SP opent meldpunt voor woonruimteverdeelsysteem

Zwolle – Deze maand zijn de Zwolse corporaties met een nieuw systeem van woonruimte verdeling waar veel van wordt verwacht. Het nieuwe verdeelsysteem moet woningzoekenden efficiënter en effectiever helpen.

Onder het oude verdeelsysteem is de gemiddelde wachttijd voor een huurwoning opgelopen tot 23 maanden, bijna twee jaar. Dat is de SP al tijden een doorn in het oog. Veel Zwollenaren komen hierdoor niet terecht in de woningen die zij nodig hebben. Met de introductie van het nieuwe systeem komt daar verandering in, aldus de woningcorporaties. De fractie van de SP hoopt dat zij hier gelijk in krijgen, maar wil wel een vinger aan de pols te houden en heeft daarom een meldpunt geopend. Hier kunnen de ervaringen met het nieuwe systeem gemeld kunnen worden.

De SP is benieuwd of woningzoekende nu sneller aan een woning vinden, maar ook of deze ook beter past bij de woonwens, de wijze van communicatie over het nieuwe systeem. Is het prettiger om alleen via internet te werken of juist niet? Kortom de SP wil graag de ervaring met het nieuwe systeem weten.

Het meldpunt van de SP is te vinden op www.zwolle.sp.nl (exacte link: http://www.zwolle.sp.nl/page_2011_meldpunthuren.stm )

Artikel delen:
Reacties 6
  1. De vorige woningzoeker op internet was duidelijker. Nu moet je iedere dag kijken voor aanbod. Chaotischer dus.
    Het kost nu ook 9 euro per jaar.


    Maak melding

  2. het oude systeem kwam je veel eerder aan de beurt. heb nu bijna 10 jaar woonduur als je het omrekent. In het oude systeem kom je na 4 a 5 jaar al op de eerste plek voor een woning. nu moet je meer dan 10 jaar gaan wachten en ben je niet een tiende kandidaat. Ik vind het helemaal niks. Duurt nu nog veel langer dan normaal.


    Maak melding

Reageer