‘Bouw slim, bouw samen in Stinspoort’

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseert dinsdag 28 juni de start verkoop van de kavels binnen het project ‘Bouw slim, Bouw samen in Stinspoort’. Dit project biedt mensen de kans om in eigen beheer samen de woning van hun dromen te realiseren door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

stinspoort_2.jpg

De start verkoop vindt plaats in het Informatiecentrum Stadshagen, Werkerlaan 1a. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen tussen 17.00 en 19.30 uur. Tijdens deze start verkoop kunnen bezoekers informatie inwinnen bij verschillende deskundigen over onder andere de kavels, de kosten en de procedures. Daarnaast is alle informatie samengevat in een map die bezoekers vrijblijvend kunnen meenemen. In de map zit ook een formulier, waarmee geïnteresseerden zich op een later tijdstip daadwerkelijk kunnen inschrijven voor de kavel van hun voorkeur.

CPO

Binnen het project ‘Bouw slim, bouw samen in Stinspoort’ worden elf kavels voor starterswoningen uitgegeven. CPO houdt in dat particulieren zelf een kavel kopen en samen met andere toekomstige buurtbewoners een eigen woning laten bouwen. Binnen het collectief treden zij zelf als opdrachtgever op naar de architect en aannemer en krijgen ze de volledige zeggenschap over zijn of haar toekomstige woning. De huizen kunnen zo naar eigen wens gebouwd worden. De ervaring is dat de woningeigenaren samen inkoopvoordeel kunnen behalen en dat de huizen een optimale prijs-kwaliteits-verhouding hebben.

Informatie

Meer informatie over het project ‘Bouw slim, bouw samen in Stinspoort’ is te vinden op de website: www.zwolle.nl/stinspoort.

Artikel delen:

Reageer