Gelukkig was het maar een droom,?????? of niet?  Maak melding

 283. Maar Dame, ik hoop toch dat je over zoveel zelfkennis beschikt, om je niet te vereenzelvigen met een links geïndoctrineerd vrouwtje van middelbare leeftijd. 😉 Het was een droom dat schuurde langs een nachtmerrie, maar in een nachtmerrie kan ik jou niet plaatsen. 🙂


  Maak melding

 284. Wat mij opvalt, dat ik als ⤽rechtse⤝ reageerder een bepaald iemand op dit log steeds leuker ga vinden. Gespeend van elke vorm van realiteitzin, probeert deze reageerder hier als een plagiaat poppenspeler van Cohen, de rest telkens weer met een links geluid terug te voeren naar een ⤽Het moet eerlijker en een Een Ander Nederland⤝. Beste repeterende reageerder, hoe je ook op een doldrieste manier om je heen slaat, het lukt niet meer. De meestal onbeholpen manier van het opvoeren van je doctrine toneelstukjes, slaat misschien nog wel aan bij kinderen, maar niet bij volwassenen. Terugverwijzend naar linkse retorische frasen zet geen zoden meer aan de dijk.

  Het deuntje begint te lijken op de linkse strijdliederen van weleer, men herkent de melodie, maar niet de woorden. In de moderne versie: als een rap, dezelfde dreun, onbegrijpelijke tekst. Langzaam beginnen U en uw ⤽medestrijders⤝ te lijken op een kreupel paard, die aan een kar trekt die niet meer beweegt. In U zielige onmacht komt U niet verder dan r?cksichtslos verketteren van politieke tegenstanders, het wordt stilaan een lappendeken van holle frasen.

  Ik zou zeggen: steek U hoofd uit het raam en U zal het merken, er waait een andere wind. Het socialisme is een vermolmde institutie en is afgezworen, de sociaaldemocratie is een begrip uit het verleden.  Maak melding

 285. VVD’er,
  Over wie hebt u het hier:
  “Er was eens een politiek zeer links geëngageerd vrouwtje van middelbare leeftijd, ze woonde vrijwel geïsoleerd in haar huisje….”?

  Hadden we niet een afspraak met de deelnemers aan dit forum en u in het bijzonder?


  Maak melding

 286. De veiligheid bij twee risicovolle bedrijven in Overijssel is nog ver onder de maat.

  Dat zegt staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) Het gaat om machinebedrijf DMI Europe in Zwolle en veevoederbedrijf ForFarmers in Almelo. In totaal is de veiligheidssituatie bij 12 risicovolle bedrijven ondermaats. Het ministerie deed onderzoek naar zo’n 400 risicovolle bedrijven die in dezelfde categorie vallen als Chemie-Pack, dat in januari in vlammen op ging.

  😮
  Wie kent dit bedrijf? Wat wordt er geproduceerd?


  Maak melding

 287. Bericht door admin., op 14 juli 2011 om 00:36 *****VVD’er, over wie hebt u het hier:
  “Er was eens een politiek zeer links geëngageerd vrouwtje van middelbare leeftijd, ze woonde vrijwel geïsoleerd in haar huisje….”?
  Hadden we niet een afspraak met de deelnemers aan dit forum en u in het bijzonder?*****

  Tjonge, klik ik op het log, en wat zien ik??..ik moet van de admin. mijn droom ontleden.
  Hadden we een afspraak dat ik geen dromen aan het log mag toevertrouwen? Mijn schrijfseltje nog maar eens herlezen. Ja, m`n beste admin. wat moet ik hier nu uit opmaken?….. Eureka!!, het is roodkapje, op middelbare leeftijd??.. Het geïsoleerde huisje????huisje in het bos??.. Mandje met lekkere dingen??..mandje voor Oma???? Alleen zwerven door de stad??…alleen door het donkere bos??…Rechtse bal??..grote boze wolf????Tjonge, tjonge, wat kunnen dromen toch vreemd zijn, ze gaan zelfs zover dat sprookjes uit mijn kinderjaren geprojecteerd worden op het heden.

  Verder kan ik er weinig meer van maken, daar ik wakkerschrok
  Maar m`n beste admin. u weet het toch, dromen bedrog????.nietwaar? 😉  Maak melding

 288. Schuldhulpverlening is behoorlijk effectief blijkt uit een onderzoek. van de Hogeschool Utrecht en Regioplan (Vk). Om met het negatieve te beginnen: in ruim 20% neemt de schade toe en daar waar wel succes is, ligt dat in 12% niet aan de schuldhulpverlening. Bij bijna 70% is de hulpverlening dus wel effectief. Elke euro die een gemeente er in stopt, levert 1,70 op door vermindering aantal uitkeringen en huisuitzettingen. Op 100.00 inwoners scheelt dat 1,4 miljoen per jaar. Economisch dus lucratief.


  Maak melding

 289. Economisch lucratief zijn ook de gokkasten in de horeca. Eén van de oorzaken waardoor mensen in een schuldhulpverleningstraject terecht komen. Wat mij betreft zou je dat (die gokkasten) af moeten schaffen c.q. verbieden.


  Maak melding

 290. Zijn die kasten er dan nog in de horeca? Ik zie ze eigenlijk nooit meer en dacht dat ze al verboden waren. Ben wel met je eens dat het een verslaafde wel erg gemakkelijk wordt gemaakt toen die dingen nog overal (bv. snackbar) stonden. Ik heb destijds bij het Zwolse referendum ook tegen de gokhal onder het stadion gestemd. Jij?


  Maak melding

 291. @Dame , ik was te laat met tegenstemmen, maar had al wel op de tamtam gehoord dat dit referendum vooral vanuit de kerkelijke hoek werd gesteund / was geïnitieerd, en die zijn wat dat betreft altijd goed georganiseerd.
  Wat mij betreft mogen ze alle gokhallen sluiten.
  Ik denk dat in bijna alle horeca-zaken twee van die kasten staan. Een aantal ondernemers kan het hoofd zonder die kasten niet boven water houden, maar nogmaals, van mij mogen ze direct verbieden.


  Maak melding

 292. Drama, ik kan v.w.b. gokkasten verbieden ver met je mee gaan. maar het is maar een klein % van het werkelijke ontstaan van schulden. Vaak weten mensen niet eens waar ze hun geld aan uitgeven, en hoe hun schuld is ontstaan.

  In veel gevallen verliezen ze het overzicht, doordat men klakkeloos gebruik maakt van de pinpas en /of chipcard, het ongebreideld gebruik van een creditcard is hiervan ook een goed voorbeeld. Door het gemakkelijk ⤽rood⤝ staan bij de bank, wordt al gauw meer geld uitgegeven dan dat men in werkelijkheid heeft. Dan nog zo`n ⤽topper⤝ kopen op afbetaling, vooral bij postorderbedrijven en/of autodealers, die een dermate hoge (woeker?) rente berekenen waardoor de schuld nog meer oploopt. Dan zijn er natuurlijk mensen die door externe redenen (b.v. werkeloosheid / scheiding ) in de problemen komen, en zoals boven aangegeven; een minderjarig kind met een enorme gokschuld. Schuld bij jongeren veroorzaakt door mobiele telefonie, internet, online winkelen en het gemakkelijk afsluiten van een lening op internet.  Maak melding

 293. En dan is het een glijdende schaal. Verhalen van daklozen laten zien dat problemen vaak niet alleen komen: een scheiding, verdriet verdrinken, problemen op het werk, nog meer drinken, ontslag, veel drinken, huur niet meer betalen, huisuitzetting. Er kan een hoop ellende voorkomen worden wanneer er vroegtijdig hulp is. Daar heb je familie voor, denk ik dan, maar helaas werkt dat niet altijd zo.
  Overigens vragen die postorderbedrijven nog steeds een woekerrente.


  Maak melding

 294. Klopt dame wat Wehkamp durft te vragen en wie er NOGSTEEDS mogen kopen 😮 Heb eens iemand geholpen in een schuldentraject. Liep gelukkig goed af maar …..Scheer en Foppen wist ook wel raad met de (al dan niet verantwoord) uitgegeven pegels van de klanten. En dat electronica-verhuurbedrijf dat daar bij de Broerenkerk zat…..moet er niet meer aan denken.


  Maak melding

 295. Wat een verhaal dit:

  ‘Nog dezelfde dag zat ik in het vliegtuig’
  VIDEO: Syrië stuurde NRC journalist en student Maarten Zeegers het land uit

  Zonder dat we het wisten had Nederland al die tijd een correspondent in Syrië. Student Maarten Zeegers woonde voor zijn studie Islamitisch Recht ruim twee jaar in Damascus en schreef de laatste maanden anoniem voor NRC over wat hij meemaakte in het door president Assad geteisterde Syrië. Toen de autoriteiten argwaan kregen dat hij een journalist was, werd hij nog dezelfde dag op het vliegtuig gezet.

  Iedere maand moest Zeegers naar het immigratiekantoor om zijn visum te verlengen, maar afgelopen maandag ging het mis. De argwaan van de veiligheidsmedewerkers was te groot. Hij werd in de boeien geslagen en naar de gevangenis gebracht waar hij bij vastgezette Syrische burgers terecht kwam. “Toen heb ik een paar uur moeten wachten. Medewerkers van de ambassade regelden een ticket voor me en een paar uur later zat ik in het vliegtuig.”

  De ervaring van Zeegers is uniek om dat Assad geen enkele journalist het land binnen laat. De verhalen van burgers zelf komen via internet naar de westerse wereld. Zeegers maakte zelf ook een demonstratie mee waar hij getuige was van ‘ernstige zaken’ en zag hoe veiligheidstroepen van Assad op onschuldige burgers schoten.

  “Bij demonstraties op de universiteit werden gelijk alle zalen gesloten en ‘zogenaamde’ pro-Assad demonstranten met posters de straat opgestuurd die dan weer werden vastgelegd door de Syrische televisie⤝, vertelt Zeegers. Zo houdt de regering het idee in stand dat er niets aan de hand zou zijn.

  Volgens Zeegers is nog niet goed te zeggen of een meerderheid van de bevolking Assad daadwerkelijk weg wil hebben. “Ik denk dat het 50/50 is.” De moslims willen de leider wel weg hebben, maar de middenklasse is bang wat er gebeurt als daadwerkelijk het regime valt. Religieuze minderheden en conservatieve moslims zouden dan de macht kunnen grijpen waar de middenklasse vervolgens het slachtoffer van wordt.

  Augustus wordt een belangrijke maand voor demonstranten in Syrië. Omdat samenscholing verboden is, komen de demonstranten nu juist op vrijdagen bij elkaar omdat dan het gebed plaatsvindt. “Wanneer de ramadan begint zullen we iedere dag meemaken, wat afgelopen vrijdag plaatsvond.”

  Vrijdag was de grootste demonstratie in Syrië sinds de vier maanden dat de demonstraties voor oproer zorgen. Zeker een miljoen mensen ging de straat op. Mensenrechten organisaties melden dat bij de demonstraties van vrijdag 32 mensen zijn omgekomen.  Maak melding

 296. Rita: Verdonk: Vertrek PVV’er uit PS is kiezersbedrog

  Volgens politica Rita Verdonk bedriegt Wilders zijn kiezers wel vaker of vertelt hij niet de waarheid
  Het vroegtijdig uitstappen van PVV-Kamerleden uit de Provinciale Staten van Limburg en Zuid-Holland noemt Rita Verdonk (TON) kiezersbedrog. De strategische actie beraamd in het hoofd van Wilders is haar in het verkeerde keelgat geschoten, zegt ze in het TROS-programma Kamerbreed op Radio 1.

  PVV’ers Harm Beertema (Zuid-Holland) en Roland van Vliet (Limburg) stapten uit het provinciebestuur. Naar eigen zeggen omdat ze hadden ontdekt dat ze hun werkzaamheden voor zowel de Kamer als de PS niet konden bijbenen. Wilders had bekende mensen nodig voor de provinciale verkiezingen, waarop Verdonk zei:

  “Ik kan me iets voorstellen bij die constructie, maar dit is gewoon kiezersbedrog. Het is gewoon strategie. Maar wie ben ik als er zoveel mensen op je stemmen?”

