FC Zwolle oefent tegen Real Mallorca

Zwolle – Het voorbereidingsprogramma van FC Zwolle is uitgebreid met onder meer wedstrijden tegen Real Mallorca op donderdag 21 juli en Cracovia Kraków op zaterdag 9 juli. Daarnaast zal de ploeg van trainer Art Langeler het in een uniek toernooi op zaterdag 23 juli opnemen tegen HSV en VV Berkum.

Aanstaande maandag gaat FC Zwolle van start met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op deze dag staat de eerste training gepland. Een dag later, op 28 juni, staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Op sportpark Jo van Marle treedt FC Zwolle aan tegen ZAC. De Zwolsche Athletische Club is opgericht op 1 oktober 1893 en is daarmee de oudste voetbalvereniging van Zwolle en zelfs één van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. ZAC was een lange tijd de enige voetbalvereniging in Zwolle. Voetballen was in die tijd nog een elitesport, alleen weggelegd voor de jongens uit de ‘betere kringen’. In 1910 ontstond PEC (de voorloper van het huidige FC Zwolle) en in 1918 werd Zwolsche Boys opgericht. De wedstrijd tegen ZAC begint om 19.30 uur. Om 17.45 uur is er een voorwedstrijd tussen de D-jeugd van ZAC en FC Zwolle.

Bekende amateurclubs
Tijdens de voorbereiding komt FC Zwolle een aantal bekende amateurclubs tegen. Zo wordt er een traditie hoog gehouden door op zaterdag 2 juli in Hasselt tegen Olympia ’28 te spelen. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur. Een aantal dagen later wordt er gespeeld tegen het regioteam Hoonhorst. Een tweetal jaar geleden heeft FC Zwolle de opening van de nieuwe lichtinstallatie van VV Hoonhorst nog opgeluisterd met een oefenwedstrijd tegen het regioteam van Hoonhorst. SC Genemuiden en HHC Hardenberg zijn ook geen onbekenden voor FC Zwolle. HHC Hardenberg is de winnaar van het nederlagentoernooi van Jong FC Zwolle en speelt daardoor op woensdag 13 juli 2011 een oefenwedstrijd in Hardenberg tegen het eerste elftal van FC Zwolle. Twee dagen later wordt in Genemuiden aangetreden tegen de plaatselijke SC. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Real Mallorca
FC Zwolle heeft het voorbereidingsprogramma weten uit te breiden met een wedstrijd tegen Real Mallorca. Op donderdag 21 juli wordt tijdens het trainingskamp in Garderen gespeeld tegen de ploeg van trainer Michael Laudrup. De club speelt momenteel in de Primera División. Real Mallorca heeft in totaal negentien seizoenen in de Primera División gespeeld. De hoogste positie in de Primera División bereikte Real Mallorca in de seizoenen 1998/99 en 2000/01, toen de club derde werd. In 1998 was Real Mallorca verliezend finalist in de Copa del Rey. Hierdoor mocht de club het in de strijd om de Supercopa opnemen tegen FC Barcelona, landskampioen en bekerwinnaar. Real Mallorca won vervolgens verrassend de Spaanse Supercup. Doordat FC Barcelona in het seizoen 1998/99 deelnam aan de UEFA Champions League, kon Real Mallorca als verliezend bekerfinalist deelnemen aan de laatste Europa Cup voor Bekerwinnaars. De deelname was een succes, want de club bereikte de finale. Hierin werd echter met 2-1 verloren van Lazio Roma.

Naast dit Europese succes presteerde Real Mallorca ook nationaal goed met een derde plaats. Hiermee plaatste de club zich voor de voorrondes van de Champions League. Het Noorse Molde FK was hierin echter te sterk en Real Mallorca moest genoegen nemen met deelname aan de UEFA Cup, waarin het onder meer AFC Ajax uitschakelde. In 2000/01 werd Real Mallorca wederom derde en ditmaal bereikte de club wel het hoofdtoernooi van de Champions League door in de voorronde het Kroatische Hajduk Split te verslaan. In een groep met Panathinaikos FC, Arsenal FC en Schalke 04 eindigde RCD Mallorca als derde. In 2003 won de club de Copa del Rey ten koste van Recreativo Huelva. In deze tijd groeide Samuel Eto’o uit tot een veel scorende spits en de grote ster van Real Mallorca. Momenteel speelt hij bij Internazionale in Milaan.

Hoewel Real Mallorca afgelopen seizoen ontsnapte aan degradatie, maakte Jonathan de Guzman een uitstekende tijd door. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de grote clubs. De ex-Feyenoorder staat ondermeer in de belangstelling van Atlético Madrid.

HSV
Naast Real Mallorca treft FC Zwolle nog een zeer aantrekkelijke tegenstander. Op 23 juli 2011 speelt FC Zwolle een uniek toernooi tegen HSV en VV Berkum. HSV is een aansprekende tegenstander die al decennia lang toonaangevend is op het hoogste Duitse voetbalniveau en ook op de Europese velden de nodige successen heeft geboekt.

Zo won HSV onder leiding van de legendarische coach Ernst Happel in de jaren ’80 het toenmalige Europacup 1-toernooi, de voorloper van de Champions League. Een aantal jaren eerder was de Europacup 2 al in de prijzenkast van de Hamburgse vereniging gezet. In 2010 haalde HSV de halve finale van de Europa League, nadat het in een eerder stadium PSV had uitgeschakeld.

