Lach en traan op terugkomdag Neonatologie Isala

Zwolle – Zo’n tachtig kinderen en hun ouders werden afgelopen zaterdag verwelkomd door medewerkers van de afdeling Neonatologie (NICU/Neonatale Intensive Care Unit) van de Isala Klinieken in Zwolle. De afdeling organiseert jaarlijks een dergelijke dag, waarop de ouders in de gelegenheid worden gesteld om, drie jaar na de vroeggeboorte van hun kind of kinderen, terug naar het ziekenhuis te komen. Tien studenten Sport & Bewegen van Landstede ondersteunden de organisatie van de 19e editie van deze terugkomdag.

neo3.jpg

Patiëntjes die drie jaar geleden op de afdeling hebben gelegen, worden samen met hun ouders uitgenodigd om een fijne dag te beleven en om de vaak zeer intensieve periode af te sluiten. Ze hebben de gelegenheid om met verpleegkundigen, artsen en bekende ouders te praten en krijgen een rondleiding langs de NICU-afdeling. De kinderen werden vermaakt door enthousiaste studenten van SportEve, het studentenprojectteam van de mbo-opleiding Sport & Bewegen bij Landstede. Ze deden spelletjes, hielpen met knutselen en schminkten de kinderen.

De terugkomdag werd naast Landstede, ondersteund door onder andere het Waterschap Groot Salland, die belangeloos de locatie beschikbaar stelde. Ook was er ondersteuning van Univé, Albert Hein, Mac Donalds, Sligro, Speelwiejebent clowns en Het Partijtje. De medewerkers, kinderen, ouders en Landstedestudenten kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Artikel delen:

Reageer