  Dat Wilders zijn kiezers bedriegt en niet altijd de waarheid vertelt, is voor Verdonk niet nieuw. In Kamerbreed vroeg ze zich hardop af waarom daar niet ‘vaker doorheen geprikt wordt’. “Hij zit in een positieve flow”, analyseerde ze de positie van Wilders. “En er is geen alternatief, want de VVD is een elitepartij. Geert doet het goed in de pers, maar ik heb moeite met zijn islamstandpunt.”
  TROS Kamerbreed: Verdonk: PVV pleegt kiezersbedrog  Maak melding

 297. Je vraagt je af waar de PvdA al die rommelaars en ritselaars vandaan haalt. Vandaag kwam de Amsterdamse zender AT5 op het spoor dat PvdA-stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost Marcel la Rose, net als veel wijkgenoten afkomstig uit Suriname, zonder medeweten van de raad voor ruim honderdduizend euro een projectmanager heeft ingehuurd voor de organisatie van het Kwakoefestival. Dat is de tweede projectmanager voor hetzelfde project. Vorige week kwam aan het licht dat er een andere man, Paul Stiekema, door het stadsdeel werd ingehuurd. En dat allemaal voor een festival voor zwarte mensen dat niet door ging. Het bestuur van stadsdeel Zuidoost bestaat – op een na – geheel uit Surinamers.

  Er lijkt geen eind te komen aan het gedoe rond PvdA-bestuurders in Amsterdam die de regels aan hun laars lappen en opm wie een geur van illegaliteit hangt
  Een stadsdeel verder regeert Fatima Elatik, ook van de PvdA. Heeft miljoenen zoek gemaakt en genereert permanente chaos. Maar ook zij mag blijven zitten: ze is een geweldige stemmentrekker bij de Marokkanen.
  In Amsterdam-West is er nog Achmed Baadoud, de held der Marokkanen, die regeert over Osdorp na een coup door zijn landgenoten.
  Gokje: La Rose mag van de PvdA-bestuurder blijven en belooft beterschap.

  En overigens: de stadsdelen worden opgeheven, dus dat moeten al deze Fatima’s en Achmeds naar de Tweede Kamer.  Maak melding

 298. Niet serieus ik vindt het nog al wat al die miljoenen die door deze lieden in het diepe zijn gegooid, maar ja de partij van de afbraak stapt daar zo over heen , een miljoentje meer of minder maakt hen niet uit doei doei.8)


  Maak melding

 299. Ach Janus, lezen blijft moeilijk he (Niet erg serieus geschreven). En de partij waar jij het over hebt bestaat alleen in je bizarre haatwereldje. Nee, dit valt voor mij niet serieus te nemen…over en sluiten, wat een wartaal.


  Maak melding

 300. Beetje goedkoop dame met een hoofdletter schrijf ik het al niet meer
  Misschien kun je Dick er ook even op wijzen, of is het puur en alleen voor mensen bedoeld die een andere politieke mening hebben?


  Maak melding

 301. 😮 Weet je niet meer wat je schrijft janus “partij van de afbraak”, daar is geen uitleg voor nodig. Voor zulke infantiele verbasteringen hoef je alleen maar naar je 18:15 te kijken. En uh….leuk woord he “wartaal” 😉


  Maak melding

 302. Lees maar even terug, janus zonder hoofdletter, maar Dick geeft bijna altijd zijn bron aan en doet sowieso niet alsof zijn knip- en plakwerk van hemzelf is.


  Maak melding

 303. ‘PvdA en GroenLinks, durf nou eens ‘nee’ te zeggen’
  SP-fractieleider gaat in het vervolg harder afrekenen met soft oppositiegedrag van GroenLinks en PvdA … Volgens Roemer laten deze partijen gigantische kansen lopen … ‘Instemming met Kunduz en het pensioenakkoord vind ik onbegrijpelijk’
  Roemer heeft de hoop nog niet opgegeven voor een meer eensgezinde en strijdlustige oppositie. In het verleden verweet hij GroenLinks en PvdA al eerder dat ze te meegaand zijn met kabinet Rutte. Tegen Nu.nl zegt hij in het vervolg nog harder met deze partijen te gaan afrekenen als ze op cruciale punten bij Rutte in de boot stappen.
  “Tot mijn grote verdriet zie ik dat Rutte op discutabele onderwerpen met ontzettend veel plezier en gemak een van de oppositiepartijen mee krijgt. Dat neem ik ze kwalijk. GroenLinks mag rondom de missie in Kunduz even langskomen op het torentje om een paar zogenaamde afspraken te maken en de coalitie is weer binnen. Dat geldt ook voor de verlenging van Libië en de steun aan het pensioenakkoord. Hoe kun je als PvdA daar nu mee instemmen?”
  GroenLinks en de PvdA moeten leren ‘nee’ te zeggen tegen Rutte, vindt Roemer. De oppositie maakt zichzelf zo sterk als ze zelf wil, zei hij in het interview met Nu.nl. “Al die bezuinigingsmaatregelen die gesteund worden door het kabinet berusten allemaal op die een of twee zetels meer in de Eerste of Tweede kamer. Dat is heel smal.”
  Roemer ziet nog steeds hoop. Hij wil zijn relaties met de PvdA en GroenLinks niet onder druk zetten. “Er is altijd nog meer dat ons bindt”. Maar hij verwacht van Cohen en Sap dat in het vervolg op cruciale punten als met Kunduz en het pensioenakkoord een stevigere oppositie gevoerd gaat worden. “Dan zeg je maar een keer: Op al die andere terreinen heb je ons niet nodig, nu bekijk je het ook maar een keer.”

  Joop.nl

  En hoe reageren Jolande en Job?…….Job hou jij me tassie effe vast?… Want die gozer wil met me dansen??Job, geef me tassie maar weer terug, want ie gozer die ken niet dansen??..:)


  Maak melding

 304. ‘PvdA en GroenLinks, durf nou eens ‘nee’ te zeggen’

  SP-fractieleider gaat in het vervolg harder afrekenen met soft oppositiegedrag van GroenLinks en PvdA … Volgens Roemer laten deze partijen gigantische kansen lopen … ‘Instemming met Kunduz en het pensioenakkoord vind ik onbegrijpelijk’
  Roemer heeft de hoop nog niet opgegeven voor een meer eensgezinde en strijdlustige oppositie. In het verleden verweet hij GroenLinks en PvdA al eerder dat ze te meegaand zijn met kabinet Rutte. Tegen Nu.nl zegt hij in het vervolg nog harder met deze partijen te gaan afrekenen als ze op cruciale punten bij Rutte in de boot stappen.
  “Tot mijn grote verdriet zie ik dat Rutte op discutabele onderwerpen met ontzettend veel plezier en gemak een van de oppositiepartijenmee krijgt. Dat neem ik ze kwalijk. GroenLinks mag rondom de missie in Kunduz even langskomen op het torentje om een paar zogenaamde afspraken te maken en de coalitie is weer binnen. Dat geldt ook voor de verlenging van Libië en de steun aan het pensioenakkoord. Hoe kun je als PvdA daar nu mee instemmen?”
  GroenLinks en de PvdA moeten leren ‘nee’ te zeggen tegen Rutte, vindt Roemer. De oppositie maakt zichzelf zo sterk als ze zelf wil, zei hij in het interview met Nu.nl. “Al die bezuinigingsmaatregelen die gesteund worden door het kabinet berusten allemaal op die een of twee zetels meer in de Eerste of Tweede kamer. Dat is heel smal.”
  Roemer ziet nog steeds hoop. Hij wil zijn relaties met de PvdA en GroenLinks niet onder druk zetten. “Er is altijd nog meer dat ons bindt”. Maar hij verwacht van Cohen en Sap dat in het vervolg op cruciale punten als met Kunduz en het pensioenakkoord een stevigere oppositie gevoerd gaat worden. “Dan zeg je maar een keer: Op al die andere terreinen heb je ons niet nodig, nu bekijk je het ook maar een keer.”

  Joop.nl

  En hoe reageren Jolande en Job?…….Job hou jij me tassie effe vast? Want die gozer wil met me dansen??Job, geef me tassie maar weer terug, want ie gozer die ken niet dansen??..:)


  Maak melding

 305. Wat vind jij er van, VVD`er? GL en PvdA hebben ervoor gekozen om ‘fatsoenlijk’ oppositie te voeren in die zin dat ze niet tegen voorstellen stemmen waar ze niet tegen zijn alleen maar om de coalitie dwars te zitten. Die strategie levert ze vanuit machtsverhoudingen geredeneerd weinig op, want ze krijgen geen echt profiel en Rutte kan steeds kiezen met welke partij hij voor welk onderwerp in zee gaat. Ik zie ook nog weinig handreiking van Rutte naar de oppositie.
  Niettemin waardeer ik de keuze voor de inhoud wel, maar snap ik de oproep van Roemer ook. Lastig dilemma.


  Maak melding

 306. Dame, om het woord ⤽fatsoenlijk⤝ tussen aanhalingtekens te zetten, is wel een juiste typering.
  Maar zoals ik al vaker aangegeven heb, de ⤽oppositie⤝ is zwaar verdeeld, en kunnen tot nog toe op geen enkel punt gezamenlijk een vuist maken. De zwaarwegende punten zoals Kunduz en het pensioenakkoord, komen in het partijprogramma van Gr.L. en de PvdA redelijk overeen met regeerakkoord. Om dus niet met de dooddoener ⤽draaien⤝ opgescheept te worden,kunnen Gr.L en PvdA weinig anders dan schoorvoetend hier mee akkoord gaan. Hier wordt door de coalitie strategisch gezien bijzonder goed gebruik van gemaakt, onder het motto: ⤽verdeel en heers⤝.

  Dat Roemer hier het maagzuur van krijgt, is vanuit zijn visie begrijpelijk, daar zijn partijprogramma een duidelijk ander uitgangspunt voorstaat. Zodoende ook de voetnoot onder mijn vorige schrijfseltje: ⤽Job hou jij me tassie effe vast??????..⤝ 🙂


  Maak melding

 307. VVDer hou eens op te zeuren over de linkse partijen ,de rechtse partijen zijn geen haar beter,afgelopen jaren hebben alle partijen in de twee kamer zitten slapen ,de banken konden van alles doen,mensen belazeren en de politieke partijen keken de andere kant ,nu zitten de bugers met de gebakken peren.VVder wees eens een vent en geef mij gelijk,maar dat zal wel niet gebeuren.


  Maak melding

 308. O ja laat ik ook de VVD hebben gestemd.Je weet wat VVD betekent: volkspartij voor vrijheid en democratie,dus beledig geen mensen,heb respect voor mensen en onze partij heeft afgelopen jaren ook een zooitje van gemaakt .Daar plukken de burgers nu de vruchten van zie zorg,politie,cultuur en het leger(houten geweertje)


  Maak melding

 309. donquichote

  Een zeer goede middag donquichote, je valt nogal met de deur in huis, maar daar hou ik wel van. Dat ik ⤽zeur⤝ over linkse partijen, is een beetje inherent aan een politiek log, nietwaar? Actie/reactie. V.w.b. beledigen, dat is ietwat subjectief, het is maar net hoelang iemands tenen zijn. Dat we op het log weleens pittig met elkaar in discussie gaan, wil ik zeker niet ontkennen, maar nogmaals hier wordt niet gepraat over bijtjes en bloemetjes.