Bij HSV spelen diverse Duitse internationals zoals Marcell Jansen, Dennis Aogo, Heiko Westermann en Piotr Trochowski, terwijl ook internationale toppers als José Paolo Guerrero en Mladen Petric voor de Hamburgse club uitkomen. Van het contingent Nederlandse topspelers in de HSV-selectie is de vertrekkende Ruud van Nistelrooy er in Zwolle niet meer bij en datzelfde geldt ook voor Joris Mathijsen. Wél is HSV er in geslaagd om het Nederlandse talent Jeffrey Bruma van Chelsea los te weken. De 19-jarige verdediger, die inmiddels ook in het Nederlands Elftal heeft gespeeld, stond al een poos op het verlanglijstje van Frank Arnesen, de onlangs aangetreden nieuwe technisch directeur van HSV.

Cracovia Kraków
Tenslotte heeft FC Zwolle Cracovia Kraków weten te strikken voor een oefenwedstrijd. De club speelt in de hoogste Poolse voetbaldivisie, de Ekstraklasa. Cracovia Kraków is vijfvoudig landskampioen en de meest bekende speler van dit moment is oud-SC Heerenveen speler Arek Radomski. Daarnaast komt FC Zwolle ook een oude bekende tegen in de naam van Tomasz Rzasa. De voormalig speler van onder meer Feyenoord is in de zomer van 2010 technisch-directeur geworden van Cracovia Kraków.

De club uit het Poolse Kraków (Krakau) is de tweede club uit die stad, achter Wisla Kraków. Laatstgenoemde club is afgelopen seizoen landskampioen geworden onder leiding van trainer Robert Maaskant. De wedstrijd wordt op zaterdag 9 juli om 14.00 uur in Hasselt op het veld van Olympia ’28 gespeeld.

Voor het complete programma van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, inclusief de aanvangstijden en toegangsprijzen klik HIER.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “FC Zwolle oefent tegen Real Mallorca”

  1. 1904: Ontstaan van voetbalclub Ende Desespereert Nimmer (EDN) in Assendorp
    1906: Ontstaan van voetbalclub Prins Hendrik (PH)
    1910: Fusie van PH en EDN tot de PH-EDN-Combinatie (PEC)
    1971: Naamsverandering naar PEC Zwolle
    1982: Naamsverandering naar PEC Zwolle’82
    1990: Faillissement van PEC Zwolle’82, Oprichting FC Zwolle[2]

  2. Leuke tegenstander maar waarom weer in Garderen ?
    Het is bij de beleidsbepalers blijkbaar nog steeds niet doorgedrongen dat het Zwolse publiek liever niet meer afreist naar die contreien waar de sfeer altijd rond het vriespunt hangt.
    De rest van de voorbereiding is ook al uiterst triest te noemen.
    Het zou Zwolle een keer sieren een aansprekende tegenstander in eigen stadion voor eigen publiek te regelen in de aanloop naar weer een seizoen in de bier-league, maar nee hoor.
    Oh ja, voor de mensen die nou gaan roepen “maar HSV komt toch!”, dit is geregeld door Berkum en niet door FCZ.

  3. In Garderen is meestal een turkse schop ploeg.
    Dus daar hoef je ook niet blij van te worden.
    En de arrogantie van ZAC…….
    7,50 euro durven te vragen voor de wedstrijd.
    Ze spelen niet eens topklasse.
    Maar ja als zwolle tegen bv Twente speelt gaat het buiten het veld wel “mis”.
    En tja HSV……. opzich wel leuk.
    Jammer dat berkum het geregelt heeft.
    Dat volk wat daar wegkomt/woont heeft al genoeg geklaagd tijdens de bouw van het stadion.
    Maar nu willen ze er toch graag gebruik van maken?

  4. Het is inderdaad schandalig wat de entree is bij Zac.
    Ze spelen het laagste nivo op zaterdag uit de regio.
    Als je een beetje al de oefenpotjes wil gaan kijken tegen de amateurs ben je alleen aan entree gelden al 75 euro kwijt.

  5. Zac zal er voor gekozen hebben om de entree voor zich zelf te houden en Zwolle daarvoor betalen.Je kunt ook entree heffen en samen delen met Zwolle,zoals verleden jaar bij WVF was toen 5 euro entree.Je loopt dan minder risico.ZAC zal wel geld genoeg hebben om dit risico te lopen.

  6. @Wichert, weet niet hoe de afspraken zijn, maar ZAC geld genoeg. Dacht het niet. Ze hebben nog steeds schulden door de verhuizing naar zuid.

  7. Kaarten in de voor verkoop zijn 5 euro.
    En volgens i-net (eerder deze week op de fc zwolle site) waren de kaarten in de voor verkoop te koop bij zac en bij fc zwolle.
    Wat blijkt?
    Geen verkoop bij zwolle, was foutje.
    Sezoen begint al lekker.
    Maar 7,50 voor zo’n potje is veel te veel.
    Zo jaag je mensen weg.
    Beter een lagere prijs, krijg je meer mensen.

Reacties zijn gesloten.