Trias Jeugdhulp ambtenaren mee op tour

Zwolle – Donderdag 23 juni houdt Trias Jeugdhulp een informatieve bustour voor wethouders en beleidsmedewerkers die betrokken zijn bij de uitvoering van het jeugdbeleid in gemeenten in West-Overijssel. Trias Jeugdhulp doet dit ter voorbereiding op de transitie van de jeugdzorg.

Gemeenten worden verantwoordelijk voor alle jeugdzorg die nu onder het rijk, de provincies, de gemeente, de AWBZ en de Zorgverzekeringswet (ZvW) valt: de zogenoemde transitie jeugdzorg. Uiterlijk in 2016 moet de decentralisatie van alle onderdelen van de zorg voor jeugd gerealiseerd zijn. Met name voor de kleinere gemeenten is geïndiceerde jeugdzorg nog relatief onbekend terrein. Medewerkers van Trias Jeugdhulp laten tijdens de bustour wethouders, beleidsmedewerkers en coördinatoren van het CJG kennis maken met de wijze waarop Trias Jeugdhulp kinderen, jongeren en hun ouders ondersteunt bij het oplossen van problemen rondom opgroeien en opvoeden.

Tegelijkertijd is Trias Jeugdhulp nieuwsgierig naar hoe de genodigden aankijken tegen de komst van de jeugdzorg in het gemeentelijk domein. De bustour volgt uit dialoogsessies die Trias Jeugdhulp eerder dit jaar hield met onder andere wethouders, samenwerkingpartners en cliënten.

De tour voert langs diverse locaties van Trias Jeugdhulp, zoals het onlangs geopende centrum voor dagbehandeling in Raalte binnen de multifunctionele voorziening Ivoor, een centrum voor dagbehandeling jonge kind in Zwolle waar op dit moment een pilot loopt voor ambulante hulp zonder indicatie en een locatie voor crisisopvang in Zwolle. In september houdt Trias Jeugdhulp een tweede tour voor wethouders en beleidsmedewerkers.

Artikel delen:

Reageer