  Niet dat het mij in enige mate boeit, dat je selectief naar mij wijst over zeuren en/of beledigen t.o.v linkse partijen, maar het is misschien een eye opener om dan eens andere reacties te lezen die ook het links/rechts hoog in het vaandel hebben. Misschien dat je ongenuanceerde reactie dan wat afzwakt. En m`n best donquichote ik zal mij gedragen als een ⤽vent⤝; ik heb al meermalen aangegeven, dat ik het met bepaalde punten van ⤽onze⤝ partij oneens ben, maar zoals altijd na 3 minuten stemmen, heb je daar geen invloed meer op. Dus leuk dat je even je ⤽gram⤝ komt halen, maar wat is nu eigenlijk je punt?  Maak melding

 310. Donquichote, ik bekijk je reactie met een glimlach, jij doet hier hetzelfde waar je mij van beticht. 🙂
  Ik geef een normaal antwoord op jouw schrijven, en jij schiet met een opgefokte onliner (oogkleppen) onmiddellijk in stress.
  Je doet mij met je nickname inderdaad denken aan je illustere voorganger, het blijft hopeloos vechten tegen ⤽windmolens.⤝
  Dus nogmaals wat is je punt?  Maak melding

 311. Of je oogkleppen op hebt, VVD`er, weet ik niet, maar wel dat er een lege site onder je naam verscholen zit. Wat is daar de bedoeling van?:P


  Maak melding

 312. Donquichote, die stampij van jou begint te lijken op een cirkelredenering. Blijkbaar zit er bij jou een vooringenomen conclusie t.o.v. mij ingebakken, dat ik niet helemaal kan plaatsen. Waarschijnlijk heb jij van mij enige reactie`s gelezen, maar zijn die door jou uit de context getrokken. Ja, ik begrijp het euvel: begrijpend lezen is moeilijk. Als er hier bekenden van jou op het log tussen zitten, die in jou beleving door mij beledigd zijn, neem ik aan dat deze mensen zoveel courage hebben om zichzelf hier tegen te verdedigen. Je komt hier vanmiddag binnen vallen met veel poeha, hoe ik mij moet gedragen. Ten eerste ben ik jou (ik post hier ± 6 mnd) nog niet eerder tegengekomen op het pol.log, maar jij verwaardigd je wel om mij op hoge toon de maat te nemen. Dan vraag ik mij af: wie-ben-jij-dan-wel? Het puriteins geweten van de stad Zwolle?

  Dat jij tijdens het stemmen met een rood potlood per ongeluk het vakje bij de VVD rood hebt gemaakt, wil nog niet zeggen dat wij in enige mate met elkaar overeenkomen. Dus wat dat schamen betreft, hoef jij je geen zorgen te maken, ik bijzonder goed mijn eigen boontjes doppen. Dus mij beste donquichote, wanneer je met een leuke tekst komt, zal ik met genoegen met je in discussie gaan. Maar bespaar me je zedelijke normen en waarden (en one liners), en nog maar eens: wat is je punt?  Maak melding

 313. Lekker stelletje vertegenwoordigers van ons:

  De Verenigde Naties hebben de noodsituatie in twee zuidelijke regio’s in Somalië vandaag formeel uitgeroepen tot een hongersnood gebied. Doen ze niet zo snel, pas als het heel erg is. Maar onze staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking, Ben Knapen, noemt de situatie aan het eind van zijn bliksembezoek aan de vluchtelingenkampen in Kenia, net als de droogte in de Hoorn van Afrika, ‘een soort van crisis’.

  Tweede Kamerlid Sabine UItslag (CDA) legt uit waarom mantelzorgers niet moeten denken dat het bijzonder is wat ze doen. (Dalfser mop zeker)

  Ernst leest Piet Hein de les: Hirsch Ballin vindt Donner een foute minister. En uit De Pers

  ‘Donner geeft vreemdeling onterecht de schuld’
  Oud-minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin: Piet Hein Donner’s vreemdelingenbeleid zet vreemdeling in een hoek

  (alles van welingelichtekringen.nl)

  Natuurlijk zijn die massaal opstappende PVV-ers volksverlakkers  Maak melding

 314. Einde topsalarissen in de zorg? Nu even niet…

  De code is er, maar 91 procent van de bestuurders verdient nog steeds te veel
  De zorgsector heeft zichzelf een beloningscode opgelegd, een plafond van 190.000 euro dat twee jaar geleden is geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat zorgbestuurders verplicht onder de balkenendenorm van 193.000 euro zouden gaan vallen. Uit een inventarisatie van het Financieel Dagblad blijkt nu dat de bestuurders de code aan hun laars lappen. Het gemiddelde salaris dat ziekenhuisbestuurders in 2010 verdienden is op het peil van 2009 gebleven, aldus het Financieel Dagblad.

  Het huidige kabinet voerde eerder dit jaar de Wet normering topinkomens in. Hierdoor zou de zorgsector meer mogen verdienen dan de balkenendenorm, met een maximale afwijking van 30% boven de grens van 190.000 euro. Het maximale jaarsalaris van een zorgbestuurder komt daarmee uit op 247.000 euro, maar ook deze grens wordt royaal overschreden.

  Het Financieel Dagblad schrijft:

  “Het gemiddelde salaris van ziekenhuisbestuurders bedroeg in 2010 ?? 240.208 tegen ?? 240.121 in 2009. Dat is ruim boven de balkenendenorm (8 193.000) en boven het eigen plafond van ?? 190.000 [??] In 2010 kwam 91% van de bestuurders boven de norm van ?? 190.000 uit, tegen 88% in 2009. Zo’n 40% overschreed in 2010 ook het plafond van ?? 247.000, net zo veel als in 2009. Verder blijkt dat de 26 bestuurders die in 2010 nieuw aantraden, gemiddeld een beloning kregen van ?? 220.765, eveneens ruim boven de grens van ?? 190.000.”

  Ruud Lapré, directeur van vereniging van zorgbestuurders (NVZD) verklaart het overtreden van de code door te stellen dat deze nog nauwelijks in werking is. “Hij moet nog toegepast worden.” Verder wijst Lapré op oude contracten die niet onder de code vallen en een deel van de ziekenhuizen (met name de universitaire medische centra) die niet lid zijn van de NVZD. “De code heeft alleen betrekking op onze leden.”

  Financieel Dagblad: Beloningscode zorg mislukt  Maak melding

 315. Pakkende reactie op uitspraken van 1 persoon uit 11:44

  Tweet van de dag
  wo 20 juli 2011
  Als ik het stukje van Uitslag lees kan ik maar een ding concluderen Rutte1 is doodziek maar ik zal niet zijn mantelzorger zijn#tuig

  Jos Swartjes  Maak melding

 316. Ik heb nav een item bij RTV Oost de column van Sabine Uitslag gelezen en kan niet anders concluderen dan dat ik haar punt van wanneer iemand ‘mantelzorger’ is op zich snap, maar dat tegelijkertijd blijkt dat ze zich nauwelijks in de materie heeft verdiept waardoor ze op een volkomen gevoelloze manier haar punt probeert te maken. Niet zo slim, zeg ik eufemistisch.


  Maak melding

 317. Haarlems D66 Raadslid Beschermd Dief
  Door Had je me maar
  Gepubliceerd op 19 juli 2011 09:24 PM
  HAARLEM – Haarlems D66 raadslid Fedde Reeskamp beschermd dief

  Haarlems D66 raadslid Fedde Reeskamp ,o.a. lid van commissie veiligheid, vergunningen en handhaving,doet geen aangifte tegen verkoper van door hem op marktplaats gekochte gestolen fiets.

  Op 14 juli jl wordt dochter Reeskamp door de politie aangehouden op een op marktplaats gekochte gestolen fiets. Aangezien de inmiddels van heling verdachte heer Reeskamp de bij hem bekende naam en het adres van de verkopende dief niet wenst te geven ,volgens hem in eerste instantie uit angst en in later stadium vanwege het vermijden van gezeur ,is de desbetreffende dief niet opgepakt,wordt dus niet veroordeeld en gaat dus ongestraft door met zijn praktijken.

  Men mag toch verwachten van een raadslid ,wat nota bene lid is van de commissie veiligheid, vergunningen en handhaving en als raadslid een voorbeeldfunctie heeft, juist aangifte doet om criminelen van de straat te krijgen.

  Fijn nieuws voor de argeloze burger die opgeroepen wordt door onze politici om toch vooral braaf aangifte te doen en in te grijpen bij criminele praktijken.

  Ook fijn nieuws voor de eigenaren van de in de toekomst door deze beschermde dief gestolen fietsen.

  Ook fijn nieuws voor de toekomstige kopers van de gestolen fietsen.

  speciaal voor dame dit heb ik van geen stijl.


  Maak melding

 318. Dank je janus voor de bronvermelding. GS had het trouwens geplukt van vandaag.nl dat onder redactie staat van het Haarlems Dagblad en verbaasde zich erover dat het artikel daar alweer was verdwenen. Dat verbaast mij niets gezien de taal- en stijlfouten die geen enkele zichzelf respecterende krant voor zijn rekening zal willen nemen. Of de inhoud deugt valt ook nog maar te bezien, want ze hadden het natuurlijk eenvoudig kunnen herschrijven. Klinkt mij als gevalletje zoeken naar splinter, maar dat zal dan nog wel blijken.


  Maak melding

 319. Lees op Nos.nl dat door een truc zeven leerlingen die waren gezakt voor hun vwo-examen alsnog een diploma gekregen. Op het moment dat de leerlingen dreigden te zakken, veranderde de school namelijk hun inschrijving van vwo naar havo. De wet verbiedt dit niet.
  Havo-leerlingen mogen nu hun vakken op vwo-niveau volgen, maar doordat de havo een examenvak minder heeft, kon er van de cijferlijst van de leerlingen een onvoldoende worden geschrapt. Het ministerie maakt nu een voorstel om deze “maas in de wet” te dichten.

  Wie snapt dit? Wat is nu het probleem?  Maak melding

 320. Drama heeft volgens google tenminste een beetje bijbelkennis:

  “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.” (Johannes 8:7).
  Omdat die voor 1 persoon geldde……geldt dat NATUURLIJK voor een groep mensen. Maar het wil nog niet zeggen dat er bij elke zonde de andere kant op moet worden gekeken.

  Komt straks die met die andere wang ook nog 😮


  Maak melding

 321. maar die steen bleef dus liggen.
  er was één slimmerik, die dacht: “hé, een steen”,
  en zie daar : de geboorte van het vastgoed:D


  Maak melding

 322. is vervolgd:

  Jelle B., een voormalig directeur marketing en communicatie van de hogeschool Windesheim in Zwolle, moet een jaar de cel in omdat hij ruim 800.000 euro van de hogeschool heeft verduisterd. Als B. het geld niet kan terugbetalen, moet hij nog een jaar langer in de gevangenis blijven.
  De man is volgens gedragsdeskundigen licht verminderd toerekeningsvatbaar, hij heeft een persoonlijkheidsstoornis en hecht bovenmatig veel aan status

  bron: Elsevier.nl

  ———————–
  de hogeschool kan naar de centjes fluiten


  Maak melding

 323. Nou VVD`er, ik dacht dat jij wel ondernemender zou zijn en elke kans om wat extra centjes te verdienen zou pakken…:)
  Lukt het nog niet om je naam op een normale manier te presenteren?


  Maak melding

 324. stel nou,

  dat die hschooldirecteur indertijd met z’n vrouw in gemeenschap van goederen was getrouwd,
  en,
  dat van die 8 ton er 6 ton in die periode werd verduisterd,

  is er dan nu bij z’n ex-vrouw niets te halen?


  Maak melding

 325. Hmm, dus van vastgoed heb je geen verstand, VVD`er. Is die Hooijmakers trouwend geroyeerd als lid? Of gebeurt dat pas na een veroordeling. Het is wel een schokkende zaak, niet in het minst hij binnen de provincie Noord-Holland kennelijk grote vrijheid had. Ik heb eerder weleens gelezen dat hij niet luisterde naar adviezen van zijn ambtenaren en vrij intimiderend was. Toch vind ik dat er ambtelijk aan de bel getrokken had moeten worden en het college geïnformeerd had moeten worden.


