Plan voor milieuvriendelijke pont over Zwartewater

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg krijgt woensdag 22 juni van studenten van Hoge School Windesheim een ontwerp voor een milieuvriendelijke pont ‘Kijk in de Vegt’ over het Zwartewater tussen de gemeente Zwartewaterland en Zwolle overhandigd.

Bureau HX, Gerard Hendrix, en bureau ZOOOW, Wytze Kuijper hebben in opdracht van de gemeente Zwolle en de Gemeente Zwartewaterland een rapport gemaakt naar de kansrijkheid voor een pontje over het Zwartewater. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle en Nationaal Landschap. Wytze Kuijper heeft contact gezocht met Windesheim waar studenten, onder de naam DRiveXchange, aan de slag zijn gegaan om een ontwerp te maken en om naar technische oplossingen te kijken voor aandrijving en voor het aanmeren. Als de pont wordt aangelegd vormt deze een mooie verbinding tussen twee recreatieve routes. Beide gemeenten onderzoeken de kansen en knelpunten voor de mogelijkheden voor deze pont. De ontwerpen van de studenten worden vanaf woensdag een week lang tentoongesteld in de hal van het stadhuis.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Plan voor milieuvriendelijke pont over Zwartewater”

  1. http://hx.nl/site/projecten?page=1

    pilot Pontje Kijk in de Vegt

    Als vervolg op een haalbaarheidsonderzoek voor een pontje ter hoogte van de samenkomst van de Vecht en het Zwarte Water heeft HX (met ZOOOW!) opdracht gekregen een pilot voor een dergelijke verbinding te realiseren. Twee weken in de zomer gaat het pontje varen. (Pilot blijkt niet haalbaar.)

    😮

  2. Even nadenken : bij windesheim gaat het om de studenten, niet om de haalbaarheid, op het moment dat geconstateerd werd dat het pontje niet haalbaar was, waren de studenten al halverwege het project.

    Ze kunnen het natuurlijk niet af gaan blazen, zou nogal zonde zijn voor de studiepunten :-*

  3. Jammer genoeg kregen wij al halverwege het project te horen dat de pilot niet zou worden uitgevoerd. Dat blijkt ook uit onderzoeken van de gemeente, een aanlegsteiger alleen zou al vijftigduizend euro kosten, dat vindt men kapitaalvernietiging. En dat begrijp ik best.

    Maar als gemeente zijnde, zeg dan tegen het Windesheim en hun studenten, waaronder ikzelf, dat men niet zeker weet of dit project gerealiseerd kan worden. Het enige dat ik in eerste instantie hoorde was dat de pilot door zou gaan. Dan is het extra zuur als je te horen krijgt (halverwege het project) dat het niet doorgaat…

  4. Als eerste jaars student (zoals ikzelf) moet je er misschien ook niet vanuit gaan dat het pontje echt in productie word genomen.. Wij zijn gewoon één van de middelen geweest voor oa. Wytze Kuijper om ideeën te krijgen

Reacties zijn gesloten.