Sjoerd Huisman geeft skateclinic aan leerlingen Carillon

Zwolle – Dinsdagmorgen vond bij CBS Het Carillon in Holtenbroek de aftrap plaats voor de inline-skateclinics in de Zwolse wijken voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen. Op een speelveld aan de Bachlaan in Zwolle gaf veelvoudig inline-skatekampioen Sjoerd Huisman samen met trainer Jan-Martien van de Wetering het startschot voor de serie kennismakingsclinics.

skateclinic_15-1.jpg

Dit sportkennismakingstraject wordt georganiseerd door SportService Zwolle in samenwerking met de KPN Junior Schaatsclub en bestaat uit binnen- en naschoolse clinics met als afsluiting een spetterend inline-skate evenement op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas. Op deze manier willen SportService Zwolle, als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid, en de KNSB, de kinderen kennis laten maken met inline-skaten. Dit omdat van 29 juli t/m 6 augustus in Zwolle en Heerde het EK inline-skaten wordt georganiseerd. De kinderen van Het Carillon genoten zichtbaar van de professionele training van de topsporter, al ging het wel eens met vallen en opstaan.

skateclinic_1-1.jpg

 skateclinic_12-1.jpg 

skateclinic_2-1.jpg 

Over Inline-skaten Inline-skaten is een groeiende sport in Nederland die door velen recreatief wordt beoefend. Met 85 inline-skatebanen, wekelijkse competities in het hele land en 85 toertochten is de sport gemakkelijk toegankelijk. Steeds meer verenigingen bieden inline-skatecursussen en –trainingen aan.

Daarnaast verzorgt de KNSB via de KPN Junior Schaatsclub 100 skateclinics voor +/- 7500 basisschoolleerlingen. De Nederlandse topskaters weten inmiddels ook in Europees verband te scoren, met als hoogtepunt twee Europese titels vorig seizoen voor Zwollenaar Ronald Mulder (500 meter) en Ingmar Berga (Marathon). Deze zomer organiseert de KNSB het EK Inline-skaten in Nederland, van 29 juli – 6 augustus. Zie: www.schaatsen.nl.

skateclinic_4-1.jpg

skateclinic_5-1.jpg

skateclinic_6-1.jpg

skateclinic_8-1.jpg

skateclinic_9-1.jpg

skateclinic_10-1.jpg

skateclinic_11-1.jpg

skateclinic_3-1.jpg

skateclinic_13-1.jpg

skateclinic_14-1.jpg 

skateclinic_7-1.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. POEHH, vandaag op 27-jarige leeftijd is Sjoerd Huisman plotseling overleden na een hartstilstand.

    Huisman kampte al geruime tijd met hartproblemen, maar hij schaatste nog volop mee in het marathonpeloton. Het droevige nieuws werd tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf omgeroepen. Op 22 december werd Huisman nog tweede in de Marathon Cup in Breda.

    R.I.P.


    Maak melding

Reageer