Jongens mishandeld in Zwolle Zuid

Zondagavond 8 april zijn op diverse adressen in Zwolle-Zuid vijf jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht twee andere jongens eerder die avond te hebben mishandeld. De twee slachtoffers waren aan het voetballen aan de Van der Schuerenmarke. De groep verdachten was hier ook aan het voetballen.

Op een gegeven moment riepen de twee slachtoffers iets tegen elkaar waarvan de jongens in de andere groep dachten dat dat voor hen bestemd was. Vanaf dat moment begonnen ze het tweetal te pesten en te provoceren. Deze gingen hier niet op in. Toen ze naar huis fietsten, werden ze achtervolgd door de groep die hen vervolgens gestompt en geslagen hebben. De vijf zijn in hun woningen aangehouden en zitten nog vast voor nader onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Lekkere helldhaftige KLOOTZAKKEN!!
  Gigantisch aanpakken (zal weer weer lastig zijn ivm leeftijd)….
  Ouder(s) ter verantwoording roepen en/of leren opvoeden…

  Potverdeurie als mijn jongen zoiets laags deden


  Maak melding

 2. Zwolle Zuid gaat achteruit, m.n de ouders zijn hiervoor verantwoordelijk, zij moeten hun kinderen normen en waarden leren!~ Ik zou de ouders flink beboeten misschien leren zij dan hun kinderen netjes op te voeden en zo niet dan zou ik zelf als ouder zijnde die kinderen eens flink aanpakken!


  Maak melding

 3. Wat verstaan we onder mishandelen? Wat is er hier gebeurd? Ik weet uit mijn jeugd ook nog wel dat er af en toe gevochten werd, maar is dat dan meteen mishandelen? Volgens mij gebeurde het altijd en overal wel eens, het is niet specifiek van deze tijd. Noemen we het niet al te snel mishandelen omdat je daar tegenwoordig zoveel over hoort?
  (Met dit stukje wil ik absoluut niet zeggen dat ik het goedkeur om op deze manier met elkaar om te gaan en ik vind ook dat deze jongens moeten weten dat dit zo niet kan/moet)


  Maak melding

 4. Ik ken de jongens die mishandeld zijn en ik vind dat als je om de beurt door 5 jongens flink geslagen en gestompt word dat dat wel mishandelen is en dat dat niet ongestraft mag gebeuren, op deze manier kun je niet eens meer gewoon voor de lol een balletje trappen omdat je op moet letten dat je niet iets zegt dat anderen verkeerd op kunnen vatten.


  Maak melding

 5. In Zwolle-Zuid is de laatste jaren veel meer loos dan dat een wijkagent en gemeente willen onderkennen. Deze wijk is aan het verloederen en heeft mijns inziens te maken met het feit dat met name grote groepen tweeverdieners de controle over hun heilige kinderen compleet zijn kwijtgeraakt (sleutelkinderen) en alleen maar met zichzelf en die geweldige cariere bezig zijn. Ik voorspel nog veel meer overlast! Maatregelen nemen en veel meer publiciteit eraan geven zodat mogelijk vele ouders eens bij zichzelf te rade gaan of hun zoon/dochter wel zo braaf is buiten de deur.


  Maak melding

 6. Volgens mij wordt er ook te veel naar de bevolkingsopbouw van de wijk gekeken, terwijl ook kinderen van “welgestelde” ouders zeer vervelende dingen uit (kunnen) vreten.
  Aan de andere kant, in een “wijk” van deze omvang zullen altijd dingen blijven gebeuren en het blijft natuurlijk een feit dat er nog steeds zeer veel mensen (jeugd) van een moeilijke leeftijd wonen.
  Het aantal leerlingen op de basisscholen loopt trouwens erg hard terug. Dus ik denk persoonlijk dat het eerder (op termijn) de goede kant op zal gaan dan dat het erger zal worden, mits er idd. voldoende
  aandacht blijft en het geen cultuurtje op zich wordt.
  Er moet zo weinig mogelijk een voedingsbodem zijn, en goed voorbeeld doet volgens mij nog steeds volgen ;).
  Ben trouwens zeer benieuwd wat er van Stadshagen terecht komt, daar puilen de scholen inmiddels uit.

