Muzerie presenteert De Talentlijn

Zwolle – Tijdens de eerste Kunsteducatie markt voor het basisonderwijs heeft Kunstencentrum Muzerie woensdag in het stadhuis van Zwolle haar nieuwe benadering voor kunsteducatie gepresenteerd aan basisscholen uit Dalfsen, Hattem, Hardenberg, Ommen en Zwolle. Muzerie lanceert voor kinderen volgend schooljaar De Talentlijn. Een initiatief dat kunsteducatie onder schooltijd verbindt met naschoolse activiteiten op het gebied van theater, dans, media, muziek en beeldende kunst.

De Talentlijn zorgt voor inhoudelijke samenhang tussen beide programma’s en maakt het mogelijk het talent van kinderen te volgen in iedere fase van hun ontwikkeling. Om de introductie van De Talentlijn luister bij te zetten trakteerde Muzerie de basisscholen vandaag op een voorproefje van het nieuwe onderwijsaanbod. In de Burgerzaal van het stadhuis in Zwolle ontvingen docenten korte previews van voorstellingen, concerten en workshops. Ook konden ze gratis advies inwinnen en kennismaken met kunstenaars, landelijke , regionale en lokale instellingen waarmee Muzerie samenwerkt. Tijdens de markt hebben de scholen gezamenlijk kunsteducatie ingekocht voor bijna 2500 basisschoolleerlingen.

Het evenement werd afgesloten met de feestelijke uitreiking van een digitale camera aan basisschool Boslust uit Ommen. De school won de camera voor haar deelname aan het grote kunsteducatie onderzoek dat Muzerie in april uitvoerde onder alle basisscholen. Muzerie heeft de resultaten van dat onderzoek gebruikt om haar aanbod voor kinderen te vernieuwen.

De school kreeg de camera uitgereikt door Gabriël Maassen. Hij leidt Team Kinderen bij Muzerie. Maassen lichtte toe waarom voor een digitale camera was gekozen. “Steeds meer scholen vinden het belangrijk om kinderen mediawijs te maken. Muzerie speelt daarop in met projecten die kinderen maar ook leraren stimuleren om zich ook creatief met media uit te drukken”.

Scholen in Dalfsen, Hardenberg, Hattem, Ommen en Zwolle hebben nog tot uiterlijk 15 september de tijd om via www.muzerie.nl/primaironderwijs een keuze te maken uit het vernieuwde onderwijsaanbod van Muzerie.

Artikel delen:

Reageer