  Maak melding

 326. Niet elke VVD`er heeft verstand van vastgoed Dame. Er zijn genoeg VVD`ers die in loondienst zijn en zich verbonden voelen met die partij omdat ze enorm hard werken. 🙂


  Maak melding

 327. Niet elke hardwerkende Nederlander voelt zich verbonden met de VVD en natuurlijk zijn er ook mensen in loondienst die VVD stemmen. Als ze het alleen van de vastgoedhandelaren moesten hebben, waren ze niet de grootste partij.
  Ik weet trouwens niet of Hooijmakers verstand had van vastgoed, als je daar tenminste onder verstaat het op een integere manier handelen in onroerende goederen.


  Maak melding

 328. Hmm, dus van vastgoed heb je geen verstand, VVD`er. Hmm, nee Dame, is dat erg?

  Waarom vraag je mij of die Hooymakers al geroyeerd is? Zoals ik al vaak aangegeven heb, ik ben een VVD >SYMPATISANT


  Maak melding

 329. Hmm, dus van vastgoed heb je geen verstand, VVD`er. Hmm, nee Dame, is dat erg?
  Om even verder te gaan met mijn reactie, ik ben dus geen lid van het hoofdbestuur of dergelijk. De koppeling met de VVD t.o.v. het frauduleuze gedrag van deze ⤽meneer⤝ is een beetje tendieuse woordspeling, daar ik er van overtuigd ben dat deze fraude niet in opdracht van de VVD is gebeurt.
  Uiteraard geldt hetzelfde voor frauderende personen, die per ongeluk lid zijn van andere partijen.

  Fraude, diefstal en/of andere misdrijven, kunnen toch ook niet geassocieerd worden met een lidmaatschap van een tennis, voetbal, atletiek, of vul maar in wat voor vereniging dan ook. Het misdrijf wordt begaan door een individueel persoon, dus moet het individu daar de passende straf voor krijgen. Op het log wordt meermalen bij fraude/misdrijf enz. de link gelegd naar niet welgevallige bepaalde partijen, maar waar is de balk in eigen linker oog? Verder hoop ik (indien schuldig) dat deze Hooymakers, de hoogst mogelijke straf opgelegd krijgt.  Maak melding

 330. Wat mij betreft is dat helemaal niet erg, VVD`er, ik heb er zelf ook de ballen verstand van. Die vraag naar royement was een nieuwsgierige. Ik ging ervan uit dat je meer dan sympathisant was, maar lid en dacht dat er wel iets over zou zijn geschreven in het lidmaatschapskrantje. In dit geval ben ik het niet met je eens, want het was niet het anonime VVd-lid Hooijmakers die fraudeerde, maar de VVD-gedeputeerde. Die fraude slaat terug op de provincie Noord-Holland, het college dat hem onvoldoende controleerde en de ambtenaren die laat aan de bel hebben getrokken. Maar het slaat ook terug op de partij die hem kandideerde, de VVD. Overigens zul je mij niet horen zeggen dat de VVd de enige partij is met rotte appels in zijn gelederen. Er zijn van elke partij wel voorbeelden te vinden van leden die een openbare functie bekleedden en die niet deugden. Uiteraard is het wel aan de partij om dan ook het boetekleed aan te trekken en betreffende figuur te royeren.


  Maak melding

 331. Hij heet trouwens Hooijmaijers en niet Hooijmakers, zoals ik abusievelijk schreef. Als ik zoek op royement, komt ik alleen namen van dissidenten tegen bij zowel CDA, PvdA en VVD. Vreemd want corrupte leden schaden het aanzien van partij en politiek.


  Maak melding

 332. Gemeenten en provincies kennen collegiaal bestuur, dat houdt in dat het college als geheel verantwoordelijk is voor de genomen besluiten en niet een individuele wethouder of gedeputeerde.


  Maak melding

 333. Dame, wat dat sympathisant betreft, dat is dan ook weer recht gezet. Hooymakers dus hoofdschuldige, en zoals ik al aangaf: de hoogst mogelijke straf. (indien schuldig) Maar hoe zit het dan met het college,(bestaat uit meerdere partijen) wassen die hun handen als zo vaak weer in onschuld? Deze hebben toch ook liggen pitten, en het op zijn beloop gelaten. Deze Hooymakers zal bij schuldig ongetwijfeld geroyeerd worden, al weet je het maar nooit met ons politieke zwendel zooitje. Er wordt in de politiek te vaak frauduleuze zaken met de mantel der liefde bedekt. In het hele scala.


  Maak melding

 334. VVD`er Zie mijn reacties van 22:31, 22:45 en 22:48 uur: we zijn het helemaal eens.:)
  Royement is blijkbaar een moeilijke stap voor partijen, behalve voor dissidenten (Verdonk, Klink, Jami) waar dit dreigmiddel wel voor werd genoemd. Gek, want het zou een goed signaal zijn naar dit soort vertegenwoordigers én naar de samenleving.


  Maak melding

 335. De Partij van de Arbeid is op zoek naar de beste ideeën om de veiligheid in Nederland te verbeteren. Dat willen we niet alleen van politieagenten, wetenschappers en buurtwerkers weten maar ook van jou. Want de beste ideeën voor een veilige straat of wijk komen van bewoners. Deel daarom je beste en creatiefste ideeën met ons (of stem op die van anderen) op pvda.queetz.com. De bedenkers van de 5 beste ideeën ontvangen een prijs en worden uitgenodigd op vrijdagavond 14 oktober hun oplossing aan onze Tweede Kamerfractie te presenteren. Het woord is aan jou

  Op die vrijdagavond zijn er tevens workshops en bijdragen van aansprekende opiniemakers en mensen uit de praktijk. Alle ideeën worden uiteindelijk gebundeld en aangeboden aan het Partijbestuur van de PvdA, dat momenteel bezig is met het schrijven van een nieuwe visie op de publieke sector waar een nieuwe sociaaldemocratische visie op veiligheid deel van uitmaakt.

  Attendeer al je vrienden, kennissen en collega’s op deze oproep, lid of geen lid; iedereen is van harte welkom zijn of haar idee te delen. We rekenen op jullie hulp en zijn zeer benieuwd naar jullie ideeën!

  Allemachtig wat een giller is dit en 20 jaar te laat .
  Maar ja ook het was ook niet anders te verwachten bij de partij van de afbraak.


  Maak melding

 336. Allemachtig wat een giller is dit en 20 jaar te laat .

  Volg jij het nieuws eigenlijk wel, janus? Er staan – ook hier op WLZ – voldoende berichten die aangeven dat er nog genoeg werk te doen is voor een veilige samenleving. Sommige burgers wijzen dan meteen naar de overheid (die vooral niet teveel mag kosten, maar wel overal voor verantwoordelijk is), maar steeds duidelijker wordt dat de burgers zelf ook een verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat past ook geheel in het beleid van dit kabinet. Het verbaast me dat jij dat “een giller” noemt ipv te denken ‘beter laat dan nooit’.


  Maak melding

 337. Janus.

  Probeer eens te relativeren,zoals jij je ongenuanceerde hier neerkalkt dat valt onder de noemer ,,,een giller,,,
  Maak je eens druk over b.v. die blonde idioot uit Noorwegen en wat voor ravage en leed die heeft veroorzaakt.
  En dat was nou niet iemand uit de linkse kerk of moslim wereld,maar uit een zwaar christelijk gezin,net zoals ene Tristan V ,weet je nog die ook als een bezetene in het wilde weg schoot?

  Zowel links als rechts wil veiligheid voor iedereen,maar dat bereik je niet om je alleen maar af te zetten,beetje schreeuwen,maar zelf niet met oplossingen komen.

  Daar zijn er 13 van in een dozijn zoals jij,en dat is het probleem van de hedendaagse maatschappij.


  Maak melding

 338. Ik denk dat extreem links nog veel gevaarlijker als extreem rechts is
  gezien al die aanslagen die gepleegd zijn,. Ook bepaalde partijen hebben mede veroorzaakt dat er veel mis in bepaalde landen waaronder de partij van de afbraak Nederland.Door zeer soft beleid te voeren en altijd het hoofd wegdraaien is er zijn er veel gekken die nog vrij rond lopen.>:(


  Maak melding

 339. Janus.

  Lees het manifest(is vertaald) eerst eens van deze zieke geest, voor je met je inhoudloze reactie komt.
  Als je niet verder komt dan partij van de afbraak is het net zo triest met jou gesteld.


  Maak melding

 340. Zwolse en Janus, jullie maken stemming en jullie mening omtrent de aanslagen in Oslo slaan nergens op. Ik las ook al ergens dat deze idioot (want idioten/gestoorden zijn het die dit soort walgelijke dingen doen) zich heeft laten inspireren door de PVV en door Geert Wilders. Ik ben een fel tegenstander van de PVV, maar de PVV deze verschrikkelijke tragedie in de schoenen schuiven gaat veel te ver. Extremisten zoeken voor zichzelf altijd wel een reden om tot aanslagen te komen. Vaak gaat die “logica” de verstandelijke vermogen van ons allemaal voorbij. Dit zijn daden van een doorgedraaide gek, daarmee niet minder ernstig of tragisch, maar wel een feit. En het bashen van zowel links (Janus) als rechts (Zwolse) slaat in dit geval dus helemaal nergens op. Ik denk dat dat de nabestaanden ook helemaal niets interesseert, zij zijn dierbaren kwijt en dat alleen al is triest en tragisch.


  Maak melding

 341. Er zijn meer natte tosti??s in dit land. Mohamed Rabbae is zo??n natte tosti. Die snapt het ook niet: uitgekotst worden door je partij en je eigen alsnog presenteren als ??oud-Kamerlid GroenLinks?? in een fopproces tegen een verkozen volksvertegenwoordiger. Ja jongens, dat is de realiteit. Afgelopen week nog, een PvdA-wethouder uit Utrecht. Hij twitterde het letterlijk: de Rote Armee Fraktion is ??meer dan jeugdsentiment??.

  De dag daarvoor hoorde de weduwe van de door de RAF-terrorist vermoorde Utrechtse brigadier Arie Kranenburg dat de moordenaar van haar man waarschijnlijk niet meer vervolgd gaat worden. Probeer even mee te voelen; de pijn. Je echtgenoot dood, het gezin dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Door zo??n klootzak. De PvdA-regent dacht daar dus anders over. De man is bestuurder in een stad die slachtoffer is geworden van terreur en toch: hij twittert het. Hij doet het gewoon, wat maakt het uit. ⤽Fuck de slachtoffers: ik ben hier de baas en heb aan niemand verantwoording af te leggen⤝ lijkt hij uit te schreeuwen. Deze wethouder heeft lak aan alles en iedereen.

  Het kan zijn eenvoudige afkomst zijn, z??n frustratie omdat hij geen burgemeester kon worden. Ik weet het niet, het heeft ook te maken met deftigheid. De één heeft het, de ander wordt falend PvdA-wethouder. Enfin, het is dus allemaal de schuld van Geert Wilders. They see me rollin, they hatin?? roept een verticaal uitgedaagde collega van mij zojuist op de redactie

  mooi stukje ik geloof van geen stijl dame ja ja ik denk eraan hoor.
  Wat een h**fter die wethouder en dat bij zo”n sociale partij>:(


  Maak melding

 342. Janus; Last van een herfstdepressie met dit slechte weer? Tjonge, dat linkse tuig heeft jou wel een hoop leed berokkend zeg…Get a life.


  Maak melding

 343. Dit zijn daden van een doorgedraaide gek

  Anders dan Tristan van der V. en Karst T. lijkt dit nu niet de actie van een “doorgedraaide gek”, maar een politiek geïnspireerde daad gericht tegen de sociaal-democratie. Uiteraard is hier in Nederland niemand daarvoor verantwoordelijk, maar het is wel van belang erover na te denken hoe we dit soort excessen kunnen voorkomen. De Veiligheidsdienst heeft hierin een taak, maar het wordt ook tijd dat met name pers en politici het debat aangaan over hun bijdrage aan de voedingsbodem voor de waanideeën van dit soort lieden.


