Erfgoedprijs voor restauratie Dominicanenkerk

Zwolle – De restauratie van de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat in Zwolle krijgt dit jaar de Erfgoedprijs Zwolle – Kampen. De prijs wordt omstreeks de Open Monumentendag in Zwolle uitgereikt. Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag van € 1.000,- verbonden.

De Dominicanenkerk is een rijksmonument uit 1900-1902. Tijdens de restauratie zijn onder meer de leien op het dak vervangen en het voeg- en schilderwerk hersteld. Stichting Dominicanenklooster houdt al jaren op betrokken wijze de Dominicanenkerk en klooster in stand. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu als blijk van waardering voor de langdurige inzet en als goed voorbeeld van het beheren, restaureren en in stand houden van de kerk de prijs aan Stichting Dominicanenklooster Zwolle toegekend.

De Erfgoedprijs is een gemeentelijke prijs van de gemeenten Kampen en Zwolle die wordt uitgereikt als waardering voor de inzet voor het op een goede wijze beheren, restaureren en in stand houden van het cultuurhistorisch erfgoed. De restauratie van De Oude Ambachtsschool aan de Mimosastraat en de instandhouding van de historische buitenplaats Soeslo ontvangen een eervolle vermelding.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. het is de moeite zo,n lein geldbedrag van 1000 euro voor zo,n project wat zoveel heeft gekost.Hier kande stichting net een gezellig avondje bbq van betalen met de mensen die zich daarvoor hebben ingezet.Voor het in stand houden van dit monument hadden ze wel een groter bedrag mogen uit trekken


    Maak melding

Reageer