Scholieren tafeltennissen om Kampioenschap van Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag vond in de gymzaal van tafeltennis Zwolle aan de Albert Cuypstraat het jaarlijkse schooltafeltennistoernooi plaats voor de groepen 5 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen. Het toernooi stond eigenlijk gepland voor woensdag 15 juni, maar vanwege de spreiding van de vakanties was het toernooi een week verschoven. De Parkschool ging deze middag met de prijzen naar huis. De school mag zich dan ook de Schooltafeltennis Kampioen van Zwolle noemen! Van de groepen 5/6 wonnen Kimi en Mart van de Parkschool de eerste prijs. Jennifer en Liau wonnen bij de groepen 7/8.

22-06-2011_jeugd_tafeltennis_toernooi__2.jpg

SportService Zwolle organiseerde het toernooi ook dit jaar in samenwerking met Tafeltennis Zwolle. In het clubhuis van Tafeltennis Zwolle werd gestreden om het Kampioenschap van Zwolle. Acht Zwolse basisscholen hadden gezamenlijk 62 teams opgegeven om deel te nemen aan het tafeltennistoernooi: 34 teams uit groep 5/6 en 28 teams uit groep 7/8. Het aantal inschrijvingen lag daarmee iets hoger dan vorig jaar. De leerlingen streden in twee leeftijdscategorieën, groep 5/6 en groep 7/8, om de prijzen. Er was hierbij geen onderscheid gemaakt in jongens of meisjes. Zij streden in tweetallen tegen elkaar om voor hun school de mooie schooltafeltennisprijzen binnen te halen.

22-06-2011_jeugd_tafeltennis_toernooi__4.jpg

22-06-2011_jeugd_tafeltennis_toernooi__1.jpg

22-06-2011_jeugd_tafeltennis_toernooi__3.jpg

Vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle waren woensdag aanwezig om de kinderen te helpen bij het uitleggen van de regels en het opschrijven en verwerken van de standen. Daarnaast hielden zij alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en Tafeltennis Zwolle hanteerden daarbij een aantal Fair Play Afspraken waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld werden. Respect hebben voor de tegenstander, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken.

De uitslag van het schooltafeltennistoernooi 2011 is:

Groep 5/6

1. Parkschool 5 (Kimi en Mart)

2. Campherbeek 7 (Max en Casper)

3. Ichthus 2 (Luuk en Tiemen)

4. Ichthus 3 (Tjeu en Bram)

Spannende finale, halverwege was er nog maar 1 punt verschil. Uiteindelijk won de Parkschool met 62-56.

Groep 7/8

1. Parkschool 1 (Jennifer en Liau)

2. Parkschool 5 (Mark en Kelvin)

3. Ichthus 1 (Stephan en Dion)

4. Parkschool 2 (Marvin en Jeffrey)

Uitslag finale: 60-55.

Artikel delen:

Reageer