  Maak melding

 344. Dit verbaast me ook enorm:

  Volkskrant:

  Elatik: ‘Ik kan niet meer alleen over straat’

  PvdA-bestuurder reist vanwege vele dreigementen aan haar adres alleen nog maar in gezelschap
  PvdA-bestuurder Fatima Elatik reist vrijwel nooit meer alleen. Dat meldt de Volkskrant. Vanwege vele dreigementen aan haar adres voelt ze zich niet meer veilig op straat. Bovendien reist ze alleen nog met de auto. Fietsen is te gevaarlijk.
  Elatik:
  “In periodes van bedreigingen doe ik niets alleen buitenshuis. Door de Kalverstraat loop ik sowieso niet meer. De paniek dat me mogelijk iets gebeurt en ik niet weg kan, doe ik mezelf niet aan.”
  De bedreigingen zijn al geruime tijd aan de gang. Volgens Elatik zijn ze begonnen na de aanslagen van 11 september. Na de moord op Pim Fortuyn deed ze voor het eerst aangifte, en na de moord op Theo van Gogh laaiden de bedreigingen weer op.
  De Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2814780/2011/07/23/Elatik-kan-nooit-alleen-de-straat-op.dhtml  Maak melding

 345. Dick, inderdaad verschrikkelijk, maar tegelijkertijd heeft ze er wel een janboel van gemaakt in het stadsdeel waar ze werkzaam is. Dit rechtvaardigt natuurlijk niet de blinde haat jegens haar, die moet bestreden worden.


  Maak melding

 346. Dat weet ik niet Stadshagenees, kan ik niet beoordelen (waarschijnlijk te weinig serieuze media gelezen). Vind de lange periode, met waarschijnlijk voor mij de aanleiding, zeer schokkend.

  De bedreigingen zijn al geruime tijd aan de gang. Volgens Elatik zijn ze begonnen na de aanslagen van 11 september. Na de moord op Pim Fortuyn deed ze voor het eerst aangifte, en na de moord op Theo van Gogh laaiden de bedreigingen weer op.
  De Volkskrant: http://www  Maak melding

 347. Stadshagenees.

  Dit heeft niks met bashen van doen.Er staat ook nergens dat ik de PVV dit drama in de schoenen schuif,ik schrijf wel dat dit een voortvloeisel is van extreem rechtse partijen ,die naar mijn mening dit soort doorgeschoten figuren een voedingsbodem geven.
  Als je het hele 1500 tellende a4 tjes van het manifest leest zul ook jij moeten erkennen dat dit manifest niet is geschreven door een eendagsvlieger,maar door iemand die weloverwogen hier 2jaar aan gewerkt heeft. Gezien zijn uitspraak dat hij achter zijn gruwelijke daad staat en geen spijt betoond,is een zeer zorgelijke ontwikkeling.


  Maak melding

 348. Bericht door dick, op 24 juli 2011 om 18:05
  Dit verbaast me ook enorm:

  Volkskrant:

  Elatik: ‘Ik kan niet meer alleen over straat’

  Er zijn er wel meer die niet alleen over straat kunnen.


  Maak melding

 349. Bericht door dick, op 24 juli 2011 om 18:14
  Dat weet ik niet Stadshagenees, kan ik niet beoordelen (waarschijnlijk te weinig serieuze media gelezen).

  Als je niet veel verder komt dan enkele extreme sites zoals de door de Vara gesponsorde site en Sargasso dan verbaast het me niks dat jij dat niet weet.


  Maak melding

 350. Bericht door Zwolse, op 24 juli 2011 om 18:39
  Stadshagenees.

  Dit heeft niks met bashen van doen.Er staat ook nergens dat ik de PVV dit drama in de schoenen schuif,ik schrijf wel dat dit een voortvloeisel is van extreem rechtse partijen ,die naar mijn mening dit soort doorgeschoten figuren een voedingsbodem geven.

  Misschien hebben ze die voedingsbodem wel overgenomen van de Haatbaarden.


  Maak melding

 351. pers en politici het debat aangaan over hun bijdrage aan de voedingsbodem voor de waanideeën van dit soort lieden.

  De ook hier op WLZ gebezigde haattaal en haatcampagne dragen bij aan de voedingsbodem voor extreme waandenkbeelden als die van Breivik.


  Maak melding

 352. Cohen zijn het gister treffend. Vanaf zijn vakantieadres. Ook nog een praktijkvoorbeeld:

  [Polarisatie rond Noorse massamoord
  (FvJ)

  Dergelijke daders zijn misschien wel ??eenzame gekken?? maar vaak hebben ze een bepaalde politieke voorkeur
  Vorige week zondag zat ik met een vriendin in een restaurant toen er een forse, beetje morsige, man aan tafel kwam staan. Hij boog voorover en stelde zich voor met de woorden: ??Ik ben fervent Geenstijl-lezer en heel erg anti-PvdA.⤝ De vriendin antwoordde gevat: ⤽Goh, en ben je ook ergens vóór?⤝ Er volgde een wat ongemakkelijke maar amusante stilte.

  Ik gaf de onverwachte tafelgenoot een hand en probeerde te achterhalen wat hij wilde zeggen. Dat lukte niet helemaal goed. Hij stemde PVV maar vond Wilders ??een dom mannetje??. Ik kon er eerlijk gezegd weinig chocola van maken en na een paar minuten was het gesprek voorbij. Ik schudde hem weer de hand en hij vertrok.

  Wat bleef naklinken in mijn hoofd was zijn openingszin: ??Heel erg anti-PvdA??. Waarom zou je jezelf zo introduceren?

  De opmerking bleef ook hangen omdat ik me al een tijd zorgen maak over een nieuw soort rechts dat de laatste jaren in volle kracht is opgestaan. Een fanatiek rechts dat van mening is dat links geen bestaansrecht heeft. Meestal gaat het gepaard met de opvatting dat de islam geen recht van bestaan heeft. Het is een vorm van extreme polarisatie en een probleem dat iedere democraat zorgen moet baren.

  Het enige antwoord daarop lijkt depolariseren.

  Oud-politica Femke Halsema depolariseert graag en uitte vandaag via Twitter kritiek op Joop vanwege de kop dat de verdachte van de massamoord in Noorwegen een bewonderaar van Wilders is. En maande me “al je reaguurders tot bedaren te brengen”. Jopers uitmaken voor reaguurders is natuurlijk een zware belediging maar die wil ik haar niet aanrekenen.

  D66-Kamerlid Boris van der Ham op zijn beurt keert zich tegen het triomfalisme onder PVV-critici. Hij schrijft vandaag op Joop: ⤽Juist mensen die terecht kritisch zijn op de veralgemeniseringen van Wilders moeten juist het goede voorbeeld geven. Mensen zijn altijd verantwoordelijke voor hun ??eigen- daden. Dus als iemand geweld pleegt geïnspireerd door de Bijbel, de Koran, het Communisme, Conservatisme of wat dan ook, dan houden we niet alle anderen die hier aanhanger van zijn verantwoordelijk voor zo??n daad.⤝

  Van der Ham heeft gelijk. Dit is geen tijd voor ??zie je wel??-beweringen en gelijkzoekerij. Het is ook geen tijd om opponenten om de oren te slaan met de lijken van tientallen jonge socialisten. Dan zit je al snel op het niveau van: Dood aan de fanatici!

  Maar het is wel een tijd van bezinning. En dat betekent ook feiten onder ogen zien. Halsema en in mindere mate Van der Ham proberen te depolariseren door de gruweldaad te depolitiseren. Dat zou nog voor de hand liggen als het gaat om de moord op willekeurige schoolkinderen maar dit lijkt een duidelijk politiek doelwit: jonge socialisten.

  Toen dierenactivist Volkert van der G. Pim Fortuyn doodschoot leidde dat onder meer tot een discussie over de harde acties van dierenactivisten. Ook al hadden andere dierenactivisten niets met de daad te maken. Toen Mohammed B. Van Gogh vermoordde leidde dat tot een jarenlang debat met en over moslims. Ook al hebben moslims niets te maken met die moord. Die debatten hadden nare kanten maar zijn niet overbodig geweest. Waarom zou er nu geen debat gevoerd mogen worden over extreemrechtse retoriek en ideologie?

  Er worden helaas steeds vaker massamoorden gepleegd. In Nederland hebben we er in korte tijd twee meegemaakt, Apeldoorn en Alphen aan den Rijn. Ze worden altijd toegeschreven aan ??eenzame gekken??. Dat is ook zo maar er is wel iets bijzonders aan de hand met die gekken.

  Vandaag trof ik een – onvolledig – overzicht aan van met vuurwapens uitgevoerde massamoorden van de afgelopen 20 jaar. Van de 19 voorvallen vonden er 16 in Europa en Noord-Amerika plaats. Ik ben over ze gaan lezen en ontdekte dat er in 7 van de 16 gevallen op de een of andere manier een band is met rechts-extremisme. Het zijn misschien wel ??eenzame gekken?? maar dan hebben ze vaak toch wel bepaalde voorkeuren.

  In het geval van de Noorse massamoordenaar is dat helemaal het geval. Bovendien koos hij een politiek doelwit, jongeren die zich aangesloten hadden bij de socialistische partij. De meeste massamoordenaars laten niets of slechts wartaal achter. Deze verdachte drukt zich vaardig uit. De kenmerken die hij opsomt van zijn politieke ideologie en strategie lijken zo uit het partijprogramma van de PVV geplukt.

  Het zou geen kwaad kunnen als er in en met PVV-kringen eens een open debat gevoerd wordt over de manier waarop er over links wordt gedacht en gesproken. Net zoals we dat hier op Joop hebben gevoerd over de ??smakeloze?? Hitler-vergelijking. Zo??n debat is gezond, zet aan tot nadenken en nuanceert. Dat laatste is het beste middel tegen extreme polarisatie.

  Wat in ieder geval niet helpt tegen polarisatie is doen alsof het niet bestaat. Dus discussieer rustig en kalm. Ga geen onderwerp of argument uit de weg maar gun elkaar het licht in de ogen. En sluit als het even mogelijk is af met een handdruk.

  /quote]

  SOOO nu op het journaal, het manuscript van die idioot wordt NU besproken. NL heeft een behoorlijk aandeel. Wilders en (de dagelijk geinteneYkers roepende) van Gogh worden oa geprezen. Hirischi had (geloof) een nobelprijs moeten hebben.

  Hoe kun je zooooo haten?


  Maak melding

 353. SOOO nu op het journaal, het manuscript van die idioot wordt NU besproken. NL heeft een behoorlijk aandeel. Wilders en (de dagelijk geinteneYkers roepende) van Gogh worden oa geprezen. Hirischi had (geloof) een nobelprijs moeten hebben.

  Hoe kun je zooooo haten?

  ——-hoorde niet bij de quote


  Maak melding

 354. Ik hoop dat er nav de ellendige gebeurtenis in Noorwegen een maatschappelijk debat komt over de doorgeschoten wijze waarop moslims en alles wat links is worden benaderd in bepaalde delen van de politiek en de pers, om van de reacties onder artikelen nog maar te zwijgen. Verschillen van inzicht horen binnen een democratisch debar, maar het stelselmatig bashen en nieuws maken van uit zijn verband gerukte citaten en gebeurtenissen, leiden niet tot een respectvol politiek debat. Ik vrees dat het teveel gevraagd is, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat we weer naar fatsoenlijke omgangsvormen terug gaan.


  Maak melding

 355. Dit KAN en MAG toch niet! Als je het niet begrijpt vraag je toch naar de hoed en de rand…..zeker als het om belastinggeld gaat?

  Verschil 50 miljard. Rutte wist blijkbaar niet waar hij mee akkoord ging

  (bron: welingelichte kringen) Donderdagavond was er tamelijk veel mist waartoe de leiders van de 17 eurolanden hadden besloten. President Sarkozy bijvoorbeeld veranderde – op aangeven van een ambtenaar – halverwege zijn personferentie van mening over wat er voor Ierland en Portugal was besloten. Hij gaf toe dat hij dat blijkbaar verkeerd had begrepen. Het is een technisch akkoord, over secondaire markten en rentevoeten, en leiders zijn er niet voor de details. De meeste snappen die ook niet.