  Veel geluk gewenst allemaal.


  Maak melding

 7. Toen wij in Zuid kwamen wonen was het een jonge wijk in aanbouw. In bijna elke tuin stond wel een ooievaar en de Matenburcht waar onze meiden toen opzaten had niet genoeg aan het hoofdgebouw. Steeds meer noodlokalen door de explosieve groei van jong Zuid waren er nodig. Al die kleutertjes zijn nu jong volwassenen, en de wijk is wat betreft kleine kinderen aan het verouderen. Stadshagen krijgt nu dezelfde explosieve groei met kleintjes zoals wij het hadden in Zuid rond ’82, en zal over een jaar of 20 ongeveer hetzelfde zijn….


  Maak melding

 8. waren matties van mij die het gedaan hebben en ze hadden het zowiezo niet tegen mekaar 😮 oke oke het woord wat gezegd werd was niet erg en ook geen aanleiding om te gaan slaan. maar het was wel tot hun gericht. laten we het daar maar even op houden
  @Haribo
  ja je hebt wel gelijk Zwolle-Zuid gaat goed de verkeerde kant op. ook onderling gaat Zwolle-Zuid al goed 😉 blijkt wel weer 😉

  rust,jojo
  zz-038


  Maak melding

 9. De recente reeks arrestaties in Zwolle – Zuid, van gewelddadige jongeren en drugsdealers, had te maken met een verharding onder de ongeveer achttien groepen hangjongeren. “Ze worden steeds jonger en neigen steeds sterker naar de criminaliteit”, zegt brigadier Anne – Marie Roozeboom.

  De afgelopen weken werden drie drugsdealers gearresteerd, die hun verdovende middelen vooral aan minderjarigen verkochten, en zondag werden vijf jonge pubers opgesloten nadat ze een leeftijdsgenootje zwaar hadden mishandeld – en dat bovendien met hun mobiele telefoons hadden gefilmd. Dat past helemaal in het beeld dat de wijkpolitie onlangs tijdens een bijeenkomst van het Wijkplatform Zwolle-Zuid schetste: de jongeren die overlast veroorzaken worden geleidelijk jonger, en hebben bovendien ‘licht-criminele neigingen’.
  De arrestaties waren mede te danken aan de ‘sterk toegenomen medewerking’ van de bewoners van Zuid, die de wijkpost goed weten te vinden, zegt Roozeboom. Zoals bij de drie dealers die de politie arresteerde. Omwonenden hadden de indruk dat er in hun straat gedeald werd en tipten de politie. Die constateerde dat drie volwassen mannen inderdaad in drugs handelden. Een groot deel van de kopers was minderjarig, met als uitschieter een jongetje van 9 jaar.
  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article1302801.ece


  Maak melding

 10. Nu bedenk ik me ineens: Het stuk komt uit de Stentor, dus zal die laatste regel wel met een grote korrel zout moeten worden genomen.


  Maak melding

 11. Hoe groot moet die korrel zout dan zijn voordat het wel kan? Belachelijk dit! Goed dat de politie hen heeft kunnen pakken! En inderdaad: meteen ophangen… aan een schandpaal in het centrum van Zuid dan dus… Kijken of ze er dan nog lol aan beleven.


  Maak melding

 12. Nou daar ben ik wel even stil van als je dit leest. Dus niets geen oudewetse matpartij, maar vooropgezet plan door het te filmen…. En steeds jonger…. Hoe komen die kinderen dan aan het geld voor drugs? Dat komt volgens mij niet van de ouders… Jonge crimineeltjes…


  Maak melding

 13. Ben gelukkig net op tijd uit Zwolle-zuid vertrokken. Zag de bui daar bij ons in wijk al hangen en het leek mij niet verstandig daar nog langer te wonen met een puberende zoon.


  Maak melding

 14. henkjan, heb je zeker een punt, alles wordt heel gemakkelijk over 1 kam geschoren, Wilma heeft waarschijnlijk op een lullig plekje gewoond.


  Maak melding

Reageer