Kinderen rennen voor Energy4All

Zwolle – Woensdag 22 juni hebben de kinderen van Allio kinderopvang in het voetbalstadion van FC Zwolle al hun energie gegeven voor Energy4All. Met groot enthousiasme liepen de kinderen gedurende 15 minuten de Sponsorloop 2011. Vorige week liepen de kinderen in Emmen en Arnhem ook al een sponsorloop.

sponsorloop.jpg

Energy4All is een stichting die zich inzet voor mensen/kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De ziekte is te klein om interessant te zijn voor de farmaceutische industrie. Voor geneesmiddelen is men dus afhankelijk van particulier onderzoek. Doel van de stichting is het onder de aandacht brengen van de ziekte en het geld inzamelen voor onderzoek. Onder toeziend oog van de leidsters, ouders, opa’s en oma’s, en op initiatief van het startschot van de 10-jarige Diede Klomp, een kind met stofwisselingsziekte, werd gestart in twee groepen.


Luid aangemoedigd door het publiek op de tribunes werden de eerste rondjes met gemak afgelegd. Daarna werd het al snel zwaarder. Gelukkig hebben alle kinderen de tijd zonder verdere noemenswaardigheden volbracht. Na het lopen en het drinken werd de middag afgesloten met gezamenlijk rekken en strekken tijdens de Cooling Down. John Sijpkes, marketeer van Allio kinderopvang: “Ik ben enorm trots op deze superprestatie van onze jonge helden. Ook al zijn ze nu helemaal moegestreden, na een pakje drinken rennen de eersten alweer weg over het veld. Hun energieniveau is weer aangevuld. De kinderen van Energy4All waar we voor lopen, hebben dit niet. Het is goed om hier even bij stil te staan!”

Binnenkort zal de totale opbrengst van de drie sponsorlopen bekend worden gemaakt en overhandigd worden aan Energy4All.

Artikel delen:

Reageer