  (volgens mij heeft het hier nog niet over gegaan)  Maak melding

 356. Dat gebeurt van beide kanten Dame. Sommige moslims en sommige linksdenkenden kunnen er ook wat van.

  Hou toch op. Sinds een aantal jaren wordt (vooral) de PvdA en moslims stelselmatig alles verweten wat er mis is in deze samenleving. Daar lijkt geen einde aan te komen. Nu een politieke terrorist daad bij woord heeft gevoegd, is het tijd om na te denken hoe het zo ver heeft kunnen komen. Laten we kappen met kreten als Partij van de Afbraak, haatbaarden, jurken en wat dies meer zij. Dat is minder onschuldig dan het lijkt, want het leidt tot een klimaat van haat en tegenstellingen.


  Maak melding

 357. Dame hou toch op. Heb je nooit iets gehoord over die haatpredikanten in de moskeeën? En dan zijn er weer altijd een aantal van die linksdenkenden die dat wel een vorm van vrije meningsuiting vinden. De vrijheid van meningsuiting houdt bij hun op als anderen hier stelling tegen gaan nemen.


  Maak melding

 358. Je wilt toch hoop ik niet zeggen dat die haatpredikanten anderen een vrijbrief geven om ook haattaal te gebruiken? Waarom zouden we die haatpredikanten moeten bestrijden als het anderen kennelijk wel is toegestaan om haat te prediken?


  Maak melding

 359. Bericht door Dame, op 24 juli 2011 om 21:34
  jurken en wat dies meer zij. Dat is minder onschuldig

  Dame, heb je thuis de broek an. 🙂


  Maak melding

 360. Eens dame, dat het debat ook hier in Nederland wat fatsoenlijker kan, links is niet per definitie fout en rechts niet per definitie goed, het omgekeerde geldt uiteraard ook. De manier van debatteren van bv. Wilders of haatimmans is de mijne niet. Maar nu de rechter in de zaak Wilders heeft gesproken is duidelijk dat er in het openbaar debat ten alle tijde ruimte moet zijn voor ieders mening. Hoe abject deze ook is. In mijn optiek moet je altijd met elkaar in gesprek blijven, maar in genoemde voorbeelden is dat haast onmogelijk geworden en daar zijn deze partijen allebei net zo schuldig aan. Jammer, maar wel de realiteit. Om op Noorwegen terug te komen, hoe weloverwogen deze malloot deze aanslagen ook heeft gepleegd, voor mij is hij minimaal ziek in zijn hoofd en eigenlijk zo gek als een deur, dit in weerwil van wat jij ervan vindt. Weldenkende mensen doen dit soort verschrikkelijke dingen niet. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.


  Maak melding

 361. @Stadshagenees Ik heb moeite met je redenering, omdat het iedereen die iets afschuwelijks doet vrijpleit van verantwoordelijkheid nemen omdat ze per definitie “gek” zijn. Er zijn ook gewetenloze mensen.
  Voor mij is hij pas “gek” als hij dat een dag voor zijn daad ook genoemd kon worden. Dat kon bij die Tristan wel, omdat die duidelijk geschift was met zijn haat tegen God en psychotisch was. Bij deze man lijkt dat er (tot nu toe) nog niet op. Net zomin als bij Volkert van der G. dat het geval was.


  Maak melding

 362. Maar nu de rechter in de zaak Wilders heeft gesproken is duidelijk dat er in het openbaar debat ten alle tijde ruimte moet zijn voor ieders mening.

  Dat klopt niet helemaal, Stadshagenees. Hij is vrijgesproken omdat hij als politicus alles moet kunnen zeggen. Dat geldt voor jou en mij niet. Wij kunnen nog wel degelijk voor haatzaaien worden aangepakt als we de woorden van Wilders herhalen.
  Zelf vind ik dat alles gezegd moet kunnen worden. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Schelden en haat oproepen is daarmee niet gelijk. Dan gaat het niet echt om een ‘mening’ maar meer om een uiting van onbeschaafd gedrag. Het dient ook geen ander doel dan een dialoog, discussie of debat te stoppen ipv te voeren.


  Maak melding

 363. Las het Zwolse. Wat is het: Domheid, mensen tegen elkaar opzetten tbv eigen gewin? ongebreidelde haat, schaamteloos en respectloos idd. Zo is het ook verwoord:

  Haags PVV-raadslid schoffeert rouwende Noren
  Politicus basht ‘Noorse PvdA’ met valse informatie
  Raadslid gebruikt maanden oud bericht om rouwende socialisten zwart te maken. Ook raar: hij tooit zichzelf met het symbool van de kruisvaarders.

  Terwijl de wereld verbijsterd is over de massamoord op jongeren van de Noorse Arbeiderspartij, een zusterpartij van de PvdA, gaat het Haagse PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn op Twitter onverminderd door met bashen. Hij wordt daarbij niet gehinderd door enige kennis van zaken.

  Van Doorn twitterde zondagavond: “Noorse PvdA wil Israel bombarderen”. Hij linkt daarbij naar een conspiracy-site die zich richt tegen ‘De Nieuwe Wereldorde’.

  Van zijn beschuldiging klopt werkelijk niets. Het gaat om te beginnen niet om ‘de Noorse PvdA’ maar om de Sosialistisk Venstreparti, een partij die meer lijkt op de Nederlandse SP. Het bewuste bericht dateert van 27 maart(!) en handelt over het partijcongres waar een motie werd ingediend tegen de bombardementen op Libië. Binnen de partij SV is grote weerstand tegen militair geweld. De motie stelde dat de acties de internationale geloofwaardigheid ondermijnen omdat er bij goedkeuring van de bombardementen dan ook actie ondernomen zou moeten worden tegen Israël als dat land Gaza aanvalt. De protestmotie is verworpen en de SV ging akkoord met de NAVO-acties tegen Khadaffi. Van een voorstel tot ‘bombarderen van Israël’ is geen moment sprake geweest. De ‘Noorse PvdA’, oftewel de Arbeiderpartiet, heeft er al helemaal niets mee te maken.

  Van Doorn gebruikt de desinformatie en verdraaide feiten om de Nederlandse PvdA te bashen. Juist bij die partij heerst rouw om de Noorse slachtoffers , ook al omdat ze persoonlijke banden hebben.

  In een verklaring over de massamoord stelde Wilders zaterdag dat zijn partij “alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan”. Dan is het wellicht verstandig nog eens te kijken naar het – inmiddels verwijderde – symbool waar raadslid Van Doorn zich mee tooide op Twitter. Het zogeheten Jeruzalem Kruis, symbool van de gewapende strijders die in de duistere Middeleeuwen oorlog voerden tegen moslims. Massamoordenaar Breivik dweepte ook met die symboliek. Hij zag zichzelf als een nieuwe kruisridder. Van Doorn kennelijk ook.

  Het raadslid Van Doorn, belast met de portefeuille Veiligheid, raakte eerder dit jaar in opspraak omdat hij wegholde uit een debat toen hem het vuur aan de schenen werd gelegd.

  Reactie gister van ver voor deze post (als reactie op Geert’s antwoord op het noemen van zijn naam in positieve zin): zo 24 juli 2011
  Als de PVV ‘alles verafschuwt waar die man voor staat’ mogen ze wel eens een nieuw verkiezingsprogramma schrijven.

  Vincent C.A. Crone  Maak melding

 364. Dick.

  Had die tweet gezien van Vincent Crone,maar of dat bewaarheid wordt betwijfel ik zeer,gezien de lof betuigingen op de site van de PVV voor deze moordaanslag,en niet wordt gecorrigeerd/verwijderd.:o


  Maak melding

 365. Als het aan bepaalde mensen hier ligt wordt ook nog effe die verschrikkelijke moord in Noorwegen de Pvv en alle rechtsdenkende mensen in de schoenen geschoven hoe gek kun je zijn.  Maak melding

 366. Janus.

  Dat jou kennis van zaken niet verder rijkt dan schoppen tegen links is zo onderhand wel bekent .
  De discussie gaat nu ,wat voor voedingsbodem rechts extreme partijen bieden voor moordpartijen zoals nu in Noorwegen heeft plaats gevonden.
  Dat de PVV met Geert Wilders door deze idioot gezien werdt als inspiratie bron,zou jou Janus meer zorgen moeten baren,dan je nutteloze getetter tegen alles wat met links te maken heeft.


  Maak melding

 367. Janus, met je geschreeuw hier bevestig je alle vooroordelen die er over de PVV-aanhang bestaan. Ik schuif de PVV deze aanslag helemaal niet in de schoenen, volgens mij doet niemand dat hier. Ik geloof Wilders op zijn woord als hij zegt dat hij deze wandaden veroordeelt en verafschuwt. Dat diezelfde Wilders zijn politieke beweging niet helemaal onder controle heeft is ook wel duidelijk. Zie de walgelijke tweet van meneer van Doorn, die is walgelijk en daar mag hier toch wat van gezegd worden? Als het aan de gemiddelde PVV-aanhanger ligt, wordt de (linkse) pers onder curatele gesteld, voeren we vanaf morgen de doodstraf weer in en mogen wij fijn voor eigen rechter gaan spelen in ons land. Lekker vooruitzicht en ook lekker democratisch. Nederland is groot geworden, juist doordat we zo’n tolerante samenleving hadden. Dat heeft ons veel aanzien gegeven in het buitenland en ook veel economische voorspoed opgeleverd. Zie wat er nu gebeurt (mede dankzij de PVV!), staatssecretaris Knapen is in de Hoorn van Afrika geweest, waar duizenden kinderen en volwassenen sterven van de honger en de dorst. Zijn boodschap; Vreselijk allemaal, maar de Nederlandse regering kan niet meer doen, dan we we al doen. Als Nederlander schaam ik me daarvoor, toegegeven Nederland heeft noodhulp gegeven (ik geloof 5 miljoen euro), maar iets extra’s ho maar, want in het regeerakkoord is tenslotte afgesproken dat er fors bezuinigd wordt op ontwikkelingshulp. Verschrikkelijk en a-sociaal. Jij hebt daar geen last van, want jij hebt eten in overvloed, net als de andere mensen hier in Nederland. Mede dankzij die geweldige PVV. Je moet ophouden met in de slachtofferrol te kruipen, Wilders doet dat ook zo goed, niet alles van “links is goed of slecht” , netzomin dat “rechts alles goed of slecht doet”. In Nederland ging het ons voor de wind toen we aan het polderen waren, als je naar het huidige klimaat kijkt lijkt dat welhaast een eeuw geleden en dat is doodzonde.


  Maak melding

 368. Janus, doe eens gek en kom met een inhoudelijke reactie, elkaar vliegen afvangen kunnen we allemaal, wat je Zwolse verwijt doe jij als geen ander. De pot verwijt de ketel….enz. enz.


  Maak melding

 369. Zeer opmerkelijk commentaar in een Israëlische krant (volgens mij ook nog wel een grote)….
  ——————————————————————-

  Jerusalem Post bekritiseert vreedzaam Noorwegen

  Israëlische krant roept op tot afbraak Noorse multiculuturele samenleving
  In het debat rond de massamoord in Noorwegen gaat het voortdurend over de vraag of de gruwelijke misdaad in verband mag worden gebracht met de opkomst van rechts-populisme. De gezaghebbende Israëlische krant wijst opmerkelijk genoeg naar een andere ‘schuldige’: de Noorse multiculturele samenleving.

  De conservatieve krant opent het hoofdredactioneel commentaar met:

  “De marginale rechts-extremisten van Europa vormen een echt gevaar voor de maatschappij. Maar Oslo’s verpletterende tragedie mag niet gebruikt gaan worden door hen die de weerzinwekkende mislukking van het multiculturalisme willen toedekken.”

