Wensen gaan in vervulling bij Onderwijscentrum de Twijn

Zwolle – Onderwijscentrum de Twijn, onderdeel van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, is een school voor kinderen met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking en voor leerlingen die langdurig ziek zijn. Op 2 maart jongstleden heeft de Twijn het nieuwe gebouw aan het Boterdiep 5 in Zwolle in gebruik genomen. Alle leerlingen van 4 tot 12 jaar delen nu met elkaar één gebouw.  

Met dit nieuwe gebouw is voor de Twijn een hele grote wens in vervulling gegaan en dat viert het centrum met de leerlingen door een jaar lang actief aan de slag te gaan met hun wensen. Zo hadden een paar leerlingen in april de kans om een vliegtochtje te maken met de Hoogvliegers en is er in augustus een Truckersdag waar leerlingen zich voor op kunnen geven. In september kunnen leerlingen een dagje vissen en ervaren of ze dat een leuke bezigheid vinden. Zo draagt de Twijn veel verschillende ideeën aan om leerlingen met nieuwe dingen te laten kennismaken en ze te laten ervaren waar ze blij van worden en waar ze van groeien.


Openingsfeest donderdag 30 juni

Bij de opening donderdag 30 juni hebben de leerlingen een wimpel in de hand met daarop hun wensen. Die worden in de loop van de dag in de wensboom gestoken waar iedereen kan zien of hij kan helpen om een wens te laten uitkomen. Alle handen die daarbij helpen vindt men terug in de vorm van de koekjes die leerlingen en genodigden krijgen als ze na de openingshandeling wat gaan drinken.

Op 30 juni is een twintigtal activiteiten georganiseerd waar leerlingen een keuze uit hebben kunnen maken. Zo kunnen ze een rondje meerijden in een huifkar, in de zijspan van een motor of op een quad. Ze kunnen met de reddingsbrigade varen op de Wijde Aa of van dichtbij bekijken hoe een ambulance, brandweerauto, vuilniswagen of legertruck eruit ziet. Er zijn roofvogels en kleine huisdieren om van dichtbij mee kennis te maken en de leerlingen kunnen creatief aan de slag met schilderen, in een workshop djembee of dansen, met het maken van zeepketting of het bakken van koekjes. Er is ook een beautygang waar leerlingen verwend en mooi gemaakt worden en nog veel meer.

Natuurlijk heeft de Twijn geen toverstafjes om elke willekeurige wens te laten uitkomen. Het onderwijscentrum wil de leerlingen vooral laten ervaren dat je wensen mag uiten en dat het leuk kan zijn erover te fantaseren. Lang niet alles is mogelijk, maar soms wel meer dan je denkt. De Twijn wil de leerlingen meegeven dat ze soms meer kunnen dan ze zelf denken en ze stimuleren dat aan anderen te laten zien!

De Twijn wordt bij de activiteiten geholpen door studenten van Landstede, Windesheim en Deltion, door ouders en vrijwilligers die belangeloos meewerken aan het laten uitkomen van heel veel wensen.

Artikel delen:

Reageer