Witteveen verzorgt leerlingenvervoer Zwolle interlokaal

Zwolle – Uit de aanbesteding van het leerlingenvervoer Zwolle interlokaal is Taxicentrale Witteveen BV als winnaar uit de bus gekomen. Witteveen, ook de huidige vervoerder, voert het leerlingenvervoer van leerlingen uit Zwolle naar scholen buiten Zwolle de komende 3 schooljaren uit.

De gemeente Zwolle levert ouders (op grond van de verordening leerlingenvervoer en de uitvoeringsregels) een bijdrage in de vaak hoge kosten van het vervoer van kinderen naar school. Door het vaststellen en uitvoeren van deze regeling wordt voldaan aan een wettelijk gemeentelijke taak. Er waren zes inschrijvers voor de aanbesteding. Witteveen werd als beste beoordeeld. Voor de leerlingen die gebruik maken van het aangepast vervoer is het fijn dat de huidige vervoerder ook de komende drie schooljaren het vervoer zal verzorgen.

Bij de beoordeling van de aanvragen voor het komende schooljaar wordt gebruik gemaakt van de onlangs vastgestelde uitvoeringsregels. Nieuw hierbij is dat bij de toekenning wordt gekeken naar wat het kind nog wel kan. Indien mogelijk wordt een bijdrage geleverd aan bijvoorbeeld de kosten voor openbaar vervoer in plaats van een toekenning voor het gebruik van aangepast vervoer in een taxi. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat gebruik wordt gemaakt van opstapplaatsen. Kijk voor meer informatie over het leerlingenvervoer www.zwolle.nl/wonen-leven/leren/leerlingenvervoer.htm

Artikel delen:

Reageer