X-Ray lives!

Ruim 450 bezoekers wisten zaterdagavond de weg te vinden naar De Proosdij waar de X-Ray Reunion Party plaats vond.


Meer foto’s in ons fotoalbum!

Oude geconserveerde herinneringen dreven aan de oppervlakte van de dansvloer waarbij de muziek uit ‘die’ tijd via de gewelven van de kerk als een ‘warme zon’ over de bezoekers scheen. Nostalgies en voor een aantal zelfs hemels, zo kon deze avond in De Proosdij het beste samengevat worden. De organisatoren van Nul 38 Events hadden aan vele details gedacht. De X-Ray tosti, de muziek, de danseressen, (oud) medewerkers die in de X-Ray shirts stonden, zelfs aan de twee grote beelden die vroeger kenmerkend waren voor de discotheek was zaterdagavond gedacht. Een aantal bezoekers hadden thuis de zolder op de kop gezet om de X-Ray betaalmunt op te zoeken en hadden ze meegenomen voor deze avond.

 

Ook de organisatoren kijken terug op een zeer geslaagd feest, en de vraag of er misschien ooit nog eens een X-Ray party zal worden georganiseerd werd met een volmondig JA! beantwoord. Voor velen kwam zaterdagavond de sluitingstijd van 02:00 dan ook veel te snel, maar zoals het toen ook in de X-Ray ging, werd er buiten nog erg lang nagepraat….

Een sfeerimpressie van deze avond is te zien in ons fotoalbum, linksboven in ons menu kunt u naar het album gaan.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Zeker geslaagd!! Klein minpuntje was toch Zagros en Ozonic of Jos?© die ik miste. met name de housetijd heeft X-ray op de dancescene van Nederland gezet. De DJ van zaterdagavond heeft naar mijn mening toch iets te veel naar de muziek van die tijd gekeken en niet specifiek naar de muziek van die tijd die in X-ray veelvuldig werd gedraaid met name qua. r ’n b was het beneden peil….

  verder hulde voor de schrijver van dit stuk, die kwam ik nog op het balkon tegen! Is wel goed gelukt hoor!


  Maak melding

 2. @ Pedro: Mis wel de TOSTI’s uit de mail. Maar ook de link is meer dan de moeite waard!
  Dank je John, was gezellig op ’t balkon al gingen er daarna nog aardig wat litertjes door. Weet niet echt alles meer ;D


  Maak melding

 3. Hey Dick,

  Nog bedankt voor je stukje, ik heb het inderdaad wat aangepast omdat het hier en daar niet zo goed leesbaar was, maar dat was begrijpelijk achteraf.. maar toch bedankt hoor!

  Gr,
  Pedro  Maak melding

 4. HAHAHAHAHAHAHA graag gedaan!
  Hebben net 5 foto’s uitgeprint…..kunnen Harry ten K. (geintje Harry), en al die andere glamourfotografen nog een puntje aan zuigen. ’s kijken trouwens of hun foto’s nog terugkomen morgen in de Stentort en Swollenaer.
  Oh ja, heb Grieco de foto al gemailed! Erg leuk…


  Maak melding

 5. persoonlijk vond ik de x -ray in de periode 84 t/m 90 zo ongeveer een ballentent zonder sfeer door die hoge plafonds, kale ruimtes etc .
  en iedere week werd er wel een ruzie uitgevochten( binnen of op straat ) .
  nee wij gingen toedertijd liever naar de capitol , club international, de docter, casteleyn, de harmonie en op zondagmiddag naar de tonne etc etc.  Maak melding

 6. @johnny: ballentent:eens….ruzie nog meer mee eens! Was ook nog zeker niet altijd te spreken over de uitsmijters. Wij gingen naar De Fonz en hingen over de ballustrades (die ze nu verwijderd hebben) “Stiekum te dansen”……nee, serieus: we scoorden eauk regelmatig 😉 En idd De Tonne natuurlijk! na de WVF-kantine, vette bek bij Paulo Schaamhaar, jezelf vooral geen tijd gunnen om ff te gaan liggen want dan was ’t liggie uit; Tonnen en na die tijd voornamelijk Fonz, eauk wel eens Jan de Kleine of X-ray (mooie vrouwen). Na sluitingstijd nog ff hangen bij Puckie. Of……..


  Maak melding

 7. Ik ben blij dat die balletent verdwenen is met al die cokesnuivende en ruziezoekende uitsmijters.
  Ze hebben het geweten toen ze dachten ons groepje in elkaar te moeten slaan.
  HAHA.
  Nou mooi niet, ze kregen klappen als donderballen.
  De Kikker had er eentje bij z’n haarknotje beet en had ‘vrijspel’ op z’n gezicht om tomeloos uit te kunnen halen.
  Toen bleek ook heel mooi de “hechte vriendschap” tussen de uitsmijters onderling en hun uit allerlei hoeken en gaten tevoorschijn gekropen vriendjes.
  Wij met z’n zessen tegenover hun overmacht (12 ?  15 man), maar toen het erop aankwam en zij volop klappen kregen lieten ze elkaar vies in de steek.
  En mij persoonlijk hebben ze nog een keer met zes man willen pakken omdat ik weigerde naar hun pijpen te dansen.
  Tssss….


  Maak melding

Reageer