FC Zwolle wil verder ontwikkelen

Zwolle – FC Zwolle heeft als middellange termijn doelstelling na het seizoen 2012/2013 in de Eredivisie te spelen. Binnen dit kader wordt continue hard gewerkt aan het verder verbeteren van de organisatie en de kwaliteit van de selectie. Dat zegt de voorzitter van FC Zwolle Adriaan Visser woensdag. Ook wordt onderzocht of, naast de regionale samenwerking met topamateurclubs, het vormen van (inter)nationale samenwerking met andere betaald voetbal organisaties tot de mogelijkheden behoort. Hiertoe zijn en worden gesprekken gevoerd met een aantal (inter)nationale clubs,

Visser: "In een continue verkenning hoe we de club beter kunnen organiseren en de sportieve prestaties kunnen verbeteren. Die gesprekken hebben als oorsprong bestaande persoonlijke contacten van de technische staf en bestuursleden binnen de club. Een klein (inmiddels bekend) voorbeeld daarvan is dat onze Teamcoach Jaap Stam door Ajax is benaderd om een dag in de week specifieke training te geven. Wij hebben daar uiteraard direct medewerking aan gegeven. De mogelijke spin-off van het "kijken in de keuken" van de kampioen van Nederland is niet alleen interessant, maar kan mogelijk ook concreet wat opleveren. In die zin zijn er ook wat verkennende gesprekken gevoerd met ondermeer AA Gent en Real Madrid, echter tot dusver zonder concreet resultaat." Het bestuur van FC Zwolle betreurt het dat de berichtgeving over (een deel) van de verkennende gesprekken vroegtijdig naar buiten is gekomen, omdat daardoor verwachtingen worden gewekt die wellicht in de praktijk niet kunnen worden waargemaakt.

Financiële situatie

De club gaat dit seizoen afsluiten met een positief resultaat van circa € 100.000,- – € 150.000,- (ter vergelijking: vorig seizoen eindigden we met een verlies van circa € 550.000,-). Deze enorme verbetering is gerealiseerd door vergroting van de inkomsten (sponsoren en maar liefst 35% meer toeschouwers) en een strakke kostendiscipline. De balansstructuur moet verder verbeterd worden (ook na de winst van het afgelopen seizoen kampt de club nog steeds met een negatief eigen vermogen van circa € 1.200.000,-), wil er sprake zijn van een echt gezonde financiële situatie, zegt Visser.

Samenstelling selectie

In het licht van de financiële situatie en ter verbetering van de kwaliteit, is de samenstelling van de selectie sterk aangepast. Een groot aantal contractspelers heeft FC Zwolle verlaten, al of niet vanwege het niet verlengen van de aflopende contracten. Daarnaast zijn er, evenals tijdens de wintermaanden weer veel geruchten rondom topspits Sjoerd Ars. Om tegemoet te komen aan zijn ambitie en zijn toekomstplannen niet te frustreren, heeft het bestuur van FC Zwolle besloten mee te werken aan een voortijdig vertrek van Sjoerd Ars. Daar moet wel een acceptabele transfersom tegenover staan, zegt de voorzitter van FC Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Goeie zaak

  Een klein (inmiddels bekend) voorbeeld daarvan is dat onze Teamcoach Jaap Stam door Ajax is benaderd om een dag in de week specifieke training te geven. Wij hebben daar uiteraard direct medewerking aan gegeven. De mogelijke spin-off van het “kijken in de keuken” van de kampioen van Nederland is niet alleen interessant, maar kan mogelijk ook concreet wat opleveren.  Maak melding

 2. Open communicatie, erg fijn na al die jaren van geheimzinnigheid!

  Ook financieel fijn om te weten waar we staan.

  Alleen de term ??negatief eigen vermogen?? heb ik op school tijdens mijn boekhoud opleiding niet gehad, kan iemand mij zeggen hoe je een negatief eigen vermogen kan hebben?

  Eigen vermogen is het deel wat je er zelf in steekt, als je er zelf niks in kan steken heb je geen eigen vermogen. Mijns inziens kan je dus geen negatief eigen vermogen hebben.


