Stromende regen deert tennissers niet

Zwolle – Het is zondagochtend een uur of tien als de regen met bakken uit de lucht komt. Geen ideaal weer voor een partijtje tennis, maar het maakt de tennissers van het Van Elderen Accountants toernooi niet uit. ,,Dat is toch uniek? Ik heb dit nog niet vaak gezien dat de mensen ondanks regen gewoon blijven tennissen”, vertelt KNLTB Bondsgedelegeerde Peter Buter.

Tennissers komen graag naar het tennistoernooi van TVZ, zo bleek de afgelopen week maar weer eens. Ondanks de vakanties en de constante dreiging van regen waren er toch 127 spelers present op het complex van TVZ aan de Peterskampweg. "Zij konden onder meer genieten van onze vernieuwde kantine”, aldus de organisatie. Opvallende deelnemer dit jaar was Berry Jansen. Samen met zijn tennismaatje had hij zich opgegeven voor het toernooi. "Maar ik had er geen rekening mee gehouden dat de halve finale en de finale in hetzelfde weekend werden gehouden als de Zwolse Halve Marathon.” Desondanks liep Berry de ruim 21 kilometer binnen de twee uur en haalde hij op het toernooi de finale. "Met dank aan de organisatie, want ik kon regelen dat er rekening gehouden werd met mijn deelname aan de halve marathon.”

Het zijn deze elementen die een toernooi als deze uniek en goed maakt, aldus bondsgedelegeerde Buter. ,,Als gedelegeerde, en ook als toernooileiding,ben je er voor de spelers. Zij moeten het naar hun zin hebben.” Buter legt de sfeer treffend bloot met een mooi voorbeeld. ,,Normaal gesproken komt een categorie 3 tennisser naar een toernooi om de punten. En dan wordt er geklaagd over ballen die net wel of niet over de lijn zijn. Hier wordt er rustig gezegd dat het punt wel over gespeeld mag worden. Het gaat er sportiever aan toe.” Dat de tennissers het afgelopen week goed naar de zin hebben gehad blijkt wel uit de vele complimenten die de organisatie heeft gekregen. ,,Een mooie blijk van waardering.”

 

 

De winnaars van deze derde editie zijn:

 

HD6: Jeroen Balk en Robert Heg
DD6: Sanne Beffers en Femke van Bladel
GD6: Jeroen Balk en Sharon Dekker
HD6 35+: Jitse ter Schuur en Gerrit Zweers
GD6 35+: Leo Lankman en Dagmar Burgers
HD6 50+: Jitse ter Schuur en Gerrit Versteeg
HD7: Arno Looijen en Wim Looijen
DD7: Lenneke Ruikes en Jolanda Sluiter
|GD7: Rob Kappert en Wendy van Wijngaarden
DD7 35+: Hennie Bakker en Marjolein van de Kamp
GD7 35+: Gerjo Bruggeman en Ingrid ter Schuur

DD8: Dafne Kaiser en Pauline Rudolph

GD8: Jeroen Hendriks en Saskia Casteel

 

 

Artikel delen:

Reageer