Vrijmetselarijloge schenkt bedrag bibliotheekboeken

Zwolle – Een onderafdeling van de Vrijmetselarijloge te Zwolle schenkt een gift aan leerlingen van de Ambelt, onderwijsinstelling voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs. Twee locaties van de Ambelt in Zwolle, de Oosterenk en de Herfterlaan, ontvangen beide een bedrag van 500 euro voor nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek. Het bedrag wordt donderdag 23 juni overhandigd door twee leden van de vrijmetselarijloge op de beide Ambelt-locaties.

Adjunct-directeuren van de Ambelt, Ylet Slot en Janny Kuper, zijn blij dat de onderafdeling van de Vrijmetselarijloge aan de Ambelt heeft gedacht: “Wij zijn heel blij met de gift. De schoolbieb van onze jonge leerlingen (4 tot 13 jaar) op beide locaties is toe aan vernieuwing. Het bedrag kunnen we dan ook goed besteden aan juniorinformatieboekjes, het actualiseren van verouderde boeken en een groter boekenaanbod voor dyslectische leerlingen die meer moeite hebben met lezen. We hopen hiermee het lezen van educatieve boeken voor onze leerlingen – die naast dyslectie ook te maken kunnen hebben met autisme, ADHD, gedragsstoornissen enzovoorts- een stuk aantrekkelijker te maken.

Voordat de gift wordt overhandigd, krijgen de leden van de vrijmetselarij een korte presentatie over de Ambelt en een rondleiding op de twee locaties aangeboden.

De onderafdeling van de Vrijmetselarijclub Zwolle, draagt de naam ‘de Bouwhut Peperbus’. Het betreft een onpartijdige groep, bestaand uit 20 leden die gezamenlijk met elkaar in gesprek gaan over diverse humanitaire, levensbeschouwelijke onderwerpen en opvattingen. Het doel is niet discussiëren, maar het verbreden van het gezichtsveld. De afdeling bestaat zo’n vijftig jaar en kent de Ambelt in Zwolle die van oudsher een Buitenschool was (1932). Het doneren van giften is een nevenactiviteit van de onderafdeling.

Artikel delen:

Reageer