  Let wel, de slachtoffers waren lid van een partij die voor een vreedzame en tolerante multiculturele samenleving staat. Het is interessant de gedachtengang in het commentaar te volgen omdat die vermoedelijk gretig gehoor vindt bij dat deel van het publiek dat geen verband wil leggen tussen de daad en rabiate populistische taal. In Nederland wordt de conservatieve Israëlische kijk op de maatschappij vaak bijna letterlijk overgenomen door de PVV. De rode lijn in het commentaar: de schuld leggen bij de slachtoffers.

  Zo schrijft de krant: “Bij gebrek aan wapens waarmee Breivik tegengehouden kon worden, kon het eiland aan via het water ontvlucht worden.”

  Die opmerking kan gelezen worden als kritiek op het vreedzame karakter van de Noorse samenleving waar zelfs de politie niet standaard bewapend is. ‘Naïef’ wordt dat streven genoemd. De krant wijst er ook fijntjes op dat Oslo de naamgever is van de ‘misleidende’ Oslo-akkoorden waarmee gepoogd werd vrede te bewerkstelligen tussen Israël en de Palestijnen. Nu moeten de Noren die volgens de krant ‘hardnekkig op zoek zijn naar vrede’ erkennen dat ze het Kwaad in hun midden hebben.

  Vervolgens wijst de krant er op dat er een verband gelegd moet worden tussen de daad en het afwijzen van multiculturalisme. Die afwijzing mag volgens het commentaar nu niet gedelegitimeerd worden.

  De Jerusalem Post wijst op de toename van het aantal moslims (van 3,5 procent nu naar 6 procent over 20 jaar)

  “Het koesteren van een open maatschappij die niet bevlekt wordt door racisme of xenofobie moet hand in hand gaan met de bescherming van de unieke Europese cultuur en en waarden.”

  Geen woord over de breed uitgemeten bewondering van massamoordenaar Breivik voor Israël. Ontkennen doe je zo.  Maak melding

 370. @Dick; zeker vreemd en bizar en dat in een land waar de mensen dagelijks met de ellende van de grootste genocide ooit worden geconfronteerd…..Hier word je toch treurig en ronduit verdrietig van?


  Maak melding

 371. Vind het onbegrijpelijk Stadshagenees. Het land dat de bakermat van het Christelijk geloof is en o.a. ‘Liefde’ en ‘shalom’ zo hoog in het vaandel hebben staan. Bizar inderdaad!


  Maak melding

 372. Alleen?

  Speurtocht naar Europese extremisten

  Massamoordenaar: ‘Ik handelde niet alleen’ ?? ‘nog twee cellen actief’ ?? dader claimt bestaan van 80 ‘martelaren’

  De Britse politie is op zoek naar mogelijke handlangers van de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik. Hij had ook contact met een Nederlandse rechtsradicaal.

  Update 16:05

  Breivik, de 32-jarige man die bekend heeft de massamord in Noorwegen op zijn geweten te hebben, verklaarde tegenover de rechter dat hij niet alleen opereerde. De Volkskrant:

  Hij zei vandaag tijdens zijn voorgeleiding tegen de rechter dat hij ‘met twee andere cellen’ in een organisatie heeft gewerkt. Dat heeft de rechtbank in Oslo zojuist bekendgemaakt. De rechtbank wilde niet verder op die claim ingaan.

  Breivik verklaarde de jongeren te hebben vermoord omdat hij de toekomst van de Arbeiderspartij wilde vernietigen.

  ————————————

  In zijn 1500 pagina’s tellende manifest, dat hij kort voor uitvoering van zijn terreurdaden rondstuurde, stelt Breivik dat hij deel uit maakt van een groep van tachtig ‘solo martelarencellen’. Deze personen zouden verspreid zijn over Europa en bereid zijn zijn voorbeeld te volgen om met extreem geweld te pogen regeringen omver te werpen. Het manifest heeft als datering ‘Londen, 2011’.

  Scotland Yard probeert te achterhalen of Breivik de afgelopen jaren Engeland heeft bezocht en met wie hij contact heeft gehad. Zelf verklaart hij in 2002 gerecruteerd te zijn door ene Richard op een bijeenkomst van extremisten waar acht mensen aanwezig waren. De groep zou zich willen verzetten tegen regeringen die ‘tolerant zijn ten opzichte van de islam’. Ieder lid van een politieke partij die migratie van moslims heeft ‘toegestaan’ zou doelwit zijn en ‘de doodstraf’ verdienen.

  De Britse Telegraph schrijft:

  Scotland Yard??s afdeling voor binnenlands terrorisme tracht de zeven anderen te identificeren die aanwezig waren op de oprichtingsbijeenkomst van de ‘European Military Order and Criminal Tribunal’ van ‘Knights Templar’ in Londen in april 2002.

  Trouw biedt een overzicht van de groei van rechts-extremisme in Scandinavië die parallel loopt aan de opkomst van populistische partijen die radicale taal uitslaan over het opruimen van de ‘multiculturele samenleving’.

  Zo nam een schutter in Malmö maandenlang buitenlanders onder vuur, een herhaling van een vergelijkbare serie in de jaren negentig. De laatste schutter doodde er een, voordat hij in december werd gearresteerd. De Scandinavische politieke bewegingen zelf zijn tegen geweld en aanvaard binnen het politieke spectrum, zeker ook de Noorse Fremskrittspartiet, waar Anders Breivik lid van was. Veel standpunten, zoals de kritiek op multiculturalisme, zijn door andere partijen overgenomen. De laatste jaren klonken wel waarschuwingen dat er in Scandinavië radicalere cellen ontstonden, die via internetfora contact hielden en de radicaal-rechtse partijen te slap vonden.

  De Nederlandse veiligheidsdienst AIVD stelde vorig jaar dat de aanhang van rechts-extremisme in Nederland ‘afkalvend’ is. De dienst richt zich daarbij vooral op klassieke neonazi groeperingen. Breivik keerde zich af van dergelijke clubs en stond een op een andere leest geschoeid nationalisme voor. Hij heeft voor zo ver bekend Nederland nooit bezocht. Wel noemt hij Nederland in zijn manifest diverse malen als voorbeeld. Het Reformatorisch Dagblad geeft een overzicht met uitspraken als:

  ‘Nederland, dat eeuwenlang een toevluchtsoord was voor vrije denkers, wordt steeds meer een totalitaire staat als een direct resultaat van massa-immigratie in het algemeen en moslimimmigratie in het bijzonder.’

  Breivik schrijft dat hij een Nederlander deel uit maakt van de groep. Wie dat is, is onbekend. Op de Nederlandse anti-islam en anti-immigratie-site Artikel 7 bediende vorig jaar wel een reageerder zich van de nickname Knights Templar. In een artikel waarin een wetenschapper van de Universiteit wordt aangevallen vanwege zijn standpunt over migratie schrijft Knights Templar: “een tragedie dat ook deze man de bakermat van de Westerse beschaving ontkent.”

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/speurtocht_naar_europese_extremisten/

  .


  Maak melding

 373. Kirrend om hun grote gelijk en juichenderwijs ziejewels strooiend kwamen de linkse gelijkhebbers in Nederland over de dampende kinderlijken op Utoya heen naar voren met hun overtuiging dat het allemaal de schuld van Geert Wilders was, wat die Noorse mafklapper in zijn vrijgemetselde uniform had aangericht. Het werd duidings- en opinietechnisch gezien een misselijkmakend weekend waarin het vooral van belang leek voor sommigen om zo snel mogelijk een beschuldigende vinger te kunnen wijzen naar de PVV en, in één adem, naar rechtse (online) media zoals, het zal ook eens niet, GeenStijl (politiek gezien links noch rechts, maar dat komt de vingerwijzers doorgaans slecht uit). Nog voor we ?berhaupt zeker wisten wie de dader was, bleef het volgens de Jolo’s van de linkse opinie te lang stil aan de overkant in het benoemen van het feit dat het hier een rechtse dader betrof. Geen linkse dierenactivist. Geen moslim. Geen Marxist. Nee, een extreem-rechtse, blonde, blanke jongeman. Leeftijd en opleidingsniveau van een gemiddelde GS-lezer. Belezen en intelligent, maar tevens ijskoud. Gestoord? Niet eens. Hij wist heel goed wat hij deed. Grondigheid, retoriek en principiële overtuigingen kun je hem niet ontzeggen. Een groot gebrek aan empathie wel – en dat bleek dodelijk in combinatie met zijn overige karaktereigenschappen. Maar de PVV de schuld geven om je eigen wereldbeeld in stand te kunnen houden, is extreem kortzichting. Wanhopige gekken, of ze nou links, rechts of religieus zijn, ontstaan op het moment dat er frictie tussen verschillende politieke, ideologische of religieuze denkbeelden ontstaat. Daar zijn de linkse polariseerders van afgelopen weekend dus net zo schuldig aan als de PVV daar volgens hen schuldig aan is. Het past alleen niet in hun wereldbeeld van eigen gelijk om dat in te zien. Zoals Breivik ook geen respect toonde voor andere opvattingen – en naar gewelddadige middelen greep.

  Wie de schoen past trekke hem aan, geldt trouwens zeker hier voor bepaalde lieden.8)


  Maak melding

 374. Janus, welke Nederlandse politicus heeft meteen met de beschuldigende vinger naar Wilders en de PVV gewezen???? Ik zal je even uit je droom helpen; geen enkele! Die Noorse malloot heeft zelf geroepen dat hij zich o.a. door Wilders heeft laten inspireren. De Nederlandse media heeft dat gretig overgenomen, geen enkele Nederlandse policus, van links tot rechts, heb ik dit horen beamen. Je moet eens ophouden met je misplaatste stemmingmakerij over de rug van zo’n vreselijke gebeurtenis in Noorwegen. Houd je bij de feiten in plaats van verdachtmakingen. In Nederland is hooguit wat discussie ontstaan over de toon van het debat, meer niet. Als je niks beters te melden hebt houdt dan voortaan je grote mond. Je laatste bijdrage is te treurig voor woorden!


  Maak melding

 375. @Stadshagenees Het ontbreken van spel- en stijlfouten doen vermoeden dat janus weer een van zijn favoriete sites heeft bezocht en een hem welgevallig artikeltje integraal heeft gekopieerd. Even een zin googlen en ja hoor: GeenStijl. De naam van de site past in dit geval perfect bij de inhoud.


  Maak melding

 376. Janus, ook hier heeft niemand de link gelegd tussen de PVV en deze terreurdaad. Jij bent de enige die dat doet, welliswaar met wat knip- en plakwerk, maar toch….En nog even wat anders; Wat mij stoort en soms ook irriteert is de manier van debatteren van de heer Wilders en zijn achterban en dan vooral de toon. De rechter heeft laatst uitgesproken dat dit mag, omdat hij politicus is. Dat sommige reageerders hier daar vraagtekens bij plaatsen is ook niet verboden dacht ik zo. Niemand hier betwist de vrijheid van meningsuiting, ook de jouwe niet, maar het zijn niet eens je eigen meningen, maar die van mensen die op andere blogs dit soort teksten plaatsen. Vervolgens dump je die hier, om de boel lekker te provoceren. Zeg nu eens wat JIJ vindt! Daar dwing je meer respect mee af dan met alle stukjes tekst die je hier zomaar neerkwakt. Succes!


  Maak melding

 377. Brrr ik weet niet of ik het allemaal nog wel wil weten….

  Manifest Breivik bevat Nederlands interview
  ANP/Redactie ? 25/07/11, 19:57

  Het manifest van Breivik. © anp
  Stukken uit een interview dat de Duitse publicist Henryk M. Broder in 2006 aan de Volkskrant gaf, zijn terug te lezen in het manifest van de Noorse terreurverdachte Anders Behring Breivik, zo berichten verschillende Duitse media vandaag.

  Broder raadde in het interview jongeren aan te emigreren naar een land dat niet door een sluipende islamisering zou worden bedreigd, zoals Australië of Nieuw-Zeeland. Hij stelt in een reactie in Duitse media nog steeds achter zijn woorden te staan.

