Schooltafeltennistoernooi bij Tafeltennis Zwolle

Zwolle – Op woensdag 22 juni vindt het jaarlijkse schooltafeltennistoernooi plaats voor de groepen 5 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen. Het toernooi stond eigenlijk gepland voor woensdag 15 juni, maar vanwege de spreiding van de vakanties is het toernooi een week verschoven. SportService Zwolle organiseert het toernooi ook dit jaar in samenwerking met Tafeltennis Zwolle. In het clubhuis van Tafeltennis Zwolle aan de Albert Cuypstraat gaat weer gestreden worden om het kampioenschap van Zwolle.

Acht Zwolse basisscholen hebben gezamenlijk 62 teams opgegeven om deel te nemen aan het tafeltennistoernooi: 34 teams uit groep 5/6 en 28 teams uit groep 7/8. Het aantal inschrijvingen ligt daarmee iets hoger dan vorig jaar. De leerlingen strijden in twee leeftijdscategorieën, groep 5/6 en groep 7/8, om de prijzen. Er is hierbij geen onderscheid gemaakt in jongens of meisjes. Zij strijden in tweetallen tegen elkaar om voor hun school de mooie schooltafeltennisprijzen binnen te halen.

Fair Play
Om de gehele middag goed te laten verlopen zijn er vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle aanwezig die de kinderen helpen bij het uitleggen van de regels en het opschrijven en verwerken van de standen. Daarnaast houden zij alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en Tafeltennis Zwolle hanteren daarbij een aantal Fair Play Afspraken waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Mede hierdoor hoopt de organisatie op een gezellig en sportief toernooi.

Artikel delen:

Reageer