Het weer: later neerslag

Zwolle – Maandag begint met zonnige perioden, alleen in de kustprovincies kan een buitje vallen. In de loop van de ochtend verplaatsen de buien zich naar het noordoosten van het land.

19-06-2011_weerfoto_gantel.jpg
Gantel

Tegen de middag volgt vanuit het zuiden een neerslagfront. Hierdoor raakt het in de zuidelijke provincies zwaar bewolkt en valt er af en toe een beetje regen of motregen. Het noordwesten heeft ’s middags de grootste kans op zon. Met een matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt warmere lucht aangevoerd, waardoor het kwik weer weet op te lopen tot 19 graden. In de avond breidt de buiige regen zich uit vanuit het zuiden uit over de rest van het land. Dinsdag trekt het gebied met buiige regen naar het noordoosten weg. Daarachter ontstaan er vooral landinwaarts nog een paar lossen buien.

De kustregio’s komen er dit keer het beste van af, met slechts een kleine kans op een bui en brede opklaringen. Er staat een stevige zuidwestenwind en het wordt 18 tot 23 graden. Woensdag is er veel bewolking en verspreid over het land komen er buien voor. Tussen de buien door laat de zon zich nog wel af en toe zien, maar een hoofdrol zit er niet in. Er staat opnieuw een forse zuidwestenwind en het wordt ongeveer 20 graden Ook de rest van de werkweek is de kans op buien groot. In de loop van het weekend zorgt een hogedrukgebied mogelijk voor een (tijdelijke) afname van de wisselvalligheid.

Artikel delen:

Reageer