Plan voor pontje tussen Zwolle en Hasselt

Zwolle – Wethouder Erik Dannenberg kreeg woensdagmiddag van studenten van Hoge School Windesheim een aantal ontwerpen voor een milieuvriendelijke pont ‘Kijk in de Vegt’ over het Zwartewater tussen de gemeente Zwartewaterland en Zwolle overhandigd.

22-06-2011_presentatie_milieuvrriendelijke_veerpondjes_zwartewater__3.jpg

Bureau HX, Gerard Hendrix, en bureau ZOOOW, Wytze Kuijper hebben in opdracht van de gemeente Zwolle en de Gemeente Zwartewaterland een rapport gemaakt naar de kansrijkheid voor een pontje over het Zwartewater. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle en Nationaal Landschap. Wytze Kuijper heeft contact gezocht met Windesheim waar studenten, onder de naam DRiveXchange, aan de slag zijn gegaan om een ontwerp te maken en om naar technische oplossingen te kijken voor aandrijving en voor het aanmeren. Als de pont wordt aangelegd vormt deze een mooie verbinding tussen twee recreatieve routes. Beide gemeenten onderzoeken de kansen en knelpunten voor de mogelijkheden voor deze pont. De ontwerpen van de studenten worden de komende week tentoongesteld in de hal van het stadhuis.

22-06-2011_presentatie_milieuvrriendelijke_veerpondjes_zwartewater__4.jpg

22-06-2011_presentatie_milieuvrriendelijke_veerpondjes_zwartewater__1.jpg

22-06-2011_presentatie_milieuvrriendelijke_veerpondjes_zwartewater__2.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. we hebben toch al een pontje? Die ouwe man bij de agnietenplas? waar je eerst even moet bellen voordat ie komt?

  2 foto lijkt wel een bom btw.


  ⚠️ Meld

 2. @John ; volgens mij gaat het hier om de stek waar de Vecht uitkomt in het Zwartewater.

  Misschien nu een idee om dan ook maar voor diezelfde pont een aanlegplaats te maken ten noorden van Westerveld (plus wandel-/fietsroute langs het water van Westerveld naar Agnietenberg)?


  ⚠️ Meld

 3. wie gaan daar straks gebruik van maken en wat gaat het kosten of moet het weer betaald worden uit de gemeente pot die als je zo vaak leest op de bodem zit.Als er maar gering gebruik van wordt gemaakt is het volgens mij niet rendabel want zo,n overtocht moeten de mensen natuurlijk ook niet teveel kosten want de rijden ze gewoon om.


  ⚠️ Meld

 4. John, die ouwe man is de heer matthes, markant en een gerespecteerd zeiler. wist je dat bij huize adrichem de eerste nederlandse neger ligt begraven!


  ⚠️ Meld

Reageer