Toppers NL atletiek zondag in zonnig Zwolle

Zwolle – Zondag 26 juni zullen vanaf 11.00 uur circa 15 atletiekverenigingen uit het hele land prominente atleten aan de start laten verschijnen voor de finale competitiewedstrijd bij AV PEC 1910. 10 verenigingen strijden bij de mannen, 10 bij de vrouwen. Dat staat garant voor veel kijkplezier. Bovendien is het zonnig weer, uitstekende mogelijkheid om lekker in de buitenlucht topsport te zien.

Landelijke toppers: wat te denken van Gregory Sedoc -horden- en Eelco Sintnicolaas -horden en polsstok- , Prince Kwidama – 200m-, Eugene Martineau, Marius Kranendonk, de voormalige zwolse topper Ludrick Berrenstein, en speerwerpers van boven de 70 meter zoals Bjorn Blommerde en Daan Meijer en 14 minutenlopers op de 5000 meter. Bovendien komt onze " eigen" Solomon Bockarie uit op de sprint tegen sprinters van zijn eigen niveau. David Kater is er natuurlijk, Kevin Woldberg gaat profijt trekken van zijn hoogtestage in Frankrijk. Bij de vrouwen zien we veel landelijke top (Nicky vd Schilt, Marit Dopheide, Marieke Falkmann, Judith Vis, Ramona Thoen) en subtop en sterke junioren, zoals Marlies Manders en Eva Reinders, maar ook de eigen AV PEC-ploeg heeft het NK podium meermaals betreden: Maureen Rots, Annelies Fortuin en Lieke Bakker staan garant voor goede prestaties. Zal Femke Hollander een nieuw record zetten bij kogelslingeren? Kortom; goed voor een spannende middag atletiek; en wil je de echte charme van de competitie beleven; wacht echt tot het eind wanneer de 4×400 meter de echte ontknoping van de wedstrijd brengt.

Achtergrond: Zondag 26 juni vindt de finalewedstrijd van de voorrondes plaats van de eerste divisie seniorencompetitie. De ploeg die zondag eerste staat zal rechtstreeks promoveren naar het "NK teams" in 2012 en de ploeg die zondag als laatste eindigt zal rechtstreeks degraderen naar de 2e divisie.

Voor plaats 2,3 en 4 volgt de promotiewedstrijd in september tegen 3 ploegen van het NK teams. Plaats 8 en lager zal in september de degradatiewedstrijd aangaan met de besten van de 2e divisie.

Het vrouwenteam van avPEC zal zich zonder grote tegenvallers veilig kunnen handhaven in de eerste divisie, de mannen stevenen welhaast zeker op de degradatiewedstrijd af. De laatste plaats kan alleen bij hele grote pech in zicht komen. Afgelopen keer, na de voorgaande wedstrijd in Nieuwegein werd plotsklaps de uitslag van hinkstapspringen bij de mannen ongeldig verklaard. PEC scoorde daar juist goed op; na berekeningen van meetkundige experts bleek de foutmarge zo beperkt dat de gekozen "oplossing" oneerlijker overkomt dan handhaven van de puntentelling. avPEC stelde voor het hinkstapspringen in Zwolle over te doen; maar daar bleek onvoldoende instemming voor van de andere verenigingen. De discussie over dit item is daarmee nog niet uit de lucht….

Zoals altijd is het bij bijna iedere vereniging een koortsachtig geschuif om atleten op de sterkste opstelling neer te zetten.
De Wedstrijd Organisatie Commissie van avPEC probeert de live tussenstanden tijdens de wedstrijd op de TV in de kantine te presenteren en op internet zal avPEC proberen "live results" te presenteren.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft atleet Gregory Sedoc voor een jaar geschorst wegens overtreding van het dopingreglement.

    Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) vrijdag bekendgemaakt.

    De hordeloper mag tot 22 juni 2012 niet deelnemen aan wedstrijden.    Maak melding

Reageer