  Politici
  Vandaag werd ook bekend dat Breivik zijn manifest vrijdag heeft gemaild naar een aantal Europese politici. Onder andere Tanguy Veys (Vlaams Belang) kreeg het 1500 pagina’s tellende document toegestuurd, dat vertelde hij vandaag aan de Belgische media.

  Veys zei ‘geen idee’ te hebben waarom hij het document vrijdag om 14.09 uur toegestuurd kreeg. ‘Ik heb geen idee hoe die man aan mijn mailadres komt’, aldus Veys.

  Het is onduidelijk of het manifest ook is ontvangen door Nederlandse politici. Breivik, die een bekentenis heeft afgelegd over zijn terreurdaden, citeert in zijn document een reeks politici met rechtse en extreem rechtse denkbeelden. Citaten van politici van Vlaams Belang in het manifest zijn volgens Veys ‘op zichzelf correct weergegeven’ maar zij zouden ‘tegen wil en dank’ gelinkt worden aan het gedachtegoed van Breivik.


  Maak melding

 378. Goed stuk van Hal I. ….de man die ik onder een andere naam op VK-Opinie heb ontmoet:

  Noorse waardigheid
  25-07-2011 om 20:30 door Hal Incandenza/www.sargasso.nl

  Na de aanslagen van Anders Breivik is het debat over de politieke filosofie van Anders Breivik en de vraag hoeverre het maatschappelijke klimaat en debat vorm krijgt door toegenomen verhitte retoriek in volle hevigheid losgebarsten. Wat hierin helaas ondergesneeuwd raakt is de reactie van de Noren zelf.Ik weet niet zoveel van Noorwegen of het politieke klimaat, maar de waardigheid en ingetogenheid waarmee de Noren, gewone burgers en politici van alle gezindten reageren op een tragedie van deze omvang is bijna niet te bevatten. Een terrorist blaast het regeringscentrum op en trekt vervolgens naar een vakantiekamp voor jongeren van de partij van de premier en richt een ongekend bloedbad aan. Er zijn nog niet al te veel details over de slachtoffers maar in ieder geval is de stiefbroer van de toekomstige koningin omgekomen en naar alle waarschijnlijk veel kinderen, vrienden en bekenden van voorstaande Noren en politici. Nergens roepen zij op tot vergelding. Vele Noren hebben interviews gegeven op televisie. Er heerst onder hen geen paniek en met immer stijgende verbazing hoor ik ze allemaal oproepen tot meer liefde, openheid en democratie. Voor ons als Nederlanders is het een inkijkje in een parallel universum. Terwijl in Nederland na het schietincident met Tristan van der Vlis iedereen elkaar de schuld gaf en pro- en anti-wapenactivisten over elkaar heen buitelden om aan te geven waarom ze gelijk hadden, hoor je de Noren niet. Zo hoor je de Noren ook niet over het inperken van persoonlijke vrijheden of meer overheidscontrole.De Noren praten niet over een speciale straf voor een speciaal misdrijf, maar houden vast aan hun geloof in het eigen rechtssysteem en in hun democratie. Als wij, als Nederlanders één ding zouden moeten leren van deze vreselijke gebeurtenis, dan is het dat het ook zo kan. Dat een paar Marokkaanse jongetjes die een rouwstoet uitjoelen geen aanleiding zouden vormen voor een maatschappelijk debat. Het zijn gewoon jongetjes die een begrafenisstoet uitjoelen, niets meer niets minder. Als er een boodschap uit te dragen is, dan is het dat bezinning en bedachtzaamheid een groot goed zijn. Dat onze democratie het waard is om pal voor staan, juist als dat moeilijk is. Dat opruiende retoriek waarin de rechtsstaat met voeten getreden wordt, niets toevoegt aan een maatschappelijk debat. Dat angst, achterdocht en haat, meer angst, achterdocht en haat kweken.De Noorse premier, de koninklijke familie en vele andere Noorse hoogwaardigheidsbekleders verschijnen ook nu, gewoon in het openbaar met minimale beveiliging. Niet omdat er niet iets gebeurd is dat de Noorse democratie in het hart getroffen heeft en ook niet omdat ze niet bang zijn, maar omdat ze niet buigen voor terreur of angst. Het is waarschijnlijk onterecht, want niets is vluchtiger dan de 24-hour-newscycle maar ergens hoop ik dat wij als Nederlanders en burgers hier iets van opsteken. De enige manier om andermans barbaarsheid het hoofd te bieden, is onze eigen beschaving te koesteren.


  Maak melding

 379. Onze eigen beschaving koesteren….
  zie hetRTL-nieuws van vanavond 19.30: na de opsomming van de feiten van vandaag in Oslo, volgen er twee “sfeerimpressies”, want emotie-tv verkoopt goed. Walgelijk.


  Maak melding

 380. Drama, heb ik toevallig ook gezien. Daarvoor heb ik het Journaal op de Vlaamse TV gezien en daarna op Nederland 1. RTL springt er idd uit wat sensatiezucht betreft.


  Maak melding

 381. Ook de grote Duitse TV-zenders houden het bij feiten en achtergronden.
  De journaals op Ned.1 krijgen toch steeds meer een tic mee van die sensatiezucht, zoals bij “onze” commercielen: het journaal van 09.00 meldt dat om 10.00 een rechtstreeks verslag van een rechtzaak wordt uitgezonden. “we schakelen nu over naar onze verslaggever, die vóór het gerechtgebouw staat: kom d’r maar in Jan: en dan kan Jan het journaal vullen met misschien dit of misschien ook wel dat ; niemand weet het, maar vanaf 10.00 uur weten we mischien meer…” Ik zou me als journalist doodschamen, en me hier ook niet voor lenen.


  Maak melding

 382. @Dick ; soms kijken wij wel naar het half8journaal. Alleen al om te genieten van de achteruitgang van het journalistieke gehalte (onze sensatie;)).


  Maak melding

 383. Nou, nou wat een kritiek op het RTL nieuws van half acht, ik zie niet in wat er mis mee is om alleen te laten zien hoe Noorwegen rouwt. Dat is ook nieuws en gedeelde smart is halve smart. Ik vind de uitspraken over dat journaal nogal aanmatigend en ik kan niet zeggen dat ik het journaal van de “publieken” beter vindt. Sorry, maar dit vind ik spijkers op laag water zoeken.


  Maak melding

 384. @Stadshagenees ; het is ook maar mijn mening. Ik heb diepe bewondering voor de wijze waarop de Noren hier mee omgaan (de Noorse waardigheid , Dick 21:37). Een waardig journaalverslag kan met bestaande beelden vanuit de studio gedaan worden, zonder individuele reacties van aanwezigen, maar misschien denk jij daar anders over. Zo ja, wat voegt dit als nieuwswaarde toe aan de feiten?
  Maar “gelukkig voor RTL” heeft één van hun verslaggevers ter plaatse, een Noorse jongeman gevonden, die z’n wraakgevoelens voor de camera wilde uiten….  Maak melding

 385. @Drama, dat van die wraakgevoelens had voor mij ook niet gehoeven, voor de rest wel ok. Maar goed, we hoeven het gelukkig niet overal over eens te zijn.


  Maak melding

 386. en dan staan er ook nog reacties onder van figuren met 0,0 historisch besef (als ze al enig benul hebben) die de jongeren ergelijken met de Hitlerjugend. Het kán dus nog gekker.:o


  Maak melding

 387. @Stadshagenees ; het gaat mij juist om al die persoonlijk reacties. Wat mij betreft voegt dat niets noemenswaardigs toe. Het is sowieso geen doorsnee reactie van “de Noor”, maar puur een selectie van de betrokken redactie, waarmee ze hopen te “scoren”.


  Maak melding

 388. mee eens Zwolse 08:42; (zie ook de kop van) nrx.next van vanmorgen: “de bal ligt nu bij Wilders”

  Hij heeft wat uit te leggen.


  Maak melding

 389. @ drama, die uitleg zal er niet komen. Hij heeft geloof ik alleen nog maar tv interviews aan de mannenbroeders gegeven (zoals bekend is er veel PVV aanhang onder “zwaar gereformeerden) en zeer sporadisch aan blaadjes/kranten die hem supergoed gezind zin. Maar natuurlijk wordt er altijd weer een andere zondebok gevonden.
  ——————————————
  Vond dit ook opvallend nadat de kabinetsformatie nog zogenaamd stuk liep op een paar miljard:

  Rutte rekent 50 miljard mis

  De 109 miljard euro steun aan Griekenland bestaat volledig uit publiek geld … Rutte zei dat banken 50 miljard euro van dit bedrag voor hun rekening nemen, maar dat blijkt nu niet te kloppen … PvdA en D66 vinden dat het kabinet ‘onhandig’ heeft gehandeld
  Nederland staat uiteindelijk voor een hoger bedrag garant met de financiële steun aan Griekenland. Het bedrag van 109 miljard euro waarmee het IMF en de eurolanden hebben ingestemd komt uit publiek geld. Eerder beweerde premier Rutte dat in dat bedrag 50 miljard van de banken is opgenomen. Minister Jan Kees de Jager corrigeert die uitspraak in een brief aan de Kamer.

  In de brief legt De Jager uit dat Griekenland tot 2014, 159 miljard krijgt. Tot 2010 zal die hulp oplopen tot 215 miljard. Van dit totale bedrag komt 109 miljard uit publiek geld en 106 miljard van banken en financiële instellingen. Nederland zal naar verwachting nu ruim 6 miljard euro bijdragen in de vorm van garanties. De inbreng van de andere euroland en het IMF komen neer op 109 miljard euro.

  Meerdere oppositiepartijen hadden De Jager om opheldering gevraagd nadat bleek dat buurland Duitsland een andere conclusie over de Eurotop aan haar burgers presenteerde. Nederland had als enige euroland een andere visie. In de negen pagina’s tellende brief hoopt De Jager een einde te maken aan de verwarring die is ontstaan over de noodhulp aan Griekenland. PvdA en D66 vinden dat het kabinet ‘onhandig’ heeft gehandeld  Maak melding

 390. Wilders in Elsevier:
  ‘De PVV noch ik zijn verantwoordelijk voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt, hoe graag sommigen dat ook zouden willen. Wij zijn democraten in hart en nieren. De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen,’ aldus Wilders dinsdag tegen elsevier.nl.
  ————————————————-
  “vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen”
  “hoe graag sommigen dat ook zouden willen…..”  Maak melding

 391. Drama.

  Het wordt in principe Geert Wilders ook niet persoonlijk aangemerkt als aanstichter van dit drama.De discussie die is ontstaan gaat over ,of het gedachtengoed van de PVV en andere extreem rechtse partijen geen platform/voedingsbodem geven voor dit soort uitwassen.En daar zijn de meningen over verdeeld.
  Zolang de PVV elke vorm van debat uit de weg zal blijven gaan en het schofferen van zowel de Moslim als alles wat maar naar links riekt,deze tweespalt en verharding alleen maar zal verergeren.

  Ik ben en blijf van mening dat de dialoog met elkaar meer mogelijkheden biedt dan nu het geval is.

  Daarom vindt ik de uitspraak van Job Cohen nogal treffend als reactie op dit bloedbad.

  Waar kogels in het spel zijn,is de rede weg.


  Maak melding

 392. Drama.

  Maar ook Geert Wilders spreekt niet geheel de waarheid,wat geweld betreft.
  Nog niet zolang geleden pleite dezelfde Geert Wilders nog ,om vervelende Marrokaantjes een knieschot te willen geven.

  De verklaring die Geert Wilders nu uitgeeft is te mager en te dun om als geloofwaardig te kwalificeren.


  Maak melding

 393. @Zwolse ; d’r zijn wel meer voorbeelden van Wilders-uitspraken, en van de Bosmannetjes c.s. die uitleg van hun kant behoeven.

  Ik hoor momenteel erg weinig (zo niets) uit de hoek van de coalitieclubs.


  Maak melding