  Maak melding

 3. Ik ben wel heel benieuwd wat dan de prijs voor Sjoerd Ars moet zijn als hij naar een andere club mag vertrekken. Ik heb gehoord dat het bedrag zo rond de ?? 800.000 moet zijn. Ik heb liever dat hij nog een seizoen blijft en misschien dat zwolle dan het komende seizoen promotie kan afdwingen, hij blijft een hele goede spits die je zomaar niet vervangt.
  Die fout heeft zwolle in de winterstop al gemaakt door Reijnen te vekopen, hij was een belangrijke schakel in het elftal en die ?? 100.000 die je voor hem hebt gekregen die is verloren gegaan met het mislopen van het kampioenschap. Dus niet gelijk je belangrijke spelers weg doen ook al kun je er nog wat geld voor krijgen!!! :o8)8):o


  Maak melding

 4. Klaas ik moet heel eerlijk zeggen dat Sjoerd Aars er na de winterstop niet zo goed in zat met scoren als ervoor.Het is een goede spits daar niet van en hoop dan ook dat hij het komende seizoen weer flink wat in het doel schiet


  Maak melding

 5. FC Zwolle moet op zoek naar een nieuwe spits. Clubtopscorer Sjoerd Ars vertrekt naar Levski Sofia, waar hij een contract voor drie seizoenen tekent.

  Woensdag bereikte Ars mondeling overeenstemming met de Bulgaarse club over de verbintenis. Eerder waren beide clubs het al eens geworden over de transfersom. Levski Sofia, dat ook al de Nederlanders Serginho Greene en Dustley Mulder onder contract heeft, eindigde het afgelopen seizoen als tweede in de Bulgaarse eredivisie, op drie punten achterstand van Litex Lovech. De club speelt dus komend seizoen Europees voetbal.

  Donderdag vertrekt de 27-jarige Achterhoeker naar Bulgarije om een woning te zoeken en het contract te ondertekenen. “We moeten nog wel even kijken of alle gemaakte afspraken goed op papier komen”, houdt zaakwaarnemer Monique van Vossen nog een kleine slag om de arm. “Vorig jaar was Ars ook rond met een club op Cyprus, maar die kwamen de afspraken niet na.”

  Ars speelde pas één seizoen bij FC Zwolle, maar hij speelde zich door zijn grote doelpuntenproductie nadrukkelijk in de kijker bij andere clubs. In 33 competitieduels scoorde Ars maar liefst 28 keer. Hoeveel geld FC Zwolle heeft gekregen voor de transfer is niet bekend gemaakt. Ars had in Zwolle nog een contract voor één seizoen.  Maak melding

 6. FC Zwolle klopt tevergeefs aan bij Sibon

  FC Zwolle heeft afgelopen week zonder succes een poging gewaagd Gerald Sibon aan zich te binden. De spits heeft geen trek in een avontuur in de Jupiler League.

  Sibon keert deze zomer terug naar Nederland. De 37-jarige spits kwam het afgelopen seizoen uit voor Melbourne Heart, maar kondigde onlangs aan graag weer in Nederland aan de slag te gaan. De spits, die in het verleden uitkwam voor onder meer sc Heerenveen en PSV, heeft echter geen trek in de Jupiler League.

  “Er zijn wat contacten geweest”, zegt Sibon in gesprek met Voetbal International. “Tot een concreet voorstel heeft dat nog niet geleid. Ik heb gelukkig nog even.” Mocht de spits geen Eredivisie-club, of een club van een vergelijkbaar niveau, vinden speelt hij met het idee zijn actieve loopbaan te beëindigen.


  Maak melding

 7. OMG Sibon, zijn ze wel goed bij hun hoofd? Ben blij dat ie niet wil. Of geldt voor zijn leeftijd NIET hetzelfde als voor Appie…..

  Ja kom maar op met die argumenten over conditie e.d maar een 37 jarige spits biedt in mijn ogen geen toekomstperspectief!

  Sjoerd, ik hoop dat je niet de zoveelste goede nederlandse speler wordt in het buitenland, is er dan echt geen goede leuke eredivisie club die je wilt hebben? Het ga je goed.


  Maak melding

 8. Ik ben een stukje vergeten in mijn vorige post zie ik

  Ik bedoelde de zoveelste speler die in de vergetelheid raakt en waar je never nooit meer iets van hoort…


  Maak melding

 9. Gillian Justiana verruilt FC Zwolle voor Helmond Sport. De 20-jarige verdediger heeft vrijdag voor twee seizoenen getekend bij de Brabantse eerstedivisieclub.

  Justiana gaat op Sportpark de Braak de linksbackpositie invullen, maar hij kan ook op het middenveld uit de voeten. Afgelopen seizoen speelde hij 26 wedstrijden voor FC Zwolle. Bij de Blauwvingers genoot hij ook zijn jeugdopleiding.  Maak melding

Reageer