Opknapbeurt en verkoop van Huize Hofvliet

Zwolle – Huize Hofvliet in Zwolle wordt gerestaureerd. Het bijzondere gebouw aan de rand van de Zwolse binnenstad en gelegen langs het Zwarte Water wordt door de gemeente opgeknapt en verkocht.

huize_hofvliet.jpg
Foto: Harry ten Klooster

Door het besluit van burgemeester en wethouders van Zwolle wordt het monumentale pand aan de Katerdijk 1 in oude luister hersteld. De verwachting is dat Huize Hofvliet straks weer een fraaie aanblik biedt, langs een van de drukste routes van en naar de Zwolse binnenstad. De restauratie is nodig omdat het pand momenteel in slechte staat verkeert. Ook de provincie Overijssel heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat het monument aangepakt wordt. Huize Hofvliet kan in de toekomst gebruikt worden voor – zoals dat in het bestemmingsplan wordt genoemd – ‘gemengde doeleinden’: het gaat dan om wonen in combinatie met bijvoorbeeld een aan huis verbonden beroep, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening of kantoren.

De verwachting is dat dit najaar Huize Hofvliet in de verkoop kan worden gebracht door de gemeente. De restauratie kan bij verkoop dan volgend jaar afgerond zijn.

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het voorstel van burgemeester en wethouders.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Goede zaak dat dit “vroeger”mooie huis weer in oude luister wordt hersteld. Wat mij betreft mag deze renovatie snel beginnen.


  Maak melding

 2. Jammer dat men het al die tijd heeft laten verpieteren en verslonzen. Daar had men al veel eerder wat aan moeten doen 🙁 Nu moet je er ongelooflijk veel geld in pompen om het een beetje leefbaar te maken…..zonde!!!!


  Maak melding

 3. Een goede zaak heeft veel te lang geduurd voor dit mooie pand. En nu maar hopen dat de Gemeente ook oog heeft voor panden aan de Hoogstraat die op de nominatie staan voor sloop. Het zou jammer zijn als een van de belangrijkste straten in de Kamperpoort nog verder wordt aangetast.

  Buurtmuseum Kamperpoort


  Maak melding

 4. Ja en de villa nieuw hofvliet (toch?), die aan de stadsgracht, met rieten dak….. Nog even en het stort in… Zonde van een van de mooiste plekjes van de stad.


  Maak melding

Reageer